Monday, October 15, 2012

bermulanya perkahwinan jarak jauh kami......





sedih......................kene tinggal ngah laki...


sebulan.....




hek eleeyyy ko...sebulan jer pon...


eerrr...sebulan tuk aku yang sangat2 jarang berjauhan ngan fared memang terase lama...!!!!
ni fes time die gi out station sejak lepas beranak ni..

sepanjang minggu lepas aku asyik tanyer fared :: ti sayang tak rindu ker nak tinggalkan qaleef lame2..??

tak pernah tinggal..jadi die tak tau macamane keadaan nyer...



tak aper...laki aku gi carik rezeki...sob sob...
demi anak binik...

drama....

kalau ikutkan tak kisah jer si fared tu nak hangkut anak binik nyer nih sekali..
tapi ti die risau aku boring dok jer kat hotel tu kan..die lak keje..
tak yah ar..sebulan kot..nak soh aku tidor baring jer kat hotel tu..


tak per..kat sini pon..seminggu sekali die ley jer balik...yeeeaaa....


so pagi tadi...aku anak beranak berhangkutlah barang semua balik umah family aku kat shah alam...
tinggal shah alam buat sementara waktu...
seb baik ar kuarger dekat..
kalau tak..mau sawan aku agak nyer duduk umah berdua ngan qaleef dari pagi sampai malam tak jumpe orang..huhu
kalau keje lain.....ni aku suri rumah...
anak kecik lagi pulak tu...
kalau selalu...kol 5-6 petang jer dah tak sabar2 nak laki aku sampai umah cepat..
kalau kol 6 tak sampai2 aku dah tipon tanyer kat mane..hahahaha..
begitu lah hidup 3 beranak nih...ngeh ngeh ngeh..
biler fared ade...tak ar boring sangat..
qaleef pon..kalau petang jer pak nyer ade umah..
die akan main ngan pak nyer jer..
jadi aku senang nak buat keje2 lain...



jadi kalau pak nyer tak de...


haaaa..sebelum ape2..baik aku balik umah family aku...
dan lagi pon...aku rase lebih selamat kot kat situ..
ade ramai orang nak melayan qaleef.... double yaaaeeeyy...


kalau boleh nak hangkut almari terus...
tapi malangnyer tak muat kereta...huhu 




2-3 hari kan Qaleef dah nak makan..
so...hangkut sekali satu bakul..



tikar pon bawak jugak..
kat umah mak aku tu penuh carpet jer..
maklum ar...dah lame tak de budak kecit..



kat bilik aku...ngan sebahagian menan yang di bawak...
tu pon rase2 macam nak bawak lagi sebakul nanti...




baby walker pon aku bawak sekali....
kalau boleh seat meja makan die pon aku nak lipat masuk bonet..!!-tapi laki tak kasi...sob sob..

jangan kate seat tu...
kalau boleh aku nak bawak bilik die sekali...eerr..ngan bilik aku sekali..
eaahh....bawak umah sekali boleh tak...[melampau]


ni hapdet blog kejap..
lepas ni nak kemas baju2 masuk dalam lemari..-kate ko sebulan kan..
aku ni bukan boleh sepah2 bag bagai depan mate...
sehari dua dok hotel pon aku kemas masuk lemari..
inikan pulak sebulan kaannnn...


pengalaman baru..-walaupon dah biase pon laki aku tinggalkan aku gi out stesen..
tapi ni lain..sebab dah ade anak...
dan lagi dalam keadaan aku yang tak bekerje sekarang ni..haaiihh.....



p/s  :: tetibe mak aku pulak banyak plan nak ajak aku merayap...ngeh ngeh ngeh...


26 comments:

MizzTina said...

hamboihhh..byknya brg..


kak, sy dh private blog.. sy nk fb akak buley?

uya rayza said...

wahhhhh luas tmpt bermain die tue heheh..jauh ler merangkaknye nnti

Allene said...

nangis dalam hati la... :D
xpe... ada anak... xboring sangat...

Ryn said...

bujang kembali!!! heheheeh..jejalan la dgn mama...x la bosan...:)

mummy akmalyaqil said...

relax la aty.sebulan je. lgpun family dekat kan.CA ni seminggu 2-3 kali je jumpa hubby. keje jauh kan. costly utk ulang alik ari2. CA juga la yg uruskan budak bertiga ni sengsorang

Gieyana said...

siannyer dier kena PJJ ngan hubby..sy punya turn next week for a week jer..nasib baik ada anak dara sbagai peneman..idak cfm borinknyer...:-)

Riana said...

nanti mesti qaleef rindu paknyer..cian qaleef =(

iietamalek said...

kalau saya jadi awak pun saya sedih juga, coz tak pernah kena tinggal

Baiduri said...

em, bila ade ank ni rasa rindu kt suami lain ckit klu suami g memana....lagi melampau kot....ehehe....(i ler tew)..
xpe aty balik umah fmily xla boring sgt =)

@YUNID@TI said...

confirm penuh satu kerete ni.... huhuhuh...

Halimaton Hanafee said...

byk na mainan qaleef ye...wah tak sabar nak tunggu aty update qalef makan..wihihi

fiza said...

Hangkut...jangan tak hangkut.

AIN NAZRI said...

syioknyaaaa... seb baek laa umah family dekat kan...

*g tak kelas ahad lepas tu aty?

Mama Likha said...

kite pun mcmtu gak.. bab2 bpisah dgn toklaki ni, aduh!! failed sokmo !!! hehehe...


tkpe lah tu. duk rmh family hilang skit sunyi. tk smpt nk rindu2 sgt ke suami.. tu siap mak nk ajak bjalan2 haaa lg sonot hehehe.. jap je tup2 dah abis sbulan.. ke mana tu ayah qaleef outsteseng?? huhu smpt agik tnya hehehe

antalya said...

alololo cian nye qaleef kena tinggal ngan ayah dia...tp lg dia suka kot.ramai org melayan kt kg nun

fifi tiez said...

Lamanya sbln!! Jangan lupa bawa tshirt suami sehelai ye kak.tkt anak rindu kata org.kalau anak x rindu..maknya plak blh guna.hehe..

puan.mila said...

ciannya kna tggal..mila pun xbiasa kna tggl..asben plak duk sbuk cari pluang kja nk g offshore, nk cri rezeki lbih ktanya..so sabar je la..

ettyzukhair said...

sabarlah wahai hati...cehceh..etty kne tinggal 3h 2m pon berona semacam..kalah si ameer hahaha

Puan Simply Syeeda said...

haha. hangkut smua skali!

veesakura said...

pergh! ni btol2 hangkut neyh! hihihi

cikpingu said...

hoo.. blek jln kebun kah?? boleh ketemu minum2 petang kt umah..

gadisBunga™ said...

sekejap je tuh kan...? :)

Nor Suhaiza said...

sabar..sebulan je..
saya ni 2 bulan pjj...

eima said...

dulu aku kena tgal 6 bulan laki aku kena kursus ... hamik ko ... seminggu sekali die balik ... travel penang - putrajaya ...

dlm cam tu si fahim tu warded ... kuarga jauh ... 2 hari aku tak bertukar bj sbb tak leh nk balik amik kain baju kat rumah ... family in law pulak jauh ... hmmmm aku percaya ko leh hadapi nye sbb aku boleh ko mesti boleh ..... tambah2 kuarga dekat .... cuma rindu tu melampau sikit la ...

m@m@yAyA said...

tuelh zura nie pun xcnfirm ag lau hubby kna outstation nti dia xda cni 3bulan,hrp2 xknala~

betul kan lau packing brg nak g memna ase nak bwk jer tus almari sng tp mslh xmuat jer..

yeayea best jer tgok perkakas qaleef nk mamam,yaya mngu nie br nk soping bli bekas tuk mkn sudu garpu..~
mama nya yg xcited lbeh..hihi

Xperlah aty at least bla dok ngn fmly xdalah ase bosan sgt and adalh jugak yg tlg tgok2kan qaleef sm~

Mimy Hamid said...

ni macam aku packing nak balik umah mak mentua je Tganu...hehehe