Thursday, June 21, 2012

sape ar yang buat amal jariah 'hadiahkan' blog aku VIRUS MALWARE nih....



eerrr...aku tak marah...aku tau ko tak sengaja...
rosak satu n3 aku...gigih aku hapdet tu mase ngah pantang..sob2...
terpakse aku delete...simpan pon nak buat ape..bukan ko paham pon mendalah yang kuar tu...


haaa..ko2 semua yang sebelum ni tak boleh bukak blog aku ni pakai chrome or mozilla ..sekarang dah boleh masuk dan bace n3 kan..??
walaweeihh ko...bajet macam ramai sangat nak masuk blog ko ni kan...
eerrrr......kalau 5-6 orang yang sudi nak bace blog aku yang tak seberapa ni pon aku dah rase ramai ko tau tak...
alaaa ko..aku baru nak feeling2 artis popular.. kasi ar can...[ngeeeee..]

huh..mesti ko nyesal...
2-3 minggu tak ley masuk blog aku..tetibe biler dapat masuk aku tak hapdet pon blog aku ni...ngeh ngeh ngeh..

bukan tak nak hapdet...
last week aku tak de tenet...termimpi2 aku buat n3 baru ko tau tak...
konon2 rindu sangat ar kat blog ni...muwahahaha...
tapi siyes weeiiyhh...memang aku termimpi2 update blog... 
punyer ar ko bajet macam sayang sangat kat blog ni...
eeerrr...giler ko tak sayang kat  blog ni...
macam2 kisah..macam2 cerite...
dari zaman bertunang...sampai anak sorang dah...
menangis gak ar kalau tetibe blog ni tak de nanti weeeiihh...... 

eerrr...aku nak cerite pasal virus malware tu sebenanrnyer...
aku tak hengat sape tah bagitau aku fes time yang die tak ley bukak blog aku..
lepas tu laki aku pon cakap blog aku ade malware..
aku tak ley nak buat ape2..sebab bukan manusia bertamadun mase tu...aku tak de tenet nak bukak n cek blog aku...[huhu]
redho jer ar malware tu buat blog aku macam rumah die sendiri..

jadi nyer biler masuk jer opis ari selasa ritu..
aku terus bukak blog aku...
pakai google chrome tak ley...pakai mozilla baru ok...
lepas tu banyak pulak dapat email bagitau aku nyer blog tak ley bukak sejak 2-3 minggu lepas...
terime kasih ar kat korang2 yang setia dan perihatin..[touching]

tapi aku tak reti pon nak buat ape sebenarnyer nak bagi virus tu hilang...
ade orang cakap soh buang semua blog list yang ade..then masuk kan balik..
eerrrkkk....sayang ar nak buang semua blog list tu..
lagipon banyak kot...!!!susah nak carik balik nanti kalau dah delete...
boleh dikatekan hampir semua blog list tu aktif dan aku memang suker nak masuk bizi body hal ko..
aku pon asyik terpikir2 pasal nak buang blog list ko tu semua...macam tak sanggup jer...hah ko..punyer ar aku suker kat ko kan...adeeyyhh...

care lain..?? sumpah aku tak tau..
aku pon tak sempat nak belek2 lagi blog since masuk opis..
blogwalking blog korang pon amik mase..
yer ar..lame aku tinggalkan ko..satu blog yang aktif hari2 update..amik mase gak ar aku nak abeskan..
haaa..ko jangan tak tau...puas aku bace satu2 n3 tau..
lagi pulak kalau blog tu satu hari update sampai 5-6 n3..*pengsan...[huhu]

tengahri tadi..tah macamane laki aku buat...
die dapat detect address site yang tak sengaje terbagi aku virus malware tu...
malangnyer...ip address tu tak sama ngan nama blog die dan dalam bloglist aku tu..
susah sikit ar kalao ko nak terus buang blog die dari bloglist tu..
gigih ko tau tak aku bukak satu persatu setiap blog yang ade dalam bloglist aku tu..
nasib baik agak senang nak jumpe sebab blog tu aktif..tak perlu aku bukak dari atas sampai bawah...
tapi awal2 aku mintak maaf ar kalau ko tengok link blog ko dah tak de dalam bloglist aku tu ek..
kalao ko tak rela pon..aku kene pakse rela jugak buang list ko...sob sob...
lepas buang..baru blog aku ok...
eerrr...betulkan dah ok blog aku nih...???-ko bagitau...

haaa...sekarang baru ade mud nak hapdet blog...
ceehhh...macam ko masuk kerje semate2 nak hapdet blog jer kan...[ngeeee]
aku ni sebenarnye tak sempat nak hapdet panjang berjela lagi...
gambar dah melambak..tapi same gak ar ngan keje aku sekarang yang dah melambak2..
hari fes masuk keje tu jer aku dapat relaks2 bace blog ko...
feeling2 macam pekerje baru..tak tau buat ape2 keje lagi..
hah ko...esok nyer dah bersusun balik kerje2 lame aku atas meja...
manager aku tu pon dah tak sabar2 agaknyer nak serah keje balik kat aku...
ade kerje yang die sanggup tunggu aku 2 bulan untuk disetelkan..!!! gggrrrrrr.....


p/s :: harap2 lepas ni tak de lagi yang bermurah hati hadiahkan blog aku virus malware tu...walaupon tak marah sebab aku tau ko tak sengaja..tapi..panik gak ar aku...

 





31 comments:

Tina Othman said...

alhamdulilah

nasib baik boleh bukak balik kan

fifi tiez said...

uwaaaa..sy yg buat ke?sy tetiba takde dalam bloglist aty pun? kalau sy,sy minta maaf tau.sy tak tau...

Gieyana said...

mmg jenuh kalau kena virus nie..blog sy dh 2 kali kena ritu...:-)

Fainie said...

tahniah2 dh berajaya buang virus tu..kalau tak, everytime nk baca blog u kena gigih cari IE..dh blh hapdet byk2 la pasni, dh ada tenet blik..hihhihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

ha, bru skg legh komen.. ya ALLAH mmg siyes sis.. sblm ni yui nak komen entry2 akk tp xleh.. siap sy printscreen lagi..

♥ Elin ♥ said...

7.6.2012

http://www.vanillacheze.com/2012/06/perhatian-pada-ain-nazri-dan-aty-fared.html

nahhh ari tuh elin pun ada bgtauuuuu....blog kamu nih ada virussss..

skg dah ok!
mana campak kan..?;p

Mummy GreenyHouse said...

yeay! sy masih dlm bloglist.. :)
risau kalau sy yg sebarkan malware tu..haha.. (sy lg buta it, taktau ape2 pasal malware..hihi.. :p)

Anum said...

bahaya virus nie

celebration of love said...

Btul2 blogger tegar ni... :)

Liyana said...

tu la psl... dh dkt seminggu kot blog aty ade malware.. asal bukak je.. dpt bace kejap je, pastu malware detected.. hoho

nsb baik dh ok.. hihi

izla said...

sib baik blog saya ada dalam bloglist lagi.
syukur..ngehehe

Wawa said...

yup da ok~!hihi...dlu nak bace, baru bkk, keluar virus2 tu...tk dapat nk bace...hihi...

kakchik@ella said...

KC pun penah kena virus ni. payah gak kc cari ubat sana sini nak kasi baik. Alhamdulillah .. lega dah.

Mama Likha said...

tulah. kita dh byk kali dan dh byk hari sebelum ni duk bukak, tkleh. ahernya dpt jugak. mse tkleh tu, duk pk2 cmne nk kontek btau atie, blog atie kena virus malware ! hakss smpi ke stu fikir...


ok, keep updating psl qaleef yg hensem tu k ! :)

**kami~nak~tawen** said...

nsb bek ada lg dlm bloglist..ngehhh....huhu

Gadis said...

Alhamdullillah dah baik pulih...=)

~ NANA ~ said...

a'ah hari tu bukak mmg ada malware...nasib baik link blog i adalg so bkn i la yg bg virus tu,,,hehe

asna cute said...

yeayyy! dah bolehhh =D

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Lepas baca entri ni terus check masih ada dlm bloglist ke x..risau jgk kot2 blog aku yg jadi posmen hantar malware kat ko. Lega bila nama blog masih ada di side bar.huhu..Tapi memang..byk kali bukak blog ko pastu tentiba MALWARE!! Potong btol.hehe.

sitisaliza.com said...

saya suka gak bacaa blog akak... tapi sjak 2 menjak ni x boleh bukak. ingt kan lappy sy wt hal. hehehehe

Miss Sunshine said...

erk... payah jugak kalau kene malware ni kan... kalo kite, mesti kite tak tahu nak buat ape2.. ntah2 nanti blog kita terkubur mcmtu je.. mcm buta IT jugak kite ni.. haha.
Nasib blog aty dah ok kan..

Mrs Ledibet said...

Dari blog kte kah?aritu ada org ckp jugak tak bole bukak blog kte sbb ada malware

Diyana Didie said...

mmg sure ke dari org tu? me ingat malware tu ntah dari mana mana then terkena kat our site. me dulu pon pernah jd gitu..that virus ada kat blog org lain..kena remove link dia dulu baru ok.

YanaMIB said...

nasib ada hubby terer IT..siap bley detect sape yg bg..err br tau bley eh org bg virus kt blog kita? hahaha =P

riso btol klu blog sendiri kena malware..ffuhhh mtk dijauhkannnn! mak xreti nk setting2 nyah oiii! =P

Cikpuan rara said...

aah,mmg pon. 2 3 kali rara bukak tp ada malware.nk bgtau x tau cane.hmm bukan rara kan yg bg malware tu kan.heee

Mimy Hamid said...

yer ar buka blog ko ada malware last week...tp aku nak baca sgt aku redah jek..giler matik..hahaha...sebab blog ko ni dekat di hati...i likeeeeeeeeee......beb sama r macma aku..nk hapdate tp masa cemburu..bencikk

adah\ said...

hi aty :)
saya selalu jugak bukak blog aty, baca-baca pasal pregnancy & baby =)

perasan jugak last week,the whole weeks blog aty ada malware detected.
( bukak gune chrome). tapi bile kuar page yg malware detected tu, ada suruh kite 'leave this page' kan, saya tak click yang tu...tapi saya just click yang 'proceed anyway' so boleh bukak mcm biasa =)
so next time if bile bukak blog org kuar 'malware detected' tu,,korang just click yg bawah 'proceed anyway' so blog akan appear as usual =)

btw, nice reading ur blog!
a lot of info, love it!

Mrs Najib said...

Tue la wan pun pelik nape xleh tgk blog u ingatkan labtop org ade problem..semangat nk membaca nie

Shakina Farhan said...

yeay..dah ok..nasib baik masih ade dlm blog list..maksudnye masih belum berjangkit..hemohemohemo

CikNaa said...

haah la aty..puas naa cuba tak bley jgak.takut nk proceed sbb virus kan.. last dh berjaya betulkan balik.. sambung balik hobi kite hapdet menghapdet okey..

Reensyarinie said...

ptut la lama aty xupdate.rindu plk.ehh.hehehe.

oh harap2 bkn blog reen yg bg malware tu er.hopefully :)