Monday, January 09, 2012

mahu cantik punyer pasal





new year haritu..
aku attend wedding cousin aku kat Intekma Resort Shah alam..
dah lame tak gi wedding orang..
walaupon akhir tahun same makne ngan jemputan kahwen orang..
tapi tak de pulak kawan2 rapat..kawan2 opis aku ker..atau sedare mare yang buat majlis kawen..
jadi same maknenyer jugak..
memang tak de sebarang majlis kawen yang nak kene kiteorang laki bini hadir sepanjang 6 bulan pegnan ni..
mungkin kah sebab kesemua kawan2 kami dah berkahwin dan sedang menunggu mase nak bersalin...?? huhu mungkin jugak...




tetibe.. cousin aku Shana tak de angin ribut..
nak buat majlis kawen dalam mase 1 bulan dari tarikh die bagi tau mak paknyer yang die nak kawen..!!
waahh ko..mentang2 ar banyak duit kan..
ko tetibe kate nak kawen esok pon tak de masalah kan nak buat majlis besar2..[huhu]


apepon..aku tumpang gembire pada mempelai..
dan aku sebagai sepupu yang dekat.. 
sangat2 gembira ngan pilihan die...
oowhh....bukan mahu cerite pasal perantin..
aku mahu cerite pasal perantin yang dah basi ni..
sebab dah lame sangat tak tempah baju kurung..
tak perasan lak..semua baju2 yang ade dah tak muat...!!!


biler tetibe dapat jemutan macam ni..
kat hotel pulak tu..
muler ar gelabah...
malas pulak mahu carik baju lain..
aku pakai saje lah jubah sedia ada..
dah ini jer yang muat tuk waktu ni...
eerr...jubah ni pon baru sekali ni nak pakai..
sebab sebelum ni rase jubah ni besar..!!




terlebar pulak kat bahagian pinggang..!!!
buruk lak rase...[huhu]
pakai bajuloose macam ni memang sangat selesa...
tetibe rase nak beli lagi nanti..
selalu aku beli jubah seluar..
tapi ni mak aku ar beriye soh aku beli gak sepasang..
[tu pon aku pakai gak seluar tau kat dalam...ngeh ngeh ngeh]

ko jangan tak percaye ek..
aku masih berani lagi pakai high heels ni..!!
tak perlu risau..sepanjang majlis aku tak banyak bergerak pon..
dari parking ke dewan pon tak jauh mane..
hanye mahu feeling2 jadi hot mummy...[huhu]
okeh...cukup sekali ni tuk waktu pegnan ni..
jangan merbahayekan diri [baik lah]



feeling2 mahu jadi perantin lagi..
harus lah ngan hasben sendiri kan...





okeh..ni baru ar perantin asli..
cousin aku Shazfinaz dan suami Hafiz
tahniah aku nak ucapkan..
[walaupon dah ucap aritu banyak kali]



family aku..
tu pon kurang abang aku yang sulung sekeluarga..
sebab anak buah aku [anak abang aku tu] masuk wad sakit jangkitan paru2..
"doakan semoge hidayah cepat sembuh" [amin]




di majlis yang indah..
tapi gambar ngan perantin tak de..
sebab perantin sedang sibuk bersalam ngan tetamu mase ni...
nak tunggu dah lewat malam sangat..
esoknyer nak keje..
jadi hanye ade perantin basi jer ar ek..[ngeeee]






update :: betul..cousin aku ni finalis n top 5 peserta gadis melayu [tak  hengat musim ke berapa] dan menang anugerah gadis bijasana[kalau betul ar].. kiteorang sedare2 panggil die ni Shanaz tapi dalam program tu orang panggil die Finaz..[okeh..tak perlu mention..tapi sebab ade orang tanyer :) ]

20 comments:

O'gosh said...

basi pun still hot lagi....x tgk ai lagi time preggy cemana...rasa macam normal je..bila bergamba..hambek ko punya hebat kebesarannya...haha

amal said...

cun ape pakai jubah tu :)

Diana @ bilakukatacinta said...

cik akak..pakai lah wedges..Ai tengok aty pakai ni.. takut plak terpelecok..hehe

Mimy Hamid said...

hamboi vogue giler mom to be....ada kelassss uollss...high heel gitu..pada aku mom to be kalau bergaya adalah superb...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sis still cute pakai jubah..xnmpk cam ngndong pon.

~YUN~ said...

aty!hotnya kamu pkai heels!berani okey..yun dulu all the time flat je..=)

Anum said...

cantik gambar2

Liyana said...

alolo comey je mak buyong ni... kita blm ade uniform lg pun, selagi blh pakai, pakai yolah baju kurung, hehe jimatttt :D

mizzkechique said...

makin berseri ibu mengandung ni..

mamaiffah said...

kita plak dah start pkai baju pegnan..sungguh selesa..sbb klu pkai baju kurung..kain senteng..malu plak...ala ni pun pkai baju pegnan yang lepas jer.....

storyfromme said...

cantik je baju tu.x nampak besar pon.

QueeN TerataI said...

mmg cun le.. pape pun berhati2 dgn kasut tinggi tu.. bahaya...

Adylia Qarissa said...

hehee..tak salah ibu mengandung pakai heel tapi kene hati2...yang penting ibu mengandung pon nak melaram gak kan?? heheheeee

comey pengantin perempuan..manisnya seri pengantin :)

.:shura shushi:. said...

Haip..!! Pakai heels :)

**Pengantin cantik :)

cheq sue dieyha said...

cantik je mom to be pkai jubah,ok la tu.mmg hot lah!

~ NANA ~ said...

lawa jubah tu! time pregnant ni i suka pakai hitam sbb nk bg nmpk kurus...hehe...btw mmg vogue la mommy to be ni ;)

ratusiput said...

pasangan pengantin yg sama cantik n sepadan.tuan blog pun sama berseri2.cantik tgk pakai shawl satin tu.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ehh, finaz cousin ko ke aty?
laaa, kecik dunia. die kwan kepada besfren aku! ex-gadis melayu kan??

ninnah shafawati said...

hotnye akk!heels lg tu.hehehhe ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam aty...selamat tahun baru 2012.Semoga aty & kandungan sihat2 selalu...jaga diri.