Wednesday, August 01, 2012

dulu dari majalah Impiana..dan sekarang Offer dari intai-intai deco tv3...



ko ingat tak n3 aku pasal offer dari majalah Impiana [dari kumpulan Karangkraf] dulu2...[POST]
tahun lepas offer tu..bulan 9...
aku ngah pegnan mase tu *tetibe [nak gak bagitau]


aku tak bagitau ko pon kan jawapan aku...

lepas pikir2 balik...
rase masih belum layak nak masuk majalah gah macam tu..
aku TOLAK tawaran tersebut...

rugi...?? hurrmmm...entah...aku pon tak tau..

tapi aku rase tu yang terbaik kot..

umah aku yang sekarang aku duduk tu rumah sewa..
aku yang feeling2 buat macam umah sendiri..[ngeh ngeh ngeh]
jadi biler umah sewa..ade bahagian2 yang tak sempurna..
yang aku tak boleh nak buat lebih2...
dapor contoh nyer...
walaupon tak berselerak..tapi tak kemas...
tak de kitchen cabinet bagai...
kat halaman umah pon sama...

so..aku rase menolak tawaran tu lebih baik tuk mase tu...

eeerrr..segan kot...

umah tak seberapa nak masuk majalah hebat macam tu...




lepas tu...-bende tu habes kat situ...






tetibe tadi cek email...

datang pulak offer dari station tv yang lagi gah..!!

dari tv3 untuk rancangan INTAI-INTAI DEKO pulak........

masuk tivi...??!! *gulp...

layak kah aku...??!! eerrr...umah aku tu nak jadi tontonan kat tivi...??

aku tau ko2 termasuk aku yang kerje ni memang tak kan dapat tengok ar rancangan tu...
sebab rancangan tu tengah2 minggu..pukul 11 pagi lak tu...[kalau tak silap]
ko waktu tu ngah bizi2 update blog kat opis..[ngeh ngeh ngeh] 
aku dulu mase cuti pantang besh ar ley layan...
tetiap minggu menunggu..
aku kan suker bizi body tengok umah orang lain...[huhu]

teruje memang ar teruje....tapi tu ar....*sigh

tak sangke pulak ley dapat offer dari tv3 pulak..
haaaa...yang ni aku tak pernah berangan sampai nak masuk tivi...
eerrrr....umah jer ar yang popular nanti...

terima atau tolak..???


aku masih tak bagi jawapan...

tapi aku rase aku nak tolak kot...
aku dah cakap terus terang ngan Farhana tu..
yang umah aku tu umah sewa dan tak siap sempurna...
tapi aku siap bagitau yang kiteorang nak pindah umah sendiri sebulan-dua lagi..[insyaallah] -haaa...ko nampak tak permainan nyer kat situ *wink..

maksudnyer..kot2 lar die boleh tunggu umah baru tu kan..
tu umah sendiri...
dah tentu ar nak hias lagi besh kan...
tak ar malu sangat nak tayang2 dalam tivi...[ngeeeee]


tak per lah..nanti umah baru kot2 ade offer lain lak datang..
eerrr..offer deko bersama eric kerrrrrrrr.....
haaa..ni kompem aku tak kan tolak nyer...[muwahahaha]


p/s :: kalau tolak tak dapat ar jumpe pengacare die Norazlina Redzwan tu..;p


31 comments:

laskar pelangi said...

wah wah!
femes gitu.tu la,suka sangat tengok deko deko umah akak melalui gambar yg akak upload.pandai je akak susun perabut..;)

PUAN SUE said...

tu rancangan fevret su!!! bestnyee..suh la dorang tunggu rumah baru aty tu tau

~Leyyatasha~ said...

wah...best nye.rugi kalo tolak.kalo kat umah sndiri mybe lebih cntik la akk deco.xsabo nk tngu..hehe

Allene said...

terima la aty oiii.... i interior designer pun tak pandai deco macam u... huuhuh.. salute la...
nanti boleh la i kecoh2 kat semua orang i follow blog u. wakaka... :D

h a p r a q said...

terima je aty..bila lagi nak masuk tv...hehehe..glemer u

With Julia said...

alhamdulilah...tolak mcm mana pun tetap dtg jua...itulah namanya rezeki :)

fifi tiez said...

akak..sekarang kan ada tonton.kalau akk masuk rancangan tu,sy sanggup tengok kat tonton.hehe

MizzTina said...

akak, terima je la.. bkn senang nk dpt tawaran tu.. terima...

Erina Asmawani said...

Aty..masukla. Interior design umah Aty mmg cantik & simple. Nanti rumah baru masuk lagi. Peluang ni tau :D

as ♥ Leenda said...

wahhh bestnya..
klu ade rezeki beli umah nnt, nk panggil aty lah yang deco..hehe..

Ideologi Hidayah said...

suh la dia tunggu rumah baru nanti.. mesti lagi bestt.. sbb rumah sendiri..

Mimy Hamid said...

TERIMA !!!!!!!!!!!!! rezeki jangan di tolak beb...rumah ko lawa hokay..grab jekk

Mummy GreenyHouse said...

Wahh..aty! Bestnye..aty mmg layak la, sbb rumah sewa pun deco bagai kan..
Kalau terima yg ni pun boleh..nnt soh die dtg tgk rumah baru pulak.. :)

Lara is Veelara said...

aty,acceptla..slalu pas tgok deko umah aty,mmg teringat2 je.ht ni xsabar nk msuk umah sdiri(insyaAllah akhir thn ni) nk hias2 mcm umah aty....cntik,kemas n bersih je....

Klu aty msuk tv,nnti nk hebohkn kt kengkawan - ni la umah kwn blog aku ( hahaah,tumpang glemer xpsl2)

cikpingu said...

klu msuk cmfirm nk rakan...haha.. esok umah bru 2.. sile hias mcm istana..

Adylia Qarissa said...

duduk rumah baru akak nanti pasti ramai yang koling akak..jangan riso..kasi meletop rumah tu yea ;0

!k@ said...

accept la offer tu..umah aty mmg cantik pun aty deko..nanti umah baru mesti lg cantik.. :)

Gieyana said...

beb..my opion is better u accept..then u just bgtau diaorg yg umah umah sewa..myb diaorg leh accept yg short ruangan tetentu sj ler..

Seyess..i reallh adoredgn talented u dgn home deco..i minat gak tp x ler terror mn sgt..:-)in

mia-ina said...

wah ada jemputan dr tv tue..bestnya.,.bertuah

izla said...

perghh dah macam retis.
tahniah!!

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Cayalah!! Accept la..pastu bagitau aku. Nanti boleh aku amik cuti bila rancangan tu nak on air. =)

Tapi serius rumah ko memang cantii even rumah sewa je pun. AKu ni kalau rumah sewa malas skit nak berhias bagai. Tambah pulak menetap jauh seberang laut china selatan. Kang jenuh byk barang nak angkut bawka balik.huhu

Gadis said...

wahhh...ni yang best ni ...
nnti kalau akk terima mmg gadis dok tgk tivi je la..

umah akk mmg cantik...=)

Alin Marlini said...

apa salah umah sewa. yg penting barang buka sewa. mereka ingin dekorasi unik awak tu..terimalah..hehehe

masyi said...

wah....untungnya akak....done follow sini:D

siti norsarah Aminuddin said...

waaaa bestnye. diaorg bayar tak eh?

YanaMIB said...

whoaa cayala! glemer kot msk tivi..kekeke tp klu ai pn xsdp aa nk tyg rmh org len (rmh sewa)..bek tyg rmh sendiri..hihi =)

bunga_rose said...

intai2 deco, penah tengok..

takpe, harap2 dia faham hint tu, nanti lepas dah masuk rumah baru sila offer lagi haahah..

puding roti said...

bes2. umah awk mmg lawa pn..terinspirasi sy utk kemas umah mcm tu tp tak bt2 jgk lg. kui2

Ema Minami said...

wah2! untonggggnyaaaaa awak! bess nya mcm2 tawaran...nape tolak?? huhu...moga rezki awk dtg bercurah2 lagi..^^

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah, ada tawaran masuk tv.femes oh !

~lonelyna~ said...

untungnya...dah la glemer *dalam blog*, bertambah2 la feymes nanti...:)