Thursday, December 27, 2012

aku ber-shopping tengah malam...


hagak2 la ko kan....
sampai nak bershopping tengah malam..ape kejadah nyer...

tapi aku siyes...aku gi shopping kol 1.30 pagi..!!!

aku gi shopping buku kat pesta buku BIG BAD WOLF 2012.....
hari Jumaat malam..eeaahh...dah kol 1 pagi tu consider hari sabtu ar....

dah ko kate waktu tu BBW tu senang dapat parking kan...
tak ramai orang macam waktu siang..
jadi gigih ar aku buat ayat mengajak laki aku pergi tengah2 malam tu gak...

aku dah lame tau dah pasal bbw ni...
tapi tak berkesempatan nak pergi..
laki aku pon baru jer balik dari out stesen -tak sampai seminggu...
dan lagi...ramai pulak yang tunjuk2 gambar ramai giler orang...

minggu lepas tu..minggu last..
aku dah pasrah tak dapat pergi...

kalau ikut aku memang sanggup jer redah..
pureen warehouse tu lagikan sanggup..inikan pulak kate pesta buku kannnn....
terkilan gak ar kalau kate tak sanggup nak redah...
tapi mengenangkan tak de orang nak tolong jage qaleef...
dan kalau nak bawak meredah ramai2 orang macam tu sorang2 tanpa fared...
akutak sanggup..jadi aku mengalah........ *sigh...

jeles hokeh tengok orang shopping buku banyak2 murah2....sob sob...

ritu...aku tak tau pon yang weekend BBW ni buat 24 jam...!!!
kalau tak..fes week tu aku dah pergi daaaahhhhh...!!
rugi tau datang lambat2..banyak buku2 menarik dah habes...
lagi sekali terkilan...
tak per..tak per...dah tau ni kan..tahun depan ley ar ready awal2...

kredit tu Mimy sebab die bagitau kat blog die kate pasal nih..
tak habes bace...terus kol die..eerr..maghrib2 jumaat tu..ngeeee..
sebab...tak sabar nak dengar perkabaran yang jumaat malam tu boleh ker gi...
biler die kate jer adedan boleh...aku terus dok ngendeng kat laki ngajak pergi malam tu gak...
lepas jer si Jozan setel lawak die kat maharaja lawak tu...
tak tunggu pon sape terkeluar...terus siap2 nak kuar dah...
bajet sampai sane dalam kol 1 pagi..hamek ko...

betul...sampai kol 1.15pagi...walaupon banyak gak kereta..
tapi masih senang nak dapat parking...besh...!!
dalam hall bbw tu pon...tak ar sesak macam aku tengok gamba ko tunjuk tuh...-senang hati..





masuk2 hall..terus nganga2...terus terujer giler..
fes step..ke tempat buku kanak2 dulu....

tapi tu ar..dah hujung2 expo kan..
buku2 yang aku bajet nak beli...yang aku tengok ko beli besh2..
dah tak de...!!! banyak dah habes... huwaaaaaa.....
tapi tak per..banyak lagi gak buku2 yang menarik...kalau rajin mencarik...
rajin...??? hurrrmmm...bukan tak rajin nak belek kotak2 yang kat belakang tu..-yang orang tinggalkan..
aku pasti dalam tu banyak buku2 besh..
tapi mengenang kan dak qaleef yang terpakse ngikut mak nyer saiko nak shopping pagi2 buta tu gak...
membantut kan hasrat aku...
aku tau...aku tak dapat lame2 kat situ...
jadi manfaatkan mase sepantas yang boleh sebelum qaleef buat lagu sendiri..haaiihh....

dapat gak ar pusing2 belek2 buku kat tempat lain gak selain buku2 anak nih...
aku carik buku cook for baby -mimy kirim- tapi tak jumpe...!!
aku pon nak gak beli tuk aku...tapi malang nyer...nak sejam mencarik tak ade..
dah habes agak nyer...sob sob...

sempat lagi singgah membelek kat tempat parenting...
rembat gak ar buku tuk aku...

laki aku pon beli buku besh gak...-aku suker..

dapat ar 4-5 bijik buku tuk kiteorang...

tapi paling banyak beli buku qaleef ar...aku rase...10 bijik kot...tak kire la pulak...
men sebat jer....




ni mase dah nak bayar...tak ramai pon...
dalam kol 3 pagi...
ko tengok dak qaleef dah start buat irama 'balada'....-kesian kamu anak-
aku rase...kalau aku sorang pergi tu..mau aku sempat solat subuh agak nyer kat sane..ngeeee....
siyes...sangat besh kalau betul2 dapat lepak membelek buku satu persatu...




ni buku qaleef yang aku dapat beli..


harga memang murah giler kot...paling mahal pon 10 hengget...dan paling murah 3 hengget...
tapi tuk buku makpak nyer...rm 12 -rm 20 hengget...bagi aku masih terlalu murah dan berbaloi2..




kiteorang sampai umah rawang dalam kol 4 lebih...
laki aku dah muncung...sebab sabtu pagi tu die kene masuk opis...
[terime kaseh banyak2 sayang sebab rela bawak dan teman orang pagi2 bute bershopink]
tuk aku kol 4 pagi..masih ok..sebab aku memang dah biasa tido lewat...
si qaleef pulak...biler sampai jer umah..tukar baju pampers semua..
kemain segar bugar..!!! tapi makpak nyer dah malas nak layan...main la ko sorang2....
tah pukul berape die tidor aku pon tak perasan...
tau2 die datang sondol2 ngendeng2 mak nyer nih nak nyusu dan terus tidor...

pelik nyer...die boleh pulak bangun macam biasa pagi tu...haaaiihh....
mak nyer baru konon2 ingat dapat tidor lame sikit...tak de lah maknenyerrrrrrrr.......
huwaarrgghhh...ngantuk....

tahun depan ade rezki nak datang lebih awal...
qaleef mase tu dah besar sikit...mungkin lebih senang nak handle..[kot]
ley ar dok lepak lame sikit....ngeeee...

nak share tips sikit kot ko nak gi bbw ni tahun depan [insyaallah kalau panjang umur]

-selain gi tengah2 malan hujung minggu -tak ramai orang berbanding siang..senang nak dapat parking dan tak payah beratur nak bayar panjang2..

-bawak bakul trolley  atau bag plastik macam bag ikea tu -kat sane die bagi kotak tuk ko pilih2 buku..
aku rase macam susah sebab agak berat nak gendong kotak tu kehulu kehilir..tu belum aku kekadnag kene dukung dak qaleef atau kene tolak stroller die..

-kalau ade pilihan -tak yah ar bawak anak kecik macam dak qaleef tu..
aku tak de pilihan...tak kan aku nak gi sorang2 pagi2 buta camtu tinggalkan qaleef kat laki aku..memang tak ar kan..

-sebab pergi tengah malam pagi buta..dan tak ramai orang..keadaan sangat2 ar sejuk dalam tu -jadi stand by ar baju lengan panjang or tebal sikit..lagi tuk dak tecit.. [seb baik mimy dah mention siap2]




p/s :: next nak cerite pasal penyimpanan susur atur buku qaleef yang memeningkan kepala aku..









24 comments:

yUmIe said...

i xg..tp dpt gak 2 buku tuk iman.kirim kt ex-opismate.geram je tgk buku yg iman dpt tu.klu dpt pegi,mmg harus giler.huhu

fifi tiez said...

Fuh,kalo sy,mau sy beku kuar pepagi buta cmtu.best akak blh bw baby kuar mlm.sy x pernah merasa sb mitos kuar malam,nanti masuk angin..grr!

TiranaAduka said...

salam sis
Tirana aduka dtg melawat sis

Mama Adam said...

Jeles baca sbb x sempat pegi pun. Dh siap2 nk g, ada tetamu dtg. Dh namanya last minute shopping, tiada esok bg ku

Anum said...

salam
selamat pagi
singgah kejap :)

Salhah Suhot said...

kte pun nak pegi x dpt...next year la kot...:)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok je dgr ramai shopping kat sana,, insyaallah nx year nak pergi.

♥ Wina ♥ said...

me pun sempat terjah sini masa ade kej last week..mmg berpinar bijik mata tgk buku budak² murah²!

orang malaysia memang suka membacalah..kagum tengok ade yang sampai bawak luggage bag datang cni :) :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

walau dah lewat tp lau snng cri mmg besh!!

antalya said...

akak pegi ptg jumaat tu kejap.asyik la dengar announcement pasal anak hilang hahahaha.pi sorang senang.tp akak tak gigih n beria nk mencari buku sgt.dpt 3ketoi je utk anak2.si kakak akak belikan buku sticker ngan colouring book siap ada crayon.dedua ratatoulie.byk stok time tu. si adek plak dpt hardcover book toy story count 1-5. tak belek betoi2.rupanya gambo nombo 5 tu si idong penyet b.bi..hahaha gasak lah

cha said...

BBW ni bukak 24 hours kan? i tgk kwn2 i smpai 3,4 pagi pun ada yg dok melepak kt sane. haha kesian husband u sampai rumah lewat. xpe bukan selalu kan :P

With Julia said...

sonok sekali sekala keluar jenjalan beli buku tengah2 mlm...comel buku2 qaleef murah plak tuh hehhe ;)

With Julia said...

sonok sekali sekala keluar jenjalan beli buku tengah2 mlm...comel buku2 qaleef murah plak tuh hehhe ;)

Fiza Rahman said...

Bestnya. Tak sempat terjah lagi...huhuhu..

mama ila said...

qaleef...kul 3 pagi awak x tdo lagi ek??

LisaLisut said...

whoahhh gigih pagi buta g bbw.haha. i aritu pn ye ye kelam kabut cr buku hannah last2 br tau dia bkn close pn.ceh.kalau tau relax2 je i dlm tu.xdpt cd huhu.i mmg jd rmbang mata last2 capai je ape yg nmpk huhu

MizzTina said...

sy xpegi pun bbw tu padahal berkali² ke mines.. mende la sy ni

mummy ammar said...

cian baby qaleef tak tido layan mama dia beli buku...hihihi...:D tapi siyes murah gile!!
:)

O'gosh Iskandar said...

amboi....dasat tu boleh g shoping buku pagi2 buta....terer Qaleef

Cheq Kaq said...

a'aa laa..murah murah murah..best nyer kalo dpt g gak..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Satu impian yg tak mungkin jd kenyaatan la kalau I.. sebab nak gi pasar karat jb yg dikatakan start pukul 11 tu pun my darling tak nak pegi.

AIN NAZRI said...

lagi satu tips.. ain g x ramai org during office hour dan hari bekerja.. dan Auf tgal umah ajerk

Fainie said...

cian qaleef..pic last tu mmg muka protes dah tu..takpe qaleef, mommy belikan byk buku warna-warni utk qaleef

Ayu azmir said...

wahh banyaknya buku qaleef