Thursday, November 01, 2012

patut lah tak hapdet...




beberapa malam yang lepas...dalam minggu nih..
melalui perbualan telefon....


fared :: sayang nak tido dah...?? baru pukul 9...
aku :: qaleef eeman nak tido jugak dah nih...ngah susukan die la ni...
fared :: tidor dah..??? baru nak borak ngan dia...esok pagi bukak skype..nak borak ngan qaleef eeman.... [laki aku kan out stesen]
aku :: mane ade internet....
fared :: mak nye bodbend..??
aku :: dah kene barred.. [mak aku pakai maxis postpaid-memang laju]
fared :: kite nyer bodben..?? pakai kat lappy mak...
aku :: kan dah akhir bulan...exceed limits dah....slow giler..malas nak pakai.. [kiteorang pakai celcom prepaid]
fared :: oooo....patut ar aku bukan bidadari tak ade hapdet dah 3-4 hari.....
aku :: [sentap] tu pasal orang tidor awal memanjang...anak tido orang tidor sekali...sebab intenet tak ade...kalau tak dah hapdet blog dah nih...ngeh ngeh ngeh..


aku kan tak kerje sekarang..

kat opis dulu..sambil wat keje ley ar curik2 mase hapdet blog..bukak fb bagai kan..[kalau mase sibuk]
kalau mase lapang....lagi bessssssshhhhhhhhhhh...!!!
haaa...ko pon kan kan kan kan.....aku tauuuuuuuuuuuuuu.....[wink] 

jadi...aku hanye akan hapdet blog biler qaleef dah tidor malam nyer...sebab tu lah waktu rehat aku...dan waktu qaleef tidor paling lame dan lena...

siang?? kalau qaleef tidor..aku akan buat keje umah..mengemas..memasak semua... dan buat segale kerje yang tak boleh dibuat time waleef berjaga...
atau...eerrrr...aku tidor sekali ngan qaleef....ngeeee...

biler qaleef bangun..?? -keje aku melayan..meneman..bermain dan mendidik die...
kalau dah siang malam ngadap tenet fb blog bagai...biler aku nak buat keje umah..paling penting..biler aku nak mengasuh si anak kan...-curi tulang...heheh..

jadi biler kate tak de tenet....
kebaikan :: aku cukup tido..sebab aku tidor awal...bangun pagi tak ngantuk...sekarang...qaleef bangun kol 8 pagi...lepas subuh..ngaji sikit...tak yah ar ko kate nak sambung mimpi indah...
keburukan untuk aku :: tak de bodben..tak de line tenet...tak de makne ar blog aku nih....



p/s :: eerrrr...laki aku kompem tau..tenet dah boleh gune....


22 comments:

Anak Lebah Comot said...

Hihihi..patut pon xder past terbaru. Pk mcm jasmin mood kelauttt...

eima said...

ptt la ingatkan bizi bisnes

CikNaa said...

ingat mse interview ritu, dia siap tnye suke fesbuk tak? kalo suke, awk mesti jenis kaki tido lewat kan? kakaka.. itu tidak benar, sbb ciknaa bukan jenis hadap tenet smpai tgh mlm..hihi.

Anum said...

oooooo

Ayiesha Sani said...

setiap 1 jam mesti bukak "aku bukan badadari"..nk tgk entry terbaru..tp frust xde lg...tp ooo patutlah..hehe

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

hehehe...sis, dulu sy pakai maxis postpaid.sekali tu bil melambung cecah 300rat. rase cam bengong je.sebab bila dah sampai limit, bukannye diblock, makin dicas byk adela.huhu~ last2 skrg maera pakai maxis prepaid.tiap2 bulan habis rm48 je.lega =)

puan.mila said...

bestnya suami baca blog isterinya..suami mila jgn hrp nak baca, bukan dia minat pun..heheh

MizzTina said...

ehehe..baek punye ayat laki akak..

araa cruch said...

HAHAHA ! KAK ATY TU PERLI TAU..

Izzati Asyraf said...

saya ni tengah curi-curi baca blog awak la time keja ni..hehehe..

YanaUjang said...

oo gitu alkisahnya..hewhew mmg slalu on9 pn kt opis..duk opis x se-bz suri rmh..hekhek =)

Cheyan said...

hehehe..ok la jugak nak update blog..kite ni pulak malas ya ammmpppuuunnn..

Shizan Syafik said...

patutla.. hihihi

fifi tiez said...

Sy kena update siang sbb ank asyik bjaga malam..patutla akk lma senyap je

LuN@_aiDi said...

patut ler ponn tak hupdet..
ingat mood ke laut dah..ngehngehngeh..
kteorg lak br line tenet masuk ke umah neh.hihi

Gieyana said...

Klau dok umah mcm2 nk buat...mmg x sempt nk bw..tmbh lk tenet problem, lg mls...huhu

Gadis said...

same la kiter kak..
bile time malam tu la time Darwisy tido paling lama n lena..
kalau siang mmg x dpt la..
mmg auto publish je la jawabnyer..hihihi...

D Yatie said...

boleh nak kata...jeles nya dok umah jaga anak!!!!! ^_^

e k i n ♥ y u s r i said...

hehehehe
patutlah lame x update

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaaa,, suami akak macam suami saya,suka jenguk blog.

Mimy Hamid said...

aku pn bz tak dan nak jenguk...nak update blog sanggup tak lunch kat opis hehehe..balik umah?? hmm masa untuk anak...

Cik Puan Rara said...

ohh patut lah xupdate.tu lah,pakai broadband ni payah kan.rara pon selalu update bagai kat opis,ni dh cuti.pakai jelah broadband yg lembap ni.nk blogwalking pon slow.