Monday, November 26, 2012

PUREEN stock clearance



heboh ko pergi pureen sales nih....ngeeee....
waktu ni ar nak borong sakan..
dah kate ko murah kan...............

aku memang dah lame plan nak gi sini...
awal2 dah cakap ngan laki aku...
nanti pureen buat sales macam ritu...nak gi beli baju basahan tuk qaleef banyak2 kat situ...

nak carik baju qaleef....-baju dok umah...
dah lamer giler kot tak beli baju basahan pakai hehari tu tuk die..
kisian dok pakai ulang2..-walau pon die tak peduli pon...
eerrr...aku rase kalau tak pakai baju lagi die suker agak nyer..lapang jer rase...huhu...


kat Pureen warehouse sales kali nih...
same jer macam tahun lepas...macam biasa...ramai orang...dan kene berebut...
lagi2 kat bahagian pakaian...
macam ikan piranha jumpe manusia aku nengok masing2...
asal orang tu bukak kotak jer tambah stock baju dalam bakul..
sekelip mate jer hilang...!!! 
yang paling sakit hati biler aku nengok orang main sauk sampai berpuluh helai baju seluar yang sama masuk dalam bag die...
kain baju yang sama...??!!!! - kompem ko pilih selai jer kannnnnnnnnn.....
lain ar kalao ko rembat lain2 kaler baju yang same..aku ley gak ar terime...hadeeyyhhh....
hagak2 ar ko kan....satu kotak...baju2 tu biasenyer same saiz jer kot..ko sebat 2-3 helai cukup ar..
jangan ar pentingkan diri...
dah ko rembat banyak2 YANG SAMA baju suar kalernyer...
pastu ko dah pilih2..ko biar jer besepah kat tepi2 jalan..
geram hokeh...!!!

sigh......

people now dis........ggrrr.....


okeh2...ko nak cakap...normal kat pureen kannnnn...
iyerrr...tahun lepas agu pergi dah...macam tu ar ghoper nyer...
pergi dah lambat...biler sampai dalam tu..tinggal baju2 tak besh jer..
kaler2 pon tak menarik...sadis...
amik jer ar ape yang boleh...
kalau ko nak...kutip ar ko sendiri kat dalam plastik tepi2 jalan tu selambak..
tu pon kalau ade tinggal yang besh2 agi...

macam tu ar pengalaman aku pergi tahun lepas...
mase tu..ngah pegnan lagi...
tak de niat nak beli baju banyak...-sebab tak tau yang kat situ kain baju tu yang paling besh nak shopping time tuh...
tapi...dapat ar gak rembat barang2 keperluan -yang agak penting- lain...

so kali nih...tak mo jadi macam tahun lepas..
beli baju tak sampai 10 helai pon mase tu...rugi..[sebab murah]-tapi dah tak banyak tinggal dan pilihan tuk newborn/s..
kali ni..aku masuk2 terus ker bahagian belakang..-tempat kain baju-
memangtu fokus aku kali nih..
sebab qaleef dah tak de baju basahan..!!!
ko tau tak...selain baju jalan-baju raye ritu tuh...
sepanjang 7 bulan nih...kiteorang tak pernah membeli baju basahan langsung tuk qaleef tau...!!
haaa...ko bayang kan lah...
berpekdah gak ar sebelum beranak ritu beli baju selambak tuk qaleef..
so..pastu..tak yah ko nak sibuk2 beli lagi..
dapat gak ar bertahan sampai 7 bulan si qaleef nih...
tapi banyak gak ar aku dah bungkus2 simpan sebab dah kecut...
makin lame makin kurang baju die..
kalau dulu..seminggu-2 minggu sekali basuh baju pon ok lagi....
sekarang..kalau seminggu tak basuh..muler ar aku dah gelabah kucing..
sebab baju2 dok umah lelagi baju dok siang..dah habes pakai...





ni jer lah baju seluar yang aku beli tuk qaleef...
banyak..??banyak sikit ar dari yang tahun lepas aku pergi tuh..
ni pon aku rase tak cukup...ngeh ngeh ngeh...
kalau nak ikut kate nak borong semua..mau 3-4 rat tak cukup...
jadi beli jer ar ikut bajet yang di beri...



lepas setel pilih baju..baru ar ke depan tengok barang lain lak..
tapi tak dapat nak membelek sangat pon...
ramai orang...malas lak aku nak menyelit2..
cukup ar dah menitik peluh kat tempat kain baju tuh..
so beli ni jer...-memang ni jer pon yang nak di beli selain kain baju-

serbuk sabun basuh baju khas / dan refill liquid cleanser 
yang 2 botol sabun mandian baby yogurt tu...-Sarah nyer...aku tolong belikan..
aku nyer tahun lepas beli tu tak habes lagi..huhu...
sebab tak sesuai ngan kulit qaleef yang sensitif..
last2 aku yang pakai...




aku dapat rembat 20 pasang baju untuk qaleef dan 7 pasang baju untuk Lu'lu...
memang agak puas hati...-kalau ikutkan hati aku..nak beli lebih lagi..!!!
rase macam tak cukup jer..!!!





harga baju yang aku beli...antara 3 hengget hingga 10 hengget
ade gak yang 15 hengget lawo2...tapi aku rase..lebih berbaloi kalau kate nak borong baju range harge ni..since kate nak borong banyak kan..
yang 3 hengget tu -seluar lain dan baju lain..
so..sepasang hanye 6 hengget..
10 hengget tu pulak..sepasang siap suar... 
ade gak aku beli 5 hengget...baju sahaje..tak de kawan ngan suar..




dan paling besh kali nih...merase gak aku pilih dan beli baju baby gurl..!!!
untuk Lu'lu..anak susuan aku tu...
nak beli tuk anak sendiri lagi -tak dapat-
baju baby gurl sangat menarik tuk aku belek..
aku rase..kat pureen sales ni..banyak baju pompuan jer...comel2 lak tu..
aku dengki...huhu..
tu sebat jer baju tuk Lu'lu sekali..
7 helai baju ni..lebih kurang 30 hengget jer...


pureen warehouse sale ni setahun 3 kali buat hek..-aku baru tau..
ritu mase nak dekat2 mengandung [atau mase aku dah beranak]
ade gak dengar sekali pasal pureen buat sales ni..
tapi waktu tu..tak rase atau tak dapat nak pergi.. [tak hengat situasi aku waktu tu]
yang aku tau..akhir tahun ni jer...-tahun lepas pon pergi akhir tahun gak..bulan 12..

tapi kalau buat tetiap bulan pon..
aku tak rase aku sanggup nak pergi tetiap kali die buat tuh..
siyes tak berape nak gigih...
dapat pergi setahun sekali pon ok dah kot...
lagipon...aku rase..mungkin setahun-2 ni jer kot pergi..
biler qaleef dah besar..tak pergi dah..[melainkan kalau aku pegnan lagi]
sebab...kat sini banyak barang..terutamanyer kain baju tuk baby lebih kurang setahun nyer saiz jer...
tadi ade gak tengok2 yang saiz 2-3 tahun...
tak ader...[aku rase] dan tak banyak pilihan berbanding kain baju ngan barang2 tuk newborn..
pampers banyak ar yang saiz besar2 tuh....

jumpe blogger...??

eeerrrr...mintak maap ar...aku kalau bershopink selalu memang tak perasan orang dah....
tapi ade gak yang menegur kat situ..-tapi tak dapat nak beramah mesra pon..
sebab ramai orang..[mintak maap yer]
ade gak yang kate nampak aku..tapi tak dapat nak menegur...
aku paham situasi ko saat tu...ngeh ngeh ngeh...
ko pon sibuk nak menyopink gak kannnnnnnnnn.........
cume sempat tegur zara [ekin]...tapi ekin nyer tak de pon..
asben nyer kate...-ekin ngah sibuk pilih baju-tau dah....heheh..





p/s:: masih ade baju qaleef yang new born...0-3 masih boleh dipakai sampai sekarang....

37 comments:

Rinah said...

wah! memang tak rugi borong banyak2.. bestnya kalau sabah pun ada warehouse camnie..

p/s:: jenama apa? tak rugi beli.. dari newborn hingga umur 7bln pun still boleh pakai..

Anum said...

shopping for baby :)

With Julia said...

waaaa best betul sesi rembat merempat pureen sales...yehaaaaaaaaaaa! cantik2 baju qaleef...mesti bertambah2 hencemmm :D

@YUNID@TI said...

wah banyaknye shooping.. tapi kalo dengan harga itu ape salahnya... berbaloi baloi...

Diana said...

Bestnyer...

Naper saya tak pernah tahu...hihi
Nampak sangat kurang ambil tahu pasal hal-hal nih....

Biasanya kalau nak menyopping baju Eusoff pergi jusco je.. nak budget sikit pg Gaint..[tapi harga cam mahal jugak...

Kat Pureen stock clearance nih betul-betul murah la.... sepasang RM6 uihh...murah betul.. kat Gaint pun takde harga nih....

Macam mana eh nak tahu bile ada Pureen stock clearance lagi?

hhihiih...

Mrs Lurve said...

memg untung pegi..dpt berjimat byk nie..murah2 pulak..

Myra Jay said...

Fuhhh banyaknya..
Memborong sakan tul :D

MizzTina said...

kwn sy pun g, dia kata ramai giler org kt sn..

as ♥ Leenda said...

yeayyy..memang berbaloi baloi...hehe..

m@m@yAyA said...

jaola nak pegi~ [cedey]

xpelah nak pegi baby expo kat mivaley jumaat nie,nak borong pampers ngn baju bajan~
sebedang jer kan ckp ksian ank xda baju da,asik pkai bju sm jer~
walhal bla da byk baju dok ulang baju tue jugak sb yg lm da ke bwah xingat tue tetnba leh kua ank xda baju jer~

hish nasibla kan bla ada anak kecik nie..huhu

izwahasnan said...

aty liquid clencer berapa RM1 beg...?

Allene said...

gara2 tak gaji lg... kami kurung diri dalam rumah... waa.... jeles... bnyk nya baju qaleef... :)

Ryn said...

shopping x ingat dunia...best nye aty...tgk baju2 tu geram nye...tp nak besesak kalau tgh bwk perot ni..mau semput...hehehehe...baju bby girl mmg leh wt giler tengoknye...:)

Gieyana said...

bestnyer...mmguntung kalau g sale cmni..semua brg rs nk borong..:-)

mama ila said...

waaaaa...jelesss tau tgk baju qaleef n lu'lu...kat terengganu xder warehouse sales barang2 beby camni...sob..sob

fifi tiez said...

Kan best kat jb pun ada.sejak bby lahir,xdpt bli baju dia sebab xde masa..nyesal tak beli banyak masa peknen

Izzati Asyraf said...

syoknya..tak berkesempatan nak pergi..hubby kerra waktu tu..huhul.

Mimy Hamid said...

berbaloi...huwaaa jeles....aku teringin nak gi pegi sini tapi laki aku tak suka bersesakk..huwaaaa...nak nak

CikNaa said...

murahnyeeeee... haih, nape la tak dapat pegi. ni nak salahkan hubby duduk jauh nih.. hoho.

aimaniman said...

akak memang surrender.. x mampu..walaupun hati memang nak, tapi kudrat x ada..

baju basahan harian anak2 beli yg x da jenama jer, kalau terkena getah rambutan ke apa ke x da le menyesal gila...

YanaUjang said...

ai pi semlm..smpi kul 10am ++...xde la ramai org mcm ai pi last year..berator nk byr pn xpjg...dlm 11.30am dh settle soping, byr segala..haha ai assume maybe sbb org gomen dh dpt gaji awl, so dorg dh xde duit nk soping..sbb tu xramai org..ngee~ boleh??

tp tang baju ai xjmpe lak baju yg saiz bsr..sume saiz kecik2 je..so ai dpt rembat 2 lai je..iskk ai byk bli stok sabun2, wipe tisu jek..oke la..mmg berbaloi sgt harga =)

ettyzukhair said...

sukenyeee...tp..jgn harap dpt pegi lg..huwaaaaa!!

BuNGaKRiSTaL said...

aty, sama ler.. orang pn wat review pasal ni... hihi.. memang gila kan? hari tu tgk2 gak kot ada nampak org yg kenal..

tp tu lah, dah 'panik' macam tu.. tak dan nak tengok dah.. ;p

LuN@_aiDi said...

wahhh sakan memborong! beshhnyer aty.. byk bju si qaleef.
pos mai cni cket.hihihi
Sabun basuh baju pureen tuh wangi! suke
liquid cleanser tuh pun besh.
usaha bwk dr msia tau.hihi

e k i n ♥ y u s r i said...

suami kite ade ckp jumpe akak
kite tgh bz memilih baju
hehehehe

yusri pegang zara sbb si kecik tue dah mule panas
smpi tetido dah

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii kalau camtu punya murah, mmg wajib rembat byk2, sebyk yg boleh...bestnya

mrs gold said...

pi jugak semalam..tapi baju utk NB tak dak..rembat jugak la yg saiz s.kn pi supermarket la nak cari NB pnya pas ni

D'lla said...

Fuhh kalo la duk kt kl..mmg borong habis..enjoy!

lind said...

Pureen warehouse ni xde ke wat kat penang?

Hidayah said...

mak aiii...smpi tiga hengget pun ada..alamak...

awak..next time klu ada ..awak heboh la sikit ek..kita tak tau smpi murah cam gini..berbaloi baloi beli...
buat pakai hari hari...

:)

tahniah la..mummy tegar berjuang nih..
:)

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh jelessss....xdpt pergi pun sbb xde org nak jga daaliyaaa.....waaaaa....

Gadis said...

bestnyer kak..
cantik2 semua baju yang akk beli..
serius ni..

ain x dpt pegi lagi..
huhuhu..
mmg sedih

Mommy_Cha said...

tak ingat pon nak pegi membeli brg kat sale ni. padahal taklama lagi nak dpt baby lagi. hh! dasar perempuan..
actually malas nak berebut pastu pikirkan ramai2 boleh pitam. ku simpankan niat.
err aty berapa rege sabun baju tuh eh? sebab sabunn tu mmg best..tapi rege kat kedai runcit mahai nak mammm.....!
pokai ai.... kihkihkih!
neway, bestnya sopink sakan mcm aty...if i can...i pon nak sopink sakan..:)

Erina Asmawani said...

wahhh! syioknyaaa dapat memborong bebanyak..Besttt!

Baju Aqil banyak dah, tu yg x pergi. Lagipun takut nak "berperang" ngan org ramai..huhuhu

ctmah said...

syoknye tgk baju bertimbun.i tak larat nk duk situ lelama. dpt rembat 5 helai jek.pastu terus blah gi depan.huhuhu

Anonymous said...

people now dis ke people nowadays?

hehe

Shakina Farhan said...

berbaloi2..ok..kite baru tau baju2 mcm tu pggl baju basahan..hihi..