Monday, July 16, 2012

FENOMENA Fisher price rocker-aku pon nak ade gak...




mak2 sekalian...
aku yakin biler aku sebut jer nama mendalah ni..
mesti semua tau kan..kan..kan...

rocker atau bouncer memang agak berbaloi tuk di beli ar aku rase..
aku dah tak rase sekarang tu sebagai kehendak semate..
ley jadi gak sebagai keperluan...
tapi tak semesti nyer ko kene beli mahal2 jename fisher-price nih..
aku rase..jename lain macam bright-star pon ok gak...
harge pon murah..aku rase seratus lebih jer kot..
ade yang canggih siap ley enjut atau hayun sendiri tau..!!
siap ade lagu2 jugak...
haaa..fisher price rocker tak de semua tu...

paling canggih pon ade vibrate jer...
tu pon mak aku kate macam vibrate hp die jer...[ngeh ngeh ngeh]
yang aku rase stylo..may be sebab warne die kot... fancy...

bendalah ni ade 2 design jer..
yang oren biru tu..lame nyer stock..tu harge nyer murah sikit..
tapi besh yang ni..sebab yang gantung2 tu ley tarik dan ade lagu..!!! [aku baru tau]

yang hijau biru tu baru nyer...
memang cantik...
tapi yang gantung2 tu tak ley tarik..dah ar tu..tak de lagu pulak..[ape daaaaa]

sepatut nye buat lagi canggih kan-dah ko jual mahal2 tu...


eerrr...aku beli gak yang hijau biru tu...mane aku nak tau yang design lame tu lagi murah dan canggih..!!!ggrrrr..

tapi sekarang ramai yang jual murah...
ade yang tak sampai 200 hengget pon instead of harge asal kat luar jual 300 hengget lebih kurang...

nanges aku...huwaaaaaa........!!!
nape..?? sebab aku beli dolu harge Rm 349 hengget ko tau tak...!!! gggrrrr........

mase aku beli ritu mahal lagi...
susah lak tu nak dapat...
sekarang..dah melambak...ramai yang nak pakai...
jadi ramai gak ar yang nak jual...kompem ar ley dapat murah kan...[nanges lagi nih]

aku dolu2...dari sebelum pegnan lagi dah kate kat laki aku nak beli mendalah ni tuk anak..
ceehhh..sedang mase tu...bayang2 pon tak nampak agi tah biler nak dapat anak...
mse ngandung.. masukkan sekali mendalah ni dalam 'List kehendak'
tapi masih tak beli lagi...
mase tu-aku nak beli lepas 2-3 bulan beranak ar..
sebab-barang baby dah banyak sangat aku terlebey beli..!!!

tapi tak tunggu sampai 2-3 bulan ponnnnnn...
biler katenyer 'kehendak' tetibe bertukar jadi 'keperluan'..!!
anak aku nak masuk jer sebulan aku terus beli...
sebab mase tu anak aku asyik nak ngempeng jer..!!!
biler aku ingat die dah tido..aku bangun jer dari katil..die merengek..
sudahnyer aku tak ley buat satu keje pon...
ade aku cerite kat n3 nih...

 ni sebulan lebih kot umur qaleef..[alahai..kecik nyer lah kamu anak]


aku kire..kalau anak aku tidor berenjut mungkin lagi senang..
mase tu tak mo agi pakai buai..[konon2 kental]
sanggup beli mendalah rocker nih mahal2 kat jusco...
dah terdesak mase tu sebab dah tak larat anak mengempeng jer..
mase tu broadband mak aku tak ley gune..ggggrrrrrrrr...[memang geram biler teringat balik]
Sarah email aku pasal rocker murah pon aku lambat bace..[dah beli baru dapat bace]
sedang aku nak waktu tu jugak...tak ley nak tunggu dah...[sendiri salah atas ketaksabaran]
sudahnyer laki aku gi beli jugak ar kat jusco tu sorang2...walau aku tau die tak mo gi beli..[ngeeee]


 menan tepi gantung tu boleh tanggal


tapi ko hengat bende mahal tu menyelesaikan masalah...??!!!
tak de maknenyer....!!!
mase memuler anak aku konon2 nak tidor dalam tu..hati aku dah senang..
tapi setakat tido tak sampai 5-10 minit...ape ar maknenyer..*sob sob...
rocker tu memang ade vibrate...
tapi tak membantu ponnnnnnnn....
kalau ko nak hayun ker..enjut ker..ko buat ar sendiri..
tetap tak ley tinggal gak...kejap2 kang terjage..
sudah nyer...buaian yang murah tu jugak terbaik waktu tu..[alhamdulillah sekarang tak berbuai dah]

mase tu..laki aku asyik ar perli aku...-biler bende tu terletak jer tak menapaat langsung-
dah anak tu tak mo duduk lame2 dalam tu..
aku nak wat camane kan...
malas aku nak gaduh...redho jer ar terime..huhu..

aku hengat waktu tu rocker ni akan jadi tukun jer sambai biler2...[nanges]-sebab beli mahal..[huhu]


 mase ni dah 2 bulan lebey..dah besar..[tu cubaan mengangkat kepala]
rocker ni boleh ekjaz..ni aku tinggikan bahagian kepala..
sebab anak aku sekarang tak mo duduk baring telentang jer..!!
gigih die mengangkat kepala sendiri..nak duduk ar konon nye..


tapi sekarang ni..sejak masuk 2 bulan...
baru rocker ni betul membawak manapaat kat kiteorang..
tak sia2 aku beli mahal2..[walaupon ley dapat murah..huwaaaaaa...!!]
segala buai segale dah simpan...
anak aku pon tido dalam tu jer..[kalau tak tidor meniarap]
orang datang nak tengok pon...aku dah tak letak2 kat tilam bawah..
senang2 nak agah kat situ jer...
anak aku dah berat..kalau aku nak ribe jer setiap mase..memang lenguh..!!
lelagi sekarang die dah pandai lonjak2 lompat2 badan...huh...


aku pulak sekarang sibuk cakap kat laki aku-"haaa..kan dah bergune tu"


tapi bagi aku yang paling2 bergunenye bendalah rocker Fisher-price ni..
sebab boleh gune sampai toddler...!!
so..tak de ar kire membazir beli semate tuk pakai mase baru beranak jer kan....yaaeeeeyyyyyy.....[sedapkan hati]

aku terjumpe gambar ni..kat blog INI [aku nak letak gambar sendiri..anak tak besau mane pon lagi..]

rileks jer tengok tivi..
ni anak die 3 tahun dah..hah..lame kan ley pakai..!!



 tapi tetap paling suker tidokan qaleef meniarap..!!
lebey lena dan lebih lame die tido...
senang hati aku nak buat keje..


eerrr...aku bukan nak jual mendalah rocker ni..saje nak review...dan kongsi pengalaman serta kegunaan..sebab ramai nau aku tengok bendalah ni ade dalam wishlist mak2...


p/s :: bagi aku sebenarnyer...tak beli pon tak apeeeeer...ko pulak...ape pendapat ko pulak pasal bendalah rocker nih..??















36 comments:

Ros Anis Rusli said...

mang bguna sgt rocker ni aty...anis beli rm200 j..hehe..skg tilam baby dh xguna langsung..kt umah airiell tido atas rocker je..kalo mlm, angkat tido skatil ngn kitorang lakibini...

Cik Puan Rara said...

rara pon bli.hehehe konon nk senang n tak nk pakai buai lah.kite wait n see jelah nanti eh.hehehe.

suami selalu kata,tu lah pompuan,tgk org bli dye pon nk.hahaha

jaja_NorLiza said...

wah best2! akak x penah beli lg...ingat kalo ade rezeki anak ke-2 ni nak beli...hehehhe..sgt berguna kan???

Mommy_Cha said...

langsung xder rocker. memula nak beli tapi semua toklaki ku tok kasi...citsss! nak bio mak dia gak kendong dukong..huhuhu. sebab ritu dah beli katil kat mikhail, pastu yg hebatnya dia tido situ cuma beberapa jam jer, pastu terus tanak, asal letak nangis, nangis. last-last katil baby tuh i simpan dlm kotak balik.citss buat penat beli. mmg tarak manpaat! cisss! baik ku beli tudung fareeda...ngah-ngah-ngah!

PUAN SUE said...

aloo..su xde pun..xpernah terpikir lg nk beli..hihi..sebab nak suh aqilah bergolek kat toto je..klu baring dlm tu dia xbergerak sgt nnti..

cikpingu said...

xhado rocker ni.. huhu.. umie mmg la nk beli tp hasben xbg... klu dh die xbg.. umie mmg dh xmo tnye2 lg dh.. kang gado2 plk.. haha.. dhia elok je la kt tilam 2.. nsib baik kot dhia senang nk jaga time kecik ni.. xpenanh meragam lg wat mse ni...

Lara is Veelara said...

hr tu cri rocker ni gak.tp laki kite ckap,try beli y murah dlu,takut bby xmo dok dlm tu.

so beli y murah y oldskool tu.

mmg btul,melalak die.klu dah tdo,then g letak dlm tu,dlm 10 min je tdo nye.pastu...sighh.

tp nnti nk beli gak,bl die da bsar sket.skg bru 6 mingu,kecik lg...:)

LisaLisut said...

i takdoooo. reason is - kedekut.lol. nk tggu org kasi hadiah.kakakakakaka(berangan) tp kalau dpt tapak tangan gua tadahkan. hahaha

~ NANA ~ said...

farish suka rocker ni! hehe...i beli yg biru oren tu tp mainan gantung2 tu siyes annoying...dia bkn tarik berbunyi, tp bila tersentuh sket pn berbunyi...sudahnya i tak pasang sgt kot bendalah tu...hehe

ieza said...

Waaaa beshnyer.... Ermmm ekceli kite ✗ beli lg...
Nengok je org beli... Mahal tp berbaloi ✗ per....

CikNaa said...

ciknaa tak beli rocker pun..
btw, jari qaleef tu menarik perhatian ciknaa.. tembaaaam!!

puansazusarin said...

mmg berguna sgt..anak asik nk didodoi jer..so ltk atas ni..ayun2 ckit terus lena..legaaaaaaaa..he3

Gadis said...

Gadis pun teringin nak beli jugak..
tapi lom time lagi kot..hihihi

mmg nampak keperluan bende alah ni..
senang kalau nak kemane2...=)

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Aidi punya rocker macam ni dah letak kat umah MaK Long dia sebab dulu mak longnya beria suruh beli buai tapi aku konon hati kental takmau bg anak pakai buai..itu yang aku bawak rocker ni je ke rumah mak longnya. Tapi rasanya skrg ntah jadi tukun ke apa ntah kat sana. Al maklumlah..anak tgk syok prektis merangkak..hehe.

Eh tapi betul kan, design yg lama tu lg best sbb ada lagu2 kan? Apadaaa FP ni.

Allene said...

Nasib, rocker ni lin dapat free... Hihih pakai kejap je, sekarang letak kat situ, dia menangis.. Xpe, nanti, adik2 dia boleh pakaikan... Xrugi pun... :)

Mama Likha said...

yer kita ingt atie citer, entry lama dulu yg gelojoh2 gi beli rocker ni end up tk mbantu jgk sbb qaleef meragam jgk...


huhu.. so arini alhmdulillah dh blh pkai blk yer... moga2 dpt pkai smpi besar, tp bila dia dh mula nk membalikkan badan(nk meniarap) tk brp ssuai dh. tkut tergolekkk dokk jatuh ke bwh, mgkin time tu pkai time nk tdur je, pastu smpan nti dh besar umur mcm boy dlm gmbr tu bru leh buat kuar balik hehehe...


apa2pun lesson learn kan. so next tyme, kite thu jgn tergesa2 nk beli sst bnda t'utamanya yg mahal hrganya. kite ada jgk pun pngalaman mcm tu o.O

Halimaton Hanafee said...

sy hanya pkai gedak geduk yang regenya dlm 80 hengget ke bapa tah ekk.yg kain jarang2 pesen lama tu..haha...kalau dpt rocker ni alangkah bagusnya...

mama ila said...

aty...kita pun asalnyer mmg nak juge beli rocker nie..tapi skang rasanyer cam xyah beli dah..sbbnyer aritu letak hannani lam bouncer anak akak..tinggal jap..pas datang balik dah tergolek..sib baik ada tilam kat sebelah tu..huhu..sebabnyer dia skang nie dah meniarap..so..masa nak pusing tu yg dia tergolek..sudahnyer mmg dah xrasa nak beli..kalau nak pun..nak cari walker nanti..hehe

Shakina Farhan said...

post ni membuatkan diriku akan membelinye jugak! hahaha. jadinye yang biru lama tu lg canggih? nak grab yg tu r..tp yg ni pun smart..nasib baik 2 2 biru..

Gieyana said...

last pics mmg sweet! X beli pon ms Nureen ritu..insyaallah kalau leh 'buat' adik utk Nureen leh beli nih..ekekekek..:P

D'lla said...

oo rocker..xbeli pn..hik3..tgk la keadaan nnti..dh terdesak br beli..bb dh xbyk ragam sgt.er tdo meniarap..makcik dila ustazah..dia pesan..xbagus bb tdo meniarap sbb nnti organ dalaman akan tekan jantung dia.kalau setakat sekejap tu xpa la..

Asz Miza said...

Huhu..ada beli benda ni..tapi mmg betul..vibrate dia slow je cm handphone punya je..silap2 handphone nokia lama lagi kuat vibrate! haha. :)

Mimy Hamid said...

Pada anak aku sgt berguna berbaloi sebab dah nak cecah 6m ni dia still tido bouncer..aku nya sweet cheery je..depend pada baby la..kalau dia suka proceed..Fayel mmg no problem..maybe dah ajar dari kecik kot

Miss Sunshine said...

kita pun dah beli... hihi. semangat sebab kononnya tak nak tidokan anak dalam baby cot.. haha..
harap2 rocker tu dapat lah bagi manfaat sampai si baby dah besar kan..
aty, org kata mmg bagus tidokan anak meniarap tau..

Wawa said...

tkde komen pasal mnde ni sbb tk pernah wujud dlm umah ktorg...tp nak beli jugakkkkkkkkkkk....

Riana said...

wah..yg biru lagik best ek aty..yahoo..yana br je beli.aritu cam ralat xdapat yg hijau sbb nk cari yg murah nye pasal.bile aty ckp biru lagi best,so mmg ada hikmah la xdpt yg hijau tu.heee..ni tgh berangan hati kental la xnak berbuai nt walaupun tau mesti payah kan..haha..xpe,bole guna sampai anak 5..ehehehe

Mummy GreenyHouse said...

best..mmg masuk dlm wishlist..tp sy macam tak mampu nak beli..terpaksa beli yg murah cap ayam je :p

Ardini Humaira said...

nanti dni nak belikan gak untuk baby dni :)

!k@ said...

ika pun beli..sbb ammar dulu xleh nk letak..dengan kita dok sorg ms tu..xde survey2 dah..terus gi sogo beli..mahal la sikit..tp mmg dah nk pakai sgt ms tu..mmg membantu gak..
tp sekarang amamr dah merangkak..mmg xnak dia dok dlm ni..hopefully besar sikit nanti dia nk duduk balik dlm ni..hehe..

bunga_rose said...

qaleef boleh la geng dgn abg eqal... badan ketak2.. ketul2.. blom setahun dah kena pakai baju setahun, 6 bulan nyer baju tak simpan balik dalam kotak hahah...

bunga_rose said...

eh, salah tempat nk komen tadi... patut komen tadi utk entry baju raya pkai sblm pose hihihi..maapkan sayee

fisher price rocker ni mahey sgt.. klu murah nak juge berfenomena hhahah...

Peri PiA said...

berkenan la ;)

y@t said...

bestnye bila becerita psl anak kan...

Adylia Qarissa said...

dkna rasa qaleef tak sempat 3 tahun duduk atas kerusi nie tapi adik baru yang duduk heehehee ;p

Diyanazman said...

wahhh... glemer muka anak aku masuk blog ni! hahaha...

Faana Roslan said...

Salam, hi sis..tumpang iklan ye..hehe :)

Kalau ada sesiapa nak beli fisher price rocker murah, hanya RM155 sahaja!!! Green/Blue (Ready Stock)..

PM inbox or SMS/whatsapp 019-3218408..!

Untuk lebih detail boleh lawati laman promosi ni: http://eyeteamama.blogspot.com/p/fisher-price-newborn-to-toddler.html

TQ!