Wednesday, November 07, 2012

kes buli...??? mentang2 lah kamu tu lelaki...





















kejadian ni berlaku kat surau petronas..[sebulan lebih yg lepas]
mase ni..aku kuar ngan Tina gi kedai baby manjaku area sentosa klang...-lame dah gambar2 nih-
aku ngah solat...tina jage anak2..[gilir2]
mase tu..Tina ngah usaha nak amik gambar derang berdua...pakai tab die...
malang nyer Qaleef mane ar reti duduk diam2 macam lu'lu...!!!
berkeping2 amik..tak de satu pon gambar yang cun...sudah nyer jadi ar macam cerite kat atas tu...huhu...
kesian kat adik tu kene smack-down ngan abang nyer...haaaiihhh laaa qaleef....ggrrrrr....

mase ni Lu'lu tak pandai mengesot lagi..
qaleef pulak dah laju dan baru jer nak belajar merangkak..
jadi lu'lu tak boleh lari..!!!
sekarang..kalau Lu'lu nampak qaleef merangkak bekejar ker dia..
die dah angkat tangan nak pusing...aku rase..kalau boleh lari..die lari dah tu...ngeh ngeh ngeh...

lawak ar tengok bebudak nih...
kalau letak derang main sama2 lagi macam2 perangai..
adik nyer tu lemah lembut..manja..
main pon pelan2... 
yang abang nyer...lelaki..kemain lasak pulak tu...
tapi paling aku suker..kalau derang berborak sama2....sangat seronok..!!!

bagi aku..kalau aku kene jage derang ber-2 serentak...
yang susah nyer bukan menguruskan derang..
tapi yang susah nyer biler aku kene selalu selamatkan lu'lu tasneem dari abang nyer...!! heh...




37 comments:

MizzTina said...

owhhhhhhh, mementang kamu lelaki, membuli je ye..

Anum said...

buli kanak2

Mr n Mrs Zaidi said...

hahahah so sweet la 2 budak tecit nie... tp Qaleef lelaki ok la, nie kalu Daaliyaa dia yg buli budak lelaki..smpai menangis2 anak kwn sy tu, tgk Daaliyaa pun tkt..acaner tu..??? hihiihih

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi dia..gns ea.. babap t..hihi.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

eee, comel dua2!

Halimaton Hanafee said...

qaleef boleh geng ngn helena...lasak kemain...anak bujang org pulak die selalu keje kan

♥ Wina ♥ said...

ahahahhh ganas Qaleef nie :)

ifa said...

cantik romper qaleef....beli katmaana?

cik fadh said...

hihi kuat btol abg qaleef ni..sian adik lu'lu..xpe la gegirl kene lemah lembut kan..biarkan qaleef jd perkasa...;)

Allene said...

boy mmg cmtu... hafidh pun same... :D

Mommy_Cha said...

hai buli nampak!
takpe baby gurl..nanti awak belajar silat kasi silat sama itu baby boy! hehehehehe....
dah tembam dah si qaleef! muka macam apaknye sejibik! wewittt!

Zura said...

seronok tgk aksi budak2...

4feet8 said...

kehkehkeh..

~MommyAida~ said...

alololo comelnyaa dua2..geramm..hehee

Mimy Hamid said...

comel nya anak tina...semakin besar makin cantik ..oh lu'lu..secantik nama ..mutiara kan...

Qaleef kamu laki membuli ehh...hahahah kelakar la dia buli muka selamba

Riana said...

haha..comelnyer budak berdua ni..cian lu'lu kena buli..ihihi

Mila Ahmad said...

qaleef nak bergurau tu tapi biasalah laki kan, gurau kasar huhu...

Aeen said...

Hahaha...membuli keje dy ek..

LuN@_aiDi said...

lucunyer tgk si qaleef cube membulii..
muka seposen jer die..
yg kena buli tuh nanges ler mintak tolun ek??
ciannyer si lu'lu..^^

ily♥ said...

Alolo qaleef eeman....
In my case, faheem yg salu kne buli dgn cousin dia...salu kena tolak, kne rampas toys...kakak iris kaki buli...
But then, faheem x balas blk. Dia sakat balik kakak dgn cara lain...bwk lari brg kakak...hehe...

fifi tiez said...

Alolo..qaleef buli adik ye.ganas btl..hehe..

Erina Asmawani said...

heheheh..Cian Lu'lu kena buli. Sampai nangis pulak tu. Nanti Lu'lu buli abang balik ok :D

aeni saufi affendi said...

Huhu.. kesiannye lulu comel kne buli..

fati said...

hahahahhahh!! tergelak ok tengok gambar diorg ni.. comel sangat!

cikpingu said...

haihhh laaaa qaleef.. tau la kamu lelaki... cian lu'lu kne buli..

YanaUjang said...

baby buli baby..comel! ^_^

Baiduri said...

hehe...gaduh2 manja gitew....tp nmpak noty la qaleef....comey ^_^

mummy ammar said...

sama la dengan ammar...dia gi tarik rambut anak jiran mak saya...mentang2 budak tu rambut lebat, ditariknya rambut dak tu...haih...

Cheyan said...

hehehehe..ganas..tp chomel..yg baby gurl tu pasrah ja..hehe

O'gosh Iskandar said...

haha..barulah hero namanya...kalau join ngan arell ngan adean pun kalah ni...dia lagi lasak..

Gieyana said...

hhaha...tesenyum sy tgk gelagat diorg..pembuli yer Qaleef..:-)

Cik Puan Rara said...

amboiiii buli lulu eh.hehehe.ganazzzz.

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

cantik dan hensemnya anak-anak ko aty...Untung Qaleef ada adik sebaya-baya..mcm kembar diorang ni esok-esok dah besar aku rasa. Muka pun ada iras-iras. =)

eima said...

dedua comey .... rakam la perbualan 2 sepupu tu

Izzati Asyraf said...

kes buli dikalangan bayi..hahaha..

m@m@yAyA said...

memang sesuai tajuk aty tulis,mentang2la qaleef lelaki~hihi

Wawa said...

lulu melarikan diri dari diserang qhaliff. :p