Thursday, July 05, 2012

ade tak Breast Pump yang aku ley pakai pump waktu tidor..




walaweiihh....giler ko pemalas..!!!

siyes memang malas ar aku nak bangun pagi2 buta mengepam...
tapi kene gak bangun...tak pump kang rugi pulak...
menitik2 sampai lenjun baju..membazir..!!
nanti lame2 susu pon tak mo dah kuar waktu2 macam tu...
sebab die tau tak de demand..kan rugi tuh....

sejak2 keje ni...anak aku pon macam ar letih sangat gi keje...tido kemain lena...
malam2 tak mo bangun menyusu...
terjage tengah malam konon2 macam nak susu...
biler aku bagi..die hisap tak sampai seminit lepas tu terus tido...alahai lar anak....

sudah nyer..susu yang dah di supply..berkumpul2 berat kat dalam tu...
tak selesa ar ko nak tido...
gigih gak ar ko bangun gi perah kat tingkat bawah...
pukul 3 pagi duduk lar aku depan tivi mengadap astro sambil gigih mengepam...
naseb baik gak ar ade astro...walau tah ape2 cerite...
kalau tak tengok tivi tu..5 minit aku rase macam mengepam sejam dah...[hahaha]
lagi dasat kalau aku sangkut jer pump tu kat bra...dan aku bersandar jer kat sofa..
kompem aku ley tertido sambil mengepam..huhu...

cukup jer 5oz dan hagak2 ringan sikit nenen tu..aku terus naik tido balik...
hah..ko jangan hikut tau yang ni..salah tu..ngeh ngeh ngeh..
sepatut nyer ko kene kosongkan betul2 breast tu supaye susu akan di supply lebih banyak...
tapi.......eeerrrr.........ngantuk malas mengatasi segala...muwahahaha...

tukar pampers anak pon sambil mate pejam..
biler anak memancut kencin tetibe..hah..baru gelabah mate ko nak  bukak besau2...

biler anak same lena..same mengantuk...
nak atau tak nak ko kene gak bangun mengepam...
secare tak langsung bertambah ar stock ko...
tapi...tang bangun pukul 2-3 pagi tu yang tak berape nak rajin...
kalau dulu mase dalam pantang tak per..tak gi keje..
kol 2-3 bangun mengepam...kol 5 dah nak kene terus bangun bersiap nak gi keje pulak...
ade anak kecik memang pakse rela ar ko berkorban mase tido ko tu...sob sob...

haaa...tu ar aku tanyer..kot2 ade breast pump canggih...
sambil aku telentang tido atas katil kot ade Bp yang ley pump breast tu tampa perlu aku bangun bersandar...
tu kan lagi relaks.....hahahaha...
eeerrr...aku tau tak de..kalau ade pon mesti mahal giler..!!
so..luperkan...
kembali ke normal...
gigih ko bangun kol 2-3 pagi setiap hari...huwarrrrrrrrgggghhhh...ngantuk...........
tak per..demi mu anak..mama pon ley dapat pahala sebab menunaikan hak kamu...[senang hati]








18 comments:

as ♥ Leenda said...

ade ker..kalau ade nak jugak...hehehe..

mama ila said...

hehe..klakar r aty nie...tp best juge yer kalau ada pum camtu..hehe..saya pun mmg akan bangun pum lam kul 2 atau 3 pagi..kalau x..rasa rugi giler..haha..dah lar saya nie xder byk stock EBM...

eima said...

tak dear ... berkat ko rajin gini mana tau lebih byk rezeki Allah bg sbb ko berusaha utk bg rezeki kat anak betul tak

eima said...

tak dear ... berkat ko rajin gini mana tau lebih byk rezeki Allah bg sbb ko berusaha utk bg rezeki kat anak betul tak

@YUNID@TI said...

hikhikhik... memang mengantuk.... itu pengorbanan ibu... nanti da besar sikit kurang la nak bangun2 pepagi bute ni...

Anum said...

kena tanya yg pakar nie

Halimaton Hanafee said...

haha..tau takpe...sekarang mlm mls dh nak pam...bile stok tak cukup utk esok je bru tergedik bgun ngepam tepi katil....

Cikpuan rara said...

ptt lah org kata bila ada anak mmg kena korban kan masa tidur kan.kalau lah si ayah boleh pam kan susu kan best.haishhh.hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

eh dapat pahala lah, kat syurga nanti tido puas2 tau ;)

SYANI said...

Dah jadi mak budak ni memang kena sacrifice waktu tidur...

Mummy GreenyHouse said...

Haha..best jugak kalau ade bp mcm tu.
Rezeki anak tu..syg mmbazir tak pam mlm2. Sy susu pun dh kurg, skg br mengelabah, nyesal tak bape nk gigih mengepam dulu2. :(

Ryn said...

x lame lg ade la tu aty..hahahaha..mase adek qaleef nnt dh ade kot...beribu rege nye..hik3

Bazilah (^0^) said...

rezeki anak dpt susu eksklusif dari mummy dia :)

!k@ said...

hehe..ika pn selalu pikir mcm tu..kalo ada BP yg boleh pum sambil baring.alangkjah bestnye...

izla said...

inilah dinamakan pengorbanan seorang ibu.
:)

YanaMIB said...

eh klu ada ai pn nak satuuuu..hoho bila keje mmg letihhh sgt nk bgn tgh2 pg..ank ai pun gitu, kunun bgn tgh2 pg nk nyusu, tp nyusu sket je..dia mcm nk menyonyot and selesakn diri dia je..adeyy

tp kn ai punya cara, ai letak pam letrik kt tepi katil..so bila bgn memalm, sambil nyusu baby sambil pam kt sebelah..mata pun pejam la skali wpn tgh duk bersandar kt kepala katil..haa boleh bygkan tak? so xyah ssh payah nk turun tingkat bwh..abes pam br letak botol dlm freezer..=)

Hilmirda Daud said...

nasib baiklah anak2 Amy dulu semuanya tengah mlm tu nak menyusu, takdelah penuh sgt lepas tu.

Kalau ada pam yg mcm tu mesti mahal harganya.

Peri PiA said...

ciayok2 kuatkan semangat