Wednesday, March 28, 2012

Mud shopping membuak2...





tapi bukan barang baby...barang baby dah tak tau ape nak di beli..dah terlebey2...


sekarang mase tuk reward pada diri sendiri..[alasan]
tapi aku rase bukan sekarang kot...
aku nak tunggu lepas beranak dan lepas habes pantang..yaaeyyy..!!
selalu cakap ngan laki aku "tak sabar nak shopping baju baru..hand bag baru..kasut baru..lepas beranak nanti.."


laki aku dah risau....[lap peluh]


tak per..pakai duit sendiri...tak rase bersalah sangat...huhu




hari2 aku cuci mate tengok kedai on9..
tengok koleksi2 hand bag baru...kasut baru...
dah 9 bulan aku biler gi kedai kasut-tahan sebak tengok kasut tinggi [drama]
7 pasang flat shoes dan slipar khas mengandung-yang aku baru beli-pon dah tak muat sekarang..!!-pakse gak sarung walau terlebih2 kaki ke belakang..


yang aku inginkan sekarang adalah-handbag baru...
ade gak rase nak beli sekarang..jejalan bebaru ni..tapi tak jumpe yang pekenan lagi...nak beli kecik sangat pon serbe salah...takut tak sesuai pakai lepas ade baby nanti..
nak beli yang besar-aku dah banyak bag besar...
jadi decide..ape2 lepas beranak baru ley cerite...








tapi paling aku tak sabar-lepas beranak tak sabar nak pakai high heels balik..!!! yaeeyy...
harap2 kasut sedia ade muat..
ko tau tak aku rase down biler ade sorang staff baru ni masuk kemain seksi lagi pakai high heels 3-4 inch datang opis..jeles hokeh...
lalu sebelah aku..aku rase macam kementot sangat biler die pandang aku dari atas...
dalam hati.."tak per..tak per...nanti lepas beranak aku pakai lagi tinggi.." [ngeh ngeh ngeh]
alaaa..bukan sebab budak tu pon..
aku kan memang jenis suker perasaan vogue n seksi kan biler pakai high heels..-i was born in high heels-sila percaya...[miahahaha]
konpiden dan semangat tu harus hokeh...




mahukan ini tuk gi opis fes day lepas habes pantang nanti boleh
baru bersemangat...




dalam kepale otak..dah terbayang2 kasut idaman kalbu-yang nak dibeli nanti..
oohh...tetibe terbayang kasut seksi kaler merah...
nak carik jugak handbag merah nanti..
paling besh...nak jugak carik baju2 baru..!! double yaaeeeyy...
dan harus jugak perlukan seluar baru kan...kot2 saiz berubah nanti...
sekarang nak shopping baju dah tak de mud..
sebab..?? dah kompem ar kalau pakai sekejap jer kan..
kate ko nak beranak kurang dari sebulan..setakat sekali pakai lepas tu simpan samapi ko mengandung balik..membazir..!!
kalau rase2 nak mengandung balik nanti beli jer ar baju baru..
oohh..untung..baju2 pompuan tak mahal sangat kan....












ko feeling2 tak sabau nak nipiskan purse ko..sekali..lepas2 beranak..barang baby jugak yang ko kene dahulukan..sob2...
macam aku tengok mak2 yang lain..
seksaited kuar gi shopping konon nyer nak beli barang sendiri..
tetibe sampai sane..tempat baby yang dituju dulu..
biler duit dah habes..baby pon dah start merengek..
luperkan pasal hand bag menawan dan kasut gojes idaman kalbu ko..
kate anak didahulu kan..mak pak belakang cerite...[nangis awal2]






p/s :: cuti beranak lame-gaji jalan-memang besh..!!! heheh...









17 comments:

Anum said...

x pe nanti dah selesai semua
leh la reward diri sendiri plak

farhana shamsuddin said...

dh gaji kan..tu mood shopig membuak2

mizzkechique said...

beg yg kaler krim tu cantek lak tgk..
kak, jom shopping!!!

Gadis said...

Gadis pun dah lame x beli handbag baru n kasut baru...

beli kasut hantaran tapi x sempat nak pakai dh ader baby..huhuhu..

dulu time keje satu bulan wajib 1 handbag n 1 kasut..

seronok kalau shopping kasut n handbag ni..

rase mcm therapy..

xper..lepas beranak nnti aty lawan staff baru tu..
dier x tau org dh ader baby nnti lagi seksi..hihihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi2..byk tu akk nak beli ea..meh bg sy satu.. ngeh3..

cik enul said...

gulp..nangesss...tgok bag putih tuh...

FieZaLieSa said...

ade anak kecik ni, mmg perlu beg besar..hehe..kasut merah tu memang menarik hati..sy pas bersalin, terus terminat kaler merah..huhu

QueeN TerataI said...

dulu lps bersalin x pk pasal shopping pun.. yg dipkkan hal kesihatan anak dan juga mengembalikan solid molid susuk tubuh spy suami x lari.. kehkehkehkeh.... :)

♥ Elin ♥ said...

hahahhaha saabaaaarrrrrrrrrr :)

pastikan nak bergaya mcm dulu kena lah berjaya turunkan lelemak yg berkilo2 tuh eh...

tc dear/

O'gosh said...

itu dah naluri seorang ibu....masa tu nanti xde penyesalan....

farah keifli said...

masa preggy dulu rasa tak sabar nk shopping lepas beranak..tapi sampai sekarang masih takde mood nak shopping lagi sebab belum capai target body idaman..hehe..

Wawa said...

same lah kte..tak sabar nk shopping baju2, kasut2 sume...weheeee~!!

ReYNa said...

hihi.sabar2x.i pon nak shopping gak tp kena tggu pas pantang.dah lama pakai beg sama je..nk tuka gak beg baru n kasut baru.

Mimy Hamid said...

aku ni haaa la cth nya...konon lepas bersalin nak soping serba baru nak masuk keje kan...nah sekali keluar ..baju anak yang aku rembat apa cer...baju aku kemana ntah...pegi la soping mall 10x ttp la children dept yang aku tuju dulu hihih

Gieyana said...

Owhhh! Lama gak x reward diri...nk kena gk joint uols sopping nnt! Hehehe..

yUmIe said...

believe me..nt brg ank jgk yg kte nmpk dlu..yumie ble kuar je,msti tgk bju tuk iman.smpi papa iman ckp,blk2 iman jgk.tuk die xde pn.hahaha

Peri PiA said...

gulp,i pon terliur skali ni hihi