Thursday, January 05, 2012

Akhirnye..merase jugak aku pakai 'uniform'..@ mumDreamz





merah dihari lahir aku hari tu
tak de sambutan pon..sekadar menghabeskan mase dating berdua ngan Fared..
ni waktu makan sarapan kat Le Lac seksyen 13 shah Alam

sebab tengahari tu aku nak gi beli barang berpantang kat mumDreamz pulak..
nak beli tungku-tungku mak aku yang lama tu dah hilang..!!
dan nak beli bengkung tuk aku..
lagi nak carik set2 jamu berpantang[tapi tak beli pon]



kedai ni kat seksyen 20..kedai baru bukak..
sebab aku amik voucher 20% discount dalam majalah Pa&Ma last day sampai aritu tu jer..jadi pergi gaklar mase shopping barang haritu..

siyes aku beli tak banyak pon barang..
banyak jer bende menarik kat dalam tu..
tapi sebab dari awal dah rase semua nyer dah cukup..
jadi..aku fokus pada yang aku nak beli jer ar..[syabas tuk diri sendiri]


kiri kanan jalan tu ade bedung, barut, gift pack tuk baby, stocking..macam2 lg ar..

 ade jual jugak breast pump dan tuk feeding gak..

ade jenama madela..spectra 3..aku sajer survey tuk adik aku Tina..
die kan nak beranak jugak nanti..

tengok baju baby sekali

test baju tuk aku jugak..tapi tak beli pon sebab besar2 sangat..
tak sesuaaaiii....


aku beli bib ni ngan harga Rm 29.00 untuk 3 helai


tungku besi ni aku  beli lepas discount Rm 36.00
ni tungku batu sungai memang ko susah nak dapat sekarang ni..
jadi pakai saje lah ape yang ade..
[aku baru sedar aku masih lagi tradisional dalam berpantang]



sebab aku akan dapat baby boy [insyaallah]
ramai kawan2 cadangkan aku beli tuam ni untuk baby...
kate nyer ley tuam kat 'pupun' baby..
dan elok jugak tuk kembung perut..
lepas less aku dapat harga Rm 14.40
comel jer..kecik..memang susuai tuk baby...

lagi aku beli bengkung..maternity bra dan sehelai dua baju baby..[eerr...baju baby lagi..??!!]
tu jer... tak de yang terlebih sangat pon..


set pantang aku tak beli..sebab aku tak tau ape yang bagus dan baik tuk aku..
tak mo membazir beratus2 untuk bende yang aku tak pasti aku nak makan atau tak..
jadi harus kene gigih survey..
ade mase lagi kan..?? [huhu]
dalam pikiran aku..aku mahukan set tradisional yang macam orang2 dolu pakai tu..
ko rase macamane..??
bagi cadangan atau pendapat boleh...??


p/s :: pagi ni aku ade check-up kat KK rawang..harap semuanyer ok..








36 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

berseri betul muka u
happy nk jd ibu khen
dulu ai dlm pantang pow pakai tungku besi tue gak....x dan nak sejuk umi ai p panas balik....x smpt nak rest 24 jam kena bertunku jer...nak cantek terpaksa ikut juga ekkk

Fariza said...

comelnya semua brg :)
cntik bj kak pakai.

mizzkechique said...

tanteknya baju...

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik sis..kasut pun wedges lg tu..

♥S@R@♥ said...

tengok gambar, mumdreams kat s.alam lg menarik la dari kat bangi ni..
hope one day dapat la menjejakan kaki ke sana..huhu

ciksuen said...

cantiknye pakai baju maternity tu! ouh,,aritu i pon ade g gak butik mumdreams tu..tp kuar ngan tangan kosong je..blur plak xtau nk beli ape..

Liyana said...

wah bestnye dh pakai uniform...prt pn dh nmpk.. comel2 :)

blm beli pape lg brg baby T____T

jaja_norliza said...

eeeiiii...comei nya pewot dia...rindu rasa nk pegnen lg...

* makin berseri ngn "pregnancy uniform"... :-)

cikcoklat a.k.a Haiza said...

sy dah beli set bersalin nona roguy..dah wat survey last amik y NR sebabnye sy ni jenis sembelit..so nona roguy leh membantu dalm sistem pencernaan..hehe..

NeenaAnuar said...

alololo... sweet nya mommy to be nie! :D

Mila Ahmad said...

baju akak tu comey
warna merah putih..bunga-bunga lagi!

~ NANA ~ said...

u pakai apa2 pon cantik sbb badan u slim :)

ehhh i pon mcm u, still pakai wedges time pregnant ni...doctor dh brp kali sound...hihi

Gadis said...

agknyer kiter lebih kurang dekat..

Gadis dok kat Antara Gapi jek..hihihi..

selalu gak pegi Rawang..
belanja brg dapur..
kat Tesco Rawang..
hihihi...

bestnyer shopping brg baby...
^_^

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

fisha beli set Nona Roguy.. coz x sanggup nk menelan segala macam rempah ratus nnty.. huhu... rasanya NR ni just pil2 je kot... kui3...

Lieya said...

Allamakkk bestnye tengok Aty shoping2 kat mumdreams... still menunggu turn k.lia.. hu hu hu.. bile ye!!!! Mmmmm part jamu utk berpantang tu kan, tak nak try set nona roguy??? Ramai yg kate nona roguy punye barang bagus... try lah search... selamat berjaya dlm misi pencarian set berpantang.. :D

batu baiduri said...

tingin nk pakai uniform jugek.....

Mrs.Farhana said...

haa...comel pun..aty, nape perut awk comel jer..perut sy dh kedepan..sendiri tgk pun takot..hihihi..

bestnye shopping2..sy maseh serbey2 gak tuk tungku dan set bersalin..xsure nk pki n beli yg mane..:)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Pilis (utk tepek kat dahi) kalau I yg jawa2 ni.. mmg wajib pakai sbb nt darah putih naik kepala.. tu yg dtg angin meroyan. Pastu param - utk lulur badan/hilangkan bisa2 lepas bersalin. Semua2 ni kena tanya dgn bidan kampung la you.. kdg diorang ada jual... lg murah.

Anyway.. kdg sapa2 yg tak tahan pakai param (I don't know what you call in Malay? Bentuk dia putih2 mcm bedak tu) dia akan gatal2... tu yg kdg dah beli2 tak pakai pun sudahnya.

amal said...

geram betul bila masuk kedai baby kan. rasa macam nak grab semua hehehe

aniswany said...

SONOK NYE DIA BOLE SHOPING BRG2 BABY =) JELES AI..BILA NTAH NK KAWEN =D

#HOPE SEHAT2 SLALU YEA =)

Diyana Didie said...

u kurus je kan masab preggy. jeles tgk u boleh melaram bagai. pakai heels/wedges lagi. me? not at all. pakai scholl saje ;(

kalau jamu, beli yg luaran saje kot my mom kata. then pemakanan kita dia akan jaga n masakkan. pslnya nnt nak breastfeed kan..jamu boleh buat baby kena demam kuning. try cari kat chow kit/ kampung baru. or tanamera postnatal. takde ubat yg kena mkn kecuali herbal tea. yg lelain semua penggunaan luaran saje.

anggerikhijau said...

beruntung aty dah bole pakai uniform, anggerik ni masih bole pakai baju2 yang sedia ada.jeles sgt tengok perot org lain dah kedepan.. :-(( time ni la bole memajukan perut ke depan tanpa rasa segan..

O'gosh said...

sayangku..try cari set bersalin kat sini...

http://bidanbersalin.blogspot.com/2010/02/panduan-memilih-set-bersalin.html

ai pakai NR..mmg berbeza sbb memula dulu pakai mustika ratu sgt leceh...pastu x sanggup nak abiskan pun..yang ni sgt praktikal.

Qhaifa Nur said...

cantik bila pakai uniform....

besi tungku tu yang paling penting, jika diamalkan guna ia berterusan memang baik tuk kesihatan....

Mama Gee said...

cantik uniform aty..berseri2 pakai merah :)

Liyana Aziz said...

akak pergi kak seksyen 20??? dah dekat sangat dengan umah yana... heheheh...

eh, kedai ni kat bangunan baru ek? asal x terperasan ek? kikikiki

semoga baby dan akak sihat selalu okay? amin

Mimy Hamid said...

ko ni ada aje promo kedai tau hihih..ni aku nak gi ni..sebab aku dah nampak apa nak beli iaitu tungku batu..yeszaaa....


p/s: aku pun tgh pening cari set bersalin...rasa aku ikut ckp mak aku pakai jamu bersalin air mancur....nona roguy aku makan pil je..sbb ramai rekomen galakkan air susu

@naAzli said...

wah .berseri2 nya mak buyong..;p

maaf ya,rase bersalah sebab salah tajuk komen di sini. saya nak jemput blog-walking ke http://mamaaunishop.blogspot.com/

thank you

Nini D.. said...

steady la boleh pakai wedges lagik..
Nini dulu xtahan lansung..bukan apa,takot terpelecok..perot beso sgt..kikikiki


anyway,happy birthday :)

ciNDerella stRikEr said...

xsangka ada jual tungku jenis tu lg. Nad dlu pakai yg makcik punya...turun temurun..punya laa berat. hehehe... tp sedap bertungku ni. rasa sihat

kaklong said...

tahun ni hujung2 tahun kak long berpeluang tak? heheheh nak jugak pkai uniform mummy....:)

ReYNa said...

wahh.pakai wedges.sy x berani dh pakai.huhuhu.g sekolah pon pakai flat je sbb cikgu2takut tergelecoh.
(-_-).cam best je kedai mumsdream tu.tp jauh la pk nk gi dari png ni.alamatnya tgk online je jwbnya.heee

n0rraslida alias said...

bestnyew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nk pi jgk boley? hi....mumDreams

laskar pelangi said...

tomeyyyy akak pakai baju pregnant;))
heeee~

~YUN~ said...

masa preggy pn yun ske beli dress kat mum dreams..harga die reasonable kan?btw,kamu preggy mummy yg sungguh bergaya! =)

Anonymous said...

The Supreme Court of Canada has opened the door to permitting overseas multinational firms to dodge their Canadian tax liabilities by siding with British drugmaker GlaxoSmithKline in its 20-year tax battle when using the federal governing administration.

The superior courtroom endorsed an appeals court ruling about "transfer pricing," which permits [url=http://headachetreatment.net/]buy fioricet[/url] multinationals to cost their subsidiaries significant costs for ingredient expenditures as a way to cut back Canadian profits.

The Division of Nationwide Profits had challenged Glaxo Canada's utilization of a licence arrangement that permitted it to pay for Glaxo Swiss subsidiary Adechsa between $1,512 and $1,651 for every kilogram for that obtain of ranitidine, the productive ingredient on the anti-ulcer drug Zantac.

Glaxo also compensated dad or mum enterprise Glaxo Group a 6 for each cent royalty on net revenue of Zantac.

The value of ranitidine exceeded the $194 to $304 for every kilogram charged to Canadian generic pharmaceutical suppliers Apotex Inc. and Novopharm Inc. by arm's-length suppliers.

The federal government successfully argued in Tax Courtroom that implementing the "reasonable" fees to Glaxo Canada would've raised the subsidiary's net earnings for 1990 to 1993 by $51 million. http://headachetreatment.net However the Federal Court of Appeal in July 2010 overturned the Tax Court's judgement and rejected the department's argument that honest advertise price paid by generics was the pertinent measure. It sent the calculation back again into the Tax Courtroom for just a redetermination.

Composing for your Supreme Court, Justice Marshall Rothstein claimed in a ruling released Thursday the Tax Courtroom "erred in refusing to consider account belonging to the licence agreement."

"The generic comparators tend not to reflect the economic climate and business truth of Glaxo Canada and, at the very least without having adjustment, do no reveal the value that could be sensible in the circumstance, experienced Glaxo Canada and Adechsa been dealing at arm's length."

Queen's University tax legislation knowledgeable Art Cockfield stated the ruling is often a win for Glaxo and [url=http://headachetreatment.net/]fioricet[/url] could prompt some others to adopt innovative cross-border tax structures to shift profits to low-tax jurisdictions.

"There's immense flows likely back again and forth and organizations have an incentive to game the program by shifting revenue at all times for the lowest-tax place," he stated. "It's negative for Canada given that it supports intense worldwide tax considering that sends revenues exterior from the nation."

Canada's cheaper corporate tax pace compared to the U.S. could, nevertheless, insulate it from such profit shifts between businesses with functions on each side of the border, Cockfield extra.