Tuesday, September 25, 2012

entry bergambar VS entry tanpa gambar





kenape ko buat n3 ni..??



sebab...


aku dah hampir sawan meng-upload gambar yang sekeping amik mase hampir setengah jam..!!!
bukan sebab gambar yang telalu besar....
tapi sebab bodben celcom topup yang limited nih... damn...
super duper slow...
nak upload satu gambar..aku sempat setel masak nasik..basuh pinggan..susun dalam lemari..lap dapur..
-ponnnnnnnnnnnnn belum tentu siap upload...!! gggrrrrrrr....

biler aku lepas napas kuat2 tande protes..walau pon tak membawa sebarang makner...
muler ar laki aku tegur...

"ape yang sayang buat tu"

aku :: update blog

"tak boring ker ngadap hari2 ngapdet susah payah macam tu"

aku :: .....................................................
[tak mampu nak jawap kat sini sebab jawapan yang aku bagi kat laki aku panjang lebar]



"orang pasng kan unifi lah sayang..."


aku :: "biler..?? sekarang..?? tak yah...kite dah nak pindah....ti kompem2 kene charge bagai biler nak cabut pasang balik..sabar jer lah sikit.."

sendiri cakap memang senang hoiii...
masalah nyer...aku ni kalau ikutkan hakikatnyer dah tak ley nak bersabar...
ko rase2 kulit bawang tu nipis...nipis lagi kesabaran aku nih....!!

tu baru cerite nak haplod gambar kat blog aku..
belom agi aku cerite pasal nak tengok gambar kat blog ko...
10 kali aku reload pon belum tentu aku dapat tengok semua gambo yang ko tepek tu weeiihh....
siyes ni aku tak tipu...
tu ar pasal..ade sesetengah blog yang biase aku gi jengah tinggal jejak...
biler hanye ade gambar semata..tak de n3 panjang menjela..
aku pon senyap membisu seribu bahasa...
nak komen ape..dah satu hape pon aku tak dapat nak tengok...
nanges kooooooooooo ngan bodben nih...............!!!


siler bersabar dan gigih untuk sikit lagi...
sabar biler saat nak hapdet n3...
tak yah ar lepas ni ko dok sebok tayang gambo anak ko lagi..

kalau ikut aku...macam2 nak cerite...
nak cerite kat ko pengalaman hampir sebulan jadi suri rumah selepas 8 tahun bekerja..!!
-memang lain rase nyer biler badan dan otak yang selame ni dah biasa bekerje tetibe kene dok umah mengadap umah dan dapor-
nak cerite kat ko pasal progress umah baru aku....
nak cerite kat ko pasal aku sekarang dah teror memasak...!!! muwahahaha...
eerrrrkkk....sikit jer lah...ngeh ngeh ngeh...
nak cerite kat ko pasal pengurusan baru umah aku...-management baru sepenuh mase..aku ler tu...
nak cerite pasal clearance stor-segale barang yang aku nak jual tuk meminima-kan barang tuk dibawak pindah...
selain barang2 anak aku dalam proses nak jual segale pasu perhiasan bagai...
tapi biler time nak letak gambar...-aku surrender-
tak besh eh kalau tak tayang gambar...??


eerrrr....alaaa.......aku jer nak cerite lelebih...
ko bukan nak tau sangat pon kannnnnn....-baik lah...aku pasrah-



haaaa...tu tak per lagi...


yang tang gigih aku nak masuk blog ko walau terpakse reload berpuluh kali pon..-satu hal lain..
tapi nak bizi body punyer pasal kan...sanggupkan jugak ar...

haaiihh.....payah nak bercerite..
alamatnye..hari2 n3 aku cerite lebih jer ar..
gambar kene tunggu kegigihan aku...[tu pon kalau ko nak tengok ar]
selalu nyer aku jer pon syiok sendiriyang  heboh nak tanyang...muwahahaha...

ade kesah pulak kan........[ciss]


eerrr...tak de kene mengena ngan tajuk ek...??


dah hari ni aku tak mampu nak buat n3 dengan gambar...
walau hanyer sekeping...
sebab aku tak nak menguji lagi tahap kesabaran aku yang sah2 aku tau memang tak cukup tinggi nih...





p/s :: tu belum lagi aku cerite pasal nak hapdet n3 pakai Tab....memang ley nangis ar...dapat sekadar membace hapdet terbaru ko pon dah cukup baik...tak payah ar ko pon sibuk nak hapdet gak satu hari sampai 3-4 n3....




31 comments:

Allene said...

uhuhu.. nanti da ada rumah baru pasang unifi update la banyak2.. :D

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

memang pun ! kadang2 rasa nak marah je tokei syarikat tel tu, sebab buat kuota2 ni. dahla mahal tapi end up TERHAD ! tu yg Yana selalu hujung2 bulan terhegeh2 takde mood nak update

nuyui a.k.a miss YUI said...

hah..sklg yui on9 guna kat opis aje..hihi.. sbr ea kak.. t okla tu...

Anum said...

dua2 pun ok :)

Veelara said...

aty resize kan la pic tu.tp jgn resize pic asal..buat folder len.

eima said...

tak pe ..tak pe .... nanti pindah pasang unifi ...sekali ngan astro tu ko tak yah pasang ..hehehe

Wawa said...

hahaha...nti dah pindah umah, confirm penuh entry dgn gmbar je...balas dendam punye pasal..:p

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

pakai tab memang susah nak blogging.ipad ok sket.huhu

MizzTina said...

sabar kak..sabar....entry sy xde gmbr dh

InaAchik said...

aku pernah rasa cmne meroyan ngan berokbeng. hazab lg bila kena bwk laptop dr bilik ke ruang tamu ke beranda cari line. tp gigihnya pasal nk update blog sanggupppppp... 1 entry = 3 jam. ko hader? hahhaaaa

Mommy_Cha said...

patut lama tak komen entry i...terse ati tau :(
wahh! emo gitu..hahahah!

Gieyana said...

errr..blog kite rini byk pics n less writing..camna nih!

X per babeh..take ur time k..my berukband pon line mcm sipit jer...haizz!

ettyzukhair said...

haha aty lawoklah..dulu2 zaman pakai berukband pon etty xmo update rase berjinggut2..tp ok what aty pandai coret2 buat org dpt imagine je walaupon xde gambo..haha..

Mr n Mrs Zaidi said...

sabar sis sabar...broadband celcom mmg mcm tu..dlu my sis pakai bb tu jgk last2 dia pakai tm streamyx...bb tu mmg lmbt sikit compare maxis or digi....

Gadis said...

kalau pakai broadband mmg mcm tu kak...
nasib baikla ain dok pantang umah mak ni...mak pun pakai wifi kat umah..hihihi...

senang je kalau akk pakai broadband tapi nak laju..
bila akk dah x guna broadband akk disconnect...jadi kegunaan yang akk pakai dalam sebulan utk kelajuan x over..bila dh over,tu yg dier hntr msg bagai ckp dah over limit..

ain nak ckp pun tak reti sgt sbnrnyer..
sbb dulu ain x tau..bila ain try buat mcm tu..menjadi jugak..
kira guna line tu save2..hihihi...

nnti kelajuan dier maintain jek...=)

fifi tiez said...

Ahaha.samalah kak.tu yg sy x sgup nak tepek gambar tu..

AIN NAZRI said...

alahai ciannya... tips guna berokbang tu adalah.. guna time non peak hour.. tapi aku rasa masa tu kamu pon dah terlena.. hik hik.. sabar ye..

puan.mila said...

sabar aty..pindah umah nti upload la pic smpai lebam..hehe..unifi mmg org ckp laju...

Suhaida said...

Ooo..patutla tinggal jejak utk tulisanje..hehe..su update pakai phone je..hihi

YanaUjang said...

oke la kita hapdet sehari satu entry je..kekeke~

mmg btol apa asben u ckp..tggu pindah rmh la br psg unifi ke apa..sok dh pindah haaa shari mau 8 entry u hapdet...gitewww :p

~ NANA ~ said...

i pon kdg2 sakit hati je bila nak upload gambar tp berjam tunggu! sabo je la

✿....rossa alina....✿ said...

haaa samelah..celcom kadang2 slow..tensen je kalo nak update blog..haihh..

Ryn said...

nnt dah dok umah baru....mesti byk giler pic dlm n3 aty...hehehehe

Cik Puan Rara said...

hahahaha sabo jelah aty.rara pon sama ni.tp nasib pic sume copy dr fb je.so x yh tgu nk upload.hehe

farhana shamsuddin said...

unifi lajuuuu tu

Hilmirda Daud said...

Yes yg amy guna ni pun sama, penat top up aje tp slow mcm siput.
Digi 3G kat tipun ni pun sama gak... hangin jgn citerlah..

wan nurul hezrina said...

memang kalau pakai beruk band ciap bleh tido dulu lah yunk..hikhik..lastlay pasang maxis home lajuuu..hehe bleh upload sampai fengsan..tapi ada ketikanya lebih suka buat entry tak bergambar.huhu

salmia saidin said...

mia pkai p1 wimax. so far boleh la .. xde line2 nk pasang bagai. pindah pun senang. hangkut je. :)
tp xboleh lambat bayar.
on time jugak dia barr... huhuhu

MisZ FyZa said...

hee..aty..naseb kt srupe..mcm2 nak cete kat blog..tp bl nk tepek gambo..nauzubillah..wat sakit hati..kesudahannye byk la entry kat draft je..

Mimy Hamid said...

aku upload gambar kat opis sebab laju..kalau kat umah, pakai tab pun ya ampun berjinggut...benciiiiiiii...kekdahnya curi masa la aku kat opis ni hehehe

Riana said...

hahaha..sebab tu byk entry yana xd gambar..kihkih