Thursday, August 30, 2012

aku tak mampu gedik....lalala



lawak ar... comel lak 33sekupang tu... 
teringat tu hp pertama kau pakai tahun 2000..mase tu mahal ya hamat..sekarang bagi kat adik bogsu aku yang tingkatan 2 tu pon die tak nak...gggrrrr...
budak sekarang canggih manggih...
aku sendiri memang tertinggal jauh...
aku masih lagi setia ngan nokia..
tak canggih mane ponnnnnn...
tapi ok ar dari tak de....ngeeeee

aku ni hal2 gadget memang kalah ar...
aku tak berape sangat nak ikut...
hp nokia aku ni pon laki aku hadiahkan mase besday aku 2 tahun lepas..
sebelum tu mane ade samsung tab..i-phone bagai nih..
aku rase mase tu blackberry pon baru nak naik...

ade gak sekali dua laki aku offer nak belikan hp tuk aku..
tapi aku tak nak ar..-bajet binik mithali ar konon...
tapi siyes ni...
perangai aku kat hp ni..selagi tak rosak..
selagi tu ar aku gune bagai nak rak...huhu
eerrr....kalau bajet beli hp tu bagi aku gi shopping handbag ker kasut ker tu aku nak..-tak kasik pulak laki aku tu-

n yet..aku ni jenis tak suker sangat hp complicated...
ko tanye laki aku..berape kali jer aku usik men samsung tab die..??
paling2 pon aku dok bukak application tok qaleef layan..
ataupon amik gambo..sebab screen besau...
[besau jer lebih..tapi gambau tak berape cun]-lawo lagi pakai hp cokia aku tu walaupon tecit-okeh2..baik lah...kang tak pasal laki aku tak kasi usik terus tab die tu..[hampun yer cayunk]
ade ar sekali aku bukak map kat tab die tu..
selebih nyer..aku lagi suker gune gps kat hp sendiri..
[walau kekadang menyakitkan hati gps tu]



eerrr...aku tak berape nak layan hapdet blog rini..
ni pon gambo aku dapat dari fb member
terus termembebel lak...ngeh ngeh ngeh

hah ko..aku tau..ko pakai hp canggih manggih kan...
cer cerite sikit kat aku nih..







p/s :: mungkin hari terakhir...??? 

19 comments:

Anum said...

hahahaha

farhana shamsuddin said...

bahahhaaa

Ryn said...

baru bace gak kat fb member....hehehe..x canggih mane pon...setakat bb je..x mcm org len yg pakai tab..note..ipad bagai tu...ape lah sgt nk dibandingkan dgn hp kite...hehehehe

Mila Ahmad said...

ari ni last day kerje kan kak ?

CikNaa said...

ciknaa pun.. slagi enpon tu masih bleh kol, msg, amik gambo,guna jela.. hihi.

jaja_NorLiza said...

same ler...dah mmg ketinggalan sgt bab henpon nih...guna jer yg ade sampai rosak! masih setia ngn nokia!

fifi tiez said...

haah la kak..dah ujung bulan.akk aritu cakap nak resign kan?sy guna hp sederhana canggih..hehe.bestla jugak.tp sy lagi suka hp nokia sy yg lama.. :)

Saleha said...

GPS- Guna Pun Sesat

Sayani bab2 gadjet memang outlah.. ketinggalan zaman sbb tak berminatpun
kalau telepon tak berani nak pakai yang mahal2.. layak pakai tepon cap ayamjer pasal tak 'skun" org terengganu kata.. pakai tepon kalau bertahan sampai setahuntu memang bertuahlah tepontu pasal dalam setaun 2 3 kali mesti tukar, pasal kalau tak hilang, rosak..
kawan saya cakap saya patut guna public fon gantung kat leher.. mungkin skun dengan saya..

Veelara said...

hahaha

aty, kite pn spesies sama mcm aty. Pakai nokia jer. Kalau bg blackberry atau iphone, adoi mmg berejam nk taip sebaris ayat. Guna tab pn sama.pna cube utk updt blog..adoiii.sgt x sabar nk ketuk2 sebiji2 huruf...

akilla ibrahim said...

lawak je'n dorang buat macam tu..
kila pun pakai nokia je..ok ler dari takde hp..hehehe..
teringin gak nak beli hp baru..tapi ongkosnya nan ado..

puan.mila said...

betol2..walau dh byk hp canggih skrg tp nokia pling mudah nk guna..xcomplicated..terbaik la..kita pun still ngn nokia express music..hehe

shizansyafik said...

xbest pun kalo guna hp canggih.. last2 function yang digunakan cuma call, sms.. huhu, berdasarkan pengalaman sendirik.. ^^

Mimy Hamid said...

aku pun ni ha pakai black berrry belum smpi setahun...dah pakai BB harus la asik update FB je tu yang ko tgk tu update aje :))..beza ngan laki aku dia tak minat hp canggih..setia dia dgn nokia cokia lama..takleh bbmm whatsaap tauu

fiza said...

HP saya tak canggih pon.

Miss Sunshine said...

dulu pernah guna hp 3310 ni..
org kate hp ni kalau baling anjing pun anjing mati.. hahaha..
dulu masa zaman muda remaja, suka jugak tukar2 hp...
tapi, bila dh besar sikit, takde maknanya nak tukar2 hp.. selagi boleh guna.. guna aje..
tak layan jugak hp canggih manggih ni..
sebab kite tak reti guna sangat pun..

MisZ FyZa said...

hee..sy pakai samsung galaxy SII..i like gadget2 ni, ni pn da byk kali usha2 nak tukar br, tp apekan daye..da xkeje kn..=(
dpt plak laki yg x layan gadget..

actually sy suke smartphone coz snang nak online, xsuke nak buka laptop..lgpn snang nak bw g memane..=)

~ NANA ~ said...

i pon x brp sgt kalau hp canggih2 ni...tp hubby bg hadiah ms bersalin baru ni, terima je la dgn hati terbuka...hihi

Peri PiA said...

hahaha,tibe2 rindu 33seposen

Mummy GreenyHouse said...

3310 mmg terbaikkk.. :)