Tuesday, December 04, 2012

beli walker lagi @ Mamalove warehouse clearance sales.??





sori ar ritu aku bagitau ko lambat sangat pasal sales tu..
sempat ko pergi...??
banyak barang lagi mase ko pergi tu..??
mase aku pergi sabtu tu...derang kate banyak gak stock dah habes...
lagi2 yang murah2...
aku tengok kat car seat..nak beli....tapi dah tinggal 2-3 pilihan jer..
tu pon display nyer yang tak cun sangat...
jadi tak nak beli...

gigih ar aku balik2 dari shah alam ritu update n3 nak bagitau ko pasal warehouse sales tu...
kang kalau tetibe aku cerite show2 shopping bagai nak rak..[konon nyer]
ko marah pulak aku tak bagitau ade sales kat situ...
aku kekadang malas ar nak up lagi..sebab kat blog2 lain ramai gak yang dah up kan...
aku hengat ko tau....
sekali alih2...ko cakap ko tak tau....
macam pureen warehouse sales ritu ar...adeeyyhh.....
sori ar ko....mane aku nak tau ko tak tau....heh...


hah...ni aku dah bagitau..
mungkin lambat sikit ar...tapi tu jer yang aku mampu buat...
aku sendiri pon tak dapat banyak info...
harap info yang sikit dan singkat tu membantu ko hek.....

dah kate aku pon tak plan langsung nak gi sini...
walaupon dekat dengkal jer ngan umah family aku tuh...
kalau ikutkan..mase balik tu...dah sampai round-board last nak masuk highway tu dah...
tapi ajak laki aku pusing balik singgah jap..
konon2 kate sajer2 nak tengok ade ape kat situ..
tak rase langsung nak beli ape2...-aku siyes ni..siler percaye-

tapi biler dah sampai...
nganga aku nengok kemain banyak pilihan barang...
barang nyer tak banyak jenis..tapi satu2 jenis tu kemain selambak ko boleh pilih...
tempat bukak pon tak besar mane...
orang pon tak ramai..[aku rase samaada semua orang pegi expo kat mid valley ataupon sebab ramai yang tak tau pasal warehouse ni]











hamek ko...selambak stroller...buggy..carrier semua hader..

ritu...lepas aku up cerite aku beli buggy qaleef kaler biru kat sogo tu...
ramai pulak yang tanyer..hantar email..tanye kat fb...sms pon hader...
tanye jenama a[e..berape harge nyer....
kalau ikutkan aku mase beli tu..aku sendiri tak perasan on yang buggy kiteorag beli tu jename mamalove ker haper...
asal aku pekenan jer mase tuh...ngeh ngeh ngeh..
dah beli baru ar tau..tu pon sebab aku tengok tulisan kat atas tutup kepale buggy tu...
aku beli rm199 [konon tu harge lepas discount kat sogo tuh..]
sekali lepas 2 minggu beli..tau pulak ade sales nih...haaaiihh...
geram sangat rase hati...
kat sini..buggy yang aku beli tu..harge jauh lagi sangat murah..!!!
malas aku nak cakap lagi..kang sendiri sakit hati...[sebab baru jer beli sekali sehari-dua pastu warehouse ni buat sales pulak]
tak per lah...nak buat macamane kannnnnnnn....[pasrah]







baby walker pon banyak pilihan2 besh dan cantik..-ngan harge yang murah...


eeerrr...kiteorag beli lagi satu walker tuk qaleef...
yang ni ar...harge..hanye Rm 19.90..!!!!
aku beli tuk letak kat umah family aku...
sebab aku kan selalu dok lepak sane..
biler time nak bagi makan tu..kemain la susah nyer die nak duduk diam kalau tak de kosi meja or walker die nih...
lagi2 umah family aku tu..banyak nau barang perabot nyer...
susah aku nak tinggal2kan kalau keadaan memaksa...
alaaa..beli yang biasa2 nyer..ko tengok harge pon murah...
aku pon tak belek2 sangat...
tengok elok...tak der ikat2 tali yang boleh buat qaleef melungsur..
boleh lock tayar...okeh lah tu tuk 2nd walker kan...
qaleef pon macam biasa...memanjang terujer jer die...






sajer aku amik gambar play pan ni sebab kain nyer same ngan waleef nyer buggy...huhu..harge...?? aku tak ingat..
aku rase dalam 130++ hengget jer kot..murah kan.....
ade banyak lagi cun2 cantik2..kalau aku ngandung datang sini..
memang ley sawan gak ar kejap kat situ..ngeeeeee...



swing bouncer.rocker...
ade lagi ape tah name nyer..bende2 besh macam buai tu...
aku sebenarnyer...pekenan giler ngan swing bouncer mamalove ni...
tapi tah kenape rocker fisher price tu gak aku dok rembat...*sigh..
sedangkan mamalove nyer brand ni aku rase jauh lagi besh dan menarik...
[tak per lah..aku pasrah dah beli dan pakai pon..seb baik ar bergune gak]

tetibe llaki aku cakap.. "nanti 2nd baby kite beli yang ni.." [swing bouncer]..
yaaaaeeeeyyy..!!!! kalau baby gurl ley beli yang pink...nak siap ade swing..dan muzik2 lembut..
ade tu..siap ade remote hokeh...menarik nyer..siap ade menan2 gantung yang macam orang selalu letak kat baby cot tu... 
tetibe rase nak mengandung balik...eeeeaarrr.....apekaaaaahh....




high chair kat sini pon menarik2 gak..
pakkal lar yang high chair qaleef tu orang hadiahkan...
jadi tak ar rase macam sawan tu nak datang kat aku waktu tu...



ko time2 aku comot macam ni ar ade pulak nak kene bergambar bagai..haaiihh..-selalu macam tu- gggrrrr.....
time2 aku cun [lar sangat] tak de pulak orang nak tegur2 "macam kenal jer...aku bukan bidadari kan...??"
hamek ko...tetibe feeling retis pulak..ngeh ngeh ngeh....

hemek ko...muker pucat...selekah...sebab ingat nak terus balik rawang jer malas nak singgah mane2 dari umah family aku tuh..anak pon comot baru bangun tido..
tetibe nak gak ko tepek kat blog...dan itu lah reality nyer aku yang bukan bidadari nih....huhu...
[kalau bidadari mesti cun jer kan tak kire mase...ngeeeee]


pembace tegar blog aku...salwa...siyes ni die pembace tegar bagi aku...
biler die cakap die bace blog aku dari sebelum aku kawen..dan ni sampai beranak sorang...sampai die boleh ingat aku pernah keguguran..
die boleh ingat banyak bende pasal aku...
aku sangat2 lah terharu giler..
time kaseh banyak2 yer salwa sebab sudi baca blog yang tak seberape nih..
malu ai tau....gedik tak..?? [muwahahaha]
insyaallah ade rezki kite jumpe lagi..





ko beli tu jer ker at hoii...??
eerrr...aku beli kereta tolak tuk qaleef....tu pon yang paling murah..heheh...
rase2 macam nak beli jer kereta yang besar tu..yang ade remote tu..
si qaleef letak dalam tu kemain seronok lagi...
tapi mengenangkan tak tau celah mane nak parking dan simpan endalah segedabak tu..
jadi..nanti2 lah dulu...
pindah umah baru...[tapi mama tak janji tau qaleef..tu abah yang kate nak beli]..


p/s :: warehouse ni serentak ngan expo kat mid valley ek...aku tak pergi...sebab takut berada di luat kawalan biler shopping kat sana...





41 comments:

YanaUjang said...

waa xtau psl warehouse ni..lg pn ai bkn ada kt area kl..pi kedah weekend ritu..hikss next warehouse inform awl plsss..murah gilerr kot brg2 dia jual..seronok memborong nihh..hewhew ^_^

Ayuni Dati said...

wahh memang murah2 gile.... untung le duk dekat.....

~ NANA ~ said...

oh my! murah giler okeyyy...nasib la i ni tak duk KL...huhu...kalau tahu kirim kat u je beli walker tu...kehkehkeh

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

bagus lah ada warehouse sales ni kan, boleh dpt barang dengan harga murah. kalau ada defect pun sikit sgt

Any said...

waaaa. terlepas sale ni. alaaaaaaaaaaaa...

murah plak tu. cantik2 plak tu.

sob sob

http://mybigpregnantlife.blogspot.com

MizzTina said...

best giler tgk.. haishh, xsabar nk kawen n ada baby.. sabar tina..sabar.. hahaha

Mrs Lurve said...

byknya pilihan dkt sana, walker tue murah je..cantik2 pulak tue..

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg rambang mata tgk..

haah, citer akk pun yui ada ingt.. xpe, semua tu kngn kan..hihi..

akk tulis kt baca =)

O'gosh Iskandar said...

ala...xtau pun...aty kena bgtau lebih2 awal lagi nampaknya....mmg ngah cari high chair lg satu....dah berebut kat rumah...

fiza said...

Wah, banyaknya pilihan. Memang tak tau pon pasal warehouse nih. Alaaa...ru plak rasanya.

mama ila said...

waaaaa....nak gi warehouse sales jugak!!!! hukhuk..terengganu xder

bunga_rose said...

alaa ruginya tak tau pasal warehouse ni.. nyesal tak pusing2 sh alam ni padahal duduk sh alam, tapi tak tau adeiii

LuN@_aiDi said...

ya ampuuunnn aty!! jeles giller i tgk warehouse sales neh..huhuhu
takper-takper tunggu km blk malaysia..
nk jadik sawan sekaki.hihihu

thisisfarhana said...

bestnyeeee!!!! murah gile walker tu! huhuhu

farhana shamsuddin said...

Eh bile ni? Nape bleh miss...x sbr tgu dia buat sale lg...huhuhuh

Wawa Yusoff said...

akak.....kenape x bgtau ade warehouse ni awal2.... sy tgk gambar ni mcm2 ade tau sy nak beli. tsk..tsk.. T___T

e k i n ♥ y u s r i said...

xtau pon pasal warehouse nie
bile ade lg nie ea?
huhuhu

eima said...

mmg murah byk la..... tp aku tak suka pi sbb kompom aku tak beli sbb rambang mata

Nor Suhaiza said...

errrmmmm..untung la dok dekat...
jelez pulak...
hik3...

AIN NAZRI said...

waaa memang rambang mata aku tgk ni.. hahaha.. tapi aku cuma target nak beli buggy je.. kalau travel mudah bawah buggy yg mcm mana ye.. senang aku nak hangkot naik turun flight nie

♥ Wina ♥ said...

wahhh rambang mata tgk!

siap ajak bergambar lagi :)

Salhah Suhot said...

ala..da abes ke??mencik tol time2 sale gitu org kt kampung..

antalya said...

geram pulak akak nk pegi kilang mamalove tu terus hahaha. biar betul price walker tu rm19.90 dik?? buntang bijik mata daku nih

Anum said...

wow bestnya sale

CikNaa said...

byk nye warehouse skrg ni ek.. haih, dpt tengok kt blog orang jela.. huhu. tp ciknaa penah bli 1 jogger jenama mamalove. mmg ok, guna smpai skrg..

IDAZS said...

wow! menariknya warehouse ni. tapi sayang tataupun. kalau tau boleh beli playpan tu. sob-sob

Chekgu Azrine said...

belum habis pantang mana2 warehaouse sales pun tak dapat nak gi..huhu

erna said...

tak tau pun pasal warehouse ni. murah betul walker tu. boleh la kan letak kat rumah. buat anak round sana-sini ok sangat.. best nyer..banyak betul pilihan

With Julia said...

heheh aah kalo g mid mmg x leh buang nafsu serakah beli br2g bb...hbs mak jemah duit melayang kerana si anak yg satu...kalo anak 10? xperlu kata apa2 hahahha...berbaloi lah pergi warehouse tuh aty....byk betul display brg ye..murahhhhhhhhhhh.... :)

Ros Anis Rusli said...

gila tgk walker n brg2 mamalove bersepah...gila tgk walker qaleef hanya 19.90??ayo...aty, kalo ada sale mamalove ni lg gtaw ek...

yUmIe said...

aaaaaaaaa tempting!!.ei nsb xduk KL dh.huhu

Hasnah said...

nie saja share pendapat paed haikal. dia kata better jln letak anak dalm walker. biar dia explore sekeliling dia guna body and sense dia sendiri. salah 1 nak suh dia cepat pandai jln pun xyah pki walker gak. klu pki walkernti dia mlas nk belajar imbang bdn sendiri bila berdiri sbb dia dah tau ada walker. even dia nk duduk anytime, tgn dia xyah nk buat pape. just jatuhkan bontot dia jer hehe.

walker haikal pun dah selamat jln romeooooo... hanya utk tong sampak sayangggg... haha.

just sharing. klu rasa xnk pki pun xpe =)

eamy milea said...

mane ade comot...xcomot pun.. :) cantik je kak atie..

PUAN SUE said...

bestnye warehouse ni.su pi yg kat midvalley.tempat ni tak tau kat mane.kami laki bini ni tak tau jalan sgt

Dyah said...

nanti ada warehouse sale kat mamalove ni diah bgtau...sb dkt jer dgn opis..

Norazura Mohd Rahim said...

UWaaa...pakkal la dlm pantang kalo tak...mmg pantang tok nek bli time murah ni..

Mommy_Cha said...

murahnyer rm19.90 jer...gulp! adik baby nak semua brg baru nih..aduh cena tau??? kihkihkih!

CikPuanHaLia said...

Terima kasih la byk2 sbb share info pasal warehouse tu. Saya gi hari ahad tu..rembat playpen. Memang murah, cantik & cariaaaa..rm139 kut harga dia klu tak silap. Yang pasti memang murah. Tapi masa tu tak terfikir lak nak beli walker..dah murah kan, patut beli jer la sekali.. Apapun, mmg berbaloi gi situ.

Mama Likha said...

wow ! heaven brg2 baby neh.

Cuna Vilearsa said...

Assalamualaikum sis. kalo ada info lg psl warehouse mamalove ni tlg inform k.. thanx

Cuna Vilearsa said...

Assalamualaikum sis. kalo ada info lg psl warehouse mamalove ni tlg inform k.. thanx