Thursday, December 06, 2012

besh sangat ker tengok lampu kat I-city tuh..??






dok shah alam dah bertahun -sebelum pindah ke rawang-
tapi sekalipon tak pernah jejak kaki kat I-city seksyen 7 tu..!!!
kalau ade orang tanyer...macam malu jer nak cakap tak pernah sampai..ngeh ngeh ngeh...

mase I-city tu baru2 nak hidup...
aku baru jer bertunang ngan laki aku nih...
mase tu..I-city langsung tak popular..
aku pulak ternampak bunge warne-warni lampu lampan ni mase dalam kereta on the way nak ke mane tah mase tu..
terus ajak fared pergi...
tapi fared cakap mase tu.."ampu jer pon...nak buat ape tengok..."
aku pasrah waktu tu....
sekali sekarang..kemain popular lagi I-city tuh...
dari free dulu..sampai sekarang..berbayar dah...
hamek ko..dolu2 free tak nak pergi..
sekarang siap ade water park lagi...
tapi kalau pergi dolu2 macam boring kot...sekarang mungkin lebih menarik...
okeh2....terime akal....

tapi pon...kalau ikutkan..sekarang ko kate besh pon..
ko hengat laki aku nak sangat pergi tengok..
bagi die...masih tetap lampu pokok warne-warni...
kalau sesajer nak bawak aku pergi nengok tu..memang takde lah maknenyer..
tapi...die mengalah kerana qaleef...
akhirnyer...sampai gak aku kat situ...ngan qaleef...yaaaeeeeyyyy......

budak2 kecik baye2 qaleef tu kan suker tengok bende2 meriah nih..
lampu2 kaler warne warni....
kalau malam bawak die kuar gi mane..
qaleef teruje biler tengok lampu2 kereta banyak kat jalan tu...
tah ape yang besh sangat tah...tu lah fitrah nyer kanak2 yer....
jadi atas sebab tu ar..buat mak pak nyer ni pon same teruje nak bawak qaleef gi I-city tuh..



sampai2..si Qaleef tidur pulak..!! hilang mud..kesian pulak kat qaleef..
tapi sebab kiteorang datang ngan mak dan adik2 aku sekali...
jadi jalan jugak ar...dengan harapan waktu tu..die bangun sendiri nanti...
tengok lampu kaler2 cantik yang die suker sangat tengok tuh..


bertambah spoil...hujan pulak..!! tapi tak lebat ar..
kalau setakat kiteorang jer..memang redah jer...tp takut kene qaleef jer...
tak pasal demam budak tu kang...


shopping adalah mesti


ooaahh...mama tak berniat ape2 pon...
saje2 pakaikan..tak beli ponnnnnnnnnnnnn....sajer2 test tengok...
beli lain tuk qaleef...ngeeeeeee....

qaleef dah bangun...mud masih swing..tak teruje ape2 pon..



haaa..ni baru nampak qaleef teruje..!!!






bulat hek mate qaleef tengok lampu kaler2 macam nih...






menarik gak ar I-city nih...
lagi kalau bawak budak2....
snow walk tak masuk..sebab qaleef tak paham lagi...tak besh...
tunggu die dah berjalan berlari nanti..sonok sikit nak bawak masuk dalam tu...
dan banyak lagi aktiviti boleh di buat dan main nanti..

so..outdoor activities jer ar..jalan2..
tu pon kol 12 gak balik...tolak tambah berenti berteduh kejap sebab hujan lebat sekejap...
lepas tu..jalan2 puaskan hati jer-sebab dah sampai..
yang penting.,,qaleef sendiri teruje dan tak merengek sepanjang kat situ..
dapat main kereta [tak tau ape name]...
nanti mak pak nyer dah plan nak datang lagi masuk ade satu tempat macam gallery gambar yang macam real tu...haaa...tak mahal pon..sorang 5 hegget jer..
malam tu tak dapat masuk sebab dah lewat sangat dan lagi sebab bawak dak tecit qaleef tu...
kang die borink kang muler ar buat perangai...-baik tak yah...

nanti..boleh plan gi theme park pulak lepas nih...weaaaaaa...............



p/s :: lampu pon boleh di buat tarikan hek.....










29 comments:

Anum said...

macam2 kan sis
lampu pun jadi tarikan kan idea yang sgt bagus

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui ni kak ntah bila dpt p..huhu.

cik fadh said...

fadh pown lom penah smpai sane lg..sobss ;(..

teruja qaleef ngan lmpu2 tu..hihi makin besar da qaleef..comel !

mama ila said...

alamak..ila pun lum sampai lagi kat i-city =)

Baiduri said...

beznye....lagi bez klu ank pon turut merasai bez...=)

FARAH deeb said...

Ini fakta: Laki kite same! Hahaha... kite selalu kalau balik dari umah mertua kat Klang akan lalu la i-City ni tapi same la.. encik somi mesti kate alaa lampu je pun! Anak2 excited jerit2 nak pergi pastu dia kate okeyyyy nanti kite pegi yee.. tapi sampai dah 2 tahun tak jugak pegi2 boleh? Hahaha...
My latest Entry :)
Resepi: Egg Moist Eggless Chocolate Cake

Gadis said...

bestnyer...
husben yang dok klang dh bape lame tu pun x pernah pegi katenyer...

nnti nak ajak jugak dier pegi sane..
kalau lalu mesti nampak dari luar jek..
huhuhu..
tunggu darwisy besar skit..hihih

fiza said...

Bebudak memang suka tgk lampu kaler2 kan.

Teringin nak gi sini & teringin nak gi theme park tu.

cheq sue dieyha said...

i-city..mjur jgk aty bt entry psl i-city,klau x sy sdri pn x tau mcm mn rupa i-city yg sebenar.cuma tau i-city ni penuh dgn lmpu2 yg ada bntuk je :P

Mommy_Cha said...

lama dah tak jejak i-city last pegi ngan MIL sebelom mikha lahir lagi...dah berzaman gak la kiranyer kuikuikuikui! tingin nak p waterpark tu, tapi lani cuti sekolah nanti penuh air kencing budak jer...kihkih! tunggu tak cuti sekolah dulu baru leh pergi...nak bwk mikha mandi manda pastu leh org turut serta join mandi manda gitew...ala-ala feefeeling bluehyppo kihkihkih!

Mrs Lurve said...

bwk budak2 mesti bestkan...kalo qaleef boleh jalan dh, mesti jenuh main kejar2 dgn dia

AIN NAZRI said...

aty soklan dari aku yg x pernah tahu apa2 pasal i-city..
1) masuk kena bayar berapa?
2) parking jauh tak nak berjalan ke i-city tgk lampu it self?
3) taman tema yg kamu cakapkan tu, masuk bayar lain ek..
teringin nak g tapi x tahu apa2.. ekeke.. sengal kan

Siti Haslinda Sadiken said...

pernah pg masa dia free dulu..skrg neh syasya dh besar boleh la ajak asben pg lg..hehhe ;-)

LisaLisut said...

btul.if pegi bdua je gila xbest.tgk lampu je.boring.masa bdua dlu telompat2 amik gmbr je pn hahaha. if bwk budak2 kecik jugk yg best... :)

fifi tiez said...

Masa keje kat shah alam dulu..sy gi situ dengan kengkawan.tp masa tu x best lagi.sekarang dah meriah dah..budak2 memang suka sangat dengan lampu kan kak..mertua sy siap suruh suami beli lampu berpusing2 yg kelip2 tu tp saya x bagi.kang orang ingat rumah sy ni kelab malam pulak..hehe

CikNaa said...

syokkk bwk anak jengjalan kan..

Mila Ahmad said...

alaaa..cumel qaleef pakai telinga mickey mouse ada lampu tu.

Mila Ahmad said...

alaaa..cumel qaleef pakai telinga mickey mouse ada lampu tu.

Allene said...

budak2 mesti suka sgt... :) nk bawak la debab pasni...

MizzTina said...

miahaha..comel giler muka qaleef yg teruja tu..

PUAN SUE said...

su last pi mase mumule ngandung dulu je..mase tu baru 2 bulan rasenye

Ros Anis Rusli said...

qaleef bkenan ngn spek mata badut tuh...

antalya said...

excitednya dia tgk lampu2 ye.nanti nk pi theme park ajak akak ye. hehehe

ratu siput said...

dah besar dah budak comel ni.sekejap je rasa.RS baru sekali pegi I-CT ni.tu pun se pegi tempat salji tu lum bukak lg...

Izzati Asyraf said...

dulu pergi berdua je dengan en.suami..dah ada anak ni best gak bawa anak cuci mata..kat sana ada gak cam salji-salji tu kan??boleh la nak feeling-feeling main salji kat sana..kekeke..

♥ Wina ♥ said...

pnh pegi sekali jek..pegi water world malamnye singgah sini

sampai² je hujannnn so main games kat dalam je x sempat nak tgk lampu uhhuhuu

mesti Qaleef teruja tgk lampu warna warni kan??

Mummy GreenyHouse said...

yeay! belakang homestay saya a.k.a ex-homeSweetHome saya..uhuk!

Mimy Hamid said...

aku lg kesaint ak pernah jejak ICT sob sob...lariii nama je duk KL heheh

Cik Puan Rara said...

teringin nk g lg.sbb dulu g xde pape ag.