Wednesday, April 04, 2012

macam tak konpiden jer aku tengok laki aku pegang baby orang nih..





ari ahad aritu-laki bini ni gi menziarah anak Sarah:DIARY OF LOVE yang baru jer masuk 2 minggu...
kalau ikutkan baru 2 minggu malas ar aku nak kacau kan..
tapi asyik kate kat laki aku- kot2 minggu ni minggu last..tak sempat nak menziarah orang...
lagipon umah Sarah ngan umah kuarge aku bukan jauh mane pon..-jalan kaki pon tak sampai satu jam ley sampai..inikan pulak kalau naik kereta kan...


aku kan memang suker cium bau baby...harus ar teruje nak cium baby yang baru 2 minggu beranak kan...


Hafiy Al Zikry [indah namenyer kan]
anak sarah ni siyes sangat behave...tak merengek pon..
dari ape yang Sarah cerite..baby Hafiy memang tak banyak ragam..
seronok nyer dengar..!!

ni kiteorang dok pot pet kat ngan die pon...die relaks jer..
ngigau2 sikit ar..tapi tak berbunyik pon tau...
elok jer die terlentang kat situ tengah2 kiteorang borak...


nak tunggu anak sendiri tak tau tah biler nak kuar...
dukung ar anak orang dulu..
risau lak aku nengok laki aku pegang anak orang ni...
'keras' semacam jer...hahahaha..kire sepanjang laki aku pegang macam tu jer ar kedudukan nyer..
yer ar..aku paham..anak orang kan...
anak sendiri lain rasenyer...
lagi2 pulak..budak tu baru 2 minggu...
kot terseliuh tergolek anak orang-mahu Sarah tetibe jadi musuh ketat aku pulak nanti..ngeh ngeh ngeh...

selesa jer aku nengok Hafiy tido kalau orang dukung kan..
memang ar baby macam tu..rase panas jer agaknyer macam dala perut ibunye..
tu makin lena..
aku memang tak pegang ar walaupon nak sangat dukung..tapi tu..mase tu nak tampung berat badan dan perut sendiri tak mampu rasenyer..bertongkat lengan jer sepanjang kat umah sarah..
kalau ar lengan ni tak de...memang ley tergolek aku agaknyer..[huhu]



apepon...tuk Sarah..tahniah lagi sekali my fwen..
dengar pengalaman sarah bersalin..macam mudah jer...!!
sakit ngilu tu tetap ade..tapi alhamdulillah.. dipermudahkan untuk Sarah..
tak mo ar cerite kat sini..tunggu ar Sarah cerite nanti kat blog die hokeh...




p/s :: tengah tunggu turn..



27 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,ala kak..husbnd akk tgk prtice tu..t lembutla cara dia pgg.. xpe2..tgk t tau..

Mila Ahmad said...

lepas ni pegang baby sendiri lak.hehe..

e k i n ♥ y u s r i said...

suami ekin pon cm2lah
masih tkot2 pegang baby.....
xtaulah anak sndr cmne....
hehehehe

ciNDerella stRikEr said...

hubby Nad dlu pon mcm tu jgk. tp bila anak sendri pandai plak dia. manja kn lebih dari ibu nye lg. hehheee

Liyana said...

bestnye pgg baby... x sbr nk tgu bby aty kuar plk. smg selamat semuanya k

Anum said...

traning2

Liyana said...

bestnye pgg baby... x sbr nk tgu bby aty kuar plk. smg selamat semuanya k

~ NANA ~ said...

haha mula2 mmg la kekok kset kot...nnti lama2 ok la tu...hehe

eh2 baju baby tu sama dgn baju yg i beli...kekeke

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

suker betul la tgk bb
rindu nak bau bb :p

QueeN TerataI said...

biasanya anak org mmg kekok.. nnt kalau anak sendiri insyaAllah ok la tu,...

LisaLisut said...

ok je dia dukung.xkekok pn.i lg la kekok.nk pulak kene baby berat,.xsmpi 5min i bg balik kat mak baby tu sbb xlarat nk dukung lama2.hahaha ank sndri tatau la nt cmne ;p

ratusiput said...

bestnya tgk org dpt baby kan.tak lama lagi tuan punye blog pulak sambut baby :)

Lala Latif said...

suami sy dulu pun sebelum ada anak sndiri, pegang baby yg dah 6@7 bulan pun keras mcm kayu..xgerak2...tp, pas dpt baby sendiri, automatik pandai terus...mandikan baby pun boleh..kalah sy..sy pulak yg mcm kekok nak pegang baby..huhu...

MisZ FyZa said...

Suami sy pon sampi skang still keras lg pgg bby..walhal my baby da nk msk 4 bln..mayb sbb die jumpe ujung minggu je..kalu tiap hr mesti ok..

Mimy Hamid said...

ko dont worry ..ada anak automtik laki ko reti handle baby...aku dh tgk laki aku..tak sangka ..semua dia buat terror lagi dari aku

Farah Shamsudin said...

En Hubby training tuu..nanti anak sendiri terror la die pegang kan..

Baiduri said...

aduyai....sonok tul tgk baby org dh kuar nih... nk jgak rasa meriba baby sndirik....rasa cam nk putar2 je masa bg cepat ...ehehe...boleh gitew?

Qhaifa Nur said...

nanti lama-lama pandai ok...
bau baby sukar nak digambarkan...

azam said...

xpe,...nanti giliran awak pulak

Elly Anaille said...

hahaha kita pun akan keras kejung bile pegang anak orang. tetiba x reti. tapi dulu time ngendong adik2 ok je.

Gadis said...

tenang je tgk baby tu..
indah ciptaan TUhan..=)

♥ Wina ♥ said...

keciknya nampak baby tu kat tangan ur hubby heheheee

O'gosh said...

ala..memula memang la...nanti dah ada anak sendiri lama2 pandai la..

farahkeifli said...

edy,sebelum dapat baby mmg tak pegang la baby org lain..dia takut patah tulang baby tu..tapi bila ada umar,boleh pulak dia pegang walaupun nampak 'keras' semacam je..

jasmin said...

practice more perfect...hehehe jgn jd mcm husband Jasmin...sampai skrg pon masih kekok pegang bby...bby dah nk masuk 2 bln pon ahakss

mia-ina said...

saat nak tunggu husband pgg anak sendiri..itu yg mia x sbr..the moment yg nk ditunggu2x

Peri PiA said...

insyAllah,automatik pandai nti