CLICK FOR 'MORE'

Tuesday, January 29, 2013

MOVING PROJECT :: set pinggan mangkuk






hanye sekotak sederhana..
dan hanyer ade satu set jer...
seb baik ar gak kan...berat weyyhh nak menghangkut..
ni pon aku 'pinjam' dari mak aku mase nak2 kawen dolu..
dalam kate nak pinjam tu...2 tahun lebih dah ni...ngeeee...
alaaa..mak aku bukan heran ponnnn....aku amik ni satu set..
tak luak pon 6-7 set lagi yang die ada..
biasa lah..orang tua2..suker nau mengumpul nyer...haaaiihh...

hadiah kawen memang ade dapat gak...
tapi biase dapat..tak ar set lengkap macam nih..
paling banyak set cawan jug...
kalau ade dinner set pon setakat sepasang..[maknenyer ade 2 jer pinggan..2 mangkuk dan 2 cawan]-mentang2 baru kawen kan mase tu..ko bagi cukup2 jer tuk laki binik...heheh...tak per..aku tetap berterime kasih..alhamdulillah..
kalau campur2..pinggan mangkuk set cawan piring..gelas bagai...lain2 nanti...
aku tak suker...
tapi aku pakai gak ar mane yang sesuai..
cume yang betul2 gune hidang..set ni jer...
bukan sebab lawo ponnn..tapi sebab aku rase lebih kemas kalau dihidangkan ngan set yang sama..
tah ape2 jer ko kan aty....hewhew..

"mak..ti akak pulang balik ek set pinggan mak akak pinjam tu"

mak aku :: tak payah ar..ko gune jer..kat umah ni pon dah tak de tempat nak simpan dah..

"tak nak...akak nak pulangkan gak...sebab akak nak beli sendiri set baru..nanti tak de tempat nak letak.." weeeeeaaaa...

tu motip nyer....

dah lame aku nak beli set yang aku betul2 suker sebenarnyer..
tapi..tunggu pindah kate ko kan..
tak dapat tukar set perabot baru..dapat tukar set pinggan baru pon jadi ar..
semangat sikit kannnnnnn...
itu lah die orang pompuan....haaaiihh....

dalam kepala dah berkire2 nak pattern dan kaler sekian2..
dah plan pulak kat mane nak dicarik...ngeeee....









aku nak dinnerware set yang bentuk pat segi macam ni..
tapi nak satu kaler jer...
kaler yang menarik dan menyerlah...



aku mahukan dinnerware set kaler hitam macam ni..
nampak elegance konon nyer kat mate aku..
tapi mengenang kan meja aku kaler hitam...
jadi..pasti tenggelam nanti...






mixed hitam ngan warne lain aku rase lebih menarik


 IKEA

berwarne tertang macam ni pon menyerlah kat meja makan hitam



 atau mungkin lebih menarik kalau ade sikit corak simple modern macam ni..



atau yang macam ni...




yang pasti...aku nak complete set macam ni..
aku tak nak setakat ade 6 pcs per set..
kalau orang datang..lagi besh rasenyer pakai satu set macam ni..

tapi...eerrr..mesti mahal kan....hewhew...


kemain lagi ko kan...
nak macam tu lah..macam ni lah...
tak per..berangan adalah percuma..
tapi kalau ade rezki...memang aku nak gak beli set pinggan mangkuk baru macam yang aku nak ni..
buat mase ni masih tak terlalu terdesak pon...
pakai saje ape yang ada...
kalau aku..pakai pinggan kertas pon okeh ajerrr...
makan pakai terus buang..tak yah susah2 basuh...ngeh ngeh ngeh...

tak sonoh ko kan...



p/s :: pikir pasal kitchen cabinet dulu...carik tempat nak simpan...






24 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kat langkawi ada kot set camni ?

♥ ROS ♥ said...

Ros suka pinggan putih... Ingt nnt nak shopping kt ikea..kikiki

Chekgu Azrine said...

akk suka giler set2 pggn mgkuk ni..tp mikir msh dok umh sewa..n xthu kt mna dah nk simpan.huhu..tp lawa2 la gmbo yg atie googled..

mama ila said...

hihihihi...amboiii..mak nak kasi pun nak pulangkan jugekss...hahahah..mentang2 nak beli yg baru kann...hahaha..tapi set2 pinggan mangkuk tu comel2 lah..terbekan jugak...

SarahSyafiq said...

sama.kalau boleh nak sama je set pinggan mangkuk.rs cntik bila nak hidang.huu, tp orang baru nak hidup ni, guna aje la ape yang ada.ape yang orang bagi.hehe

MizzTina said...

sy suka yg plain je..

Fainie said...

betul la, set pinggan mangkuk mahal gilerrrr...menitis air mata tgk price tag utk full set.

With Julia said...

aah aty....sonok verangan nih...mmg percuma pun...mengidam jenama pinggan mangkuk kt Idaman suri langkawi tuh haaaaaaa....lawaaaaaaaa dan x la mahal sgt pun aty...jum jenjalan :)

Miss Nurun said...

kt idaman suri langkawi pun ade.

antalya said...

jgn lupa wat tulis 'fragile' kt kotak pinggan mangkuk tu. kang movers main hempas2 campak2 je

nurulhuda said...

cantik kan pinggan mangkuk petak.. nurul pun duk usha lama dah kat website corella tapi belinya belom lagi.. lepas tunggu, tunggu, nanti, nanti.. entah bila nak pegi beli pun tak tahu la, hehe

YanaUjang said...

klu asben ai mesti dh bebel ni..soh guna set pinggan mangkuk adiah kawen je katanya..jimatttt...huhu~

e k i n ♥ y u s r i said...

angan2 tue perlu untuk mencapai ape yg kite nak....

eima said...

set gitu berat tu ... ruang simpanan terhad gaktp cantek ....

Wawa said...

aty, kte pun tgh usha2 pinggan mangkuk sbb dari kawen smpai skang guna pinggan mangkuk org bagi masa kawen tu...hihi...klu seragam takpe, ni corak lain-lain...

ms.comey said...

Saya penah nampak kat langkawi, jusco n ikea yg itam putih tu.. i pun nak beli gitu gak, simple tapi nampak mewah.. harga boleh tahan

Musliza Hasni said...

mmg tercari2 set ni..p la survey kat ikea..then update kt kami yer, blh serbu ramai2 nnt

ciNDerella stRikEr said...

dah 2 tahun duk rumah sendiri...tp masih belum ada set pinggan mangkuk yg cun melecun mcm tu. peliknya...kitchen cabinet tu penuh jgk. Ish...nak kena cari 1 set pinggan cantik jgk la. hehehe

~ NANA ~ said...

walaupon rumah x dpt CF lagi tp dh selamat i shopping pinggan mangkuk..i beli conplete set yg bentuk petak camtu kaler putih & grey..i beli masa blk kampung kat kelantan..rasanya xde la mhl sgt kot n nampk high quality

~ NANA ~ said...

walaupon rumah x dpt CF lagi tp dh selamat i shopping pinggan mangkuk..i beli conplete set yg bentuk petak camtu kaler putih & grey..i beli masa blk kampung kat kelantan..rasanya xde la mhl sgt kot n nampk high quality

Mdm Ika said...

waaaa taste kite sama la.. sy pon plan nk pakai set satu colour..yg putih tu.. ala2 hotel gitewww ;)

Ema Minami said...

mohon aty hadiahkan sy set pinggan puteh yg bawah sekali tu..eh..hahaha.

-ZaNnA- said...

Berangannnnn yg bekas putih bersegi tuuuuu.tak tau cmne nak simpan


Aduiiiii

uncle buddy said...

hi..im selling pre-order corelle..
feel free to view @ facebook suture klasik