Tuesday, February 21, 2012

kalau cakap pasal SALES-laju jer ko kan.............





termasuk Farah yang tanye kat cbox aku..
dah berpuluh orang tanye kat aku kat mane ade sales dan clearance stock untuk barangan baby sekarang..??
termasuk kat email dan comment....


muker aku ni ade macam muker orang peng-shopping tegar ker? huhuhu
okeh...mungkin sebab informer ramai..
aku pon kekadang tau dari kawan2 blog jugak...
ade pembace blog aku tak bace blog ko..
ade gak yang pembace blog ko-tak tau pon kewujudan blog aku..
biase ar tu..-aku bukan retis [blog retis pon belum tentu aku bace]-cisss..belagak ko ek...ngeh ngeh negh..






cerite pasal sales-clearance-expo tu..
sebab mungkin ade yang tak dapat info..jadi aku nak gak share ngan ko2 sales-clearance-expo barang2 baby yang aku tau...
kalau ade yang tau kat tempat2 lain jugak..share ar kat sini ek..
ley aku hapdet...


tak banyak pon yang aku setakat ni...
hanya 2 motherhood dan baby expo terbesar dalam mase terdekat ni...


yang fes kat ::  


3rd MATERNITY & CHILDREN EXPO
MID VALLEY EXHIBITION CENTRE
9 MARCH 2012-11 MARCH 2012






sepanjang aku mengandung..kire 2 kali aku bertembung ngan expo ni..
mase awal2 pegnan masuk 4 bulan dulu..
dan next month-aku masuk 9 bulan dah...
tapi aku tak pasti dapat gi tak yang akan datang ni-memandangkan kaki dah bengkak dan badan pon tak larat..
jadi berniat nak kirim pada adik aku jer nanti..
untuk ko2 yang ngan expecting tu..aku galakkan sangat pergi expo ni...
banyak brand2 popular ade kat expo ni..
paling besh sebab..banyak barang ngan harge yang lebih murah...!!
siyes berbaloi2...mengikut pengalaman aku selame 6 jam kat situ tahun lepas..[post]


kalau ko rase nak carik breast pump yang jename bagus2 ngan harge yang lebih murah...ini lah masenyer...
aku rase..kat sini semua ada...banyak jenama..
dari jenama biase2 sampai ar jename mahal2...
rajin tak rajin jer ko nak singgah satu2 booth tu...
paling penting-ko sediakan duit jer ar..
kalau tak dapat potongan harge pon..ko mungkin ley dapat ngan harge package yang lebih baik dari yang asal...


kalau ko yang dok jauh2 tu nak datang sini semata2 nak gi expo ni..
bagi aku pon masih berbaloi-asalkan ko sediakan bajet lebih..
kire beli barang sekali banyak...
kalau tak..memang rugi...
sebab selain harge murah...ko kene gigih carik paking n meredah ramai orang..!!
jadi harus ar ko rase tak rase terkilan kalau ko dah datang jauh2 tapi tak beli ape2...




2nd sales ::


MOTHERHOOD EXPO 2012
Kuala Lumpur Convention Centre KLCC
24-26 FEBRUARY 2012 [minggu ni]






untuk expo ni..aku tak de pengalaman nak share..
sebab tak pernah pergi...
tapi berdasarkan yang aku tengok-produk2 dan jenama2 yang akan ade kat expo ni...
agak kurang berbanding ngan expo kat Mid Valley tu...
kalau ko ade pengalaman pernah gi expo ni..
ley share kat sini..
orang lain mungkin ley dapat maklumat same..




neway..selamat bershopping.... 
aku hanye berkongsi..
ko pon ley share jugak kat sini ngan aku n kawan2 lain ek...
pengalaman atau tempat2 sales lain yang ko tau...
nanti2 aku hapdet..
oohhh...pagi ni aku ade appointment check-up kat KK...
kalau rajin aku masuk opis petang ni...kalau tak..jumpe esok jer ar..[huhu]










p/s ::  tak de ape dah nak shopping barang baby.... 





15 comments:

azam said...

tidak..........

jgn la isteri tahu...hehehe

mamaiffah said...

rasanyer 23hb-26hb.feb ni ada clearance 70% kat sogo...emm rasanyer termasuk brg bby kot....jom r g jengok2...klu nak tau lebih detail...cuba tgk kat shoppingnsale..

Anonymous said...

sukanyer dpt information cm nie....tq dear...rajin2 la update lg yek...hehehe...

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin nak crik breast pump cm akak tue....
hope adelah....
huhuhuhu

Cik Rose Cute said...

Seronok Shopping...hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..bgus toi akk ni siap inform..elok gak tu..bgth pd yg blom tau..

LisaLisut said...

i tau pasal dua expo ni..huhu tu pun dr blogger2 gak. tp.... yg mid valley tu i tak dpt g nt(melepas nk dpt breastpump murah mcm u huhuhuhu) i rs yg expo klcc ni mcm apa yg u ckp je.i dpt rasa la wpn tak pegi lagi.mcm kurg skit produk n mahal(sbb klcc?hahaha) papepun i terjah jugakla nk tgk punya pasal kan. xpenah g lg so redah je.huhu

FieZaLieSa said...

sume kat KL...tak pernah pun g expo baby nih..maybe 1 day..=)

PUAN SUE said...

fuhh..mcm nk pi je expo lg..tp rimas pulak klu ramai2 hehe...hasben kureng suke..

Wawa said...

harap2 sempat g expo mid...jgn terberanak kat ctu sudeh..hihi..

Anum said...

sale memang x leh dipisahkan ngan pompuan :)

Liyana said...

rase mcm nk pegi yg kt midvalley tu je.. nk borong sekali byk since blm beli pape lg brg baby, huhu

Diyana Didie said...

u larat ke lagi nak jln jln? me, jln sikit nak g toilet laa..lenguh nak duduk la.. kaki saket laa hehehe tp masih teringin nak round shopping mall hikhik btw, org kata dua dua event ni yg di tunggu tunggu. expo yg 1st dalam tahun tu adalah yg paling menarik pasal ramai yg participate and sponsor. mcm last year, me teman kwn je pegi...mmg menarik expo yg awal tahun berbanding yg tgh tahun n akhir tahun tue. me baru je nak start shopping brg baby kat expo nnt. hrp adalah tenaga nak tawaf expo ;p

hana yoriee said...

btl2..kat sogo pon ada sale 23-26/2 ni. hana mmg nak kena pegi jgk completekan checklist. walaupun dah sarat dah ni..nasib kaki je tak bengkak lagi..hehehe..

LiErOSe~QiEmi said...

tak tau kenape, bergenang airmata bace ayat biru tu... dan saat ni.. touching sangat...

moge sampai masanya, semua berjalan lancar ye