Wednesday, July 25, 2012

ikut hati nak jer tukar langsir raya baru...



walaweihh ko.... tetiap tahun nak tukar langsir baru...
bajet macam umah ko ramai nau nak datang ker....ngeeeee...

eerrr...aku bukan ape...
setahun pakai langsir same...jemu arrr...

tapi tak de maknenyer nak tukar tahun ni hokeh..
memandangkan umah baru dah nak siap..
kalau buat langsir sekarang pon..bukan nyer ley gune tuk umah baru...
umah baru tak de sliding....ade tingkap panjang jer..
jadi langsir yang ade...kene alter2 ar nanti..
kot2 ley pakai kat bilik ker...[ciisss..kat bilik jer ko nak letak]
tu pon kalau aku tak rase nak tukar langsir baru lagi...muwahahahaha...
rumah baru mesti ar nak gak langsir baru..
baru mud duduk umah baru...weeeeeaaaaa...
nak tukau perabut baru memang tak dapat dah ar... [cukup2 ar tu]
laki aku dah sound...[ngeh ngeh ngeh]


eerrrkk...ko jangan membazir...
perabot dah lebih dari cukup...
langsir2 yang ade sebelum2 ni pon tak tau biler nak pakai..mane nak simpan dah...[ngeeee]
nak jual...ade orang nak beli tak hagaknyer2....[dengan harapan]-eerr..bukan perabot..langsir jer aku rase macam nak jual...




ni langsir raye tahun lepas...
yang aku pakai dah setahun...
tahun ni pakai langsir ni gak..
tapi laki aku kate nak soh tukar langsir...
bukan langsir baru..
langsir coklat lame yang sebelum ni nyer...
boleh ar..asalkan bertukar....


tahun ni...bajet raye tuk umah memang tak de...
tak de ape yang nak ditukau...
semua masih elok cantik...
tapi...eerrr...rase nak tukar bunge ar...
nak kasi nampak lain sikit....[nak gak ko kan]

mungkin tu jer kot...
bajet tuk kuih raye sikit...
yang pasti bajet tahun ni lebih pade si anak...teruje...!!!
mungkin jugak bajet tuk berjalan raye lebih..
tahun lepas aku tak de mud nak raye...
mabuk ko...muke pon sememeh...
tak gi mane2 pon beraye...raye fes tu siap aku membute lagi...[hahahaha]

sebab kan tak de bajet tuk umah tahun ni...
aku ubah ar sikit2 umah aku tu...
sikit jer gerak nyer...
tak ley nak pusing jauh2 sangat pon...terhad...


haaaa...ko nampak tak kerusi 1 seat tu...
asalnyer aku letak dekat ngan sliding door...

 tak kemane pon aku alih...
aku ley tukar ngan sofa 2 seater tu jer...
aku letak kerusi ni dekat ngan dining area pulak..




kat mane pon sofa ni berada..
ni peberet spot aku...!!
tempat aku relaks2 mengepam sambil membace majalah..


gambar anak harus lah ade jugak..!!


perubahan kecik jer kan..
kalau ikutkan tak  berape nak nampak pon...
tak de beza pon kalau ko tengok ngan gambar sebelum tu...[ngeh ngeh ngeh]
aku hengat nak tukar gak ar bunge..
bagi nampak lain sikit...
dan lagi nak buat sikit DIY pada table lamp putih tu...
insyaallah kalau rajin..[huhu]


ruang tamu tak de yang berubah...
tapi aku ade tukar sikit pada dinning area..
tak de agi dah ar tepek gambar sendiri laki binik banyak2...
buat nyampah orang tengok mase nak makan jer nanti...[tau pon ko kan]
tapi tu nanti2 aku kasi ko tengok...
tunggu aku beli bunga baru dulu...



p/s :: ko tahun ni ape yang baru....???










52 comments:

PUAN SUE said...

ala..bestnya umah aty..su duk umah sewa lg..tahun depan Insyaallah br hasben plan nk cr umah sendiri..br ade feel nk deco..duk umah sewa..cincai je lagi..hiihh

With Julia said...

halamak...lariiiiiii
ehehhe tahun neh yg baru sah2 maybe dlm bulan syawal sambut baby 1st...haa bb sulung baru...okey x?
Baju raya julia dah beli, baju raya hubby dah dia beli 2 pasang bju melayu...ish2..sapa yg terlebih sakan baru neh kekkeke...baju raya si anak on da way..x jumpa pilihan hati lagi...kekke...tang umah? xd yg baru..sebab terlebih make over pada si anak...thn depan kot baru nak makeup umah...

p/s cantikkkk ar dear yer perabot jenis off white...nampak tenang dan bersih...weeeeeee :D

♥ Wina ♥ said...

xde mood nak tukar pape tahun nie sbb dalam kepala otak nie asyik fikir nak beli rumah heheheee

tapi mungkin beli langsir kot untuk rumah kecik tue sbb langsir yang sama sejak 2 tahun lepas ahahahhh...

p/s; pandai aty deco rumah!!

oshin-jamel said...

umah oshin pon setahun sekali aje tukar langsir..kdg tue 2thn sekali..keke..yg pasti tym raya ajela yg bertukar.... :)

puansazusarin said...

cantik langsir kaler ijau tu..thn ni sy mood raya lebih kpd anak jgk...nak menghias dia..he3...

LisaLisut said...

cantiknye deco living hall u aty... jeles i. haha. kalau nk jual langsir yg hijau(ke turqoise?) tu meh jual kt i mehhhh ;p
to behonest i mmg fail bab deco rumah and play with color. sbb tu dull je rumah -___-

thn ni lg la xde apa yg br. kecuali baby baru jela kot. baju pn xde ni cmneeeeeee huwaaaaaaaaaa.xde nk pk psl rumah raya or bj raya asik pk nk beranak je ni ha sobss

Syima Syaz said...

cantiknya rumahhhh....

blh share tak sofa tu beli kt mana? raya thn ni lepas habis pantang (beranak pun belum) nak pindah rumah sewa baru.so tgh pikio nak beli sofa.nak mcm tuu...

4feet8 said...

atie, beli rumah area mana eh..? area puncak alam dah up to 350k. mahal kot. dulu salu tgk atie design umah (pilihan cat, susunatur perabot, langsir) tapi tak terfikir nak tanya area mana.. hehe.. apartment dekat area rumah sy kat kepong pun dah naik 250k. mcm nak pengsan kalau tunggu lebih lama..

ty, kalau tak respon kat blog, respon thru my email ya..?
sisnanie@yahoo.com
toceh..

h a p r a q said...

cantik langsir...umah pun kemas jer..suka tengok...kita x ada la nak tukar2..tukar langsir lama jer...hehehe...

CikNaa said...

cantik rumah aty..paling ciknaa tabik spring, kemas & bersih sangat even ada anak kecik.. ciknaa, razin dah tido baru la sempat nak ngemas pape yg patut :)

S.n.Fariza said...

lawanya rumah...

laskar pelangi said...

wah wah! deco umah akak cantik sangat.macam deco bersama eric dah.memang tersusun dan kemas je;)
suka je tengok:)
selamat berpuasa kak:)

!k@ said...

cantiknye..pandai aty deko2 umah..hehe

~misshuny~ said...

cantik nyer umah kak aty..hani suka tgk..sejuk jer mata memandang..=)

Aida the Pinky said...

cantik rumah u..

Ardini Humaira said...

cantiknya rumah dia :)
rumah dni nih rumah sewa.. duk berdua. perantauan lak tu. raya nih tatau ada tetamu ke tak kih3. sebab semua orang balik beraya.. dni je tak balik

Bazilah (^0^) said...

cantikkkk nye dekorasi rumah!.ni kena belajar cara mendekorasi dari senior nih huhuhu

Adylia Qarissa said...

tengok pic yang 1st tu dkna teringat entry akak tahun lepas..wah!! baru sedar rupanya dah lama dkna follow kehidupan akak ... :)

aDisH.sHidA said...

cantik nya deco umah aty..best la kan ada de umah sendiri...nak wat cmne pun xpe...

~ NANA ~ said...

lawa rumah u...kemas je...

i duk dgn family so xde apa yg nk ditukarnya...hihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana dan suami ada baju,kasut dan beg baru je.. rumah takde lg, kereta pn takde, so takdelah besar sgt belanja nya kan :)

Lara is Veelara said...

cantik umah aty.sejuk mata memandang...nnti dah duduk umah sdiri(insyaAllah) nk hias n pilih kaler ala2 mcm langsir n deko umah aty ni...suke2

thn ni xde beli ape sgt.lebih kpd anak je....yeyyh.dah ade anak rupanye.hik3

Mr n Mrs Zaidi said...

cantik giler rmh sis aty nie..nnt nak dtg brya la..boleh ker???

asna cute said...

semua benda baru nk pki time raya semua dah pki haha. tgal baju raya and kasut raya jer xpakai lg muahahah a=D

Gieyana said...

arggghhhh geam lah tgk deco kt umah ko nie beb..seyesss mengiurkan...jeles mak! Hihihi..:-)

sy nak buh cat coklat mcm uols gak kt salah satu dinding umah psl nureen buat lakaran istimewa kat sn..haizz!..survey fega mahal gak yer cat skrg..seliter mau tiga puluh hengget haa..haizzz!

oshinz said...

ingatkan rumah omputih mane la tadi. heheh. cantik kot rumah akak ni..

izla said...

lawa la aty deco-deco rumah.
saya ni lemah bab2 gini.
nak tiru leh?hehe

bunga daisy said...

cantik langsir...padan dgn sofa putih...
mak tanye sennag tak nk jaga sofa putih?

Saleha said...

Biasalah pompuanni bab2 mendekoni.. jemulah kalau tengok yang sma jer.. saya plak ada penyakit sawan jemu.. 2 minggu sekali mesti alih perabot. laki saya dah faham sangat sampai diapun malas dah nak bg pendapat pasalnya tak lama akan berubah tempat plak perabottu.. bukan setakat nak bg pendapat dibiornya saya heret sofa dn perabot berat2 sorang diri. tp ada aku kesah? janji aku puas huh..

Akak, kalau nak lelong langsirtu bgtau saya erk.. jual murah2 sudah ar pasal sy ni suka tukar2.. asik nak beli baru bankrap daa. batau tau

Aeen said...

cantek lak kaler langsir umah aty...hehe...yela..kalo nak pindah umah baru..xyah tukar dulu langsir tu...pkai je yg lame pny kn...yg ni pun tgk masih elok lagi pe...:)

~aYu~ said...

cantik deco umah.. kaler dinding pun cantik. langsir tu beli ke tempah?

Mama Likha said...

sangat cozy rumah dia!!! nk tumpang semalam boleyyyyyy???!

miss she said...

xde pe yang baru.. baju raya je baju baru.. saving2.. nak kawennnn... heheeeee....

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii cantiknye umah aty. sronok akak tgk. anyway salam ziarah dari akak

Fainie said...

kejap je setahun..1st time sy baca blog aty, masa entry aty gntung lgsir ni. suke tgk umah aty, cantik n kemas

Saleha said...

haha.. kitapun taktau sebenarnya.. agaknya salah guna bahasa.. maklumlah kita baru nak blajar tentang blog2 ni ..
macamni maksud saya boleh tak akak listkan blog saya kat bloglist akak? saya dah lisy blog akak..
kalau bersudian lah >> :)

Nadya Zahid said...

cantiknye mah u beb..kemas n sejuk je mata memandang...serious minat la umah u ni...
mane u bli side table putih tu?i mmg nak cari..tp xjumpe2 lagi yg berkenan....

Miss Sunshine said...

kemas betul rumah aty...
syok kan ade rumah sendiri..
dapat pulak duduk sebumbung dengan suami..
bilalah kita nak merasa semua tu kan.. huhu

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

aty..rumah aty sgt sweet..sme dgn my dream coolor house.. ya allah aty..iqa terkedu tgk rumah aty..sgt2 mnarik perhatian...nk minx izin blh x nk save gambar umah aty nk jdkn guide color..hope aty sudilah izinkn

♥ Cik Zack ♥ said...

cntik hokey umah akk !!! hehehe :)

MisZ FyZa said...

cantek uma aty..i like.;)
ni smangat berkobar nk deco uma,tp br hias skit..si anak da mnjalankn tugasnye..;(

safiyyah osman said...

cantikkkkkkknyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaa rumah....bila la kita nak ada umah sdri...

Cik Puan Rara said...

cantik umah aty.mst pandai mendeko n mengemas ni.

YanaMIB said...

tgk org deco2 rmh rasa rindu lak dgn rmh sendiri..huhu skrg rmh kitorg duk sewa kt org sbb ai nk duk dgn mak..sewakn stahun..so dlm ms setahun xde la nk soping brg2 deco rmh sgt..huhu

Riana said...

Suka sgt combination colour tu..pandainyer aty deco..bole la tiru nt.hehe..tp tgu ada rumah sendiri la =)

Mimy Hamid said...

rumah ko cantik....deko mmg pandai...hishhh meh aku upah ko deko umah aku

Gadis said...

siyes mmg suke ngan deco umah akk...

dah mcm showhouse...
hihihi...

♥ balkidz_hunny ♥ said...

kau nak jual langsir? aku nakkk! kalau harga okkey, boleh ronding! ;p

Peri PiA said...

cantikkk nya

mama aleen said...

memang cantik la.. aty boleh la letak gambar2 tu semua.. macam akak ni habis anak2 punggah nanti. :)

✿....rossa alina....✿ said...

sorry tanye..emm tadi saya tengok umah sebelum ni ade aircong atas sliding door..mane aircond tu menghilang??hehehehe.. :p

mamaqari said...

cantikla deco umah u..minat sgt=)