Friday, June 22, 2012

nursing pillow yang semua orang panggil PELAMPUNG...




aku beli mendalah ni masa ngah pegnan dulu...harge Rm 50 hengget..
aku sukerkan nursing pillow ni..!!! tak sia2 aku beli...
siyes mendalah ni sangat2 bergune tuk aku lelagi lepas aku di 'siang' mase nak beranak dulu...
mase aku bawak balik mendalah ni kat umah family aku nak berpantang dolu2..
semua tanyer "pelampung ni nak buat ape kak..??"
eerrrrkkk...pelampung..??!!! 

bile hujung2 pantang tu balik kampung mertua kat Johor pulak...
hangkut sekali mendalah tu...
sampai sane..semua pon cakap biler tengok aku susukan anak aku atas tu.. "macam pelampung..senang.."
eerrkkk...pelampung gak..?? memang betul2 ruper pelampung ek...??

sudahnyer sampai sekarang..lekat nama 'pelampung' tu...
"sayang..tolong amikkan pelampung qaleef.." -laki aku pon dah tau ape mendalah pelampung tu...

memang senang pakai pelampung tu waktu nak susukan anak...
tangan tak lenguh..badan pon tak sakit..
perut c-zer pon terjaga..tak de tekanan kat situ..
aku pon relaks2 jer ley susukan die sambil bace majalah atau paling hebat buat sekali pumping...
[eleeyyy...tu pon hebat ker..?? ko lagi hebattt..tak de pelampung tu pon ley jer wat pumping sambil susukan anak kan..lagi hebat giler...]-aku sentap..huhu

lepas beranak..mase kat spital lagi...fes time nak susukan anak..tak reti ko...
terkial2 aku..naseb baik anak aku tu pantai nyonyot...mulutnyer nganga besar jer..senang aku nak sumbat..
cume..tang nak menampung badan die tu..
ngan keadaan aku yang masih lembik..ngan sakit berdenyut2 kat perut..
memang gigih ar aku nak gak susukan anak aku waktu tu jugak...
ikut hati nak jer aku soh laki aku bawak 'pelampung' tu naik wad..
tapi....malu ar pulak..orang lain pon c-zer gak..rami gak yang fes time..
tapi relaks jer muke masing2 aku nengok nyer...
so..aku pon buat2 ar kental gak..muker waktu tu penuh konpiden...macam dah teror sangat..[ngeeee] -sedang dalam hati..dah cuak takut kene sound ngan nurse tak reti susukan anak...adeeyyhhh...
[aku rase derang pon macam aku gak kot..buat2 jiwa kental sebab takut kene sound kuat2 ngan nurse kat spital tu..muwahahaha]






memang lepas tu..pelampung tu aku hangkut kehulu kehilir...
dalam kereta pon aku pakai tau...
dari si Qaleef tu kecik seketul..sampai sekarang kalau aku letak atas tu..kaki dah terjulur ke bawah..panjang dah badannyer..
2 bulan..berat dah cecah 6 kilo..!!
badan dah besar..jadi aku tak selesa sangat dah pakai pelampung tu..
tapi masih lagi sangat2 berguna..!!



aku buat bantal Qaleef...
anak aku ni tak suker kalau time berjage..aku letak die terlentang jer...
kalau aku tak letak dalam rocker die..aku letak ar die kat pelampung ni...
lebih selasa..ade 'grip' kiri kanan..tak de ar terlentok2 die jatuh kan..
kekadang sampai tertidur anak aku kat situ..kalau time kenyang ar..
kalau time lapo..ko letak ar kat mane pon..memang tak kan die tido nyer..

tapi sekarang pelampung ni dah tak de...
aku bagi kat baby sitter yang jage anak aku...untuk kegunaan qaleef gak..
n baby sitter tu pon suker gunekan bendalah ni tuk qaleef...
siap kate nak beli jugak nanti...
so now..aku nak kene beli lagi satu tuk kat umah pulak..
malas ar nak hangkut2 bawak balik even hujung minggu...

jadi..aku rase..kalau ko rase ape bende yang berbaloi tuk ko beli..
ni ar salah satunyer...tapi depends gak ngan orang tu kot..
sebab ade aku terbace..die tak suker pakai bendelah ni..
haaaa..nak pakai kene pandai gak..
kene muat masuk kat pinggang..
kalau ade ruang lobang kat tengah2..memang tak selesa gak...
yang penting..diri sendiri kene selesa dulu..baru akan selesa nyusukan anak..

jangan risau..mendalah ni tak kan 'menjarakkan' hubungan antara ko ngan anak-macam bapak aku cakap.."dolu2 semua ni tak de..dukung sendiri..kan lagi mesra..". [no komen]-sebab bapak sendiri yang cakap kan...jangan jadi anak derhaka hokeh buat n3 khas tuk bangkang bapak ko cakap..muwahahaha...


p/s :: anak dah semakin besar dan berat..ade tak 'pelampung' lagi besar..?? jangan ko kate soh aku pakai pelampung tayar hokeh...ngeh ngeh ngeh..






28 comments:

YanaMIB said...

ms pantang je guna pillow ni..skrg xguna dh..mebi dh terer kot nyusukn ank..wahh terer uuu..haha =P

Mimy Hamid said...

aku pun rasa berbaloi..nyesal aku tak beli..rasa nak beli sekrang tak yah la kot..fayel dah besar...tp aku macam nak..eh camner eh...iskk ..tolong tolong...patut ke tak..sebb erik aku fayel tersedak susu masa selsema..at least ada bantal ni tak la dia menyusu terbaring landai


fuyoo 2bulan 6kg..syabas qaleef ..sabar ek ni sure bam bam...hensem boy

SYANI said...

Nampak cam best je pelampung tu. Akak dulu guna bantal biasa tu je.. Itu pun dah cukup senang rasanya..hehehe

fifi tiez said...

haah,qaleef nampak dah bam bam dah skrg..sy beli juga benda ni masa ekspo.x sabar nak guna.. :)

LoVEaQshA said...

ala xgeti gunala nursing pillow..
Ase bazir jer beli,masih tesimpan elok lam plastik lg..

mRs mysarah said...

dah bambam sangat dah budak ni ha

p/s: aty gambar first tu sencored ke mata i yg nampak lain? hehehe

Mummy GreenyHouse said...

Oo..mcm tu gunakan die..
dulu masa mula2 ingat nak beli, tp taktau mcm mana pakai..(tak penah tgk live org pakai ni mcm mana pun..huu)kang beli taktau pakai rugi plak kan..
pasni nak beli la utk next2 baby..ahaks! :p

salmia saidin said...

murahnya 50 hengget!

izla said...

pakai bantal je lapik masa nak nursing zarif.
pernah tengok kat kedai harga dia seratus lebih.
ni beli kat mane dapat rm50 je?

Gadis said...

betul jugak ek...
senang bile dh ade pelampung ni..

nanti nak cari jugak la..
=)

Mr n Mrs Zaidi said...

ehmm mcm best jer pakai NP nie..nak jgk la cri time de baby sale nnt...murah plk tu RM50..sbb biase sy tgk harga cecah rm100 jgk... baby qaleef dh brp kg skrg??

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololooo..geram nya tgk!!

LuN@_aiDi said...

wahhhh menariknyer!!
cam selesa jer.. nak beli jugak ler^^_
musti senang nk susukan bbykn?

Shakina Farhan said...

harap2 kirim kat org masa warehouse dpt harga murah mcm aty beli..sgt berguna kot benda ni..

Erina Asmawani said...

sama! ena still guna sampai sekarang. Asalnya bantal peluk masa pregnant dulu tapi boleh ikat jadi nursing pillow..masa nyusukan msti guna.Kalo x rasa kekok..pastu ley jadi bantal tuk Aqil. Memang berbaloi2 la beli :)

Riny said...

nak be li jugak laaa nnt...:)

e.t.t.y said...

lepas je kena siang gak hari tu, terus call suami, suh singgah tesco cari bantal ni. dia pun usunglah masuk LR, ward. nes semua tegur. apa benda ni? buat apa pelampung ni? memang betul. semua panggil pelampung, i pun pelik celah mana rupa pelampung tu. malam first dengan anak, guna mmg mujarab lah kan. dengan keadaan perut camtu. dan rasa tak menyesal beli sebab dengar nurse cakap, ala org dulu elok je tak pakai benda ni. so what??? sukati lah kan..

Cikpuan rara said...

rara pon rasa mcm nk bli.mst senang kan.tp masalah nya mahal sgt sampai 100 lebh,xde ke yg murah2 lg =)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

beli kat mana pelampung ni kak?

Cinta Misteri said...

Yea arhh.. Masa CiM dulu (paling latest 5thn dulu) tkde pelampong gini. Tp ok gak, idea nk bg kt kengkwn yg bratur tunggu turn nk besalin ni.

*pssttt.,misi kt spital yg jaga org besalin mmg mulut tkde insuran*

Gieyana said...

sya x beli pon darlink ms my dotter dulu..insyaallah kalau Allah Taala beri peluang utk dpt bb leh beli gak nie..mmg penat suppor bb ms menyusu..:-)

Cheyan said...

I ada tapi tak guna pun, guna masa dia baru lahir aritu ja..now bole guna balik kut tuk letak Alya macam baby Qhaleef..hehehe..

Syima Syaz said...

eh etty....org lama suka compare2 kan...menci tau..

kita beli maternity.. tp husband tak panggil pelampung...dia panggil bantal pisang.

Puan Simply Syeeda said...

menarik!! nk try cari laa..

MiSS NaDieYA said...

i pun guna bantal ni untuk menyusu anak i..memng sgt selesa..berbaloi.. =)..beli mase ade baby expo memng boleh dpt murah

iNNa said...

salam aty nak tnya beli katne NP nih leh dpt rege cengitu? bole share ke?

Peri PiA said...

cantik nya,ade kegunaan nya ;)

Ayu Zan said...

Dear. Ayu pun guna bantal ni. I normal deliver haritu tp mmg hubby bawak naik wad bantal pelmpug ni. Serius membantu. Masa baby amani masuk wad 2 hari jaundis..pun pakai pelampung.xtaula org pelik ke idok.