Thursday, December 06, 2012

Superbike baru...



sejak2 aku dah tak kerje nih....
laki aku dok lah cakap nak beli motor...

kereta 2 bijik tu pon tak terpakai2...nak tambah lagi motor pulak...

" tak kire...lepas setel masuk umah baru ni..orang nak beli moto superbike.."

kemain lagi..beli motor biasa jer tak boleh ker..??
superbike tak ade bakul kat depan..macamane nak bawak qaleef jalan2 naik motor nanti.....

itu aku yang pikir...
laki aku pikir nak bawak laju ngan bergaye jer....[cis]

sukahati lah...
dari dulu pon aku tak kisah....
duit sendiri..beli lah ape yang die nak kan...
aku tak pernah larang pon...

cumer aku bunyik sikit sebab..beli motor mahal2 kang...
bukan nak pakai hari2...
sebab...laki aku tu...selalu gi site...
jarang nau nak dok kat opis...
boleh di kire berape hari jer die masuk opis..-kalau tak de job kat luar..

dah tu...biler gi site..mane ley ko suker2 nak bawak motor..
nak kene bawak assist lagi...
nak bawak tools lagi...
kalau tools nyer kecik ley pikul jer tak per gak..
ni...kalau letak dalam bonet myvi tu..tools nyer pon dah penuh tak ley nak letak barang lain...
belum lagi ko kate nak letak kasut boots keje die...
tak kannnnnnnn lar nak gi site naik superbike kalau dah gitu rupenyer kan....

jadi wat per nak beli mahal2 kalau setakat sesekali jer nak pakai..
weeyyhh...ko tak tau ker superbike harge same ngan sebijik kereta tau..!!
mahal hokeh....!! haaaiihh.....

ade satu superbike nih..tah ape namenyer..
asal kan nampak jer kat highway.."sayang...sayang...motor macam ni lah orang nak beli...smart kan...!!"

iyeeerr...beratus kali dah tunjuk....
aku sendiri dah cam dah ruper bentuk superbike tu..
memang bergaye lagi kacak...
pastu..laju berdesup...selamber potong bmw 5 series kat line paling kanan...pheewwww...
haaa...tu lar sebab nyer laki aku nak sangat kannnnnnnnnnn............

fared kate ade motor senang nak gi kedai..
memang betul pon...
tu aku galakkan gak die beli motor...
senang nak gi kedai..gi mesjid...gi dekat2 sini..
hari sabtu kalau nak masuk opis pon senang..pakai motor jer..cepat sikit sampai...

eerrr...tapi tak yah superbike pon boleh jer pergi pon kan.....ngeh ngeh ngeh...

"sukati lah sayang...beli lah ape yang sayang suker...."

sumpah aku tak kisah....duit die..biarkan die beli ape yang die nak....tak de sape nak larang...


ritu mase awal2 kawen...ade motor skuter...
tapi tu pakai sementara...Tina punyer...sebab mase tu...tak de sape yang pakai..
tak terjage dan terbiar...daripada rosak tak terbela..jadi kiteorang pakai lah...
tapi biler start aku kerje dekat damansara utama [ritu]
pergi balik kerje laki aku yang hantar amik...
aku tak kisah pon nak naik motor mase tu..
tapi laki aku yang tak nak....
macam2 yang dirisaukan...
tapi laki aku tu kan over protective terlebey sangat..-sayang binik katenyer-
nak aku selesa...-sedang aku ok jer- lagi jimat naik motor...
jadi motor skuter tu dah terbiar..tak ley start enjin sebab lame tak pakai...
makin teruk biler aku start memgandung...
ade motor...tapi pergi pasar malam pon naik kereta...sedangkan sejengkal jer pon...
jadi..skuter tu...kiteorang bagi balik..adik aku yang tingkatan 4 tu pulak nak pakai...

sekarang...biler aku dah berenti...
muler menggelabah balik tak de motor...
tu asyik ar berlagu kat aku nak beli motor...
cumer keadaan sekarang kiteorang banyak pakai duit tuk masuk umah baru nanti..
jadi tangguhkan dulu sampai lepas pindah...[insyaallah]

kalau betul laki aku nak beli superbike..
aku ngah pikir nih...macamane gaye ruper aku nak naik superbike tu gi pasar ngan die...ngeh ngeh ngeh..
aku rase...kalau kene menonggek2 atas motor..
sah2 laki aku tak kasi aku ikut nanti....ngeeeee....








tak dapat beli tuk diri sendiri lagi..
beli lah superbike tuk anak...pon jadi lah hek...
kiteorang beli ni kat mamalove warehouse sale ritu tu...
ni yang paling murah -dengan harge yang memang murah-



dan ni yang paling kecik..sesuai ngan qaleef...
tengok kaki die sampai...tak ar tergolek...
superbike basic2 jer...setakat ade hon...
tu pon qaleef dah terujer...[qaleef tu..ape yang die tak teruje..]
tapi die tak pandai nolak lagi superbike nyer tu..
mapaknyer redho menolak kan pusing satu rumah..




bertambah lagi 'akseseri' kat ruang tamu aku tuh...
seb baik kecik..ley parking kat celah2 tu..
tu nanti abah kate nak beli sport car tuk qaleef...aku dah nganga pikir mane nak parking pulak kereta segebak tu.....ggrrrr....






p/s :: 7 bulan qaleef...tak pernah lagi abah bawak naik motor meronda kampung....








26 comments:

Mrs Lurve said...

kalo beli sport car, kena wat porch kete la hehehehehe..

Anum said...

tomei2

fiza said...

Lelaki dan superbike, tak dapat dipisahkan. Suami & anak bujang saya pon suka. Klo lalu tepi highway kat tol gombak tu, mesti tgk kat situ dulu. Dorang kan suka bersidai kat situ ☺☺

AIN NAZRI said...

budak2 apa pon excited kan aty hehehe.. Auf pon ada mcm tu.. aku rs mmg trend kot bdk2 skrg.. ekeke.. tapi aku redeem bonuslink ajerk..

amaniammar said...

tu r bila dah beranak kecil ni..mak pak yg xcited nk beli menan sebenarnya..
umur segini mn reti minta beli tu beli ni..
tp chumel je sampai beri pose lg ats super bike..
lps ni kna perhatikan dia bila dah pandai bergerak..
kang semua dilanggarnye..
yp paling sedih parking dpn tv...tu yg x menahan dgn gelagat bdak tecik ni..

Allene said...

hafidh pun tak pernah naik moto ronda2 lg. kecik lg kot. tkut je klu jatuh.. :D
comel moto qaleef ye. nak pinjam boleh?

:: aJa :: said...

ada superbike saje pun susah..
nak pergi kedai runcit pun kat depan sikit mula pikir nak beli skuter aje..
hehe~
*pengalaman sendiri* =D

Shizan Syafik said...

wah, header baru dah.. lama dah tak singgah sini.. pepun, qaleef tetap encem.. :)

erin said...

qaleef ni nmpak mcm dah besar je, tegap kemain dia.

as ♥ Leenda said...

ayakkk..nk beli 'superbike' mcm ni lah kat asyraf..asyik lah tertangguh..bz benor gayenya..
last2 abah kate, asyraf bawak lah pocketbike abah tu..huhu..
mummy nangis dulu siap2 ni..

akula aku said...

last week pun bg aqil naik mende alah ni.. bukan main seronok lg budak tecit tu.. tolak ngn perut je da bergerak.. cuak sbb dia x mcm qaleef lg, da terer diri..

Ros Anis Rusli said...

pin2, airiell nak tumpang voley x abg qaleef?

MizzTina said...

jom qaleef dtg bangi..akak bw nek skuter..hehehe

Puteri Satu said...

comel qaleef gewwaam nak geget betis dia tuh..hik hik...

Rozita said...

laki akak pun sama dik...dok merengek hari2..dah macam anak mintak mainan dah...

tapi selalu je akak sound.. motor kat luar tu nak buat apa bang....

antalya said...

haa ni xnak bitau harga superbike qaleef sure sbb xnak mengecawakan kekawan yg terkilan xdpt pegi warehouse sale tu kan

Mommy_Cha said...

mikha pon ada cenggini pinjam yg kaka hani, cousin dia punye. nak beli nengok kat giant ritu kemain mahal. untung aty beli kat warehouse sale. tunggu besday dia lah bulan 1 nih kot2 ade yg nak kasi hadiah gempak2 kuikuikui.
takpe mikha nanti mama beli superbike ferari eh..kemain hover mak ko! kihkihkih!

Mummy GreenyHouse said...

wowww! superbike comel qaleef!
skg musim laki semua nk superbike..huh! bini ni, kena tinggal jer kat rumah diam2..x setuju!huhuhu

Chekgu Azrine said...

Klu ada ank kck mmg nk semua bnda nk blikan...mcm ada kepuasan kt situ..hehe

Erina Asmawani said...

cam dah abang2 dah Qaleef. Nampak big boy sangat. Jom racing ngan Aqil kat tasik jom :D

Halimaton Hanafee said...

Laki sy dh selamat dh beli superbike ms lepas bersalin helena....mmg menggila lah die bile dh ada group bagai ni...huhu....ada je program..sentap tau die berjalan tak dpt ikut...boleh je aty nak meronda kg naik superbike tu...tapi qaleef kene pegang kat belakang lah..hehe

salmia saidin said...

macam abah kaseh, semua nak dibeli untuk anak. biar baju mak abah tak bertukar, asal anak happy.

haha..padahal anak tu tak tau apa pun

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

comei nya muka Qaleef eksaited !

Noli@Ibu Wafa said...

sama ngn moto wafa..hehe..cuma kaler lain..kdg2 bising je bunyik..haha

YanaUjang said...

ai mmg xbli aa menan2 gini tuk zafirah..sbb rmh sempittt..haha walker pn ai campak kt rmh bs je..sbb kebykn ms zafirah mmg duk dgn bs..adeyy

abehla asben u dh ada superbike sok nnt mesti dia nk join club superbike plak..duk konvoi2 jenjln..u kena tggl aa nnt..xkn nk bwk qaleef nek motor kn..ngeh³ *bakar line* :p

Mimy Hamid said...

fayel pun ada ...tp pemalas nak sorong sendiri..asik mengamuk suh orang tolak kan..stop je menangis...penatttt aku