Thursday, May 24, 2012

ape yang aku baru buat.....



aku ni macam tak de kerje jer asyik menghapdet n3 waktu pantang kan...
wweeiihh...macam tak de anak kecit..!!
kate ko berak pon tak sempat...
ni siap hari2 nak update blog...


adeeeyyy laa...
ko tau tak hampir semua n3 sejak 2-3 minggu ni adalah schedule n3...
auto publish...aku dah set setiap hari satu n3..kalau dah abes stock tu..maknenyer aku tak sempat ar tu nak buat stock n3..hahaha..macam susu lak nak kene buat stock..ngeh ngeh ngeh...
selalu aku buat n3 waktu malam atau waktu aku bangun tuk pump susu..
ni pon aku ngah tunggu nak pump susu...
baru tadi si Qaleef lepas ngempeng..
waktu malam Qaleef tak meragam macam waktu siang..
tidor nyenyak..kalau ade pon sesekali jer bangun nak susu...
tapi tak banyak bunyik pon macam waktu siang..
jadi waktu ni ar aku ley buat macam2...



-tergendala-


pasal hal buaian tu..hurrmm..nampak nyer memang berjaya...
dah seminggu aku pakai..dan aku rase agak membantu...
walaupon masih ade ragam nyer..tapi tak ar teruk sangat macam sebelum2 tu...
sekurang2 nyer..aku masih ade mase nak pakai toner kat muker aku nih...[huhu]
macam ko cakap..harap2 tak lame ar ragamnyer nih...


aku percaye..baby yang cukup rehat..cukup susu..dan cukup jugak tidornyer akan lebih berkembang tumbesarannyer ngan lebih baik....


sekarang aku dah balik rawang..hampir seminggu gak ar...
uruskan diri sendiri..
adeeeeyyy...umah 2 tingkat tetibe aku rase macam tak besh...
disebab kan renyah mase baru balik rawang ni..aku nyer jahitan c-zer berdarah dan kuar sikit nanah..!!!
tak tunggu lame..aku terus gi klinik cek..
dalam hati dah rase nak meraung-terbayang2 kalau jahitan aku kene bukak dan gam balik..huwaaaaa..!!
tapi alhamdulillah tak de ape2..cume risaukan jangkitan..
aku kene makan antibiotik dan letak iodin jer kat luker tu..fuuhhhh...!! nebes gak aku..
so sekarang..waktu laki aku tak de gi kerje..
aku hanyer duduk kat tingkat atas..
walaupon tak de astro..nasib baik lah masih ade 7 channel dari tv 14 inchi kat bilik belakang..
tak per ar daripada tak de..tak ar boring sangat...
aku turun tuk makan jer...semua laki aku dah siapkan termasuk masak tuk aku...[kagum gak ar aku]


haritu balik rawang aku drive sendiri..!!!
eerrr...mase tu aku belum pon habes pantang lagi..
sebab nak gak bawak balik 2-2 bijik kereta [kereta aku dan laki aku]
kalau tinggal salah satu bijik kereta..tak tau biler nakgi amik...
so..aku bawak honda laki aku sebab auto..
laki aku follow kat belakang..bawak pon super slow..!!! tak cecah 100km pon sepanjang perjalanan..aku pon tak sangke aku mampu se 'behave' itu...muwahahaha...
sepanjang bawak tu..Qaleef temankan aku kat sebelah-pakai car seat
tu pon mencabar gak...belum pon 5 minit kuar dari umah family aku...die dah melalak..
terpakse aku berentikan kejap kat depan kedai aceh tuk susukan die...
dan lepas tu..nasib baik die terus tido lena sampai ke rawang-aku yang  berpeluh2 [drama]


projek terbaru paling teruje aku ngah wat sekarang...
siapkan bilik tido Qaleef yang tergendala dek kerana mud yang macam nelayan di tengah lautan sebelum ni..yeaaaeeeee...akhirnyer siap...
biler dah ade Qaleef..lagi seronok nak menghias bilik die....




biler nak publish...?? haaa..nanti ar...
nak edit gambar perlukan mase hokeh...
kate ko dah ade anak kecit kan..
kalau dulu setengah jam dah ley siap..sekang..berjam2..kekadang berhari2 nak siapkan satu n3 tau...






ape lagi ek...
rase tu jer.. aku nak pam susu dah ni..jap gi kang Qaleef bangun..ape pon tak boleh buat..
begitu lah lumrah nyer jadi mak sekarang..
semua kene pantas..tak ley nak terhegeh2 dah macam dulu..
kalau bersiap dapat pakai bedak selapis pon dah rase cantik sangat..ngeh ngeh..


haaa...saje2 nak bagitau...Qaleef dah enjet sebulan..
pitching suara mase kene enjet tu..nasib baik tak berapa nak tinggi..huhu..
berat sebulan dah cecah 4.5kg...tuk aku berat dah tu tuk aku dukung dan pangku setiap masa...adeeyyy...






p/s :: tak sabar nak gi ikea minggu ni...howyeeeaa.....













26 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,dlm pntg akk drive ea..makin comel la bby tembam ni!!

bunga_rose said...

czer ni kata orang kena gerak2 supaya luka cepat sembuh, tapi kalau terlebih byk gerak luke boleh berdarah & menanah..

jaga diri k,jgn angkat benda2 berat sangat coz saya yang dah 7 bulan pun kadang2 rase ngilu kat tmpt czer tu..

~cahaya~ said...

oit..oit..siap berdarah..
cane? ok dah?
jaga2 tau..
ngilu nye baca..
sbb aritu aini terbukak jgak. cuma tak darah je..

e k i n ♥ y u s r i said...

akak dah balik rawang ea?
x sempat lg nak dtg melawat akak
suami kite asyik bz jerk
huhuhuuhu

Mummy GreenyHouse said...

hati2..jgn buat keje byk sgt walaupun rasa mcm dah kuat dah tau!
wahh...sonoknye qhaleef ade bilik sendiri! x sabar nk tgk.. :)

Gadis said...

hebat la aty...
dasat tol..
siap dh boleh bawak kete lgi...
hihihihi...

Cikpuan rara said...

knp duk atas? knp xduk tido kat bawah je.mmg xelok kalau naik turun tangga,takut sis bleedung nt.bahaya.

celebration of love said...

Bilik baby... Best ye, jelez I...:)
T.care dear, jgn sampai terbukak jahitan tu...

Cikpuan rara said...

mmg budak skrg nk tido pakai buai lah.dulu kite kecik2 pon pakai buai gak kan.ok je.lg senang kan keje.abaikan apa yg org kata.

leeza said...

seronoknye tgk eeman dah makin membesar,comel! ;p xsaba plak nak tggu si kecik ni kluar.. hihi~ ayoo berdarah? akak take care ye..

** insyAllah akan ke ikea juga kalau sempat, mane taw boleh selisih bahu ke ;p boleh cuit2 eeman ;p hehe

Dulu Gadis, Kini Mama said...

aty!!!
nape byk gerak nih..haish! risau ja baca entry ni. tapi skrg jahitan tu dah betul2 baek tak? take care pleaseeee....


comell. tak sabar nk tgk bilik qaleef!

Mommy_Cha said...

jom-jom ikea ahad nih jom?

eima said...

ala ok la tu dlm pantang dah bw keta sendrik .. merasa jugak dunia luar kan ... aku dulu saje je ngelat dr dok rumah kuar ke taska setiap hari alasan amik anak ..muahahaha

♥ Elin ♥ said...

mcm mana blh berdarah????

pemakanan kot...atau lasak sgt kot.

PUAN SUE said...

dah balik rawang yer..ingt br nk pi umah mak aty awal bulan 6 ni..takpe2 nnt su msg aty semule k..

salmia saidin said...

jahitan terbukak?
ngerinya.. take care ya sis! :)

Wawa said...

Da 3 ari annaila tolak buaian...tdo nk bepeluk plak skang...nak kalih bulan kot...hihi

cikpingu said...

oo blek rawang suda.. xsempat nk jmpe si encem qaleef... :)

akk hebad la 2.. leh drive blek rawang..wah3..

Cheyan said...

Bestnya suami siap masak..hehe..
Kalu I malam memang I tido skali sama Alya...siang ja bole BW and update blog..

KIte pun x sabar nak g IKEA...suke g jalan sana..skang dah kene tolak stroller la plak..hehe

~ NANA ~ said...

errr takotnya part czer tu bernanah...i ni pon lasak, risau gak tempat czer tu terbukak sbb kdg2 rasa gak sakit n ngilunya kat situ....huhu

btw my baby baru 4kg pon i dah rasa berant n lenguh nk pegang!

cik fadh said...

baby makin lame makin besar kak, makin xlarat akak nk dukung nt..jd kesimpulannyer, akak kene besarkan bdn jgk..hihihi.. (xm'bntu lgsung kan)

Erina Asmawani said...

Eeman dah montel..sebijik muka ayah dia ;) samelah macam sy masa pntang ritu..nak wat 1 entry berejam2..byk halangannya.skrg dah abes pantang pun still busy..blog terabai gitu je.

Miss Sunshine said...

aty.... jangan lasak2 selagi belum habis pantang tau...
jaga diri baik2 ye..
baby dah bam bam.. comel je..
nanti nak tengok bilik tidur die tau..

Peri PiA said...

alolo,comel nya dia

wooo,kagum disitu

hana yoriee said...

huhu..hrtu hana nye bekas czer pun berair sikit sbb byk buat keje renyah jugak..huhu.. pegi klinik diorg dressing (cuci) sket. Pastu dia bg krim sapu n ubat antibiotik jugak. Tapi lambat sgt kering pakai krim tu, mama hana sapu dgn manjakani. Cepat je kering n bekas czer tu elok.. =)

Mama Gee said...

nureen dulu berbuai gak...siap beli yg elektrik lg sbb tak larat nk berenjut setiap masa...tp bila gi mana2..tau pulak dia tido takde buai...alhamdulillah..mudah...