Friday, August 10, 2012

nostalgia kad raya :: tak de orang ker nak bagi kad raye kat aku tahun ni weeeiiyhh...



siyes ni... 
aku sawan nak kad raye...
giler rindu memori nak dapat kad raye...
dolu2 ley gantung2 kat umah mak aku...
baru feeling2 raye...sonok kan...

waktu tu penyumbang terbesar kad raye aku ngan adik aku ar..
pompuan namenyer...biler hantar kad raye kat orang siap bagi pantun..

pecah kace pecah gelas..
sudah bace harap balas..

terpakse ar orang tu balas gak.. muwahahaha..


pastu tulis dalam tu kemain panjang..mendayu2 ko mintak maaf..
 

bapak aku pon ade gak menyumbang kad raye..
kawan2 pejabat dan bisnes ramai..
tu belum kawan2 politik [kononnyer]

dengan kawan2 sekolah gak..
mase tu sape paling banyak dapat kad raye..
kire paling glemer ar...[hahaha]
biler datang beraye umah ko..biler tengok kad raye gantung banyak2..kagum ko..!!

tu dulu...
zaman berubah....

biler ade hp canggih walaupon nokia 33sekupang tu..tak de kaler..
kad raye makin kurang..
semua pakat2 hantar pantun raye pakai msg jer...
gigih ar ko susun2 hurup tu jadikan gambo mesjid nak ucap selamat ari raya..
waktu tu bende baru...seronok ar ko kan...
duit belanje abes ke topap jer ar..[mase tu belajo lagi]

biler dapat kad raye mase tu tak pandang..-hek eley ko..mase tu dah rase urban sangat..
biler mak aku soh gantung...
-aku cakap tak payah ar mak..fashion lame..sekarang org tak gantung kad raye kat dinding dah...
peerrgghhh ko.....punyer ar ko belagak...

tiap tahun makin kurang dapat kad raya...
orang yang jual pon dok ulang jual kad raye rahun2 lepas punyer..
makin lame makin tak laku...
jual murah2 lagu2 bagai pon orang tak teruje...

sampai satu mase...
langsung dah tak de orang jual kad raye...
kat damansara uptown aku kerje ni..
jenuh aku gi carik kat book store...tak ade...!!
aku nak beli bagi kat dak opis...sajer2...
sebenarnyer nak kasik kat korang jugak....[ngeeee] -tapi tak tau nak bagi sape...huhu

saat ni aku betul2 rindu nak dapat kad raye..
siap mintak kat laki sendiri soh bagi kad raye kat aku...
laki aku tanyer -nak buat ape..??
aku nak gantung...aku nak rase feel raye macam dolu2...
aku nak anak aku rase besh nyer raye dolu2...!! 

rili miss those day...

tahun lepas dapat ar satu keping...-selepas sekian lame..
tu pon dari dak opis bangsa india...
tahun ni dak tu dah berenti...
jadi..harapan yang diletak pade satu kad tu... tahun ni sah2 tak de dah...sob sob...



eerrrr...ko tak nak bagi aku kad raye ker...
aku nak gantung..... [aku tak rase bersalah ni mintak]
cepat sebelum tawaran ditutup.....muwahahaha

boleh ar ko letak pantun kat aku

pecah kace pecah tong..
sudah bace harap gantong...



p/s :: aku paling suker kad raya katon2 yang macam cerite komik tu..!! sekarang tak dapat da ko.....












29 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui minta alamt akk takmow kasi pon aritu..huhu.

eima said...

tahun ni dpt 1 dari Ch@.... heheh

YanaMIB said...

ai pn xdpt kad raya thn ni..sobsob~ tp kn pejbt pos trima lg ke kad raya skrg?lg seminggu je nk raya..huhu

Allene said...

kad raya sekarang tak best. kat dalam tu, tulis, selama hari raya maaf zahir batin.. tu je..

dulu panjang, semua dosa2 diungkit balik, baru betul bermaafan... hihi

lin dapat 1 je, tu pun tak ada feel pape..

ily♥ said...

Aah la...dulu bile posmen dtg je, mesti excited nk tgk sape punye kad raye...nostalgia sungguh..

izla said...

aty, nak address.
baru semalam dapat kad raya dari company.
cepat, sebelum terlambat..

Dkna Abza said...

jangan jeles yea akak..dkna dapat 2 kad raya awww ;p

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha.. kak!!

meh bg alamat kat yui.. sok yui pos =)

kat komen pon leh..tp yui takkan publish ya. TQ =)

cik fadh said...

setakat ni baru merase sekeping kad raya dr bff..sobsss

Wawa said...

aty...aty...hewhew...mmg nk bgtau aty, disweek g shah alam, takpun rawang...nti aty msg alamat umah ek...in case tk dapat jpe mane2, terjah je umah aty....mlm nti msg ek!

Mr n Mrs Zaidi said...

TU AH RINDU ZAMAN DAPAT KAD RAYA...DLU SEMINGGU SEBELUM POSE DAH G BELI STEM SIAP2...NK POS KAD RAYA NIE..TAPI SKRG HUHUHU, BRU SATU SAYA DPT TU PIN COMPANY MNE TAH BAIK HATI KASI KAT SY....

cikpingu said...

nk jugakkk... tp nan hado la dh bpe tahun xdpt kad raya... sedey

Gadis said...

sebelum kahwin Gadis yang paling eksited hantar kad raya kat mmber n sedara2 sume...

bile dah kawin ni..
1 kad raya pun x terhantar lagi kat sape2..hihihi

.:shura shushi:. said...

Lg satu,sekarang org tag dekat FB, rasa semak wall

Anum said...

makin hari makin org x gunakan kad dah..
hehhee
anum baru dapat 3 shj

Ema Minami said...

waaa...sy pon taun ni xdapat sebijik pon kad raya! sob3...

Gieyana said...

Zman dulu mmg wajib hantar kad raya kan..rindu gak zaman tue...

Baru dpt satu kad raya..:-)s

Mimy Hamid said...

aku dapat satu jek beb itu pun dari kawan aku sebab nak habis kan kad raya opis dia...hahaha

SURIA AMANDA said...

bos jer la banyak dpt kad raya...tp bila ingat balik best kan..dulu2 zaman kad2 raya..ngan surat2 tulisan tangan..adoi la..knp semua dah berubah...

shizansyafik said...

kad kartun tu ada jual kat kedai buku sekolah.. tapi design yang zaman2 saya sekolah rendah dulu.. confirm la recycle je.. tak laku kot..

Mommy_Cha said...

dah berkurun tak dpt kad raye hahahaha...lupakan jerlah ti, tgu sms jerlah sms raye..siap bunge api bagai org send dlm sms/mms loni..kehkehkeh...

jaja_NorLiza said...

aty tak dapat kad raya lg ek??? hehehe sedey2! xpe..zaman dah berubah! akak ade gak dapat satu..tu pon prudential insuran yg kasi! hahhaha!

Diyana Didie said...

Hahaha betul. Siapa ada kat raya paling byk mmg kagum je hikhik the good old days :) skrg mmg tak nmpk dah org jual sbb ramai tempah kot? Yg tepek muka sendiri kat kad n sampul raya tue...trend lah kata kan

wan nurul hezrina said...

sakang sumer nak senang janji ucap raya.hehe mmg teringatlahkan dulu2 mmg ramai sangat bg kad raya=)siap ada munyik2 lagi..suka gak kad yang banyak2 kartun2..

skang adalah sorang baru kasi..hehehe 2pun kawan blogger

Cik Puan Rara said...

rara baru je beli kad raya untuk suami,bg kat suami sendiri jelah.hehe

FieZaLieSa said...

aty mntk kad raya lg smggu nk rye...kang x smpt dh nk pos...ce mntk time br posa ri tu..konfem dh berbals2 kad rye dh..huhu..alasan kan?=P

4feet8 said...

kad raya percuma sy banyak. nak? kasilah alamat. fourfeeteight@yahoo.com

setiap tahun dpt 20 keping kad. dah buntu tak tau nak anta kemana..

MyHaPpInEsS said...

rindukan zaman dolu-dolu...kengangan tue dah tak dapat lg sekarang nie...

With Julia said...

hehhe dah lama kan x dpt kad raya...asyik dpt sms and mms jek ramai dh malas nak htr kad raya kan...windu time dedulu dpt kad raya kartun masa sekolah2... ;)