Monday, July 16, 2012

ade orang tanyer kat aku- "besh sangat ker berblog ni..??"




jawapannyer...

giler ko tak besh....Mesti ar beshhhhhh...!!!!



biler aku mase pantang ritu sibuk2 topupkan mak aku nyer broadband
aku cakap "nak update blog ar mak.."-mak aku buat muker pelik

biler aku sibuk2 kat adik aku mase die ngah on9
aku cakap " akak nak publish comment kat blog "-adik aku redho

huh...bajet ko blogger tegar keerrrrrr..!!!

tak de maknenyer....


aku cumer sangat gembire biler dapat berblog...
aku resah biler tak hapdet blog...
aku rindu biler tak ber-blogwalking...


aku addict..???!!

aku pon rase macam tu...[hahahahar]-aku sampai termimpi2 ngapdet blog mase last cuti berpantang ritu tak de intenet kat umah...adeehhhh

ape yang besh sangat ek...[aku pon pelik gak nih]

selain dari besh sebab buat n3 syiok sendiri [saiko]
sebab yang paling besh adalah sebab korang sebenarnyer..!!! percaye ar cakap aku...
ko ar yang paling buat aku rase besh sangat biler ade blog nih...

-ade kawan2 blog yang aku dah kenal dari sebelum die kawen..datang kenduri kawen die dan lepas tu datang pulak menziarah anak die...!!
-ade kawan2 blog yang aku berkawan sampai ke alam reality...!! berjumpe..makan2..lepak2..
-ade kawan2 blog yang sentiase berhubung melalui Hp..tak kire mase...
-ade kawan2 blog yang aku siap ley datang lepak kat umah die..hahahaha [aku memang selalu terlebey]

-korang memang terbaik ar..biler sajer aku perlukan pendapat...korang sentiasa ade tuk memberi ilmu...
-korang jugak memang terbesh biler selalu bagitau bende2 yang aku kekadang tak terpikir pon...
-korang bertambah besh biler melalui korang ar aku tau kat mane tempat shopping terbaik..!!



dari blog gak ar aku ley jual beli barang...
nak jual senang..nak beli pon senang..
lagi2 dari blog2 yang dah lame...yang memang aktif...-mudah dipercayai...

kekadang ley gak dapat barang free...!!! paling suker..[muwahahahaha]
[aku tak hengat berape banyak barang dan hadiah yang aku dapat percume melalui blog..tapi memang banyak..!!]

tu yang jadikan korang tetap terbaik dalam dunia blog aku...

blog tempat meluah rase...
tempat berkongsi idea...
juge tempat menyimpan sejuta kenangan....

eerrr...blog jugak boleh jadi sumber pendapatan tambahan untuk aku..
walaupon jarang2 nak dapat...[ngeh ngeh ngeh]

haaaa..blog jugak ley buat aku feeling2 artis popular sebab ade peminat2 tegar.. [bagi ar can sikit kat aku nak rase popular]-ciss
kalau ar tak de email..tak de laman muka buku..
kompem dah bertimbun surat peminat aku...[hahahaaha-gelak orang perasan]
aku sangat2 hargainye..yang bagi email..bagi hadiah..yang sudi tegur aku biler kat luar [segan gak ar sebenarnyer]-aku bukan ar fatin Liyana atau Nurul Badiah Lai..ape tah lagi Hanis Zalikha blogger popular...yang sekali ko jeling jer dah boleh kenal dan rebut2 ko nak hamik gambo.. 

jadi termalu sendiri kalau ade orang kate peminat blog aku..BLOG hokeh..bukan peminat aku...hahaha [sedar diri sindiri tak per..]

" ni aty blogger aku bukan bidadari ek..saye perasan suami awak..tu berani tegur " eerrkkk...apekah laki aku lebih popular dari aku..??!!! ngeh ngeh ngeh..[jangan nak perasan ko tu popular sangat hokeh]

kekadang kat Fb..kat email ker.."haritu nampak awak ngan asben kat jalan TAR..tapi malu nak tegur" -leeerrr... dah kenape ko tagur.. [aku pon malu gak sebenarnyer] huhu

teringat jumpe peminat pembace blog aku kat majlis kawen kat Johor ritu..-jiran mertua aku- terkedu biler di sapa...sampai tak sempat aku nak beramah mesra sebab mase tu kat bilik perantin...tak tanye name pon*silly me
mesti ko ingat aku sombong kan..mintak maaf yer pade 2 orang yang tegur aku tu...


popular tu bonus [popular sangat ker ko]
aku bukan nak cakap aku popular..tak pon kannnn...
aku cakap ko2 blogger lain yang popular..
tapi percaye pada aku...persahabatan tu adalah lebih indah...

korang yang sebenarnyer menjadikan blog tu terbaik...


kalau ar blog ni tetibe hilang...boleh menitik gak ar air mate aku...


p/s :: aku sayang korang semua...dan aku sangat sayang blog aku...ko sayang blog ko.. ???


33 comments:

Bazilah (^0^) said...

hehehe akk mmg fofular pon. best apa berblog, bleh kenal ramai org kan..

Allene said...

hahaha... terbaik la.. :P

Mila Ahmad said...

mila suka baca blog akak dari akak kawin, hias rumah sampailah dah dpt sikecil nie.dulu masa mila nak kawin mila rajin gak baca entry akak pasal persiapan kawin lani baru pindah rumah so nak carilah entry akak pasal deco rumah ni heeee...

MizzTina said...

berblog sgt besh!!! pasni klu akak citer psl qaleef, mmg dia lebih fofular dr akak n hubby.. hahaha

Wawa said...

best sgt berblog...zaman belaja dlu feeling2 nk berblog...tp baru wat 2 3 entry, ke laut terus...last2 lupe psword n emel...

klu aty nk tau sblm sy aktif berblog kunun2 nye, ari2 la refer blog aty mse peknen awal2 dlu...sehari bape kali bukak...gagaga...klu ptg tu aty tk hupdate mcm, "alaaaa...nape tkde entry baru..." lalala...suke tgk aty bershopping barang2 bby awal2 peknen dlu...:p

fifi tiez said...

mestila sayang..kalau aty update,comfirm baca.kadang2 baca 2-3 kali.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

toi tu..a da yg yui kenal dari dia takde anak smapi ada anak.. mcm akk =) slh seorangya ,hihih.

~~zana@pb~~ said...

Assalammualaikum....akk pun syg gila dgn blog akk walaupun......yg ado rupa blog tuu...
Kekadang lebih syg blog dari laki sendiri:-)

Lara is Veelara said...

msti la syg.hihi.kite bc blog aty da lama...dr sejak aty bru2 kawen klu xsilap...tp mmg jarang sgt komen,slalunya bc je..

Paling suke sbb aty rajin updt blog..byk idea...

Dunia blog mmg best,xtaw knp.sbb kite blaja,mengaja,bkongsi ilmu,mberi ilmu,bkenalan,berkawan,mcm2 la kan...

YanaMIB said...

blog mmg best! stalker blog org pn best! haha

LisaLisut said...

haha true.sjk blogging psl prep kawin la tak psl2 ade kawan yg smpai skrg boleh lepak rumah gathering bagai.kdg2 rs mcm nk tutup blog kdg2 bila pk smpai bila aku nk blogging ni. bosan pun ada.but for now slg xrs nk close i blogging je :D

~ NANA ~ said...

betol2...blog ni buat kita bertambah2 kawan kn? best! hehe

Ros Anis Rusli said...

suka bc blog aty...blog jgk tmbh kwn..best BERblog..

cikpingu said...

best ape ade blog.. org ln xde pun cm kite2 ni....kaki blogger.. hahahaha..
blog best sbb sume bnde kite leh tulis.. suke, sedih, sakit ati, syok sendiri, nk bangga diri pun bole..
pastu boring2 leh bca entry2 lps.. yg kdg2 kite pun lupe psl ape.. haha..

yg pntgnye.. ade kawan.. seronokkkk...

Diyana Didie said...

heheh true true. tambah kawan n tambah ilmu jugak. btw u mmg femes. ;)

InaAchik said...

haruslah syg blog sendiri even ada gak time menyampah tgk bila sendiri bila dtg emosi tah hape2.

syg blog kamoo jugak! ;)

Riana said...

yup..sgt best berblog.walaupun baru skrg ni sibuk nak berblog..ehe.bila sign in,carik entry 'aku bukan bidadari' dulu..pastu baru baca entry lain..hahaha..(mcm stalker la plak)..sampai kakak2 sy yg beranak pinak pelik sy tau pasal 'bersalin' mcm2..itulah kuasa blog..=)

♥ Wina ♥ said...

sayang aty jugak!

Adylia Qarissa said...

memang best tambah lak yang datang blog kita tinggalkan komen or pendapat yang berbeza2...memang menghargai mereka semua.. :p

PUAN SUE said...

ade kawan2 blog yang aku dah kenal dari sebelum die kawen..datang kenduri kawen die dan lepas tu datang pulak menziarah anak die...!!


su la tuuuu...hehhehe

izla said...

wahh tacing la pulak baca entry ni.
terus sayang 200% kat blog sendiri.
Hahaha

Cik Puan Rara said...

ehehehehe me too.apa yg aty ckp sume rara rasa.blog adalah segala galanya,rasa nya org dlm blog x hipokrit,hehehe.best sbb leh tukar tukar pendapat n dpt idea yg berlainan.best!

Liyana said...

btul2...kdg2 rase cam lg syg blog dr laki sendiri...eh? haha

Gadis said...

Gadis ikut blog akk dari mase Gadis xde blog...mase tu single lagi..siap bookmark tu...

bile bangun pagi je mesti baca blog akk...

skali asyik dok baca jek..
nak komen sbg anon mcm x best plak kan..

jadi daftar blog...buat blog sendiri..pastu dh boleh komen2 dah...

mmg best...=)

puansazusarin said...

best blog ni..kita leh tukar2 pendapat...

miss she said...

well said.. 100% agree..

Mommy_Cha said...

paling best berblog, boleh tampal gambo2 sendrik, gambo anak, hai mcm2 buleh tampal. pastu buleh tulis pjg2..hihihihi...hanya org yg buta akal jer tak suka membaca sweet moments kan? buta akal takpe jgn buta tuli...
p.s: smlm i tertengok "the apartments" sekalinye wall bedroom dia kaler purple, terus tingat ke bedroom u yg gorgeous kaler Ribena berry tu ^___^

cik fadh said...

blog mmg bt kiter addict ngan list friends kiter.,bkn la addict nk update sgt kadang, tp addict nk bace update org len..hihi

segala kiter luah, blogger2 mgkin akan lebih memahami yang kite hanya berkongsi cerita dan anggap blog tmpt kiter update diari harian kiter kan..

kalo org xpaham dan xbiase dgn dunia blog a.k.a stalker o silent reader kadang dorg fikir kiter ni nk show off la ape la..tu lantak dorg la nk fikir ape kan..dorg xfaham term berblogging sebenarnyer..hihi

ermm bg fadh blogging mmg sgt2 best !!!

Ayiesha Sani said...

sy reader terbaru akak..bru je knl blog ni..makan masa jugak la nak bce entry2 akak..mmg best..walaupun xkawen lg...mcm2 ilmu dah tahu..mmg syok..

Mummy GreenyHouse said...

aty terbaik la!
suka entry ni...syg blog aty gak..hihi..
tak boleh kalau tak baca blog aty, kalau lama tak jenguk blog aty, start last entry yg saya baca sampai la new entry sy kena khatamkan, tak boleh skip!hahah..rugi kalau skip rasanya.. :p

!k@ said...

hehe..mmg best..sbb??sbb boleh kenal ngan kawan2 yg best..mcm aty n lain2..hihi

Peri PiA said...

syokkkk,hehe aty pandai menulis siyes :)

Mimy Hamid said...

aku suka blog...glamer ke tak ke...ada aku kesah...aku tak heran..tp popular cari aku ceh wahhhhhhhhh...apa tak nya macam ko la..kadang gi memana pernah la org nampak laki aku...seeeeeeeee...bagus gak susah la laki aku nak menyerong lain kan...huhuhuh...dan paling penting...ko nak tau tak aty..blog ko ni masa kawen aku selalu baca...sbb ko kawen lebih kurang aku jek..tp ntah napa aku cam segan malu nak approach smpi la ko pregnant tu lg rasa..eh minah ni blog best la mesti baca ...keep in touch bebh