Friday, September 21, 2012

Fashionista raya Qaleef Eeman

pagi raya pertama dengan baju melayu




raya pertama -on the way beraya di kampung Seremban


raya ke-2 kat umah maklong Batu Pahat

malam raya ke-3 kat Johor [kampung mertua]



raya ke-4 kat seremban [balik dari johor]


raya ke-6 di rawang -nak jalan raya kat shah alam

kasut paberet Qaleef Eeman...[eerrrr....peberet mak nyer]

 tragedi ber napkin di raya ke-6..!!



raya ke-7 
Qaleef Eeman muker ketat sebab dah start cranky penat beraye dok usung die kehulu kilir..



raye ke berape tak hengat dah..










nak selit jugak gambar baby gurl aku [anak susuan]
Lu'lu Tasneem yang baju nyer semua cantik2...!!! 




baju lelaki...macam tu jer ar rupernyer..
kalau tak t-shirt..kemeja...kalau tak berkolar...round neck..
kalau tak seluar panjang..seluar separuh..tak pon seluar pendek...
huhu...gitu lah gamaknyer....anak lelaki...tak kan nak pakai skirt ropol2 pulak kan..
macamane comel nyer baju tu pon ko hanye ley pandang jer ar sambil feeling2 nak pakai kan tuk baby gurl ko nanti.. ngeh ngeh ngeh...

baju raye Qaleef Eeman memang banyak kalau nak diikutkan...
ade yang tak sempat nak pakai...
kalau aku rase selesa baju tu..tu jer aku dok ulang2 pakai kan....

pastu pulak...biler satu hari berjalan...
bukan sehelai tu jer dok sarung..
mahu nyer si Qaleef tu merengek rimas...
lagi banyak umah pergi..lagi kerap tukar baju...
paling kurang pon 3 helai...
pernah sekali satu hari sampai 6 pasang menukar...!!!
berjalan dari pagi sampai ke malam...
nak melawo pon..keselesaan tu pon kene amik kire...
eeerrr....baju malam raye pon harus ade..heheh...
kate raye kan...
dah puas sebelum2 tu pakai baju lobang2 kasi masuk angin..
waktu raye bior ar melawo sikit ek...

baju melayu sekali tu jer pakai..pagi raye...
lepas2 tu dok sarung baju2 jalan...
seluar jeans atau kodroi...
tapi qaleef pakai seluar pendek pon jadi panjang...ngeee..
sebab kaki nye kontot lagi...


baju yang tak sempat pakai tu..
tah biler nak sarung...
badan anak makin lame makin besar...haaaiihh...
aku pulak tak suker sangat beli baju terlebih2 besar nih..
konon2 boleh pakai sampai setahun kan...
kalau baju besar dari badan die time nak pakai tu..
aku rase....errrrr...macam selekeh sikit...
jadi aku suker beli ngam2 saiz die time die nak pakai tu...
atau kalau besar pon..tak ar terlalu besar macam baju pinjam pulak...
bukan nak membazir..tapi tah lah..
lagi kesian kot aku rase kalau pakai baju terlebih2 besar ni...
kalau yer pon bajet konon nak pakai lama..
tapi ak nak ar nampak macam berkire sangat...


eeerrr...hanye pendapat peribadi aku...
tuk anak sendiri..
kat orang lain..terpulang pada diri hokeh...

alaa..tapi biasenyer kebanyakan baju boleh pakai lame..
jangan tak percaye..ade sesetengah baju saiz new born...
masih boleh disarung..!!!
lagi2 sekarang qaleef dah start melasak..
dokter kate..kalau budak dah start 'buat gaye bebas' ikut2 suke hati die..
berat badan susah nak naik..
tak macam sebelum tu..
sebulan ley naik sampai 1-2 kilo...
ni dah masuk 5 bulan tah berape berat qaleef..
last timbang 3 bulan setengah lebih kurang 7 kilo...
lepas tu demam muntah2 bagai..susut sikit..
4 bulan tak gi timbang...eerrr..malas...
next week check-up 5 bulan...
tak pasti ar berape naik nyersince anak aku sekarang memang sangat lasak..!!ggrrrrr....


p/s :: mak nyer ni yang makin lame makin kurus biler anak makin lame makin aktif....








13 comments:

mama aryan said...

anak lelaki mmg itu je la fesyennya, kalu gugurl mcm2 sikit ada,huihh..bila la akak nak dpt baby girl nih..hehe

antalya said...

mmg best ank gegirl mcm2 pesen baju leh pkai.kt ank boy ni tak byk choice sgt.pastu harga pon mahal nk banding ngan girl punya huhuu. tp mmg syok la pengalaman fashionista ank pompuan nih

Veelara said...

qaleef comel.kite pn kuranng suke ank pkai bju tlebih bsar.tp kdg2 pkaikn gak.hehehe

bju bby girl mmg comeyy2 kan.hehehe

aty mkin kurus,jeles taw.kite?sobbbsss.x kurus2 pn

miszatie said...

eeii comel!!..eh mcm2 pesen lak eh skang..doakan atie pregnant cepat tau!!..^_^

mama ila said...

wahh..encem qaleef...baju pun cantik n smart jer qaleef pakai..pandai maknyer pilih.. =D

aTy _faRed~ said...
This comment has been removed by the author.
ciNDerella stRikEr said...

geram nye tengok dagu Qaleef yg berlapis tu. hehehe... comel laa sgt bam bam

Wawa Yusoff said...

MasyaAllah... cantek2 baju nye kak...

untungla si qaleef dpt mak kaki shopping :D

Hazz Nieza said...

encemm abg Qaleef nih. geramm tgk tang pipi dia. ;)

YanaUjang said...

kelebihan anak lasak = mak jd kurus..jgn xtau ai dh dpt berat ms anak dara..skrg ank dh 7 bulan..berat ai skrg jd 42kg..wakakaka~ *vangga vangga* segala baju seluar yg zmn ank dara mmg dh muat dgn selesanya!! prot pun mengempis dgn jayanya! cuma time ank dara ai ni cengkung..kurus al-keringgg..skrg kira sedap2 la tang prot tu..idak la cekung..kehkeh

Mimy Hamid said...

tayang baju raya ngeeeeeeeeeeee macam artis tau hehehe...aku anak laki tambah aksesori topi, tali pinggang, ngan hook celah seluar..konon nak fashionista gak

Erina Asmawani said...

Fesyenista nye Qaleef.Encemmmm! Aqil macam tak sesuai baju berkolar sebab dia nye leher "menyorok",Hehehe

Mila Ahmad said...

eee kenapalah qaleff ni bam-bam sangat. geramlah grrr.....