Thursday, June 28, 2012

nak buat ape ngan 2 sterilizer dan warmer..??



rezki jangan ditolak...tak baik ko...
dah orang bagi..amik jer..tak kisah ar kalau ko dah ade 5 bendelah tu pon kan...


masuk jer opis ritu..dapat hadiah ni dari kawan opis..!!!
Sterilizer  dan warmer jenama Little Bean
walaupon aku dah ade ke-dua menda ni...[lame dah aku beli]
tapi hati tetap gumbira..!!! giler ko tak suker dapat hadiah...


tapi tu ar..nak wat per sterilizer dan warmer banyak2 kan..
aaa...tak ar banyak..2 jer..tapi kire sampai 2 pon nak wat ape...
yang aku nyer..aku dah beli awal2 pegnan dolu2...jename tommee tippee..
baru jer guna sejak2 beranak ni...tak beri sebarang masalah..
senang nak guna dan ruang pon besar..


memuler laki aku kate soh jual...[cisss] sayang ar...
lepas die tengok bende nih..terus kate soh simpan dulu..
tah biler nak gune pon tak tau...
tapi sterilizer little bean ni aku hengat besar gabak...
rupenyer kecik comel jer..!! aku rase lagi kecik kot dari aku nyer sterilizer tommee tippee tu...

warmer pon dapat due..
so far..aku jarang gunekan...
aku nyer jename Autumz [siap poyo2 beli yang boleh gune untuk kat rumah dan kereta nyer]
tapi gune nyer tah berapa kali jer..
tu pon mase panas kan susu mase nak  ajar anak aku kai botol dolu..
ade ar 3 kali agaknyer...[kantoi]
sekarng lepas dah anto anak kat baby sitter..lagi ar jarang aku nak gune hagaknyer...
rumah bs tu dah ade semua ni..
kalau tak ley gak aku bagi tuk kegunaan anak aku...


nak bagi orang pon sayang gak..[ngeh ngeh ngeh]-ko baru feeling2 nak aku hadiahkan kat ko kan...[muwahaha]-dasar kedekut...
mungkin bergune satu hari nanti...kot2 aku nyer tu rosak..
aarrgghhh...aku tak mo ar aku nyer tommee tippee tu rosak..
beli duit sendiri mase ngah teruje pulak tu memang sayang tu lagi mendalam..[drama]
tak per ar.. ape2 pon simpan dulu.. nanti2 baru pikir...



p/s :: rendam pakai air panas jer pon senang jugak....





29 comments:

fifi tiez said...

aty!!! tak jual little bean tu ke? (sambil buat mata ala2 sinchan minta kesian) hehehe..

Riny said...

kah3...baru nak feeling2 kot dpt free dr aty nnt....(perasan je lebih)..hahahaha.....rezeki2....:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

rezeki tu kak..

org dlu rendam aje dlm air pns..sng gak kan..hihi.

izla said...

alhamdulillah, banyak collection. simpan, kut2 nanti ada orang nak pinjam. hehe

eima said...

wahh syok dpt brg mahai tu .... simpan je la mana tau anak ke2 guna brand lil bean plak

Cikpuan rara said...

jual kat rara jelah aty.hehehe.

O'gosh said...

letak umah mak senang nanti x payah berangkut macam2 bila balik umah mak sekali sekala...

maszull said...

assalamualaikum aty....sukakan dpt hadiah tapi kalau dah ada just simpan jer la kalau x pun bagi jer kat org lain sebagai hadiah plak...:)

cikpingu said...

sonoknye dpt adiah cmtu... :)

Mrs Ledibet said...

Letak la sementara umah mak 1 umah sendiri 1..

salmia saidin said...

leh buat letak kt umah baby sitter pun oke..
or letgo kt sy jer.. kira harga adik kakak.. hikhikhik...

kaklong said...

reserve kn utk k.long nnt...hehehe :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

aku warmer satu kat umah, satu kat BS.
sterilizer aku jual. haha.

Gadis said...

simpan je kak aty..
mane la tau tibe2 jadi berguna plak..

kdg2 x leh nak jangka..
=)

Gieyana said...

bestnyer..rezeki tue..kita dedulu guna air panas jer..ekekeke..:-)

MimahAjil said...

untungnye dpt 2...
sy mengharap utk ade benda ni dan pam susu...InsyaAllah..

Bazilah (^0^) said...

please give it to me heheheh :D

YanaMIB said...

meh jual kt ai mehhh..tugas membasuh botol ai pass kt asben..dia slalu nau ngelat..klu ada mende alah ni senang sket kut dia nk wat keje..ngehehe =P

mia-ina said...

ingatkan aty nk bg hadiah kat sape2x ke..hehe

Halimaton Hanafee said...

ingatkan nak let go td..hehe..tak pun bg free kepada blogger2 pilihan ke kan....

Mommy_Cha said...

puting mikhail momy cha rebus dalam air panas jer..botol jer dlm warmer..hikhikhikhik :)

LuN@_aiDi said...

simpan jer aty^^
bende tak basi leh simpan lama,
kot2 nnt2 leh pakai.. khen?!! :)

Asz Miza said...

Rezeki jangan ditolak..ye tak aty..simpan dlu la mana tau incase sterilizer TT rosak ke ape ke..warmer boleh bawak g BS satu senang nk panaskan susu sume. Hehe.

Miss Sunshine said...

tak nak hadiahkan pada kita yang takde langsung benda alah ni ke....? (sambil buat muka kesian).. hahaha..
takpe, aty simpan aje.. hadiah org bagi, syg pulak nak bg/jual kat org lain kan...

Syima Syaz said...

hye atty..

bestnya dpt benda mcm ni.simpan la nanti kot2 guna lagi.mana lah tau kan....

Lara is Veelara said...

hihi.ingatkan nk buat giveaway mende ke kan...

Hihihi.

Diyana Didie said...

bestkan dpt hadiah. kalau benda dah ada pon masih teruja kalau dpt hadiah kan hehe simpan je dulu...boleh recycle pd close friend yg nak ada baby ke kan...or keadaan terdesak nnt boleh je guna ;)

Che Rosliza Che mat said...

sekarang semua senang...tak payah nak rebus air panas hihihi

Mimy Hamid said...

pssst ko nak tau tak aku takde sterilizer...warmer ada pun tak gune...mak mak ko tau la guna cara lama...lg cepat..tp aku teringin gak nak sterilizer..nnt ar cari