Thursday, September 27, 2012

menarik nya pada usia 5 bulan..





Qaleef Eeman pada 5 bulan 6 hari








biler dah boleh duduk..
Qaleef Eeman mula panjang akal nye....
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*






Qaleef Eeman sujud syukur..??

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*


takkkkk....tu Qaleef eeman dalam cubaan mengangkat montot dia untuk..

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*





mula nak merangkak..!!!





tapi tak berani angkat tangan bergerak ke depan..
jadi biler dah letih..Qaleef panik tak tau nak buat ape...
mule ar mintak tolong mama.....sambil buat muka..






u done well sayang...
tak ape..pelan2...mama tak akan pakse kamu..
tapi mama tetap gembire dengan setiap perkembangan kamu...





p/s :: 5 bulan seminggu...-dalam persediaan untuk solid food Qaleef dalam mase kurang sebulan..pasti menerujakan..!!!








39 comments:

fifi tiez said...

Ala..comelnya.sy ingatkan baby merangkak dulu..baru duduk.haha..

MizzTina said...

seronok kan kak tgk anak membesar depan mata n bukan pengasuh yg tgk dl perkembangan anak.. qaleef makin tegap badan dia.. berketak².. hehehe

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhhh, cptnya perkembangan qaleef..dh boleh duduk sendiri dan dh boleh nak merangkak... daaliyaa beru jer belajar nk berguling2 sendiri tu pun, kekadang jer dpt berguling, kdg sy jgk kne betulkan blik kedudukan dia....comel buat muka gtu...gerammmmm

Noli@Ibu Wafa said...

cayokkk Qaleef...go go..hehe..comeyla membontot tuh..hihi

Gadis said...

wahhhh...mmg seronok tgk perkembangan qaleef...

eksited..x sbr ain nk tgk darwisy mcm qaleef...hihihi..

baju qaleef yg ijau tu same mcm darwisy..tapi qaleef pakai nmpk seksi..hihih..darwisy pakai nmpk geloboh skit..hihihi..

Anum said...

ya allah comelnya
sukanya anum tgk

Lala Latif said...

bagusnya qaleef...
sama mcm aqilah anak puan sue kan...
pun dah leh duduk masa umur nak dekat 6 bulan...
anak sy xleh pun lagi..
padahal dah 7 bulan lebih...
sob3...

mRs mysarah said...

like i told u before kan.. tak semestinya dia lambat meniarap, dia lambat yang lain. see baru meniarap dah ada ura2 nak merangkak dah pown. hafiy dah berapa bulan pandai meniarap tapi belum ada ura2 lagi nak angkat bontot. mengengsot jer laju hehehe

~misshuny~ said...

gud qaleef...betul akak..xpayah paksa...cuma kita kena ransang n support la..hihi...xsabar bg solid food eyh....qaleef pun mesti xsabar nk makan tu..hihi

Ryn said...

x lame lagi da merangkak.....sume qaleef nak pegang..nak amek...nak makan....rumah kene kosong la time tu..hehehe

eMMe said...

Salam Aty, saya de anak buah sowang, dah berusia 9-10 bulan, baru belajar merangkak... dia cam malu2..tu yg lambat skit nak dpt merangkak, tetiba dia nak belajar berjalan, huhuhu... tak ikut step la plak kan...

ceritera-chinta said...

tgh2 tgk si comel nie tetiba nmpk si bulu grey dekat belakng tu,Qaleef Eeman tak cubit2 ker si bulu gebu tu ehheh

mama ila said...

hahaha..sooooo chumell qaleef try nak merangkak...

Mommy_Cha said...

bagus dah boleh duduk!

mikhail belom boleh lagi...hadoiyai. badan berat kot? huhuhuhu!

solid food kan? mmg paling best lah.....:)

antalya said...

ni watkan akak jeles nih.Qaleef lebih advance dr Iskandar nih.ank akak dh 7bln xreti duduk ngan merangkak lg

nuyui a.k.a miss YUI said...

siyes qaleef eeman mmg comel! bmbam!!

Mila Ahmad said...

yeay, qaleef dah mula nak merangkak. lama akan xcete pasal kucing akak tu.

Anonymous said...

huyoo anak saya yang baru 5 bulan 2 minggu pon blom duduk lg..congratz qaleef..

♥ Wina ♥ said...

yeay Qaleef dah maju one step..xpe yg lain² pun akan follow

excited giler kan bile anak kite tunjuk perkembangan baru? everyday ade je benda baru dia buat yg buat kite rasa nk melompat bintang heheheee

part solid food tue lagi best tgk dia mamam ;-)

cikpingu said...

fuyooo... dh leh posisi dduk n merangkak... dhia ni boleh jugak.. tp dhia xreti duk diam... dduk pun suke nk keras kan bdn.. cmne nk stabil?? hoho... posisi merangkak pun sama... xreti nk duk diam2...

Khalisa Ridzuan said...

kalau i quit,mst hari2 dpt tgk ank n perkembangan ank...ouhhh..qaleef dh nk merangkak dh.awwww sweet :)

Mimy Hamid said...

good job qaleef...cepat nya dia duduk...fayel lum reti duduk lagi..diduduk kan boleh la..buat masa ni dia lebih suka menyelar askar...habis baju kotor

eima said...

kejap je kan anak2 ni membesar ....

Ema Minami said...

atototot.......comelnya dh pandai angkat2 montot...yeayyy..dh boleh merangkak dh...hehe

Ros Anis Rusli said...

gudjob qaleef....naty dh terer jgn lupa wat lawatan 1 umah ye..hehe

lovefiezan said...

ololo..cutenye sesi mengangkat montot.

lovefiezan said...

go qaleef go!!!

thisisfarhana said...

muka qaleef yg dlm pic second last to comelllll laa... hehehhe.

PUAN SUE said...

yeah!! ilove u lah qaleef!!

Dkna Abza said...

semangat!!

tang angkat bontot tu dkna suka tengok hahaaa

.:Kiah-ohh-Kiah:. said...

gud luck qaleef..:)

zila said...

eh...kt belakang Qaleef yang comel tu kucen aty kan..(apa nama ntah, lupa)..hihi.. dah lama aty tak citer pasal kucen aty... kucen tu kacau qaleef tak? ke vice versa..
kt umah saya ada kucen, tak berani nk letak baby kt lantai sebab kucen kt umah ni jenis suka terkam org.. huhuhu.

Allene said...

aty... pandainya qaleef da duduk... hafidh tak pandai duduk lagi.. pastukan, hafidh merangkak dulu baru tehegeh2 nak duduk... terbalik.. :)

Riana said...

go! go! Qhaleef!

wan nurul hezrina said...

Mesti byk dah si ensomenie explore..semoga terus membesar bagaikan juara

Anak Lebah Comot said...

geramnyer qhaleef..pasnie dah nak merangkak, so aty dah kene stanby depan baby jer...main kejar bersama-sama...

YanaUjang said...

bagus2..ank ai xikut perkembgn ni..dia skip berpusing meniarap and merangkak..dia trus duduk and bakal berjln je..hoho

Mama Likha said...

eh 1st pic tu kite tgk ada meowwww lahh blkg qaleef ! atie bela kucing ke ???? bestnyerrrrrrrrrrrrr !!!


selain drp baby, kucing jgk adalah salah satu yg mjadi kegeraman kita huhuhu... btla entry psl kucing atie.. pls... nama apa hehe..


apa2 pun geram weh montot qaleef tu.... montokkkk sngguh

~lonelyna~ said...

wah, samalah...ammar pun sama..dah pandai buat gaya kuda tapi tangan tak kuat lak nak melangkah...tapi ammar tak pandai duduk lagi...huhu