Wednesday, January 16, 2013

Wordless wednesday :: aksi2 terlampau..




sumber : google


macam ni lah gaye qaleef menyusu sejak2 die 7 bulan ritu..
sekarang nak masuk 9 bulan..
makin banyak aksi2 terlampau...
aksi merempit..super-man terbang..
sambil memanjat...
kalau meyusu sambil baring..lagi macam2 lagak ngeri dibuat..
sambil berdiri pon boleh....die main selak jer....!! haaaiihh....

soh isap susu dalam botol kang..

sekarang dah mula mengigit pulak..!!!

sob sob...nanges setiap kali kene buli ngan qaleef...






36 comments:

Cheq Kaq said...

Sbar sabar..hehehe..memang cmtu..anak akak pon cmtu..mcm2 aksi yg dia buat!

MizzTina said...

hehehe..mcm² hal la dak qaleef ni...

~~zaa~~ said...

setuju!! si perempuan safa nurjannah pun sama!! lasaknye la hai hihihi

Aeen said...

hehehe....macam2 gaya qaleef buat yeh..cian mama dia..:)

Mummy Damia said...

hhahaaa... anak boy atau girl sama sahaja... gaya menyusu yang macam-macam... dia sedang belajar dan explor... kalau isap susu macam-macam gaya boleh atau tak... rupanya lagu sedap agaknya... buat style macam...

sabar je lah ye

Corat-coret Hatiku said...

hai aty, saya pun mengalami masalah yang sama...pelbagai aksi anak saya buat. huhu...tapi nasib la xmenggigit..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaha.. anak buah saya pun camtu lah rupe nye.

Mummy Damia said...

sebut pasal gigi... damia dah 2 batang tapi bawah dulu memnag merengek... masa itu umurnya 5 bulan...

baru-baru ini umurnya 7 bulan tambah lagi 2 batang atas... alhamdulillah tak demam dan merengek..

izwa ade bagi dia grapewater...
ini memang mengelakkan dari anak meragam bile tumbuh gigi...

seminggu 3 kali... setiap pagi2...
Damia dia susah nak makan ubat...
izwa campurkan sesudu kecil grapwater + air masak 2oz... dia minum...

lepas itu izwa ade bagi damia cucuma...dia macam minyalikan oren... seminggu 3 kali sahaja...

Wawa said...

hahaha...qhaliff buli mama ye!

fifi tiez said...

pergh,sampai gitu sekali ke kak?urut dada sy menengoknya.haha..

CikNaa said...

hahaha.. abes r kalo gini.. mcm bahan ujikaji je dia buat.

Mommy_Cha said...

sian mama aty...amboi biase tu qaleef ni gigit mama dia. gigit pipi kang baru tau!
huhuhuu ;p

eima said...

mak aih ganas nye ... aku tak penah alami sampai tahap ni sbb alisha refuses to bf umur 6 bln + tak sempat nk merasa semua ni ... fuh mencabar jugak kan

Mila Ahmad said...

Fuyoo dasyat aksi-aksi qaleef....

hafiz hafizol said...

eiiii.. seramnya.... yang tang gigit tu serammm... sakit nye... ehh... ha3

cikpingu said...

haha.. same la ngn dhia... kdg tgh main pun.. sempat lg.. dtg kat ibu.. selak baju...alahiii anak...xsenang ibu nk rilex tgk tv..hihi nmpk comel sgt...
bab gigit tu dh mcm biase jgk..hoho... sedeyyyy kne gigit...

ettyzukhair said...

hahaha...same je hoi!! ameer pon ginilah..

Lala Latif said...

hehe...sama la kita...
bila nak DF, mesti rasa seram sejuk...tunggu masa je nak kena gigit...

Lala Latif said...

hehe...sama la kita...
bila nak DF, mesti rasa seram sejuk...tunggu masa je nak kena gigit...

izfanora said...

hahaha.. sian dia.. tp comel.. :)

UMIE SUE said...

hihi..same cam aqilahhhhh!1

orked violet @ SYA said...

hehehe.comeL..! =)

Shu @ Mrs. Hamid said...

haih... tu la, budak kalau breastfeed memang cenggitu kot perangainye. Saqlain pun macam tu gak, macam2 style ade... kalau tak ikutkan kehendaknye, mengamuk pulak. pasrah je la.

mama ila said...

qaleef!!! hihihi..macam2 aksi yer..kesian mama!!! =)

Suhaida said...

haykal mmg camni..=p

puding roti said...

hahaha! comei sgt hehehe
ammar pun sama. macam2 gaya dia nyusu. kita yang penat tengok hehe. takutnyaa nanti ammar ada gigi. tak leh nk bayang huu

With Julia said...

aduyaiiii kelakar lah pic tuh aty hahhaha...mmg makin besar makin byk aksi2 terlampau diorg ciptakan...ingat baby x pandai buli mommy2 ke..seeeeeee so clever heheh :)

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

hehehe...

Mama Lynd said...

Sob..sob.. pun tapi bahagiakan..kan? kan? Heeee... Best sgt tgk gelagat mereka menyusu. Kadang terfikir "Camni pun dia bleh buat?" Anak ohhh anak..

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

Nastyna said...

I feel u ;)

Anak Lebah Comot said...

Hihihi tapi chomelkn...

cikcoklat a.k.a Haiza said...

hihhihi..ilhami pon mcm2 aksi dia..

Salhah Suhot said...

haha....naufal pun da mule gigit2...huhu....

Cik Puan Rara said...

Sonoknya dpt bf anak kan.

YanaUjang said...

sama la cam zafirah..smpi tertonggeng² pn ado..tp posisi ai maintain je laa..dia je duk pusing², tonggeng²...so idak la penat..tp riso dia menggigit je..bila dia berpusing tu ditarik skali nenen..ingat nenen mama ni portable ke hape..hahaha~ adehh~