Thursday, May 17, 2012

ko rase ley tahan sampai berape tahun..??





banyak...tak termasuk sendiri punyer yang dah siap2 beli arituh lagi..
ni sebahagian hadiah yang aku dapat untuk qaleef dari kawan2 dan tetamu yang datang menziarah....
banyak gak hamper dan hadiah yang qaleef dapat..alhamdulillah..
mak aku cakap :: rezki cucu mak... 


betul ar ko pernah cakap...
set2 ni semua tak payah beli dulu atau tak yah beli banyak2...nanti ade orang kasi...setahun pon tak kan habes..
memang..aku rase ni makan tahun gak ar nak habes...
eerr..tu pon kalau mak pak nyer tak habeskan dulu ar..[huhu]
kalau agak2 terdesak..aku pakai jer ar...tak baik membazir..[ngeeee]






antara hadiah yang Qaleef dapat..
yang besar tu..multi purpose high chair 3 in 1 sweet cherry
alaaa..kerusi meja makan tu senang cerite...
awal dapat...tak per..bergune sangat tu nanti...cun lak tu...tak sabar nak gune untuk Qaleef nanti..
time kaseh pada kawan2 opis laki aku yang kasi...[senyum lebar2]



simpan dulu..baby carrier ni besar..belum ley pakai lagi..
aku dah ade..memang niat nak beli lagi satu yang elok sikit..sebab yang pureen aku beli masae warehouse tu kain nyer macam kureng sikit..tapi alhamdulillah dapat hadiah..
sweet cherry nyer jugak..4 in 1-memang elok..tak yah beli dah...




ni antara barang yang ade dalam hamper yang Qaleef dapat...
Nasal Aspirator tu-campur ngan aku dah beli total ade 4..!!

botol2 tu pulak jenama Baby Kiko dan Tenderly baby-Bpa free
tah tak tau ar biler nak pakai..yang TT sedia ada aku beli melambak tak tau biler nak pakai..
-mungkin nak bagi lebih kat pengasuh Qaleef nanti-

puting pon dapat 3 pcs
haa..ade cerite di sebalik puting..nanti2 aku nak cerite kat ko jugak..


diapers bag dapat 2 bag -Baby Kiko dan Fiffy-
ni pon nasib baik aku tak beli lagi..ingat memang nak beli satu tuk bagi pengasuhQaleef nanti..
terus dapat 2..jimat duit mak nyer...huhu


alhamdulilllah... apepon yang diberi dan dihadiahkan..aku sangat2 berbesar hati menerimanya.. tak kisah ar kalau aku dah sedia ade pon sesetengah barang tu.. yang bagi duit pon sama..cecah ribu jugak ar..Qaleef memang murah rezki nya..dan harapan agar terus dimurahkan rezki..insyaallah..
aku simpan tuk bukak akaun Qaleef nanti..
terima kasih banyak2 yang tak terhingga..











31 comments:

Anum said...

alhamdullilah murah rezeki

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mcm2 hadiah qaleef dpt..untung..rezeki tu..

fifitiez said...

banyaknya hadiah baby!! tapi takpe.lagi banyak,lagi bagus kot.orang dah bagi, ambik jelah kan?

leeza said...

alhamdulillah murah rezeki qaleeef kak =) untung la dapat hadiah yang best2, jimat duit pa and ma die ;)kite awal2 dh terbeli baby carrier sebijik cm tu.. tapi paling untung dpt kerusi makan tu kak ;p

S.n.Fariza said...

wahhhh, byknya,
so sweet dear.
sbg ibu beli mana yg penting dulu kan.
lpas bersalin mesti ramai bg mcm2.

♥ Wina ♥ said...

paling suke bab dapat hadiah nie eheheheee

memang boleh tahan lama barang² nie..aty x yah beli pape dah

Mimy Hamid said...

ya benar rezeki anak ...bak kata mak aku kalau takde anak manakan ko nak dapat semua benda ni ..orang pun tak datang jenguk..betul gak kan...

barangan hamper toileteries sampai tak buka lg beb..bior je la..jimat duit haku nak topup beli ngeh ngeh

Riny said...

jimat duit ibu dgn papa kan..kan...hehehehe...rezeki anak tu aty..:)

Mama Likha said...

haah tul gak tu.. baik tkyh beli kan hehe.. nti ada je org kasi.. duit pun sama, bukak akaun die sejak dr kecil...

baby mmg murah rezeki :)

Mummy GreenyHouse said...

manyaknye adiah.. bestnye dpt high chair tu!

murah rezeki baby..lahir2 je rezeki melimpah2.. :)

jaja_NorLiza said...

alhamdullillah..murah rezeki qaleef...mak pak nye yg leh senyum lebar!.. ;-)

@ deqla manjew said...

comelnya brg baby...untung la dpt byk hadiah....

Shakina Farhan said...

meriahnye tgk hadiah qaleef..bleh tahan smpi adik qaleef kot? hihi..

Nadya Zahid said...

Alhamdulilllah..murah rezki baby u..banyaknye dapat hadiah...cash pon beribu?wow weeeeeeeeeeee...

Miss Sunshine said...

banyaknye hadiah baby....
Alhamdulillah, rezeki baby kan..
nak sikit boleh....? hehe

Gadis said...

brg-brg tu mmg leh thn lame...=)

seronok la tengok hadiah-hadiah tu..
banyaknyerrrr...
best sangat tgk brg baby ni..
mcm theraphy plak rasenyer..
rase mcm tenang jek...

^_^

♥ Elin ♥ said...

setahun pun x abis..mcm amani sampai skg hamper ad lagi x bukak..sampaikan baju new born pun x pakai lagi.
tunggu dpt 'adik' baru bukak hamper tuh kot..;p

Pen Biru said...

bedak n lotion ke apa ke..seblm guna check dulu..mana expired date terdahulu..guna yg tu dulu..

mia-ina said...

bestnya tgk hadiah aty..kte ni x tau la sape nk dtg melawat...x ramai sgt kwn2x...takat kwn sekerja ja banyak..mgkn klu dtg pun byg org bg duit je kot dr brg

Mommy_Cha said...

hi sayam ku....baby sehat kah? lama kan mommy cha tak komen kat cni..bz katanye! hehehe

PUAN SUE said...

samelah aqilah..sejak ada dia rezki kami murah sangat...mcm2 kami dpt beli yg sebelum xdpt nak beli..syukur Alhamdulillah...

hadiah aqlah pun banyak lagi tak pakai..hihi

izla said...

rezeki baby.

Hadiah untuk baby zarif pon ada banyak lagi especially bedak2/lotion. Memang mak nye yang pakai lebih :)

cikpingu said...

btul 2...dhia ni pun dpt adiah byk..
bedak2 sabun2 losyen sume.. mmg xyah beli lg.. tp elok ke simpan lme2 bru pki..huhu..

Jiejah @ Iza said...

murah rezeki baby ..akak pun sama dulu , adeel dah dekat setahun setengah masih blum pernah beli barang mandian/sabun/lotian . semua pakai hadiah dr org . now pun byk lagi terutama bedak² yg botol sekian punya besar . tu pun mak pak & abg tolong pakai sekali . paling best , beg baby dpt 6ketul hahaha . still ada yg berbungkus smpai skrg fuhhhh meriah rezeki anak . Alhamdulillah boleh jimat byk .
aty pun sama tu , rasanya umur baby 2thn pun x abes pakai ekekeke

Cikpuan rara said...

best nya.banyak hadiah dpt kan.hmm mmg jimat.rezeki baby kan.

hana yoriee said...

seronokkan jadi baby..dpt hadiah & duit banyak! hihi.. hana haritu dpt car seat cum carrier. baru nak survey2 tp dh dpt hadiah, jimat lah duit mak paknya.. hehe =)

Cik Bhulat said...

best nya dia dpt byk hadiah..hurm, dah lama tak blogging...tgk2 akak dah dpt baby. tahniah

Adylia Qarissa said...

Rezeki anak ;-)

Pn.Ibu said...

murah rezeki qaleef..

kite dulu brg2 spt bedak tahan sampai 3 tahun..tu pun separuh dah anto balik sabah.....

MyHaPpInEsS said...

rezeki baby...Jasmin pon banyak xterpakai sampaikan mak bapak dier pakai skali hehehehe..hubby said wangi mcm baby..eh ye ker? hihihhi...yang kecik2 jasmin bawa g travel @ umah MIL. jimat space.

Anonymous said...

I really appreciate this post. I?