Thursday, January 12, 2012

memborong baby Legging @ Baby tight di GM klang





kalao ko pernah gi GM klang tu..
ko tau ar betape banyak nyer kedai jual barang baby..!!
aku rase dalam satu block tu mau lebih 10 kedai ar jual..
kat situ ade 5-6 block kot..
hah..jenuh ar ko pusing..
kalau teror carik boleh dapat yang lagi murah n cun2..


tak hengat biler aku gi sane nak beli legging tuk baby nih..
alaaa...yang macam stocking tu ..tapi panjang sampai ke montot..
romper aku dah beli banyak..
jadi ley ar matchkan ngan legging kan..
eerr...kalau tak panas ar...




bukan semua tu ar..
tu dalam gambar aku dah campur ngan yang lame2 dah aku beli..
kat GM Klang tu aku beli 6 helai ngan harga borong..
selalunyer kalau beli satu helai RM 10.00.. 
tapi kalau borong 6 helai jadi Rm 30.00
kire sehelai tu jadi harge Rm 5.00 ar..
kire murah ar kan kan kan..
tapi ko kene beli banyak minimum 6 helai ley campur2..
kat GM tu kan memang kedai borong terbesar namenyer...
jadi harus ar orang tu nak jual secare borong baru murah kan...




yang ni jenis stokin..
yang aku beli kat GM Klang tu yang belang2 kaler no 2, corak kotak2 no 3 dan polka dot pink hitam tu jer...
yang lain aku beli kat mane tah aku tak hengat dah...
yang ko tengok kaler biru lembut ade bunge pink seketul tu..aku beli mase aku tak tau gender baby lagi..jadi suke2 aku nak beli jer..
tak per..baby boleh jer pakai..
tak kisah pink ker ade bunga [kesian gak ar nak bagi pakai] huhu




haaa..yang ni jenis seluar..
3 helai aku borong.. termasuk 3 helai kat atas tu...
suker gak macam ni..
kalau rase ok nanti2..boleh gi lagi beli...


semua yang aku beli tu..ade 2 saiz..
saiz paling kecik saiz 70 untuk Newborn
tak silap aku..aku ade 4 ker 5 helai saiz tu..
selebih nyer aku beli saiz besar sikit..saiz 80
boleh ar pakai lame..
kot2 baby aku terbesar cepat ker kan..


tapi biler dah beli banyak2 ni..
risau lak...tengok macam ketat jer..
selesa ker baby... tak panas ker...??
hurrmm...tak per..cukup ar tu..
tak nak  beli lagi..cube pakai yang ade ni dulu tengok macamane kan..





29 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

selesa kot..laiu bby akk tembam mgkin kurg selesa..ihihi..

Adylia Qarissa said...

kalau bb yang pakai leging nie dkna suka gelarkan sluar 'playboy' n 'playgirl' heheheee

cute jer bb pakai seluar tight kan..:)

e k i n ♥ y u s r i said...

comel2
nnti nak beli jugak

♥ Elin ♥ said...

elin pun dulu bnyk beli legging/
lepas tuh x pakai pun...menyusahkan bile nak salin pempes!...last sekali sedekah dkt sepupu jer.. :)

♥S@R@♥ said...

memang berbaloi kalau beli camni..hehe

last merayap kat plaza GM masa nak cari barang wedding..huhu nnt nk merayap cari barang baby la plak..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

pernah gak pg GM...tp beli brooch jelah, dia jual borong2..lag banyak lg murah kan..

farhana shamsuddin said...

bnyk nyer stock legg...cantik n cute

Anum said...

comelnya

mRs mysarah said...

i prefer legging seluar. sebab yg jenis stokin nampak macam ketat jer tang bontot tu huhuhu

♥ Wina ♥ said...

suke yang legging seluar tu..comei jek kalau bb boy pakai :-)

Mimy Hamid said...

ala comelll..ini pun dalam list aku gak nak beli..aku ingat lepas baby lahir baru aku beli la..nak gi GM Klang aduhai jauh le dari umah aku...tp member aku ramai suggest nk borong baju ke, tight ke gi la sini...murahh..kat online diorang jual RM15..mahal wooo

~YUN~ said...

aty,yun pn ader beli legging utk rayyan,but end up xpkai pn,panas..hehe!

tapi kalau nk jalan2 kat mall okeyla,sejuk kan..=)

Fariza said...

comel sgt. geram tgk tau.
thanks ingtakan pasal gm klang. (terlupa)
nk ajak hubby lah. hahahahahaha

Tina Othman said...

suka sangat busha, tapi dulu beli online je, kalau GM dulu2 selalu pergi GM chowkit, tapi cepat tutup, borong barang niaga masa jual aksesori dulu

bestkan beli brg persiapan baby

QueeN TerataI said...

kat GM Klang tu mmg macam2 ada.. sakit kaki nak jalan semua blok..

p/s: larat ke ibu mengandung ni berjalan kat GM tue?

Liyana said...

wah... dh byk dh baju baby... untung baby... sy ni 1 ape pun x beli lg... hihi

asna cute said...

kak, boleh bg direction nk ke situ? asna nak cari baju tido haikal la. mcm best jer borong situ. ke kat situ ada byk jual brg new born jer?.. nti update direction ek ;)

nurulfarehah said...

murahnye! syok la dpt memborong byk mcm tu. geram je tengok~

amal said...

saya tak berani nak beli lagi sebab tkut baby panas dan tak selesa je.. tp kekadang berkenan gak. comel ehehe

F.A.R.A.H. deeb said...

Kat GM tu ade jual oinggan-mangkuk tak? Lama dah tingin nak gi sane huhuuu...

Cho Zila said...

memang GM banyak kedai jual barang baby..kalau nak bagi kawan2 baru dapat baby memang puas hati... akak tak suka ngat pakaikan legging masa anak2 kecik dulu.. sbb payah dan rasa cam lemasjer...

ninnah shafawati said...

comelnye baju2 baby akk...bley x nk ckp x sabar nk de baby gak???(hahaha!) :P

mr and mrs sapic said...

ziyad pon ade legging mcm nie gak...tp dea cepat panas..kalo jenjalan kat mall baru ok..kalo g kenduri jgn la pakaikan...mmg menags...

tp comei taw baby pakai legging...=)

kak...jage baby elok2 n jage makan k...yan dulu 2x kene minum air gula...xsukeeeee....

Gadis said...

teringin nak pegi hari tu...
tapi x dapat pegi..x sempat nak pegi...huhuhuh

cikpingu said...

comellll...suke tgk.. klu g mne2 tnmpk..cmfirm g tgk.. belek2 sume... tp blm nk beli...hasbe xbg...huwaaaa...
hasben ckp xpyh dulu...tggu bby dh bsr ckit bru beli..huhu...

Shakina Farhan said...

comelnye..GM klang xpernah pegi lagi..GM hj taib pernah gi..tp lambat lg baru bleh start beli..skg tgk org je dulu..hee..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

selalu stoking tu ai beli kat kedai ¥100 jer murah ngeeee....

CPM Nadiah Azizan said...

Murahnye. Nyesal xbaca blog ni awal2. Kalau tahu beli haritu sebelum balik UK . Kat sini mmg wajib pakai. Sejuk mak aiii

CPM Nadiah Azizan said...

Murahnye. Nyesal xbaca blog ni awal2. Kalau tahu beli haritu sebelum balik UK . Kat sini mmg wajib pakai. Sejuk mak aiii