Wednesday, August 15, 2012

hujung minggu terakhir yang sangat exhausted





hari ahad ritu..hari yang sangat exhausted tuk aku...
yer ar..minggu akhir sebelum nak raye...
pagi2 dah kuar balik shah alam sebab nak bawak mak aku shopping baju raye die...
tak bawak Qaleef...pak nyer tolong jage...
ramai2 tu kalau bawak anak..lagi kesian aku rase..
nanti anak pon rimas..merengek2..kang nak memilih baju susah..
pukul 10 lebih sampai area PKNS-Sacc mall tu..jalan dah jammed..!!
tapi redah jugak ar..sebab tu jer mase aku yang ade tuk aku bawak mak aku tu..
minggu depan dah raye..sabtu ni pon banyak keje nak  buat..langsir tak pasang lagi...
nanges teringat umah mak aku tingkap ngan pintu banyak giler..!!! huwaaaaaa...

ok..luperkan pasal langsir tu...nak tak nak..gigih gak ar kene pasang minggu ni..
pukul 11 dalam PKNS..orang dah ramai giler..nak pilih baju pon susah...
maka ku pulak tah ape kene kali ni cerewet lain macam..
dari PKNS ker Sacc Mall sampai ar ke Plaza Alam sentral...
menggigil gak ar lutut aku ni...

lepas setel hal mak aku...balik sekejap solat zohor..
terus keluar balik nak jumpe blogger Wawa [blog Wawa'z Donut] pulak...


makin lame..makin ramai blogger yang aku jumpe..besh..!!! -aku suker..


jumpe sekali baby Naila yang siyes giler comel dan gebu...!! dan mate cantik giler..serta rambut yang hitam lebat menawan...siyes ni aku cakap...feeling2 macam nak buat menantu...[muwahahaha]
Naila dengan Qaleef beza 18 hari jer...Naila dulu ar baru Qaleef...
tapi Naila beza giler besar ngan qaleef...biler dok sebelah..rase qaleef kecik sangat2...!!
Qaleef tu berat jer lebih...tapi kecik..berat tah tang mane aku tak tau...huhu -laki aku kate berat tulang


jumpe Wawa ni sebenarnyer nak amik kukis yang aku order dari die..
lame dah order..-dari sebelum pose..
tapi masing2 banyak hal..nak raye ni baru ar gigih gak arrange mase jumpe nak amik gak kukis..
aku ni nak tolong promote kukis die...tapi lagi berape hari dah nak raye..
tapi aku tak tipu...siyes sedap kukis die..murah lak tu...[ngeeee]

ko ingat tak aku pernah beli storage bottle tuk EBM dari wawa ni dapat free kukis..?? [POST]
haaaa...ko nampak tak marketing kat situ...heheheh..
kukis yang die kasi free bagi rase tu..sedap giler..!! -laki aku makan terus soh tanye beli kat mane..
upernyer Wawa buat sendiri..!! -aku kagum tetibe..
bukan tak percaye...yer ar..dengan anak kecit lagi... -okeh..tu bukan halangan tuk orang2 yang rajin...
kalao ko tengok muke wawa ni memang muke orang rajin dok buat semua ni..
tak macam aku..kalau cakap buat sendiri orang sah2 tak nak percaye...ngeeee...


 aku dukong naila anak wawa...tapi senget lak...adeeyyhh...terus tak cun gambar...
ape ar aunty aty ni ek...tak dapat naila interframe...aunty wawa pegang qaleef elok jer pandang depan..
eerrr...qaleef buat muker ketat lagi..sebab mengantuk..
tapi naila pon ngantuk gak..tetap ley maintain comel..

aku kemetot biler diri sebelah wawa..!!! comot lak tu... tak suker...!!!*tetibe
wawa tinggi..adik bongsu aku yang kebetulan ikut sekali pon tegur.. "akak pendek jer" -cisss..durhaka nyer adik..
[nyesal tak pakai wedges tinggi sikit mase tu] -ngeh ngeh ngeh
 
yang pelik tu..aku beli 2 balang jer..!! sebalang tuk aku ..sebalang tuk family aku...eerrkkk...
adik2 aku awal2 dah cakap "kak..ni adik makan sorang pon tak cukup" -adeeyyhh.. nak makan sampai kenyang mane nak datang nyer..ggrrrrr...
ingat nak order lagi sebelum tu..
tapi tah ape aku pikir tah..
lepas tu siap cakap awal2 kat wawa.. "lepas raye nak order lagi tau.." macam -maksudnyer time2 raye orang nak datang tu ar...orang tu tak beraye jer aku men order2...huhu..
sebalang sedia ade ni..  belum raye..laki aku dah kuis2... sedap katenyer...

ritu beli botol dapat kukis..
ni beli kukis dapat kek lapis..!!! 
wawa memang besh...ni ritu die bagi penuh...
laki aku dah makan dulu...laki aku memang suker bende2 ni semua..
[malangnyer binik nyer tak reti nak buat] ngeeeee...



jumpe Wawa kejap jer... masing2 ade hal...
jumpe kat area shah alam gak...-ritu aku nak gi bangi amik sendiri..tapi wawa pulak kat kampung-
so..wawa yang baik hati hantar kukis tu sampai shah alam..[mekaseh banyak wawa]
aku rase jumpe tak sampai setengah jam pon..
lepak depan kereta tempat parking Giant jer..-seb baik tak panas sangat..

besh ar dapat jumpe2 macam ni...
kalau dapat pakat jumpe mummy2 blogger lain mesti gempak meriah..ngan perangai anak masing2..
kompem2 topik pada hari itu hanye lah pasal anak jer kan...
ade sape2 nak arrange..?? heheh..


then lepas jumpe wawa..terus gi Summit Usj..
adik aku pulak nak shopping baju jalan raye...memang biasa aku jugak tetiap tahun kene bawak..
balik tu dah pukul 5 lebih terus gi bazar..
mase tu dah rase macam nak pengsan..huhu..
malam lepas maghrib terus balik rawang...esok nyer senin nak kene keje..
walau keting betis mase tu dah sakit...sob sob..
nak amik mc...tapi mc dah habes..huhu...
nak amik EL pon tak sampai hati sebab keje melambak2...
nanti raye nak cuti lame..
kang tak pasal keje tak siap..cuti pon tak diluluskan...huwaaaaaaaaa..!!

biler dah ade kuarge sendiri ni..ngan anak kecik..
mase makin terhad tuk perkare2 lain...
paling utama kene uruskan anak dulu...
dan lagi sekarang..hujung minggu aku ade 'kelas tambahan'..
jadi biler ade jemputan berbuka dari sape2...memang tak dapat nak penuhi..
lagi2 adik beradik ramai..
kejap kang bukak pose umah abang..minggu lagi satu pulak umah adik...
tetiap minggu berulang alik ke shah alam -sampai umah sendiri terbengkalai....

awal2 pose ritu dah plan nak bukak pose same2 kat umah blogger sarah..
pon tak dapat gak..!! 
sedang konon2 aku cakap nak masak2 sikit bawak gi umah die berbuke same2...
anak sarah  Hafiy lebih kurang Qaleef...Hafiy tua betul2 sebulan dari Qaleef..
rindu kat Hafiy..lame tak jumpe die..last sekali mase die datang ziarah aku baru beranak...
nampaknyer...raye nanti jer ar jumpe.. aku raye umah die...



p/s :: jom ar jalan raye same2 tahun ni korang...


25 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bila nk jumpa yui ni kak ? =)

amboi.. besh tu dpt kek lapis..sedap2..

MizzTina said...

kak, klu nk jalan sama², ajak sy ye..

Saleha said...

jemputlah beraya rumah kita, kat putrajaya :)

as ♥ Leenda said...

jom jom..
ade sesapa rajin nak arrange tak?

ye ye je aku ni..
kang org dh arrange, aku pulak segan nk join..huhu..

Mimy Hamid said...

aty nak jumpa ko ...jumpa raya eh..meh raya umah aku...dekat je pun rawang - gombak..jgn lupa tau....


pehh shah alam pun jem ke nak dekat raya ...padahal situ la lengang...heheh

Mr n Mrs Zaidi said...

JOM LA JUPE RERAMAI MOMMY...NAK JUGAK KENAL2 KAN....TIME RAYA NIE SYOK JGK...HIHIHIIH...

jaja_NorLiza said...

akak pon sebenarnye teruje nak jupe aty..nak jupe qaleef...ari tu masa aty bersalin terdetik gak nk g melawat aty...tp segan...hehhehe...

* rasanya kita ni penah berselisih...tp x perasan! hahha..sbb shah alam bukan besar mana pon! :-)

YanaMIB said...

gath mak2 blogger..hermm best gak idea tu..hekhek eh raya ni nk dtg rmh u bley?? kita mmg nk terjah je sume rmh2 org yg kenal thn ni..collect duit raya ank la katakan..muahaha =P

Anum said...

hehehe
syoknya
bila nak jumpa anum plak

Mila Ahmad said...

qaleef makin boOlat lah...

~ NANA ~ said...

meh la jumpa i pulak...dtg kemaman...hihihi

wan nurul hezrina said...

nurul baru sorang blogger jupe..huhu..

..nurul nk ucap selamat hari raya n maaf sepanjang kenal ada tersalah bahasa kay..

arinie last day kerja esok alik kelantan,kpung hubby.makan jemlah jawabnya..

k ,salam lebaran buat awak sekeluarga.maaf zahir batin

antalya said...

dik sowy off topic eh. akak nk kan contact number katering kt jln kebun yg wat time yur wedding tu.hok kt lorong hj abd aziz tuh.ada simpan lg tak nombo fon dia

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii kek lapis n kukis tu nampak sedap sgt

Nory Zoulkefle said...

jom2 gi jalan2 smbil bershopping...hehe

O'gosh said...

awat muka Qaleef tu serius jek..mmg bila dah jadi mak ni ntah xtau apa mende bz nye kan...well...tahan je la tu satu dua taun lagi kelam kabut cam tu..nnt diorang dh besar sikit, ok la tu...ai jugak x dapat nak pegi mana2..nak shopping pun kene lari2 time lunch ari jumaat je ke jalan tar tu jap...seksa je berhimpit2...

Gieyana said...

bestnyer bila dpt jumpa ngan kwn maya kan..
Comey Naila..:-)

Mommy_Cha said...

betul tuh aty..jom wat gathering raya, pastu bwk pot luck kueh raya sorang sebalang...hihihi..kot-kot ade lagi lah kuih raye tu, kalo tak der serdak kuih pon jadilah ahaksss! hehehehehe...nanti nak buat gathering inpom momy cha eh...leh sesama bertukar angpaw kata kooo! ^__^ bye selamat hari raya aty & qaleef musyok...

CikNaa said...

tau xpe..ciknaa plan gak nk jumpe mommy2 ngan hot ni kan?

Veelara said...

bestkan jumpa2 ni..tp segan lah...tp nak gak jumpe....hmmm...

Aine Ainun said...

seronoknya tgk masing2 ngan anak2 yang comel...

bila da kuar dr perut mst lg teruja kan...=)))

Nafisya Ismail said...

selamat hari raya... hehe

Ros Anis Rusli said...

glemer aty..suma nk jumpa aty..hehehe,,btol ckp drg..mehla kita suma wat gathering..jmpa momy2 gila taip kt blog nih...msti bes dpt jumpa suma..dpt knl2...

Wawa said...

haaa...sume dok pakat nak gather2...jum2..sape nk organize ni...yg pnting bukan sy sbb sy bukan planner yg bagus...ekekeke...:P

Obat tradisisonal diabetes mellitus said...

nice post,,,,,,,