Wednesday, September 19, 2012

beraya dengan BLOGGER lagi..??

aku mintak maaf sangat2 tak dapat penuhi banyak undangan korang...
betul2 mintak maaf nih...
aku tau sabtu ahad ritu kemain ramai buat open house ek..
dari putrajaya..cheras.. puchong...sungai buloh...
haaiihh....siyes..kalau aku mampu pusing semua tu..memang besh..!!
malang nyer...keadaan dan mase tak mengizinkan...
terkejar2 seharian...!!!
dari pagi kuar sampai malam gelap baru balik....adeeyyhh..
tu pon tak dapat pergi umah2 seperti dirancang..
sebab banyak hal last minit terjadi...ggrrrrr....
eerrr..hari sabtu jer ar aku dapat beraya...yang konon2 sakan..
hari ahad...ade hal peribadi lain nak dibuat...


nak kate sakan raya sabtu ritu...tak gak aku rase...
tapi dapat gak ar 3-4 bijik buah rumah..
umah member2 aku dan laki aku gak...
pagi2 gi umah dak opis...kat subang..
lepas tu ke rumah blogger  Wawa Donut kat kajang...
ni kali ke-2 kiteorang berjumpe..
ritu die datang shah alam..mase beli kukis bulan pose ritu...
so kali ni biar kami lak ke sana...



blogger Wawa yang cantik..
jangan konpius hokeh...yang putih gebus tu dah tentu ar si naila anak wawa

hal mak-anak

naila nak men loncat2...!!




kat umah wawa kejap jer..aku rase tak sampai sejam pon...
dari kajang terus patah balik shah alam..
nak amik roti jala yang ditempah kat umah family aku..
lepas tu dah berjanji ngan blogger Mommy-cha pulak nak gi beraye kat umah blogger Mimy Hamid kat area gombak...
aku janji kol 5..tapi kol 5 tu sangkut lak kat jammed..!!
jadi sampai pon dah lewat...
sampai2 mommy-cha dah sampai dulu...


Blogger gojes Mimy Hamid ngan Fayel dan blogger cun Mommy-cha ngan Mikhail
anak2 derang sangat kacak hokeh...!!


Tengok baby Mikha..!! heheh..
Fayel dan Mikha sebaye bulan... 7-8 bulan..
nganga jer ar aku biler derang dok sembang pasal solid food..haaiihh...
Qaleef sangat kecik mase tu berbanding Fayel dan Mikha...!! 
Qaleef baru 5 bulan...tak de geng..ngeeee..



Qaleef menerai kerusi Fayel konon2 nak beli...
tapi since Mimy cakap baby walker lebih berbaloi... 
so...terus reject kerusi besh tu..
Fayel dalam cubaan tuk capai kaki Qaleef tuk tarik stoking..!!!

lepas makan..sebelum aku nak gerak balik..
datang lagi sorang blogger shazura yang kiri sekali tu..
ngan baby gurl nyer adelia zahra -satu2 nye bunga kat situ..!!
baby  adelia  ni sebaye qaleef...hanye muda 2 hari jer...
dan finally qaleef ade geng waktu tu...heheh..



sesi anak2 menayang pewot masing2..!!! 
pewot sape paling cekci...
muncit2 semua nyer....muwahahaha..
okeh...aku paling ketot....sob sob...



lepas beraye umah Mimy..dah nak maghrib...
kami nak patah balik ker shah alam...sebab ade hal last minit...
penat hokeh sebenarnyer...
jadi kate nak singgah beraye lagi rumah kawan fared sepatut nye...
memang jawapan nyer tak ar..
ngan Qaleef dah hok hek hok hek meragam letih...adeyyhh...
tu pon sempat mandi dan tukar baju kol 4 mase singgah umah family aku kat shah alam...
kalau tak lagi ar belengas budak tu.
balik ke-rawang sampai umah dah kol 10 malam...
jadi mintak maaf yer pada korang yang menjemput tapi tak sempat aku nak gi beraya...
janji nak beraye umah bekas baby sitter Qaleef yang sejengkal umah tu jer pon tak sempat...sigh...


ade orang tanyer...aku ni gi beraye umah blogger2 yang ade baby kecik jer ker..??
hurrrmmm..macamane nak jawap ek....
mungkin kebetulan kot....tak de ar pulak pikir ape2 sebelum tu..
kalau diikutkan...blogger2 anak kecik ni ramai yang aku kenal dari aku dan derang belum kawen lagi tau..
dah kebetulan...kawen2 lebih kurang..lepas tu beranak2 pon lebih kurang jer..
jadi..anak2 nyer umur lebih kurang gak...
bukan tak de kawan2 blogger yang out of range...
maknenyer..yang bukan ade anak kecik jer...
tapi tu ar aku cakap...dah kebetulan agak nyer...
eerr..dah tu jer yang sudi nak beraye sama2...heheh...

insyaallah ade rezki raye tahun depan ley beraye ngan kawan2 lain pulak yer...

neway..raye tahun ni...
betul2 raye ar name nyer kat kiteorang laki bini...
penat tapi teruja...!!!
yang kesian nyer kat Qaleef ar sebab dok usung kehulu kehilir...
nak buat camane nak....mak pak kaki bejalan susah nak akjas dah...
bak kate paknyer..."kalau tak penat bukan raye namenye"


lepas tu 100 kali dok ulang "esok jangan kuar mane2 dah"

........................................baik lah..




30 comments:

Anum said...

comel semua baby2

Ryn said...

wah best....syok nye...riny baru jalan sikit kt mall dh x larat...mase raye pon dpt 4 5 rumah ikot family dh untung sgt la tu...myb x smpi lagi mood nk bejalan..mcm prot dh besa sgt pnt nye kalo jalan..hehehehe...smpi nk g tesco beli brg dapur pon da semput...ase nk dok lam troli je suh asben tolak...hehehehe

MizzTina said...

uwaaaaaa...best giler.. masing² bw baby..klu beraya dgn sy, sy bw body je.. hahahaha

Erina Asmawani said...

Hololohh..comeynye dapat jumpa baby2. Nanti jumpa Aqil pulak eh Aty :D

Dkna Abza said...

wah..meletoppp mak dara berhari raya. :)

~ NANA ~ said...

meh la dtg beraya kat kemaman pulak...hehe

Mommy_Cha said...

hahahahahahah :)

kelakau tengok muka budak-budak ni...hihihihi...

paling tak taha si fayel suka benor menarik stokin si qaleef jap2 dia cabut, jap2 dia cabut lagi..hahahaha!

pastu I nengok si mikha kemain asik nak menyakat so qaleef!! eeii itu budok bikin momy cha geram! huhuhuhu...

Aty u punye gambo cantiks ar...nanti emel ke cena eh gambo tu kat i okies?...

Tak sabar nak serbu umah aty..bak kata kat mimy :) hehehehe.....takpun pasni kita pegi outing jela...bwk baby photoshot kat taman kan???? :)

tata aty selamat memasak :)
errrr! lauk ape arinih?....hihihi!

Mila Ahmad said...

cumel-cumel semuanya.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

waaa, seronoknya..

~cahaya~ said...

datang gombak tak singgah umah ai ponnn...jeles tauuuuu...
muahx utk bby qaleef.. :)

PUAN SUE said...

seronoknye jalan-jalan ..hihi..su pun suke..kereta masuk wokshop pulak skang..nnt ade rezki nk pi umah aty..teringin sgt ni

LoVEaQshA said...

wah da update yer en3 nie..
xbestla dpt jmp Qaleef ngn mika jap jer..xpelah next time kta jmp lg yer..

cik fadh said...

wahhh bestnyer beraya..semua ank kecik2..boleh kongsi2 cerite kan..

Zura said...

byknye undangan...sy thn nie cume ade 4 undangan je..tp sume xdpt pegi sbb keluapaan...hehe

eima said...

haha ... ko ni mmg kaki bejalan beui la ... jenis tak segan malu ... ok la tu ...
klu aku ...hehehe mmg pyh aku nk sampai sbb aku ni segan betui la...

Allene said...

seronoknya... tp saya takde... :( nak join gak len kali!

Lieya said...

Wahhh seronoknye... macam sebaya jekan umur anak2 korang ni.... best best best... terbaekkk la korang

fifi tiez said...

Asik bjalan je si qaleef ni.bumbo seat x bbaloi bbanding walker ye?ok..kalau gitu..cancel plan nak bli bumbo

Bazilah (^0^) said...

meriah nye kak :) mesti si tecit collect byk duit raya tuh hehe

Noli@Ibu Wafa said...

bestnyer beraya..

ReYNa said...

kalo i kat kl boleh gi beraya jugak.boleh qaleef ada geng ngan rizqi.huhu.rizqi pon selalu xde geng,asyik gurl2 je keliling dia,hihi.aty.nak tanya beli tikar evamatik kat ne>?nak tau address pls

CikNaa said...

alalala syomei je ramai2 jmpe.. m0mmy2 sume gojes hokeh..

antalya said...

dah study everything about solid food ke? lg sebulan je nk bg qaleef mamam nih? gud luck yer.jgn bg food yg pelik2 kt ank tau.

Nurul Aziz said...

Sebenarnya teringin gak nak jumpa korang2 (pergh sebut korang2 macam kita sebaya je umur.. haha).. lagipun semua dekat, mimy kat gombak.. dekat dengan selayang.. aty kat country homes.. dekat dengan umah mak mertua.. tapi tulah, maluuuuuuuuuuuu :-P tapi nanti kot2 la ada nak buat gathering.. nak join jugak.. kihkih..

Riana said...

baby gathering..comellll

Peri PiA said...

seronoknya ;)

Cik Puan Rara said...

best nya boleh beraya dgn blogger2.hehehe

Wawa said...

oh ptg tu jpe mommy cha n mommy mimi ye..klu tau nak join...haha...ptg tu tk g mane sbb Annaila bantai tdo sampai 4 jam...pukul 6.30 baru nk bangun...

Mimy Hamid said...

tengkiu aty, mommy cha sudi beraya di teratak bondaku..tunggu aku pindah nanti korang datang ar dari pagi sampai ke malam huhuhu..seronok tul tengok keletah bebudak ni...aku rasa budak paling baik adalah qaleef eeman..dia paling kecik kan kena buli jek haha

Pengobatan herbal kanker payudara said...

wah bayi nya sangat lucu luu nie,,,,,