Monday, October 01, 2012

email aku diceroboh...!!! [dan perhatian pada semua yang ade hantar email pada aku sepanjang 2 minggu lepas]





aku nak mintak maaf sangat2 pada ade beberape orang yang hantar email pada aku sepanjang 2 minggu lepas sebab tak sempat nak reply..
dan ade yang tak sempat aku bace pon....!!!!

sebab..??
tah ape kena..email aku problem..aku syak email aku dah diceroboh..!!!
soh tukar password baru...
masuk tu dah 3 kali...!!! -risau hokeh...
dan kali ke-3 ni lepas verification bagai..
terus semua email aku dalam inbox dan sent item yang lame2 tak sempat move dalam folder ikut kategori...
hilang..!!!
yuppp...hilang terus..!!! 
tak silap aku-hari jumaat malam..
hari jumaat tu aku tahan diri dari bukak blog dan email..dan page kat fb tu...
sebab aku kene kemas stor...!!-dah berminggu2 dok sebut kat laki..
nak kemas stor..tapi tak buat2 gak...
kene fokus..kalau aku on9 jer..memang tak ar jawap nyer aku nak buat semua tu...haaiihh...

tapi mane mungkin kan aku tak hapdet cerite korang..
walaupon lambat..
jadi sebelum tido tu memuler sekali mesti bukak email cek
-kot2 'peminat' hantar email...tanyer itu ini..-ko hengat ko tu menteri ker aty hooii..!!-muwahahahaha....
alaaa..biase ar tu kan...
ko pon mesti biase dapat email dari kawan2 yang bukan blogger..
mintak pendapat..pertolongan..bagi pandangan..atau sekadar berkongsi cerite..

aku sangat2 teruje biler dapat email besh macam tu..!!!
siyes...rase seronok biler kawan2 bertambah...dan secare tak langsung..berkongsi ilmu gak...

so..biasa kalau sempat aku bace..aku akan terus reply..
kalau tak reply2 tu maknyer aku tak sempat..
bukan sombong tau..
tapi seingat aku..belum pernah aku tak reply..
dan kalau mungkin ada tu..aku betul2 mintak maaf..
mungkin aku terlepas pandang...atau kemungkinan besar email tu masuk SPAM...
jadi..kalau ko rase macam lame aku tak reply...
ko hantar balik email tu kat aku yer..

haaa..nak cerite pasal semua email dalam inbox-sent hilang tu...

-email dari dd yang tanye pasal baby carrier dan baby gurl die-puteri khalisa-[kalau aku tak silap] yang lebih kurang qaleef -sempat bace...tapi tak sempat reply biler terus block email aku dan soh tukar password

-pada yang tanye pasal warna cat untuk ruang tamu..-hanye dapat reply sekali..lepas tu die balas tapi aku tak sempat bukak biler kejadian kat atas berlaku pada jumaat malam tu..!! -hantar balik email tu yer dear..

-pada yang soh aku cerite pasal kuceng tu...[ade 2-3] ade yang aku dapat reply...ade yang aku hanye dapat bace jer dari Tab tapi tak sempat nak reply lagi..

-pade ninaa yang tanye pasal storage untuk ebm...-ponnnnnnnnn tak dapat nak reply..sebab mase tu aku bace email tu kat klinik mase check-up qaleef 5 bulan...-yang ni mungkin ko ley carik dulu dalam label ::anak-kisah penyusuan:: eerrr..kene gigih sikit ar....huhu

-haaaa...ade sorang ni [maaf tak ingat nama] yang tanyer dan pendapat pasal macamane konsep homeschooling- since aku dah duduk umah dengan niat MENDIDIK anak dan bukan sekadar MENJAGA sendiri... -yang ni aku cube reply melalui entry dalam blog yer..aku nak share gak sikit2 pengetahuan pada kawan lain..
aku masih dapat ingat sikit2 email die..cume kalau bende2 yang aku rase 'berat' macam ni memang amik mase tuk aku reply...[dan masih dalam proses mencube tuk qaleef]

-dan pade semua yang hantar email seminggu lepas yang aku tak pernah reply atau tak sempat langsung aku bace...


aku pasti korang bace entry aku yang ni...

jadi mintak tolong hantar balik pada aku yer -email yang sama- kalau rajin foward jer balik email yang aku pernah reply..

dan...mintak maaf banyak..!!!! -sebab hilangkan email korang....huwaaaaaaaaaaa...!!!

jangan cakap aku belagak macam retis yer...
aku anggap ni proses menambah kawan dan ilmu...
dan aku sangat2 gembire melakukan semua ni..
eeeerrr..walaupon kekadang dah seminggu baru aku dapat reply...
atau mungkin sebulan...huhu...maaf yer.. [rase bersalah]








dan lagi satu pasal email ni...[aku rase ni punce email aku kene block]
terime kasih pada Aidatul Sofea yang bagitau pasal bende ni..
pada sesape yang dapat email ni dari address email aku 
nak bagi tau..email ni adalah PALSU...!!! 
kalau aku pergi melancong bagai..sah2 ko akan tau kan...
kompem aku teruje bagitau kat ko semua..
maklum jer ar..aku kan feeling2 macam semua orang nak bace blog aku...-muwaahahahahaha..perasaan sahaja hokeh...


jadi tolong ignore..
aku masih tak buat ape2 lagi..
nak kene report ek..??
ti aku tanye laki aku dulu nak buat ape...
risau lak  ek..kang tak masal2 aku lak yang kene..

untuk pengetahuan..
aku biase akan gunekan name aku sendiri -aty- sebagai bahase diri dan sign..
bukan -nurha-....harap maklum...

















15 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

la, sy pun dpt msg inbox dri sis aty...dh agak dh meti kne hack nie...

4feet8 said...

eh..? boleh ye jadi mcmni..?
tak terfikir lansung. ingatkan spam tadi..bahaya juga camnih..

fifi tiez said...

eh,bahayanya.tak pasal2 blog akak ni hilang..sy nak baca kalau boring2 nanti?akak jaga blog ni baik2 tau..blog ni sy wajib baca ari2 walaupun entri yg lama2.kalau hilang,nanti sy ngamuk.hahaha..

Nur Zulya said...

laa..ptut la xde reply.email kena hack pla.nti sy resend email eh :)

Anum said...

mcm tue rupanya....

ettyzukhair said...

wah..takutnye kes camni..nasib dpt tau awal2..hehehe

Gieyana said...

Spam nie..kfg2 sy dpt gak emial dr kwn sy yg telah pon meninggal dunia...

::puan ungu:: said...

saya pun dapat gak email ni...tp agak dah mesti bukan the real aty...report la...

♥ Wina ♥ said...

eeerkkk!

jaja_NorLiza said...

aty...email akak pon same...mmg xleh bukak..dia suh isi password baru..aduyai!! ade solution info2 akak ek....

Mimy Hamid said...

kena hack woo bahaya..pls alert

Anonymous said...

akak kene tukar password ni..email ke, urusan internet banking ke, atau ape2 saje la yg atas talian(online), di nasihatkan supaya kerap tukar password..

O'gosh Iskandar said...

ai pun kena tau...hari2 ai dapat email u...nasib la dah pernah tgk email camtu dulu dr mel hijab....tu tau fraud tu...tapi x sempat nak inform aty plak.....

cikpingu said...

sipi sipi retis dh ni kak aty... heee

mizzy amalina said...

i pn dpt email u travel pegi manila tu. tp mmg da agak pn mesti xbetul sbb cite mcm xlogik je...