Friday, May 18, 2012

baru 30 hari hidup nak dibandingkan ngan mak pak nyer yang dah 30 tahun hidup...







sebulan dah...baru sebulan Qaleef hidup kat dunia ni..alahai....
sekejap ker lame....??
dalam mase sebulan..segalenya berubah....
kekadang rase macam tak percaya aku dah ade anak tuk dilayan...
tetibe mssg laki aku kat opis..."sayang..kite dah ade anak..."
haha..macam la ko tak mengandung 40minggu tetibe dah ade anak depan mate kan...
jangan ko..serik nak beranak aritu pon tak hilang lagi weeiihhh..
ni luke czer ni pon kekadang masih berdenyut tau...




sebulan yang lepas...aku ke sini -tasik Kota kemuning- masih lagi berdua...ngan Fared..
dan masih lagi berboyot perut ke depan mengandungkan si anak...




lepas sebulan aku ke sini lagi...kali ni ber-3..!!! bersama Qaleef Eeman yang genap sebulan...!!
eerrr..aku memang belum habes pantang...tak jauh pon tempat ni..
amik angin petang..tak sampai sejam pon aku berjalan..
amik gambo jer lebih...huhu


berkerut2...tah ape yang di pikirkan..
"sayang..masih terlalu awal tuk pikir masalah.."


"yaaeeyyy..dah sebulan..!!! mama papa bawak berjalan..."
Qaleef kalau berjalan memang senyap jer...tak merengek pon...
menurun dari mak nyer yang suker berjalan jugak...[ngeeee]


lepas sebulan menjadi mama..segalanyer berubah sekelip mata...
tak de maknenyer ko nak tido baring ikut suka2 hati ko lagi...
kalau si anak tido..baru ko dapat rehat dan tido sekali...
tapi kalau si anak start meragam...sila sematkan kesabaran dan ketabahan yang tinggi di hati..[sob sob]


"mama Qaleef" -waaaahhhh...aku dah jadi mama...!!! dang..!! dah sebulan dah tak kan baru sedar kot..huhu
aku masih teruje sebenarnyer...[ngeh ngeh ngeh]
walaupon seronok..cabaran tetap menguji jugak...
ni baru sebulan...si anak akan berubah2...
tak yah ar ko kate nak mandi ber 'scrub' bagai..
ko dapat mandi sekali sehari pon-asalkan bersiram dan bersabun tak sampai 10 minit pon dah cukup seronok rasenyer..[haha]


doa mama agar Qaleef membesar seindah nama dan makna...Qaleef Eeman
jadi anak yang tenang dan taat..


ini baru nama nye anak Papa...!!! sama botak..





sebulan dalam perut rase lambat sangat berlalu..tapi sebulan selepas lahir..terase sangat pantas..!!!
tinggal lagi sebulan sebelum masuk kerje balik...huwaaaaa..!!! nangis dulu...
belum hantar hati dah rase sayu..macamane biler nak hantar nanti..

sebulan berlalu..dan sebulan lagi akan bertambah..
tak sabar nak tengok perkembangan si anak..
paling tak sabar nak tunggu Qaleef ketawa...!!

update :: eerrr..tak de lak anak aku meraung melalak2 lepas bawak balik dari tasik ni... tapi anak aku memang dah start kuat meragam since masuk minggu ke-3 lagi..[huhu] tu pasal aku bawak jalan2 amik angin..die akan lebih relaks biler mak paknyer bawak berjalan...

p/s :: tak sabar nak balik kampung Johor bawak Qaleef berjalan sane pulak nanti....weeeeeeeeaa.....


33 comments:

Gieyana said...

congrats againn! Comeyyyynyaaa...:-)

Tina Othman said...

alalala comelnya dia, geram tgk pipi dia

tulah, sekejap je masa kan, rasa baru je baca aty mengandung, ni Qaleef dah sebulan dah

S.n.Fariza said...

comelnya baby !!!
seronok bw jalan2

Wawa Yusoff said...

qaleef comel....!!! aunty rasa nak gigit2 je awak tau..!!

Wawa Yusoff said...

qaleef comel...!! autnty rasa nak gigit2 je awak tau..!!

Anonymous said...

comel.. and sweet gmbr2..

agak2 bila smpi rumah, ada tk qaleef nangis2, raung2...? pergi tasik mcmtu, dgn dlm pntang lagi... biasa org2 tua tk syorkan hehe...

mia-ina said...

comeinya baju dia ....lengkap wat baby handsome lak...memikat hati

Qhaifa Nur said...

kejap aja sebulan....
seronok qaleef lihat dunia luar...

laskar pelangi said...

ensemnya dak Qaleef :))
semoga membesar jadi anak yg soleh:)

Hazz Nieza said...

comelnya dia! ;-)
tak blh lari dr trperasan coz i pun beli stroller from my Dear. hehehe.. ;-)

jaja_NorLiza said...

alhamdullillah...bambam qaleef ni...comey sgt!.aty plak dah slim sgt dah..kalo akak sampai skang pon x leh nk kurus dah!! heheheh

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,kejap je dah sebulan kan sis...
bestlah qaleef dpt jalan2...
hehehehe

LoVEaQshA said...

qaleef cam adelia lau bjln snyp,asikla tdo..
Blik je uma,hurm mulala meragam sume xkena..tmbah lak skrg da dapat akal baru,menangis smbil meneran cam kna dera..kelam kabut mama dia tau..
Qaleef sguh fotostat muka mama diala..cutela qaleef,nanti leh ngedate ngn mber2 lain yang lhir taon nie..

Cahaya said...

Stokin mane stokin? Pantang lagi kan..hahahha
sonok kn dh ada anak:-)

Nora_Aniza said...

excited betul..hehe.tahniah

Mimy Hamid said...

baby babay sekrang mmg suka berjalan...temurun mak bapak gak weh..qaleef hensemnyaaaaaaaaaa...teruja aunty nengok..rasanya qaleef ko ni potensi membesar ni..sbb nampak bobot la dia...

Mommy_Cha said...

eceh bawak baby jenjalan...cewah best jer yek baby tgk keindahan tasik hehehehehe.... :)

Gadis said...

mmg comel...
lagi2 gambar ngan mak nyer..
nampak sweet sangat2..
^_^

.:Mama Dhia:. said...

teringat minggu pertama dalam pantang..dhia melalak x henti2..last serender, bg dhia pade mak..tak larat dah mase tu..dengan sakitnyer, dengan ngantuknyer.. stress pun ade jugak..luckily ade mak yg boleh tolong jagekan cucu..alhamdulillah...
kali kedua ni hopefully lebih kuat semangat..hehehe..

mizzkechique said...

orennya dia..


bila tgk gmbr last, mmg sebijik muka hubby akak..hehehe

Cik Bhulat said...

comelnya qaalef. meh sni kakak peluk cium cikit..hehe

Miss Sunshine said...

aty...................
dah sebulan dah...
pantas betul masa berlalu...
rasa mcm semalam je baca entry aty masa detik2 nak bersalin tu...
geram sangat tengok baby ni tau..!

CikNaa said...

qaleef mcm mama dia la..
baby razin ciknaa pulak ikut papa dia..adush! :)

Nurul Aziz said...

Ada orang pernah cakap, baby suka dengar bunyik kereta. Sebab tu kalau dibawak berjalan, dalam kereta mesti syok je baby tu. Ntahla.. Tak pasti..

cikpingu said...

wah.. dh g jln lepak tasik... ni mmbuatkn daku jeles ni..haha..

umie nk kuar bwk dhia mama xbagi.. sedeyyy...

PUAN THALHA : said...

lagi 4 hari faiqa pun dah nak sebulan. hihi. sebaya dgn qaleef. betol tu dear. time dalam perut sebulan tu rasa lama, tapi bila baby dah ada depan mata, rasa cepat je masa berlalu. :) btw, jeles la tengok aty dah boleh berjalan kat taman! i masih kene 'kurung' kat umah, mummy tak bagi ke mana lagi kecuali ke klinik. hai.. sabo je la :)

Ayu Muslim said...

tahniah aty.. CA baru ade kesempatan nak online ni.. CA pun 30 ari je da ligat jalan sana sini..boring le dok umah lelama

Liyana said...

comel nye qaleef... kejap je dh sebulan kan...sy plk dok hitung hari ni.. huwaa takot nyee :(

Reensyarinie said...

gambar yg last tu like father like son la..sebijik muka dorang ni.haha.comel sgt qaleef ni

BlacKroSes said...

hai cute awak eeman =)

YanaMIB said...

ehh stroller kita sama..haha *tetibe*

Cikpuan rara said...

maintain je badan awak lepas bersalin.

Siti Nur Amirah said...

Salam..hehe..tetiba ter blogwalking kat sini.selalu tak comment pun klu bw blog lain.tp sbb tgk gmbr macam pernah jmp kat mana2..;'p pernah ke ea?tgh nak ingat2 ni.muka familiar sgt.;')