Thursday, July 19, 2012

bertukar profession....





perkare yang bukan mudah tuk aku buat...
tapi dalam mase yang sama.. aku tak sabar nak berenti kerja jugak...
[penat bekerje ngan orang]
tak ape lar kalau terpakse melepaskan jawatan -si tukang kire-
aku ikhlas buat semua ni kerana Allah dan si anak...
nak asuh sendiri si anak...
semoge dipermudahkan...insyaallah... 

ko rase2 ape aku nak buat...




p/s :: besh biler nak dekorasi 'opis' kat umah.. kasi semangat sikit....duduk umah pon aku pastikan aku tetap boleh 'buat duit'..[dengan izin NYA]



37 comments:

nurul said...

aty kan kreatif..rasanya buat barang craft kot..=) all the best yaaa...

Ayiesha Sani said...

serba salah kan bila terjadi mcm ni..antara kerjaya dan tgungjawab xtahu mana yg ptt dahulukan..
semoga dipermudakan jalannya:-)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sure ke Aty?.
Kalau mintak I teka..
Tu nampak ada gunting, jarum semua..
maybe u nak jadi tailor kot?

Emm.. housewife satu tugas paling mulia di dunia. Syabas jika itu adalah keputusan you. Sambil2 tu bleh teruskan jadi blogger paling berjaya kann..

SYANI said...

Biar betul nak berenti keje.. Nak jadi tailor pulak ke??

miss she said...

buat baju raya??

Anum said...

best kan dpt mengasuh anak sendiri

CINTA UNTUK KITA said...

tak slh lpskn sesuatu utk sesuatu yg lbh brhrga bg dri kita..:)

kyra agak2 je la ek, akak nk jhit bju..tak pun akak nk buat craft2 yg comel2 tu..

Mommy_Cha said...

ha..nak menjahit pulak ke? kalo jahit baju raya cer bgi kite alamat umah..nak tempah baju raye kuang2x...hihihihihi

Gadis said...

huh?
nak jadi tailor plak yer kak..=)

Allene said...

nak menjahit ker? bagus2.... :D best dapat duduk rumah ni.... semoga berjaya... dan di permudahkan...

Riana said...

wah..bestnyer nak full time mummy n berbisnes..sy support akak!

Mr n Mrs Zaidi said...

AIK DH NAK BERHENTI KEJE KER?? WAHHH JELESNYA..NK BERHENTI JGK... KALU TGK PADA GMBR TU, MESTI MAU MENJANA DUIT DRI RMH DGN MENJAHIT.. KALU TU BOLEH TEMPAH NNT...

eima said...

cite la cepat pe ko nk buat ni

izwahasnan said...

Haia aty... hari2 cerita pasal aty bestnye lah kan... susu banyak... rezeki melimpah ruah dapat hadiah semua... best jadi macam aty...

Izwa meneka mungkin awk nak jadi toilar, atau membuat craf... awk kan keatif...

Beruntung awk kalau dpt berhenti kerja dan mengasuh anak sendiri... izwa pun berimpikan macam awk... nak berhenti dan bermain nagn Damia sahaja dirumah... Untuk mencari duit sendiri izwa akan bermain dengan guntin,jarum dan benang itu memang kegemaran izwa... bagus sebenarnye kalau awk nak menjadi tailor sebb susah nak cari sekarang ini... sekarang ini izwa hanya mengambil upah menjahit sambilan sahaja dulu tak de damia boleh ambil baju banyak2 sekarang dah tak blh...

Izwa doakan awk akan berjaga nnti... update kat blog ye leh share2...

fifi tiez said...

nak jahit baju?sy suggest jahit baju kurung utk nursing..sebab macam susah tau nak cari.hehe..bestnya dapat berhenti kerja dapat jaga baby sendiri..

Saleha said...

semoga diizinkan Allah
sayappun dah lama pasang niat dan bercita-cita nak jai suri rumah tapi masih boleh menjana pendapatan
tapi disebabkan keadaan masih tak mengizinkan, terpaksalah teruskan bekerja.
harap 5 tahun akan datang tercapai gak hasrat tu. Amin

Gud Luck sis

FARAH deeb said...

Den pun tinggal 6 bulan je laie nak jadik suri rumah sepenuh mase. Gigiiillll... ntah camnolah keadaanye yek?! Huhuuu...
My latest Entry :)
Tazkirah #1

Mimy Hamid said...

aku pun teringin nak jadi suri rumah tp tula belum sampai masanya lagi....rezeki aku masih bekerja untuk anak...sekurang kurangnya ...kos perubatan especially klinik panel ada kan..tak la membebankan

mRs mysarah said...

aty!! nak jadi tailor ke??

impian i dari dulu huhuhu. pernah jugak cita2 nk menjahit jer n duk umah jaga anak. tp smpai skrg tertangguh sebab sakit dulu. skrg dah sehat insyaALLAH mcm nak mula jer belajar :)

CikNaa said...

nak benti keje sbb anak?
syokkknyee kalo ciknaa pn dapat buat camtu.. rase 9jam kt ofis tu rugi sgt xdpt bersama anak.tp apakan daya :( terpaksa jauh ngan suami & anak utk kerjaya..

jaja_NorLiza said...

wah...dah nak tuko profession?? tgk dr gunting, jarum tu...mesti aty nk buat mende craft kot?? ke tailor?? errrmmm....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

pekerjaan apakah yg bakal dilakukakan Cik Aty? sama2 kita nantikan..

~mama leya~ said...

saye pon rase akk nk jadik tailor,xpon buat craft yg cntik2,comel2.hehe..semoga berjaya...!!~

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Aku tak nak cakap banyak..apa pun bisnes kau nak buat..aku nak jadi customer kau. Haha!!

Selamat maju jaya kawan!

~dalamdiri~ said...

aty,
tahniah kerana buat keputusan yang tepat.akak pun teringin tetapi belum boleh.untung qaleef kerana parents dia dahulukan dia.semoga dirahmatiNya.

PUAN SUE said...

wahh..su sokong aty!

amal said...

waa lepas ni jadik WAHM ke? syok2 hehe.. ermm nak menjahit kot ek lepas ni. best tu. income masyukkk :)

selaamt berpuasa!

Asz Miza said...

Aty nak jadi tailor? Ke nk wat craft? Hehe. Gud luck Aty..mudah2an semuanya dipermudahkan. :) Amin.

Noli@Ibu Wafa said...

nak jahit baju yer..
.
insyaAllah kalo niat baik dipermudahkanNya..aminn
.
pstt..mmg sonok jg anak kat rumah..hehe..tc ;)

syanaim said...

sama lah ngan nasya..sbb nak besarkan mia sendiri end up berhenti keje n full-time bisnes..cayok2 aty!

Ros Anis Rusli said...

nak wat pe tuh ngn jarum benang bagai?

Mummy GreenyHouse said...

wahh..nak sewing2 ea? aty kretif xpe..sy ni tgn keras.hhuhu..penah cuba jahit sikit je senget benget..haha.apapun, moga dipermudahkan ya aty..
sy pun tunggu hari je ni.risau bila keje anak asik sakit demam je.duit pun habis asik beli ubat~ duk umah jaga anak2 pun lagi jimat kot.. :)

Cik Puan Rara said...

aty nk menjahit ke? best nya! nt leh tempah.

Adylia Qarissa said...

akak nak amek upah jahit manik ey?? ;p

ibuhebat said...

Ramai housewife yg kaya-ray buat duit dari rumah je.. ;)

Wawa said...

same lah kte...tgh dlm usaha nk benti keje duk umah jage anak...tp kne pastikan wet masuk stp bulan...keh3...baru register ssm td...lalala...:p

Peri PiA said...

betul?bila dah start ke?
bestnya keje dari rumah
insyALLAH doakan yg terbaik utk aty