Tuesday, September 18, 2012

naseb baik tak 'terkenan' ngan si detective conan..


aku baru lepas tengok cerite katon detective conan kat 611 astro..
eeerrrr...qaleef ngah tido...
akj memang suker ceriter nih...
teringat lak mase waktu pegnan dulu...


ko percaye ngan 'terkenan' mase ngandung...??

aku....percaye gak kot.....


pernah dengar dari mak mertua Tina...ade orang anak die tekenan ngan doremon...
sebab mase ngandung mak nyer suker sangat tengok cerite doremon tu..!!!
tak pasti macamane rupernyer...
tapi mak mertua Tina cakap..memang ley nampak 'kenan' nyer tu..
maaf cakap..tapi macam sikit kecacatan pada fizikal baby tu...
dan...umur baby tu tak panjang..lepas sehari-2 baby tu meninggal dunia...innalillah..

pernah bace kat majalah kot..dek kerana menyampah ngah jiran negro sebelah umah..
anak yang lahir ruper negro...!!!
hamek ko....
haaiihh...bende2 macam ni boleh mendatangkan fitnah dan salah sangka kan....
yer ar..tetibe anak ko ruper jiran sebelah rumah...

Tina pon pernah cerite kat aku..
kawan die..mase zaman2 fenomena mawi world tu..
kemain sakan kawan nyer yang ngah pegnan dok minat katmawi tuh...
alih2 keluar..memang ruper mawi..!!!
mawi tapi kecik...haaa...macamane tuh.....

mungkin kebetulan..
susah nak di ungkai kan....
semuanye kuasa Allah..

aku dulu mase pegnan...
eerrr...sebenarnyer dari zaman anak dare lagi..
memang suker layan cerite katon detective conan tu...
sekarang kat tv3 hari sabtu cerite tu ade real nyer kan...huhu..
haaaa....aku memang suker tengok..sampai akhirnyer aku pon dah boleh agak sape yang bunuh orang tu..
muwahahaha...dah bertahun aku dok nengok cerite tu..
eerr...tapi conan nyer tak besau2 gak ek...ngeeee...

mase pegnan aku takut gak nak layan..
trpikir gak ot terkenan ngan si conan tu..
memang ar comel..tapi u katon kot...
paling dasat aku takut terkenan kat detective mori..bapak si ran tu..!!!
haaiihh....

tapi...aku tengok gak ar kalau dah tetibe aku bukak tivi ade ceriter tu...
tak ar beriye2 sangat..
dan tak ar terlalu memikirkan nyer pon...

tapi betul ko...
ade orang tak suker ngan sesuatu tu..
tapi biler dah pegnan kemain melayan lagi ngan bende2 tu..
adik aku tina suke tengok cerite avatar yang kaler biru tu mase ngah pegnan..!!!
dok ulang2 berpuluh kali...
seb baik ar tak jadi ape2 kat Lu'lu tu....huhu..


mungkin gak bende ni psikologi..??
aku pon tak tau..tak berape pasti...


kalau macam tu.... kalau aku dok teringat kat brad pitt tu...
anak aku t ley rupr brad pitt gak tak hagak2 ko..??



24 comments:

LoVEaQshA said...

erm mgkin betul gak kot bab2 terkenan nie..
cam kta,dlu ms ngandung suka tgk pic baby sorang tue muka bulat rmbut nipis jer..~
sekali kua adelia mak aih memang serupa muka bulat,rmbut nipis..
cm tang mata biru jer xterkenan..hihi

*kita yang jumpa masa dekat umah kak mimy mama fayel*

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

huhuhuu. takutnya dengar kenan2 ni kan. mintak dijauhkan

nurul said...

ada kaitan jugak kot cuma jgn percaya 100%. semua kan kuasa allah.

tapi pernah la baca kat mana entah. makpaknye gelap (org melayu kite gak). sekali anak kuar putih melepak mcm omputih pulak. sampai si bapak ragu2 la dgn bininye. sampai gaduh le juga nak cerai.

bininya sumpah la tak pernah buat onar dgn org lain. then bininya kata masa peknen dia selalu tgk gambar baby comel. letak kat pc kat almari. sambil tu doa sentiasa juga. mmg baby tu comel sesangat.

SYANI said...

Masa peknen yaya dulu suka sangat tengok video klip lagu In The Shadows kumpulan The Rasmus. Sib baik Yaya tak jadi cam rockers tu...hehehe

.:Yana:. said...

itu sumer kuase Allah..tp kalo upe detektif conan tu cumel jugak kan?? hehehe..main2 jer..

org plak suke tgk korea mase ngandung..tu pasal mase lahir adwa cerah & hidungnyer mancung skit dari kakak dhia..hehehe..tp lame2 kaler sawo matang jugak kulit die..

Allene said...

mungkin la... mcm lin kenan upin...huuhu

Ryn said...

kdg2 cakap org2 tua betol sebenarnye..kite x digalakkan terlalu suke or benci sangat dengan sesuatu tu..bak kate lain nye jgn nak taksub sgt la...hehehe...betol kot kenan2 ni...time2 ngandung ni..semua benda kene jage dgn baik...tu la sebenarnye..bile diri sendiri dah mgndg....baru rase...kalau boleh nak elak semuanye...kalau dh telepas ckp tu...cepat2 bace pe yg ptt...tkt punye pasal..hehehe

shizansyafik said...

hehe, mak kawan dulu, tak suka gila2 dengan doktor kat tempat dia kerja, alih2 terkenan warna kulit doc tu kat baby dia.. last2.. anak yang lain sume putih2, yang tu je gelap semacam..

Mommy_Cha said...

dulu time pregnant tergelak2 guling suka nengok spongebob..nasib mikha kuar tak mcm sponge bob ko!!! kalo idop jenuh I mengusung span kuning kehulu hilir akakakakakakakak :p

Anum said...

nasib baik kalau terkenan..hehe

fifi tiez said...

Erk..so far sy xde kot suka/benci dgn apa2 tme peknen ni.cuma suka tengok pompuan cantik je kot.asal pompuan cantik jer..mesti tengok bkali2

Nadt said...

time mengandung, kalau ada benda tak berkenan di hati atau rasa nak marah kat orang yang perangai cam ntah ape2, cepat2 istighfar takut anak terkenan rupe atau perangai orang tu.hehehe..xtau la betul ke idak. baik elak je kot2 jadik betul naya je.hehe..

Bazilah (^0^) said...

bazi suke tgk sin chan tp since preggy nih, ibu x kasi tgk sinchan haha. nenek baby tkt perangai baby mcm sinchan nnti :D

Gadis said...

kalau kenan detective conan pun ok kak..sbb conan kan sentiasa berfikir bila ader kes...mane tau qaleef jadi polis atau yang mcm csi tu ke...hihihi...

~ NANA ~ said...

i suka giler tgk fazura ms pregnant..anak i lelaki nasib baik muka tak mcm fazura..haha

MyHaPpInEsS said...

Detective Conan mmg faberet gler sejak dari buku (siap kumpul buat koleksi) sampaila sekarang asyik tgok astro 611 tue...

Terkenan? tak dapat pon..nak anak macam mat saleh mate colour kelabu tue...

PUAN SUE said...

Hasben suke tgk sin chan dl,tu yg aqilh lahir muke ada sket cm sin chan,huhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila cuma suka tgok gbr baby yg cute2 msa prgnt dulu

Diyana Didie said...

hehe ayat last tu best. tergelaks me. qarleef mmg hensem mcm brad pit pon. btw, u berhenti kerja dah yeh. me lama tak BW. now dok pulun baca ur entry. byk sgt i termiss. huhu

oh cerita psl kenan ni..mungkin ada betulnya. tgk kes jugakla. kalau kita benci sesgt kat org mungkin kot. tak baikkan benci kat org. kita kena byk sabar n jd pemaaf. (susah tu). tapi tak pernah dgr smp ada kematian mcm mak yg kenan kat doreamon tu. me dulu kemaruk tgk cerita korea. risau je anak me mata sepet tetiba plak kan hihi

Peri PiA said...

tu la biasa dgr kenan2 ni

Alhamdulillah xde apa2 ,mintak dijauhkan

Cik Puan Rara said...

member rara masa preggy laki dye suka tgk sinchan.muka anak mcm sinchan.tp nasib chomels.

NuryaMohd said...

saya dulu takut terkenan kat anak sebb masa pregnant suke main angry bird. Kalau kenan burung yang comel2 tu tkpe, takut terkenan yang kaler hijau tu je...Hiks!!

Mimy Hamid said...

masa peknen laki aku yang suka conan ni...aku suka aaron aziz...hehehe kot kot la Fayel besor macam aaron aziz ngeh ngeh

izyan zulkiply said...

masa mak sy prgnant mak sy suke sgt kwn n org india,sx kuar sy gelap ja kulit.adk brdk len sme pteh..nk wat rane..nsb ada org nk hehe