Thursday, November 22, 2012

Misi rumah baru :: sekali lagi di Houses Lightings Puchong





aku rase..memang akan berkali2 lagi kiteorang akan gi ke kedai nih..
jauh baik lah...demi nak kan yang murah dan banyak pilihan...
aku rase kedai ni agak terbaik tak kisah tuk lampu atau kipas...

ni kali ke-2 gi sini lepas beli kipas mase raye haji ritu...
kali ni pergi mase cuti maal hijrah ritu..pagi2..
target..nak beli lampu lampan tuk umah baru tu ar....

sebenarnyer...sebelum ke kedai ni ritu..
kiteorang ade singgah kedai2 lampu lain...
yang katenyer ade buat sales jugak...
tapi masih mahal dan tak banyak pilihan...
so..terus jer ke HOUSES LIGHTINGS SDN BHD nih..
sebab tau...aku pasti akan berpuas hati kat sini..

masuk2kedai...terkujat...!!
ni kedai lampu ker pasar borong NSK...??!!!
giler ramai orang...!!! siyes aku tak tipu...
mungkin sebab hari cuti...
dan lagi..kedai ni memang popular sebab barang2 yang dijual agak murah..
nak dibandingkan ngan kedai2 lain yang kiteorang pergi sebelum tu...
memang jauh berbeza...!!
kesdai ni memang sangat2 ramai orang...dah ar banyak barang...
kate banyak pilihan kannnnnn.....




kami suurvey down-lights lamp ni untuk ceiling plaster...
tapi sebab terlalu banyak sangat pilihan dan bentuk...
kiteorang terus tak pasti mane yang nak dibeli..
jadi.survey jer ar... -tu aku cakap kiteorang akan datang banyak kali lagi ke kedai ni-
kene balik tengok majalah banyak2 balik tuk pilih yang cantik dan sesuai...
harge...?? aku rase memang termurah..!!! 




kalau ko gi kedai lampu macam ni nak beli lampu..ko kene bawak yoko2 siap..
sebab..sakit tengkuk mendogak ke atas...!! -terus sakit kepala...
kat sini lampu2 gantung..lampu chandelier..cantik2 dengan harge agak murah.. 
tapi kiteorang tak beli pon lampu2 macam ni lagi...
sebab planning nak plaster ceiling..jadi lampu2 macam ni mungkin akan beli biler rumah dah siap...
nak kene suai padankan ngan konsep...tak nak terlalu serabot..
atau mungkin tak kan pakai langsung kat ruang tamu..-MUNGKIN-




antara lampu dinding menarik...
sebenarnyer ade banyak giler lagi yang cun2 tak dapat nak show2 kat ko..
yang ni agak 'penuh' sebab pattern swirl..-bukan konsep kami-
kami nak pilih yang lebih simple dan modern... 
eeerrr...tapi tak beli pon jugak lagi...
tak perlu terburu2...ni kendian2 pon boleh beli..
sebab..dah pindah masuk..idea mungkin akan berubah...-jadi kene setel konsep asas dalu-
tak per kalau kene datang 30-40 kali pon lagi..-aku suker...


lamer giler kiteorang kat kedai ni memilih lampu...sampai qaleef tertido..!!! -kesian kamu anak...



dok lame kat kedai ni pon tak setel semua..
nak beli tuk satu rumah memang amik mase yang agak panjang....
ade yang dah penat2 pilih berjam..sekali tak de stock pulak..
kene pilih lain....amik mase lagi....
nak pikir tuk setiap bilik dan ruang..memang sangat complicated aku rase...
kene pikir saiz..watt...saving energy..kesesuaian...pecahayaan...dan jugak wiring umah...
sebab..ade ruang macam kat bilik..hanye ade satu extension yang kiteorang nak buat tuk kipas..
jadi satu hal pulak nak kene pikir tuk buat wiring tuk lampu..
kene pikir jugak samaada perlu pakai 1 atau 2 lampu tuk satu bilik 
paling penting tuk aku..pencahayaan satu2 ruang mesti lah cukup...
tu yang pening...kat situ jugak kene pikir dan buat keputusan...

so...ape yang kiteorang dapat rembat haritu..??
hanye 3 unit lampu untuk kesemua bilik air..
lampu untuk dapur..
dan hanye sepasang [2 unit] lampu untuk sebuah bilik jer...
lampu untuk bilik tu...nak beli tuk semua 3 bilik tapi stock dah habes..!! kene order pulak...
untuk bilik utama -bilik kiteorang- tak beli lagi sebab aku nak belek2 majalah lagi nak carik idea tuk bilik-
haaaa...tu jer.....
tu pon beratus gak habes...total damage hampir rm 400...

lepas ni target nak beli ::
-downlight lamp untuk ruang tamu
-lampu untuk baki lagi 2 bilik..
-lampu cun untuk bilik tidur utama
-lampu tangga [lepas dah pindah masuk]
-lampu kat car porch luar

banyak lagi...haaaiihh....

pitam....






bagi semua yang tanye lokasi kedai nih...
senang jer nak carik..
kat tepi jalan jer..dari jalan besar sebelum tol Ldp..
kalau ko ikut jalan besar puchong yang nak gi ke putrajaya..ke sri kembangan tu..kedai ni boleh nampak kat sebelah kanan jalan...
kalau ko tau ade satu kedai2 lampu..kipas..perabot yang besar giler tepi jalan tu..haaa..kedai ni kat sebelum dan berdekatan sangat ngan kedai tu-kalau dari bandar puchong-

nak senang...ko gps jer pakai alamat nih...


HOUSES LIGHTINGS SDN BHD
NO 33 & 35, JALAN BPU 6,
BANDAR PUCHONG UTAMA,
47100 PUCHONG SELANGOR
TEL :: 012-266 3790/03-5882 3790

TUTUP PADA HARI ISNIN



24 comments:

MizzTina said...

wahhhhhhhh..bestnya.. semua nmpk cntik.. mmg pttla akak pun pening nk pilih mana satu..klu sy, mau fingsan..

antalya said...

itu baru tgk patern. blom size lg hehe.downlight umah akak yg petak dan bercorak jalur2 hitam tu. simple je.km beli kt Bdr Br Ampang bln 2 aritu RM35 sbijik.ada kenangan tau kisah soping lampu2 umah aritu.elok2 sabtu setel borong semua lampu kipas utk our new house, esoknya Ahad tghari akak bersalinkan Iskandar kah kah kah.

Anum said...

macam2 jenis kan

Diana said...

Bila laa agaknya saya boleh mensurvey barangan untuk kelengkapan rumah baru ye...?
-mungkin satu hari nanti..

Atie,
Nak tanya area rumah baru atie tu..kalau nak ke Batu Caves agak-agak berapa jam?

Tengah mensurvey rumah..tapi takut terlalu jauh ar....

Kami suami isteri kerja Batu caves..

hanizan said...

dulu pun borong lampu n kipas kat sini...lampu memang murah dari kedai lain, cuma kipas ada yg lg murah kat kedai area tesco puchong tu..

Gadis said...

wahhh bestnyer...rambang mata...=)

Mommy_Cha said...

siok eh aty berdecorate rumah. mesti cung abes nanti. hihihi...macam lawo jer lampu kat cini. leh usha2 utk rumah prima ku nanti :)

LisaLisut said...

i xperasan pulak kedai ni.sll i pegi ke top ten lightings kt tepi tesco puchong tu je.situ pn byk choice n murah2 :D

Mrs Lurve said...

jenuh rambang mata memilih..seme cantik2

Aeen said...

rambang mata lak tgk lampu2 tu..baru tengok dlm blog..belum pergi kedainya lagi....hehe..

Anonymous said...

just nak bagi tau kat jln kenanga kat tepi2 jln ade kedai jual lampu...mereka ada jual downlight..kami beli kat situ satu set dgn harga yang murah x silap RM9...ade mcm2 bentuk...try la tgk dkt sana..

dan lagi satu, downlight ade 2 jenis built in choke dan external choke...:)...nanti kalau survey downlight tgk sekali yg bhgn dlm...:)...2-2 tu berbeza cara tukar lampu...

fuza said...

wah..best masuk rumah baru. Nak beli rompers carter's 5in1 murah...satu set RM 26 jer..jom singgah : www.gugugagafamily.blogspot.com

FARAH deeb said...

Ku mmg takleh masuk kedai lampu dan yg sewaktu dgnnya. Kalau masuk wajib 10 jam baru kuar hahaha (tapi belinya lom tentu! Hampeszz)
My latest Entry :)
10 Perkara Yang Hanya Ada di Saujana Utama

With Julia said...

Aummmmm i like all the picture kak aty...noted address..nanti ada umah sendiri baru nk cari2 lampu hehhe...best kan leh cari brg cantik2 utk hias umah sendiri..i likeeeeeeeeee:)

puansazusarin said...

Seronok tgk sis aty shopping untuk rumah baru..bilalah nak rasa ni....

Hasnah said...

tetiba rasa nk tukar lampu rumah asna kat living nie tauuuuuu.. akak niee sajer jer tayang lampu best2 tau =D

eima said...

beli utk dapur nag toilet je dah rm400 pengsan ...

Norazura Mohd Rahim said...

Bestnye....taksabo nk tengok hasilnye

Sha said...

Sy pun beli kt sini hehe

saza said...

syoknye shopping utk rumah sendiri..tingin sob sob

AKITAH the story said...

tgk aty nyer post,bru la terperasan kedai ni...dkt je ngn umh pn...tp x pernah amik port..mesti terjah jugak nih..:)

Hazz said...

thanks aty for the detail address & contact no tu. mmg tgh carik kedai lampu ngan kipas ni. klu aty x review ni nak kena call kedai tu pulak tanya alamat. nak kena tgk blk gamba yg aty pos kat entry sblm ni tu utk no tel kedai tu. huhuu. Ahad ni nak gi sana. ;))

Mama Likha said...

lenguh dan skit kepala g kedai lampu.. dh kena dongakkk je kejenya !
hihihi

SnaAshikin Ismail said...

Die ade jual chandelier stand x? Yg x payah gantung....??