Wednesday, March 07, 2012

tetibe rase nak shopping pashmina baru.....rajin ker nak pakai lagi sekarang..??





entah kenapa sejak pegnan aku dah jarang yang teramat jarang nak pakai pashmina or shawl..
muler2 pegnan tu lagi ar..comot giler kot...
langsung tak nak melawa...
pakai bedak selapis pon malas..
jangan kan kate bedak selapis..nak pakai contact lens pon belum tentu aku rajin..
hari2 pergi keje pakai cermin mate...
sedang bukan lame sangat pon nak pakai tu...kate ko 12 tahun pengalaman pakai kan...miahahaha..


tu belum lagi cerite pasal baju tudung semua..
aku pakai jer ape yg ade depan mate...
dan selalunyer tudung indon kaler hitam tu ar menjadi mangsa...
tak kisah ar ko pakai baju kaler ape..hitam tu jer yang aku rase cun waktu tu...
sampai kepam ar bau die...huhu..
shawl dan pashmina yang sebelum ni aku rase kalau pakai feeling2 macam Hana tajima punyer cun..waktu tu aku jeling pon rase tak lalu...
sedangkan..bukan susah pon nak pakai nyer...tak yah gosok ponnnnnn...!!
tapi kalau dah namenyer malas tu..toksah cerite banyak ar...
jadi tetibe aku berhenti terus dari membeli shawl....
sebab pasti aku tak nak pakai dah........[konon2 nyer ar]


tapi masuk jer trimester ke-dua :: 4 bulan 
tetibe..aku kembali kepade normal..yaeeyyyy....
aku kembali amik mase ber jam2 tuk siap biler nak kuar gi mane2..!!!
dan tetibe aku rase.......nak pakai shawl balik...!!!
laki aku dah pening..
sebab die tau..kalau aku start kate nak pakai shawl ker pashmina bagai..
alamatnyer..kompem ar tetiap minggu aku nak ajak die gi jalan TAR-cari shawl  baru..!!!
huh...dasat kan...kesian kat laki aku tu...die pon redho jer melayan binik die ni...huhu...


rajin lagi ker aku nak lilit2 shawl dan pashmina ni..??
aku pon ade gak terpikir2...
3-4 kali pikir balik-sementara masih tak bernak kecik ni..mungkin aku masih boleh lagi berlilit2 bagai...lepas ade anak kecik yang kene dukung ni...agak2 ko..sesuai tak aku pakai tu semua..??
haaaa...bukan ar tak boleh...tapi..ko tau ar kan shawl dan pashmina tu nak pakai nyer macamane kan..
satu :: amik masa sikit berbanding tudung sarung ni..
ke dua :: ko tau ar kan nak pakai tudung ni fashion die macamane...berjuntai2 bagai kan..sekali anak ko tarik-kan dah terus togel kat situ..elok2 konon2 ko nak melawa bagai..terus jadi macam tak terurus...!!


tu pendapat aku ar..
belum beranak dan belum ade anak agi mane nak tau kan..
kot2 lepas beranak nanti makin meroyan pulak aku nak melaram bagai kan...
sape ley jangka...


jadi-aku rase sementara aku belum beranak ni..
pakai lar ape aku rase nak pakai...
melaram ar selagi boleh...
haaa...sape kate si perut muncit ni tak ley melawa...
aku..makin besar perut..makin aku menjadi2...!!


tapi laki aku gi outstesen-sampai 3 minggu...[sob sob]
macamane aku nak gi shopping shawl baru...
dalam hati mud bershopping dah membuak2...
tak ley tunggu sampai laki aku balik dah ni...[heheh]
memandangkan aku sendiri dah tak larat nak gi shopping sendiri...
perut dah berat...[aku risau air ketuban pecah mase aku shopping mall...]
aku rase shopping on9 adalah shopping terbaik buat mase ni..!!
sekarang-ko duduk2 jer atas kerusi tak gi mane2 pon duit boleh habes kan...[huhu]


nak share ngan engkorang satu butik on9 ni..
jual shawl dan pashmina...cantik2...!!! siyes..aku suker..!!


cer korang LIKE boutique ni kat SINI..
tengok ar sendiri shawl2 dan pashmina yang dijual...
kompem ko suker dan jatuh cinta..


Salah satu pashmina yang dijual kat DIANDRA BOUTIQUE ni
aku ade pashmina macam ni..!!!
material nyer tak tebal dan panas...
kire senang ar ko nak pakai...
eeeerrrr..tapi tak de gambar ar sekarang nak tayang kat korang...
sebab laki aku tak de nak tolong amikkan gambar aku...
selalu nyer laki aku jer yang paling rajin melayan binik nyer ni berposing..ngeeee

aku pekenan gak yang ini...cantik kan...
harga pon tak mahal..kire kalau ko pergi jalan TAR tu same jer ar lebih kurang hargenyer..
tak yah ar ko panas2 bersesak ngan jammed nak gi sane beli..
kat DIANDRA BOUTIQUE ni pon ade jual yang cun2...
inner pon ade...
kalau ko nak yang simple sikit-ley try PLAIN COTTON SHAWL 
ade 20 kaler ngan warna yang berlainan...


nak tengok lagi...??
ko singgah LIKE kat boutique ni key...
and jom shopping di hujung jari...!!!! yaaeeeeyyyyy....

















9 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2..xpe,org ngndung pon lg lawa tau..seri budak..hihi..

CikNaa said...

same la.. sejak peknen ni bape kali nau la pakai shawl.. hari2 pegi keje rembat tudung sarung tu aje.lantak la org ckp xsesuai pn.. lens pn same. pakai bl nk g kenduri aje.
hehe.

Asz Miza said...

Haha..sy skang pun malas gila nak bersiap nk g opis. Pakai baju apa pun nak pakai tudung hitam syria tu je. Adoii..memang dah cam indon..hihihi..

O'gosh said...

wah....ai dulu ari nak beranak pun sempat p clearance jaspal lgi...kira puas ati la malam tu beranak sebab sempat bershopping...hehe

cik enul said...

atie,
takper..beli byk2..
kalu rasa tak bekenan tetiba, pos kat saya pulak..hehehehe

Anum said...

cantik2

Wawa said...

malas gler nk berlilit skang..pakai je ape yg senang...hihi...tp da ready da pas bersalin utk jd vogue..mama vogue~!hihi..:P

~ NANA ~ said...

i baru beli 3 helai baru2 ni...kalau x pakai kat kepala pon, ingt blh guna utk cover masa breastfeed baby nnti...hehe

Mama Gee said...

heheeh takut tak dan nk melilit je bila dh berbaby nnti...
tp takpe leh simpan...