Wednesday, June 27, 2012

Dekorasi :: biler carpet di alihkan...



ko hengat n3 aku pasal warna-warni di bilik tidor anak aku Qaleef Eeman..??
tak yah ar aku bagi link or ko nak susah2 carik...
aku dah delete..sebab...tah ape kene tetibe..n3 tu kuar tulisan robot..
kotak kecik2 macam tulisan purbakala...
langsung ko tak boleh bace..walaupon kalau ko memang asal dari purbakala tu pon...
jadi nak buat ape simpan..

aku rase tu effect dari virus malware tu ar..
hagaknyer..sebab lepas dari tu jer n3 last aku tu jadi macam tu...[sadis]

ko jangan memasal soh aku buat balik n3 tu..
malas kot...!! 
alaaa..ko pon bukan heran sangat pon kan nak tengok...
aku jer syiok sendiri...muwahahaha...

eerrr..tapi pade sesape yang hengat...
mase tu aku ade kate nak tukar capet yang cover lantai bilik anak aku tu dengan sumtin yang lebih sesuai...
carpet tu memang cun...tapi tak sesuai letak kat bilik anak..
jadi aku tukar ngan getah ABC..lebih menarik..sesuai dan bewarna warni...!!


- sebelum [carpet bulu2 pink] -



-selepas [ lapik getak ABC] -


aku beli kat pasaraya kat johor mase balik umah mertua aku ritu..
dah jumpe..terus jer ar beli...
biler dah cantum2 rase kecik jer...aku bajet konon2 ley tutup seluruh bilik..
lagi cantik kan..
nanti nak carik lagi kat giant ker tesco ker yang macam ko cakap kan tu...
aku suker mendalah ni..lembut jer kaki memijak..
biler kaki basah pon..tak licin dan tak ar rase kotor biler pijak carpet...
[huh..kate ar sebab ko sayang nak gune carpet pink ko tu kan..ngeh ngeh ngeh]

aku nak beli tikar evamatik yang popular sekarng ni..
tapi aku tengok kat kedai..kemain mahal...
nak gi carik kat mudah..masih tak sempat...
kat mudah murah sikit aku tengok nyer...
tikar tu aku nak letak kat ruang tamu aku..
haaa...sekarang umah aku dah macam nursery tetibe..heheh..-ade anak kecik macam tu ar gaye nyer kan..


p/s :: ade orang tanyer..dah nak pindah 4-5 bulan lagi..kenape nak hias jugak..
eerr..4-5 bulan tu pon lame gak rasenyer..kalau nak ko nak ngadap n masuk bilik tu selalu aku suker ia nampak kemas dan menarik....tak per...aku tak kisah pon ko tanye tu.. :)




21 comments:

Cikpuan rara said...

hehehe yelah aty kira rajin.kalau rara ni pemalas,dh nk pindah.alang2 bia je lah dulu.hehehe.

Mila Ahmad said...

baru cute bilik Qaleef

POSH76 said...

santek carpet tu...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lebih sesuai pakai tikar ABC :)

Gieyana said...

Cantikk sgt..tp prefer kapet bulu2 tue gak..overall, both cantik..:)

LisaLisut said...

cantik la bilik qaleef.i like.warna warni.mmg bilik kanak2 lah. i suka getah2 ABC tu hehe. i rs bilik no.2 yg i nk guna tu pending lg skrg. dull gile dgn cat putih. nk cat mengecat ni ntah bile *menguapppp*

GreenJade said...

err org tu penat promote kapet baru..tp kak non ni tererkenan pulok nengok ulat ijau panjang ateh katil tuh...hihihihi

~mama leya~ said...

cumell!!! la tgk bilik ni.pandai mama Qaleef Eeman.ni blum rumah sndiri yerp.musti lebih cun kan..

Wawa Yusoff said...

tikar evamatic memang best. design Abc dia cute2 sumenye. saya penah beli kat sini.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.228555367238061.52158.192300994196832&type=3

Tp vendor ni buat COD je. xde delivery.

eima said...

dulu penah brangan nk hias bilik anak tp tinggal gitu hahahah

anak2 tido ngan mak ....

O'gosh said...

getah ABC tu masa anak first ada la pakai...tapi memandangkan rumah cepat je berhabuk..ambik masa sejam nak lap sekeping2 pastu nak sapu tempat tu je...dahla beli 2 set...beli kat carrefour je..sekarang mende alah tu simpan bawah playpen je..

Ros Anis Rusli said...

ada terbaca kt blog mn ntah..die beli kt cosway benda alah abc tuh...tp anis nk beli tikar evamatic...nk wat ruang utk airiell main naty..kalo tumpah air ke ape sng nak lap..

Mommy_Cha said...

aty tikar evamatik tu momycha tgk ade jual kat Giant, ke tesco ntah..beli direct senang tayah nak postage2...byk kaler la nih tau :)
padal diri sendrik lom beli lalalalal~

pnsusu said...

suka tengok awak deco,,,,cantik

Gadis said...

letak karpet yang dulu cantik...
letak yang yang baru ni pun cantik jugak...

suke tengok bilik qaleef..
mmg cantik...=)

laskar pelangi said...

A'a yg huruf2 lg sesuai untuk baby;)
Nanti boleh cipta imaginasi dia:))

Riana said...

cantiknye bilik qaleef..=)

asna cute said...

haikal pun ada benda nie lepas dia dh pandai sikit explore guna tgn jari dia. dia kobek2 huruf dlm tue tau haha. pastu gusi gatal pula tue. terus gigit2 masuk mulut wakakaka. terus simpan utk adik dia pula. beli evamet pula yg corak2 hehe.

Riny said...

tapi kakak riny dpt abc getah tu 6 pcs je 1 set kt tesco, tu pon yg paling besa la tu..mhl lak tu...kene beli byk sbb anak buah tu tgh syok nak berdiri pastu telentang tetibe je kat lantai..nak bagi penuh ruang tamu tu lagi la kene beli berset2 kot..tdo atas tu pon syok pe..hik3....:)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

kau nak beli evamat ek?
Haha pegi page aku, BabyBooBaa Biz kat FB :)
cehh, sempat promote.
aku pun plan nak beli foam abc nie (dah beli pun sebenarnya!) HAHA.

ninnah shafawati said...

eh kak..karpet sama dgn bilik sy,heheh~ cantik jek bilik baby ek :)