Monday, April 30, 2012

dibedung atau pon tak..???


Qaeef Eeman pada hari 3 kelahiran
hari pertama keluar dari wad..pagi Jumaat



dah macam pucong nyer ikatan dah..ni atok nyer yang bedungkan.. die yang mandikan Qaleef... 
aku tak berani lagi..sekarang dan nak masuk 2 minggu..pon aku tak berani nak mandikan lagi..
kalau tak atok nyer yang mandikan..Fared yang akan mandikan sebelum gi kerje...
fared pon dah teror mandikan..pakaikan pakaian..dan bedungkan macam ayah aku buat...
kire die dapat degree dulu ar sebelum aku dalam hal2 ni..huhu...

kalau aku bedungkan..tak kemas macam ni..
kejap jer dah terburai..









aku memang biarkan die buat..sebab lepas die gi kerje..
aku yang akan ngadap sorang2 semua tu...
jadi time Fared ada... biar die uruskan anak dan aku cube uruskan diri sendiri secepat yang boleh..
mandi..bersihkan bilik.. sarapan siap2..uruskan ape yang patut..



biler Qaleef di bedung..lame sikit tido nyer..
die pon diam jer kalau di bedung..
tapi ko jangan hengat die rela setiap masa..
kekadang mengamuk jugak nak keuarkan tangan die..
aku pulak..kalau tengok die dah berpeluh2..aku bukak kan bedung die..kesian..huhu...




versi tak nak di bedung..
tidor macam orang kene tembak..!!!
tetap lena..cume mudah terperanjat...tu bezanya kalau bedung atau tak...
biler dah terkejut2 tu.. senang ar terjagenyer pulak kan...
biler dah terjaga...haaa..muler ar melalak nak mengempeng jer...

jadi..tu ar serba salahnyer aku..
dibedung..kesian aku tengok berpeluh2...
tak dibedung kang..kesian kat aku yang berpeluh2 lepas tu..[ngeeee]




43 comments:

Adylia Qarissa said...

bestnya tengok qaeef tidur...

Tina Othman said...

alalala comelnya, tahniah aty, lama tak jengah ke sini, tup2 aty dah selamat bersalin dah

selamat berpantang & happy bf ye

shahida said...

ooo, so cute...suka nyer dapat bau bay....ooooohhhhhh

e k i n ♥ y u s r i said...

comel je tdo cm2
hehehee

Jiejah @ Iza said...

hollohhhh tomei qaleef .. kene bedung gak time dia tido . time berjaga bg lepas bebas buat pelbagai aksi ..

e k i n ♥ y u s r i said...

x sbr nak tngu baby nie kuar

Wawa Yusoff said...

hahahaha, samalah aty.. anak wawa pun dah pandai melenting dah kalau x nak dibedung.. bak kata mak :budak-budak sekarang..." ngeh3 :p

MimahAjil said...

wah..pandai papa Qaleef siapkn ank..
ni nk kna brainwash incik suami ni jd mcm papa Qaleef..huhu
skrg musim panaskn..kesian jgk tgk klu dia tk selesa berbedung..

S.n.Fariza said...

geramnya tgk baby comel !!!
take care dear.

Pelangi Mulus said...

Ikut orang tua2 elok dibendung, tapi bayi zaman sekarang cam paksa rela jer bila dibedung.

asna cute said...

aaaaaa tomey! =D

Gadis said...

comeiii..=)

Mummy GreenyHouse said...

nampak macam lega sgt die dpt lepaas dr bedung tu, lena siap mulut ternganga...hik3.. :p
sy lepas 1 bulan baru x pkai bedung, tp bby tdo meniarap sbb mudah trkejut, but have to monitor sgt2..

jaja_NorLiza said...

sebenarnya bagus kalo dibedung...tp ank akak dulu sari jer bedung..pastu x de..dia mengamuk sekuat hati...tp kalo baby Qaleef x nanges xpa..bedung jer biar dia tdo lena..lg kesian kalo tdonya terganggu..(terkejut2)..

QueeN TerataI said...

seeloknya biar dibedung spy baby tu x terkejut-kejut.. berpeluh tu kan bagus.. lgpun baby bkn reti panas ke sejuk.. kita je yg berperasaan mcm tu..

izla said...

comelnya qaleef.
baby kalau bedung mmg tido lama dan lena.
tp kita yg kesian tengok dia peluh2..especially musim panas gini

Qhaifa Nur said...

bagi akak selesa bila dibedung....tido pun lama..

FieZaLieSa said...

Qaleef ikut muka ibu dia la..comey!

ettyzukhair said...

hehe...bedung sekerat badan..ameer dulu camtulah..dlm usia 3hari dh terer kuarkan tangan sendri...bile bedung tangan2 skali mesti melalak! dia sampai skg selimut bdn jer tangan No No..hehehe..lagi2 skg musim panas...bolehlah bedung kejap2..tyme mlm bedunglah..

Fahreen Fredo said...

Haha comel gile budak ni!

Aty pakaikan bedak ke? Tak elok sangat bedak2 awal2 gini. Pasal apetah tak ingat. Cer try google tengok.

♥ Elin ♥ said...

ank zamn skg mmg x nak di bedung...:)

nih pantang berapa hari ??100 hri ker?hhihihi

O'gosh said...

bedung tu ada elok ada x eloknya...kalau ikut orang tua...nak suh bedung je sepanjang masa...kalau bole at least sampai 6 bulan...tapi bebudak sekarang ni macam dah paham2 je rimas...mmg xnak punya..ai punyaq anak sulung ok je dapat bedung sampai umur 5 bulan...dapat yang no 2 ni..jangan harap la...mau keluar suara 'black' dia...

Mimy Hamid said...

aku nampak ciri hensem anak ko ni...nampak dah...aku pun macam ko sian nengok kena bedung tp laki aku suka bedung...biar bedung beb lena tido dia..tak bedung asik terkejut je

Lara is me said...

aty: comelnye..ya Allah, xsabarnye nk tgu baby sdiri ni kuar gak...

salmia saidin said...

cutenye baby!

sweet je tgk si suami yg uruskan anak.. :)

e.t.t.y said...

aty, muka dia sama je kan masa scan 3d tu.

PUAN SUE said...

macho tgok dia tidooo..hihi

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

org tua2 kata kalau tak nak bedung tangan takpe lagi, tapi kaki tu penting untuk dibedung..takut jalan kengkang.

Selagi baby tak ngamuk dibedung...ko bedung je lah. Nanti bila dia dah pandai bukak sendiri ikatan bedung tu..ha masa tu memang pasrah je lah. Hehe

Peri PiA said...

alalal comel nya dia,salute la kat suami aty :)

Syima Syaz said...

my mum kata, takyah bedung pun...tido kan dia meniarap atau letak bantal kecik atas dada dia.erk.. tp mcm risau je dia terlengkup ke....

Shakina Farhan said...

alahai..comelnye die..

syizanshafik said...

congrats sis..

Diyana Didie said...

aty!! big congratulation!! comey Baby Qaleef n cantik nama dia. baby below 1 month mmg dia selesa di bedungkan sbb dia rasa selamat. cuba jgn pakaikan dia baju tetebal sgt..mungkin dia kurang kot berpeluh. tapi baby me pon sama..berpeluh peluh bila dibedung.

Liyana said...

comel nye die tido.. ikut sape la tu.. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..comelnya dia..geram tgk!

Little Hanis said...

salam,

Nak mudah berbedung.. cuba la little hanis blanket.. mudah dan kemas.. bayi pun tido lena.. jemput jengok blog saya.. http:\\littlehanis2u.blogspot.com

Little Hanis said...

Salam,

Nak bedung bayi dengan cara mudah? cuba littlehanis blanket.. mudah, kemas dan cepat..

jemput singgah di http:\\littlehanis2u.blogspot.com

cik fadh said...

alahhh terlepas entry akak da melahirkan..huhu xe akn spent time mase semua entry akak..bdw tahniah kak selamat melahirkan..alhamdulillah semua baik2 kan, baby pown sihat..comelnye qaleef tp bnyak ikut muke sape tu ? hihi...

Cikpuan rara said...

budak kalo xbedung mmg cm tu lah gaya tidurnya.hehehe

Miss Sunshine said...

ramai yang kata kalau baby dibedung akan tido lebih lena.. tapi kakak hana yang doktor tu kata, jangan bedung, bagi otot baby bergerak2.. hmm, tak tahu nak ikut yang mane satu... better bagi baby tido lena kut... awal2 ni biar bedunglah dulu.

izanieza said...

Comel sangat

kayrul-shah said...

tahniah..panjang betul dan berjaya gak abis baca...kepuasan betul bila dapat baca secara detail dari mula hingga segalanya selamat

Lieya said...

Baby sekecil qaleef yg baru lahir mmg kene bedung, sebabnye takut dia asyik terkejut2 je... takpeee biar dia berpeluh asalkan dia tidak asyik terkejut2... kalau berpeluh kasi putar kipas sikit...