Monday, November 19, 2012

buggy VS stroller




eeeaahh....ritu mase gi Kl beli langsir...[dalam n3 sebelum]
sempat gi sogo kejap...sempat jugak ar aku merembat buggy tuk qaleef...
alaa..buggy biasa2 jer...
bawak buggy lagi senang nak hangkut kehulu-kilir...-untuk aku ar-
ringan dan kurus...
stroller lame...?? aku nak jual dah...
jarang sangat gune..sebab aku tak larat nak hangkat dan hangkut setiap kali bawak naik turun kereta...
aku kat kering...nak angkat stroller pon dah habes separuh tenage aku..ngeh ngeh ngeh...
tu pon mase kat sogo tu..laki aku ade hati lagi nak beli stroller SCR bagai lagi..
daahh...tak payah...yang banyak gune nyer aku..
susah aku nak hangkut berat2 lagi besar tuh....
kalau pakai honda tu pon amik space..
kang kene hangkut pakai myvi..tak payah ar aku bawak orang lain..
hangkut stroller jer dah penuh hek...


kalau ikutkan...dak qaleef ni mane suker orang nak ikat2 die dalam stroller ker buggy bagai tuh...
ko beli ar stroller hebat mane pon..mahal mane pon..stylo mane pon...
dah kalau qaleef ni tak reti nak duduk diam2 dalam tu..tak de maknenyerrrrrr....!!!
die lagi suker kalau nak merangkak sendiri...bebas kate qaleef...
kalau kat umah...okeh..
tapi kalau kat kedai langsir...kat tesco..nak merangkak sendiri..*pitam...
tapi kalau takde stoller pulak..susah gak..
kalau nak berdukong jer memanjang...
tak larat hhoooii....
walaupon baru jer 8 kilo...
tapi macam nak patah pinggang tangan aku ni semua..!!
kalau paknyer pon surrender..ini kan pulak ar aku kannnnn.....

aku..pasal2 bende ni ar selalu malas nak kuar umah gi mane2..
sanggup ar dok tunggu laki aku bawak...
alasan...-tak larat nak hangkut stroller..dan tak larat gak nak dukung qaleef..huhu...
jadi...laki aku relakan jer biler binik nyer mintak belikan buggy tuk anak...

dengan harapan...lagi kencang ar aku nak kuar bershopping...
atau sekurang2 nyer..window shopping...eeerrrrr.......





kat sogo....aku tak rase banyak pilihan...
tapi masih ok...sebat jer lah...
malas dah nak carik2 lain...
mase tu laki aku dah menggigil tangan katenyer mendukong qaleef..
kalau dukong reti dok diam mungkin masih boleh bertahan..
ni..kemain lasak...!!! suker beratkan badan nak turun..
jadi laki aku terus setuju tuk beli jer terus kat situ..
terus pasang..pakai waktu tu gak..




dari sogo..balik..singgah tesco rawang beli barang dapur...
mase ni mungkin qaleef sendiri dah letih dan ngantuk..
jadi redho duduk dalam tu..
qaleef harus belajar duduk dalam tu...
mak pak nyer tak larat dah nak dukong setiap kali pon...

buat mase ni..penggunaan memuaskan hati..
cume kene kental biarkan qaleef duduk dalam tu..



p/s :: eeeaahh...ade sape2 tak ko nak beli stroller my dear qaleef tu..?? kaler hijau...baru lagi tu..boleh kire berape kali jer kiteorang pakai...masih bersih dan wangi..[eehh] aku nak jual murah2 jer nih...kalau nak email aku...kalau tak..aku nak letak kat mudah.my sok lusa... gambar..?? ko carik ar n3 aku lame2 tu hek...









27 comments:

akula aku said...

pakai buggy lagi senang.. dulu hubby xnk beli sbb sian katanya baby dok dlm tu mcm x selesa.. tp sy yg degil nk jugak. senang nk urus sbb kebanyakan masa mmg sy sorang yg uruskan anak2

Nur Zulya said...

Sofea pn dah tak nak duduk dlm stroller.meronta2.kdg2 meniarap dlm tu.time dia tido je bleh pkai.nk kena tkr buggy da kot.hehehe

Nur Zulya said...

Sofea pn dah tak nak duduk dlm stroller.meronta2.kdg2 meniarap dlm tu.time dia tido je bleh pkai.nk kena tkr buggy da kot.hehehe

Nur Zulya said...

Sofea pn dah tak nak duduk dlm stroller.meronta2.kdg2 meniarap dlm tu.time dia tido je bleh pkai.nk kena tkr buggy da kot.hehehe

Hazz said...

i pun dulu beli stroller kat my dear tu jenis yg travel system. stroller dia kan besar gedabak, so samalah, beli lain tuk bwk jenjln. car seat dia je yg masih byk berjasa smpai sekrg. sudahnya my dear stroller tu kami guna kat dlm rumah sbb maknyer ni pun dah tak larat nak dukung anaknyer seharian. huhu..

Anum said...

comelnya baby dia

MizzTina said...

ooooo..buggy n stroller ni lain eh.. bru tau.. lol

Puteri Satu said...

uiks...betis dia... rasa nak geget jek...hik hik.... anak akak start dapat kaki umur 1 thn... dia buat dono jek dah kat buggy .. baik dia jalan terkedek2... tak per ti beli yang biasa2 jek.. sebab confirm tu nanti si qalef dah dapat kaki ni confirm dia buat tak tahu jek dah kat buggy tu.. hik hik...

ily♥ said...

Mase nak beli stroller utk faheem dulu, pening kepala fikir. Klu ikot hati maknye, berkenan yg mahal je..asyik la tgk quinny. Tp fikir harga yg x munasabah mahal dgn poket mak pak nye, harapan lah...plus, our criteria, haruslah kecik supaya muat bonet myvi & kelisa..so end up dgn buggy je la. Skg pun bkn fahem nk sgt dok dlm.bnde tu. Dah dpt kaki kan, nk jln mcm org tua...mujur la x beli yg mahal2.. brp kali je pakai...nanges..

Mila Ahmad said...

makin sihat dak Qaleef ni...gerammmmm...

nurul said...

makin ensem dah qaleef. muka fotostat apaknye =)

eima said...

stroller aku pun ade tak guna pun apaknye suka je nk membeli pastu mls nk angkut... pastu beli plak buggy pun tak guna gak jrg2 la ...sbb suka mendukung

ciNDerella stRikEr said...

Nad pon dh beralih pakai buggy. mudah sikit nk angkut sbb ringan.

amaniammar said...

sis..cer try kt mudah..
sure kejap je ada yg minat nk beli..
sy dh berapa kali jual item ank kt mudah,,
so far ok

4feet8 said...

oleh sebab takde anak lagi. tak tahu beza antara buggy dgn stroller..hehe..nampak mcm sama.

afiewithayie said...

afie beli scr6 n scr7..sudahnyer gune 2-3 kali jerk..skrg gne buggy senang nak angkut..

~ NANA ~ said...

dulu i taktau pon buggy & stroller ni benda yg berbeza..i ingtkan sama je...LOL!

fatiha said...

ape beza stroller dengan buggy? ingatkan sama je.. hehehe..

kalau cmtu, baby ziyad pakai buggy la sebb kat kotak tu tulis buggy..

fuza said...

buggy kalau dah pandai duduk baru boleh pakai. buat masa ni anak saya masih guna stroller. maybe same kot..mydear kaler hijau. nasib baik dia behave nak duduk dlm tu. boleh visit blog saya juga http://gugugagafamily.blogspot.com. baru nak belajar2 memblog kan diri. tq!

Wawa said...

oooo. namenye buggy. baru ku tahu. hihihi. sebaik naila ok duk dalam stroller. n mama naila takkan keluar selagi daddynye takde. hihi. smpai sekarang tak reti bukak stroller. hahaha. :p

O'gosh Iskandar said...

eh..ai pun baru nak p beli buggy...sbb x larat nak dukung..sama melasak kaw2 macam si Qaleef...tapi dh dapt kaki dah..agak2 x sempat pakai nanti dah buat dono je..

♥ Wina ♥ said...

mmg buggy lagi senang..kite sendiri pun blh usung ke sana ke sini :)

anak² punya stroller besar gedabak & buggy comel masih ade dalam stor tu..elok lg

Anak Lebah Comot said...

gud boy qaleef. pasnie leh gak try guner buggy lak. mane tahu lagi senang...hihiihi

m@m@yAyA said...

betul la aty kta pun igt nak beli buggy la~
sguh leceh pki stroler tmbh lak Quinny bdn rngka sume lain bla nak kua amik ms nak psang nk ttp blk~
sb terpk lau nak g berjalan jao xknla nak bwk quinny da sah kna cmpak kt airport jdnya mmg ada ura2 nak bli buggy sjo yg penting murah+ringan[ngehngeh]

aty beli buggy nie bape erk?nk cari gakla kt sogo[mwahmwahmwah]
nak gak bli kat sogo nk sm cam aty~

Erina Asmawani said...

kannn..senang bawak buggy compared ngan stroller. Yeayy! Qaleef dah ada buggy..senang lah nak jejalan pasni :D

Mimy Hamid said...

yeahh aku pun tak pakai stroller gabak dah...aku pakai buggy je..murah je ko RM50 kat mydear..sampai sekarang elok...yg pntg senang hangkut masuk kete

antalya said...

tgh plan nk beli buggy utk Iskandar jgk ni.tp dok hold la dulu sbb risau kot dia kecik sgt lg bdn tak kuat n tak sesuai dok dlm buggy. tp bila dh tgk pics santai rilext qaleef eeman dok dlm buggy terus akak konpiden nk beli buggy utk iskandar. yeayyy