Friday, November 02, 2012

misi yang tak tercapai di MyDear warehouse....






tahun lepas..aku pergi fes time..aku ngah mengandung lagi..
pada mase yang sama iaitu sehari sebelum raya haji...
mase tu..aku dapat beli stroller ngan harge yang murah...
tapi mase pergi tahun lepas...dah nak hujung sales...barang pon dah nak habes..
tak banyak pilihan...

tahun ni pulak..mentang2 la aku dah tak kerje kan..
laki pulak balik dari out stesen awal sebab cuti raye haji...
fes day MyDear warehouse tu dah pergi.....
datang pulak awal pagi..kol 10 lebih dah sampai..
orang tu pon tak habes ngemas lagi..
tu pon orang dah kemain ramai...haaaiihh....

misi kami hanyer nak beli satu barang kat situ....
tapi ko percaye aku nak beli satu barang tu jer.... !! -memang tak ar jawap nyer kan-







masuk2 singgah kat tempat baju2 dulu...
baju kat sini tak ar murah mane pon...
same jer ngan harge kat luar...tapi masih menarik..
rembat gak ar 2 pasang tuk qaleef...



tahun lepas datang..stroller berape kerat jer tinggal..
ni selambak lagi..
biase yang kat luar macam ni memang lagi murah dari yang kat dalam..
aku nengok paling ramai orang membelek stroller ni ar...

tapi ni bukan misi kami...



sebelum sampai ke misi yang sebenar..
singgah ar dulu kat sini...
rembat gak ar 2-3 menan tuk qaleef walaupon tak ade dalam misi kami..-yang murah2 jer-





eeehh...ritu kan aku cerite nak cari car seat tuk qaleef kan...
tapi kiteorang tak beli pon mase nih..
sebab harge die same jer aku tengok ngan yang kiteorang pekenan kat jusco ritu...huhu...
belek2 jer...menarik gak pilihan yang ada...

tapi ni pon sebenarnyer bukan lah misi kami ke warehouse sales nih...


tengok walker nih terus teringat anis..
die kate nak beli walker ni ar kan...-dah beli agak nyer-
murah sikit ar instead of harge asal 299 hengget kat kedai luar tuh..


teringat lak tahun lepas mase baru ngandung datang sini...
pernah cakap kat fared...nanti kite beli walker kat sini ek tahun depan [tahun ni ar]
tapi dah beli dulu dah..heheh...
walker kat sini cantik2 dan banyak gak pilihan besh2...






cuci2 mate sikit....
walaupon bukan misi kami...
nak gak belek2 kannnn.....
ritu pernah gak plan nak beli mase qaleef start tidor melasak...
tapi atas nasihat kawan2...tak jadi beli sudah nyer...






ni lah misi sebenar kami..!!! SAFETY GATE...
nak letak kat tangga atas bawah dan jugak pintu bilik...

tapi malangnyer...misi tak kesampaian nak membeli safety gate nih..
sebab...kiteorang yang cerdik..dah plan awal2 nak beli...
tapi tak pulak reti nak mengambik ukuran tangga pintu tu bagai..
dah ar ade macam2 jenis....
macam2 saiz yang lain2..nak tambah extension pon harge lain hokeh..
jadi harus kene ukur dulu..
jadi kami decide tak beli hari datang fes time tuh..
konon2 nak datang balik ar..
tapi biler pikir punye pikir.. -kiteorang kan dah nak pindah umah...-
saiz pintu mungkin fixed...tapi saiz tangga yang penting tuk di letak gate lain2 pulak kannnnn...
kalau beli sekarang..nanti pindah nak kene beli extension lain...
jadi kami buat keputusan untuk tak membeli lagi waktu tuh..huwaaaaa...!!!
eeeerr...sebenarnyer...kami malas nak datang balik...ngeh ngeh ngeh..

tu ar ko..lain kali..dah kate plan tu..ukur ar siap2 kan..-jangan buat 2-3 kali keje-
baikkkkkk.........

jadi..tunggu jer ar pindah umah baru...
ukur tangga baru..dan tunggu lagi sekali warehouse sales ni...baru beli...



so far....warehouse sales ni..masih ok...same macam tahun lepas aku pergi...
masih banyak pilihan barang yang boleh dibeli.. [may be sebab aku datang awal sangat kot]
dan harge pon ok..tak ar terlalu murah...
tapi ok lah....masih ley nampak different harge dari harge asal or harge kat luar tuh...
eehh...sales ni masih lagi ade tau sampai end of this week..tak silap aku sampai 4 haribulan ahad nih..
tapi barang tak jamin ar masih banyak lagi ker tak..
sebab kalau ikut pengalaman aku tahun lepas gi hujung2 sales..
memang tak berape besh ar...



aku pon..kali nih tak perabeh banyak pon kat sini..
tapi lepas gi Mydear sales nih...kiteorang ade lagi satu misi..
yang nih memang perabeh duit....pheewwww....



tunggu pureen warehouse sales hujung bulan ni pulak..
nak beli baju dok umah qaleef banyak2 tuk stock setahun nyer...muwahahaha...








p/s :: gambar goyang2 blur2 ar kali nih..malas nak hangkut dslr time nak bershopping..pakai tab yer sudahhhh....







33 comments:

Anum said...

seronoknya

S.n.Fariza said...

dh g masa raya haji... hik3.
seronok tp beli yg perlu je kan.

Farhana IezAna said...

kt baby outlet pun selalu wat warehouse sale.sekarang tengah wat sampai 4hb nie.

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Sama lah kes kita...aku dulu nak beli safety gate pun memang bijak bestari sangat main terjah kedai jek..sekali ha...mcm2 saiz ada. Satu keje kena patah balik ukur dulu semua then esoknya datang beli lagi.


Heh

mun said...

kite tak penah lagi pegi mana2 warehouse sales nie aty....hehehhee

e k i n ♥ y u s r i said...

kak, jom gi same2 pureen warehouse tue
ekin pon nak memborong baju zara byk2
hehehehe
kite collect byk2
pastu pilih
baju bobot utk qaleef
yg gegirl utk zara
hehehee

Allene said...

migrain... macam tak sempat je nak pergi ni.. :(

Ros Anis Rusli said...

aty : anis gi pesday nak..org len kalot nk blk kg..anis kalot g mydear sale..dok c2 berejam..soping segala barang...sampai xmuat keta..sbb bonet dh penuh ngn brg nk lek kg..psg niat dr umah nk beli walker je...last2, buggy, walker,carrier kakak pesan, kusi meja mkn suma anis beli..haish..siap kwn pesan tlg blikan buai..las2 soh kwn meh amek sndiri kt mydear..sbb keta dh pnuh...aidil siap perli ckp naty sale kita dtg nek lori lak..hasih...anis g dlm kul 1..sbb kul 10 11 tu dok bkubang lg laki anis kt tilam..huhu...kalo x, leh jmpa aty..nak sgt jmpa aty ngn qaleef..eh, kemain panjang ngomennye...huhu....

erin said...

haritu ada ajak hubby pergi mydear warehouse sale ni sbb nak beli walker macam anis punye tu, tapi dia taknak..geram gile, akhirnya beli je walker kat empire subang..tak dpt walker idaman..nyampah

Mommy_Cha said...

lama tak dgr khabar aty. hi aty apa khabar?
:)

~MommyAida~ said...

Salam Kenal...Plan asal mmg nk g my dear warehouse sale ni sbb tiap2 tahun tak penah miss..tapi dis year, takde sape nk teman plak..takpela tunggu Mom n Baby expo kt MidV sbb kat sana lagi murah n bnyk choice..

CikNaa said...

haihh.. nak gak cuci mate, sayangnye lakiku tiada disini... sob sob.. murah tak car seat tu? nak beli dh, si razin dh xsesuai duk dlm jogger tu.

Gadis said...

dh bnyk kali pureen sale tapi ain x pernah dpt pgi...kalau nk pgi mesti husben keje...sadis tol...huhuhu

seronoknyer tgk dpt pgi..hihi

akula aku said...

Salam aty..

Cik Ayu da bertukar ke blog baru ye..
But still folo aty juga.. suke dgn penulisan aty.

Blog lama tu terpaksa Cik Ayu tutup.. phobia kena stalk ngn org psiko.
Sedey sgt.. tp terpaksa..

Happy blogging
Have a nice day

syuhada said...

:). wah..hehe.. saya pg raya ke2. :). alhamdulillah.dapat jugak pg.hehe. N mmg tujuan g sana nak beli safety gate.;p.

suami mmg ukur siap2. huhu. siap catat lagi ha..kikiki.. sebab duk plan nak beli 3.so, kena la catat.;p. beli yg biasa je. harga rm104. kat luar rm159. Alhamdulillah, berbaloi. :)

nmpaknya kak aty lg advance la.hehe, 1st day dah sampai sana.;D

YanaUjang said...

ai bli walker zafirah kt cni aa..amek paling murah je..hihi ingt nk bli gak high chair tpt baby mkn tu..tp mahal sgt..yg murah2 sume display item je..xbesh..so kitorang plan nk bli kt ikea je..murah pn murah..hehe

eh akhir bln ni pureen sale?? nnt update eh brape hb sale tu..mmg tggu pureen sale..nk bli sabun bsh baju, baju2an, wipe tissue..wahh byk tau boleh borong kt pureen =)

ct cheery said...

ni sebenarnya misi jalan-jalan cuci mata jer..hehe

ct n honey said...

seronoknya klu dpt pegi.mahu satu lori beli barang....kalau nak join GA saya boleh lah.Hadiahnya boleh pilih
http://cthoney.blogspot.com/2012/11/handmade-bag-ct-n-honey-1st-giveaway.html

nisa said...

Wah bestnya, kt tempat saya xde pun warehouse sale, saya dulu beli safety gate kt ikea je..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mcm2 sle ada tu..rmbg mata n tunggu duit byk je tu..kui2..

m@m@yAyA said...

zura xsbr nk tgu baby expo kat mvaley hjg bln nie,sb misi utama nak borong pampers MP~

pastu yg lain nk cuci mata,plus nak cr car seat gak~Eh igt nk cr stroleer/buggyla yg ringan murh sng nk bwk g travel..
Lau Quinny agk brt n xsesaui tuk g travel~

Owh bila erk pureen nya sale tue,nk borong gak nie~hihi

LuN@_aiDi said...

besh ler m'sia byk warehouse sales!
katcni klu warehouse sales cam gini,
ader lak entrance fee!! ntahaperaperkan?
mahal lak tuh entrance fee! nyampahhsss..
seb baek b4 fly ari tuh mmg dh beli siap2 carseat kat Zahin
my dear jugak ler..tp bukan time sales:(
so pepaham ler regenyer..huhuhu

UmmiAbi said...

Hehe...lau nk bli safety gate jgn bli yg tepi dia ade ruang yg agak luas mcm dlm n3 sy ni..hehe...

http://nukilanummiabi.blogspot.com/2012/10/ada-pagar-pun-terlepas.html

Aty boleh tgk kesannya...hehe. Aritu de nmpak org jual safety gate yg jenis kain/jaring... Bl nk guna,just tarik..n xnk guna bleh gulung sebelah side...kemas sgt.
K, good luck ye...:)

Mimy Hamid said...

aku tak pegi sbb takde misi nak cari...aku teringat masa dalam pantang pakai stokin aku beli stroller...hehehe...sanggup...

Mr n Mrs Zaidi said...

lme kot tak drop komen kt entry sis... dekat jer dgn rmh sy nie, tp smpai skrg lum sempat nk gi warehouse nie....ingt nak cri stroller n walker kt daaliyaa...kalu dang sabtu nie nak g ah..

Anak Lebah Comot said...

Jasmin lg suke g pureen warehouse. Baju semurah rm1. Klu g lmbt mmg xde lg la. Yg xbesh baju boboy tak banyak..gugurl paling banyak pilihan. Jasmin angkut 1 kotak sabun pureen tue n 1 kotak wet tissue. Sampi skrg tak habis gune lg. Hubby kate mmg berbaloi sesak kt sane.

Cik Puan Rara said...

alahaiii,bila ni.xtau pon.rara nk cr katil princess =(

laskar pelangi said...

Para ibu semua suka la shopping situ ye..Habiskan duit beli brg2 utk anak2;)
Rambang mata tgk mcm2 barang..

~ NANA ~ said...

alaaa bestnye! this time i x dpt pegi coz hubby tak cuti :( frust betol

mummy ammar said...

huhu...baru plan nak gi beli...tak tahu pula kena ukur2 bagai...thanks tau bagitau kena ukur...haha

♥ Wina ♥ said...

pernah gi sekali lama dulu pas tu tak pegi dah..ramai giler org!

Jobless said...

Murah tak?

Jobless Girl said...

Murah tak?