Wednesday, December 05, 2012

buaya yang berdiri di bilik qaleef...





hari tu pergi Jusco nak carik pelampung qaleef tuk gi berkelah ngan mandi swimming pool..
tapi macam biasa TER-BELI bende lain....punching bag untuk bilik qaleef.....
tapi aku tak nak ajar qaleef menumbuk sebab aku takut nanti qaleef tumbuk aku...lelaki kate nyer kan..

sebenar nyer dah lame rase nak beli...since pergi umah Sarah..
Qaleef suker sangat gigit menan Hafiy yang macam ni...mengasah gusi..
tapi aku beli bukan sebab nak soh qaleef asah gusi die....
sebab mendalah ni sejenis plastik macam pelampung...
kalau di asah..bukan gusi qaleef akan jadi tajam..tapi mungkin 'buaya' ni yang akan bocor...

tapi macam biasa...saje2 nak tambah 'akseseri' kat bilik qaleef...
sambil2 boleh dibuat main....



lepas beli aku terpikir...sape nak tiup bende sebesar nih...??!!
boleh habes napas aku dibuatnyer...memerlukan stamina yang kuat nih...




macam biasa...kalau aku tak mampu buat...
fared akan gigih buat-kan...bukan demi aku...tapi demi anak nyer....
" boleh datang balik semput orang kalau macam nih"
aku :: tak yah la tiup..nanti bawak balik umah mak pam pakai pam tayar motor adik2...
" mane boleh pakai pam sebarangan.."
aku :: yer ker tak boleh....??





tengok qaleef...betapa gigih nyer abah kamu...




so lepas beberape kali cubaan...beberapa kali berhenti..
berjaye jugak usaha laki aku untuk men-dirikan buaya tu....syabas inspector sahab....!!!




berdiri lah sang buaya di bili qaleef menjadi mandur
macamane die boleh berdiri..?? sebab bawah tapak kaki die yang kudung tu ade pasir kasi berat..
tu yang boleh berdiri tu..



sebab tak berape nak 'tegap' buaya nya...
masih boleh tolak baring..


tapi masih jugak boleh terus berdiri sendiri....
cubaan qaleef nak gigit tangan si buaya malang...


dan sebab kan qaleef lagi berat dan buaya malang ni tak cukup angin dalam badan..
jadi derang tergolek secare berjemaah..!!!


dan lepas tu...tak de gambar sebab qaleef melalak...-jatuh atas menan keras-










tapi qaleef mane tau lagi makne SERIK..
esok nyer qaleef dalam cubaan memanjat tuk naik tonggang pulak si buaya malang tu...!!
berani ko kan qaleef...haaaiiihhh...




ko mesti tanyer berape hengget aku beli kan..?? [soklan popular selain dari -ko beli kat mane-]
iyerrr....rm 9.90  sahaje kat jusco ngan harge promotion sempena nak kismas nih...
kalau tak aku rase harge nyer 19 hengget ker 29 hengget...tak hengat pulak...
ade 3 jenis..buaye berdiri ni..penguin ngan kalau tak silap aku rimau..kot...[tak perasan pulak]
aku pon pelik nape aku tak beli panguin..lagi comel kot...-atau tak de stock mase tu-




p/s :: kesian buaya tu tak de kaki kannnn.....












39 comments:

Anum said...

puas meniup nie sis

Wawa Yusoff said...

elman pun ade 1..! tp elman punye walrus (gajah laut yg ade taring panjang tu) hahaha.

tempat feveret dia gigit adalah tang taring tu. beli kat giant jek :)

Suria Karim said...

yg tukang tiup pon cm buaya jer aty... aty gurau tau... jgn mare... hehehe ampun pak...

MizzTina said...

buaya tu kudung..hehehe.. sian awk dak kecik

fifi tiez said...

Hahaha..sian papa qaleef.sy yg tengok pun semput..

ily♥ said...

Kat bilik faheem pun ade crocodile...tp lekat kat dinding..hehe...
Tp best je ade buaye mcm qaleef pnye tu...hr tu kt umah kazen ade gajah mcm tu...seronok.je faheem main...ingt nk beli 1 utk faheem...x beli2 pun lg...kesian faheem..huhu..

afiewithayie said...

gigih bapak niup boye tu..klo mak mesti sempOt..besh jugak mende nie..nak carik jugaklah untuk zarra..hehe..

Ryn said...

da siap bagi buaya pulak..panjat qaleef jfn x panjat...kalau buaya da bocor..panjat je mama tu..hehehehe...:)

IeRA said...

Salam..

Mesti teruja qaleef bila main tu..

amaniammar said...

wah...gigih papa tiup erk..
mau semput dibuatnya..
nnti beli ke pump kecil tuk tiup belon tu..boleh je ..simpan tuk pump pelampung nnti klu bawa qaleef g mandi manda..

nak nak sma tinggi belon qhaleef ni..
kna perhati la dia lps ni..kang berkuda pulak dia ats tu..akal bdak kecik x jangka dek ibu bapa

Mr n Mrs Zaidi said...

hahahha..gigih maknya ambil gambar anak, anak nk jatuh pun tak sempay nak sambut...tp mesti tergelakkan tengok ragam anak2 main kan..daaliyaa ade satu, tp panguin..kecil jer la ayahnya beli kan...digigitnya smpai kesian tgk panguin tu....hahahahhahaha..bila nak jupe qaleef nie..nak gomol2..gerammm

ettyzukhair said...

mlm ni ada pasar malam depan rumah pun ada jual benda alah ni..meh reramai gi borong..umah den ada macam-macam bentuk dah..2jam je maximum main..pastu bocor..ganas-ganas anak2 buah ku hahaha..

iietamalek said...

memerlukan tenaga yang kuat dan kesabaran yang tinggi ni...hehe

CikNaa said...

untung qaleef.. menan comei2 sume.. hehe.

Mrs Lurve said...

jenuh tiup nak bg penuh angin tue hehehehehe

mama ila said...

alahai..kesian qaleef... jatuh berjemaah eh ngan buaya..takper..anak lelaki..kena lasak sket..hihihi

farhana shamsuddin said...

I pun bwli...tp x tiup2 dh lebih sebulan
.x larat

wanie said...

aty.. blog aty ader malware ( entah betul @ x...) banyak kali cuba br leh blogwalking blog aty...

AIN NAZRI said...

memang sangat gigih ler papa qaleef ni.. kagum betol.. huhuhu.. kiut buaya tu.. hati2 ye qaleef

Zurae said...

bertuah betul Qaleef... bukan main gigih abahnya tu meniup....

Budak2 mana nak serik jauh berpuluh kali pun... lagi plak lelaki...lasak la... ;)

Zuraidah Butang said...

hehe kene beli pump kecik kot..kat kete ade pump kecik kan..jimat tenaga tiup..hehe

MimahAjil said...

comel..comel..comel..
sesuai la dgn usia Qaleef yg dh boleh berdiri..tp kesian bila dia terjatuh tu..

Mimy Hamid said...

lsat week aku gi jusco tak jumpa pulak...nak cari la...biar ada kawan si fayel ni..kt belah mana

♥MAMASYAZA♥ said...

wehhhh penat tu kalo nak meniup. boleh semput dibuatnya...hehehehe

Mommy_Cha said...

kemain papa dia tiup..semput napas tu...hadoiyai.
cpt si qaleef berdiri eh? mikha baru terkedek2 angkat bontot.hadoiyai malas sungguh tu!

Ayu azmir said...

sianya jatuh, hehehe... puas nak meniup.... boleh pening ni kalau sendiri buat...

eima said...

tgu la qaleef besar sikit paham apa itu otomen ..mmg die kerjakan buaya tu cam raksasa...hahaha

Ros Anis Rusli said...

meriah bilik qaleef

yUmIe said...

hehe comel+klakar le qaleef..tp iman pn slu mcm tu.xreti serik gak.dh jth melalak,xsmpi 5minit lps tu buat lg.haishh

puan.mila said...

kesian asben aty..termengah2 tiup..demi anak..heheh

Veelara said...

Gigihnya tiup.
.beli pam kt jusco,rm9.90 husben kite beli....utk pam bnda2 cmni.hihihi...

Aty,kite beli pelampung iman tu kt pd..sbb ms tu mmg g pd.murah je.sepuluh ringgit.kite tgok kt jj,mahal :(

Mama Likha said...

tjuk entry kemahen lg ! huhu

Gadis said...

gigih betul tiup buaya tu...hihihi..
tapi mmg cantik la...

ader 1 tpt kat jb ader mainan yg diri2 mcm buaya tu..mcm2 bentuk kartun nyer..
tapi x igt kat mane..
xper,nnti balik jb nak pegi survey kat mane...

antalya said...

kesian sungguh tgk ayahnya qaleef tu dibuli dek anak bini

Izzati Asyraf said...

jenuh semput la nak tiup buaya tu..dah la besar..demi anak ..sanggup buat apa saja..

puding roti said...

hehe tabah dan gigih meniup tu..
kesian qaleef jatuh tp sempat snap momen tu yg lucu tu huu

Mummy GreenyHouse said...

Aleesya punya giraffe! tp dah simpan dlm kotak..tunggu rumah baru pindah nnt baru dapat kumbah semua dlm bilik kids..tp xtau bile la dpt rumah barunyer...huu

oshinz said...

wah da ade geng la si kecik ni. hehehe. kelakar tengok ayahnya gigih tiup. adoi..

nuraida said...

aty nk tny kalau kita nak buat bilik baby...perlu katil single atau queen...apa aty rasa...kalau single nanti dh bsr mcm membazir je...nk minta pndpt aty