Friday, February 08, 2013

DIARY ringkas hujung minggu - biler aku demam


  • SABTU pagi macam biasa tetiap minggu bawak qaleef pergi SWIMMING LESSON kat shah alam -sempat singgah GM Klang shopping..dan terus balik ke rawang untuk selesaikan urusan rumah baru..
  • AHAD pagi2 kiteorang gi IKEA untuk yang tah keberapa kali untuk tahun nih - untuk jumpe kawan2 baik fared sambil nak makan meetball ikea -tapi tak dapat makan sebab ramai sangat orang..klau ikutkan malas..tapi mengenangkan nak beli satu-2 barang untuk rumah baru..ikut jugak lah..
  • tapi bukan rezki...barang2 yang nak sangat beli tu dah habes stock...ade pon saiz lain...tapi duit tetap habes [kurang] 100 hengget beli barang yang tak perlu..[menyesal]
  • balik dari IKEA petang tu terus ke seremban -tetibe mak aku kol kate tok chik [saudara] sakit tenat - [meninggal dunia pada isnin pukul 2-3 pagi] innalillah
  • sebab kepenatan 3 hari tak duduk umah hari ISNIN qaleef dan mama nyer nih bantai tidor sampai pukul 11pagi..!!! 
  • hari SELASA aku hantar qaleef ker nursery untuk PLAYGROUP TIME -saje nak kasi die berkawan -tapi tak sampai setengah jam aku tinggalkan orng kat situ tipon kate die melalak2 carik aku sampai batuk2..haaaiihh..jadi aku joint sama selama sejam..
  • hari RABU...qaleef dah mula berjalan sendiri...!!! die sedang cube samekan rekod ngan mama nye nih berjalan pada usia 9 bulan...
  • KHAMIS -JUMAAT harini aku demam - baru nak ajak fared gi Toy r us beli menan qaleef hadiah tuk die dah boleh berjalan [walaupon masih terkedek2 dan asyik merewang tah kemana hala tuju]

cerite dan gambar2 qaleef belajar berjalan selanjutnye aku bagi kendian..
ni pon weng2 buat entry nih..
rambut botak untuk kali ke-3 di cukur 3 minggu lepas..


  • dah lame tak demam  jadi sekali ni demam melepek terus-kali terakhir demam mase pegnan kan qaleef dulu..[kot]
  • aku demam tetibe dari pagi semalam...-demam yg sangat2 tak larat aku nak bangun sampai terpakse mintak fared half day untuk jaga anak...sedangkan die kat site mase tu..
  • demam package ngan MIGRAIN....
  • harini fared cuti untuk jaga anak dan aku....
  • sebab tekak rase pahit..tetibe aku jadi selera mat saleh minum fresh oren pagi2 buta...
  • aku betul2 berehat 1 hari[harini] setengah[semalam] dari memasak..buat kerja rumah dan jaga anak sebab semua fared yang buat..-Terime kasih sayang-
  • dan mungkin sebab suhu badan aku yang terlampau panas...qaleef tak menyusu badan ngan aku...sob sob..-malam tadi qaleef tidor ngan abah..
  • tah ubat yang mane satu aku makan malam tadi [ubat batuk/selsema/demam dan antibiotik] yang buat nen aku bengkak dan bocor...susu badan melimpah basah tilam dan baju -aku ingat pampers qaleef yang bocor...
  • semalaman aku hanye terperuk dalam bilik tak daye nak gerak sampai sakit2 badan
  • sebab asyik ngadu sakit sendi dan tulang -laki aku cakap aku kene denggi
  • masih tak pergi klinik sebab bukan nak amik MC ponnnnnnnn....makan sajer ubat yang ada...laki aku punye pon boleh....asalkan ubat demam..
  • semalam aku makan bubur anak...rase sedap pulak makan bubur cheese ayam qaleef..


p/s :: cuti panjang minggu depan....ingat nak bawak qaleef gi zoo...tapi macam tak besh jer....ngeeeee...........







27 comments:

MimahAjil said...

wah...tahniah Qaleef dh jln.bgsnya.cpt.utk mamaQaleef,take care n rest cukup2.cpt2 sembuh...

Peri PiA said...

aty,kena pantau diri sendiri walaupon demam je..get well soonest

Cheyan said...

Take a good rest Aty..wah Qhaleef dah bole jalan..best2...

cikpingu said...

bestnye.. dhia asik bdiri jek.. blm pndi nk angkat kai nk melangkah.. hihi... tahniah qaleef

Siti Haslinda Sadiken said...

ehh..qaleef dh boleh jalan yer..syasya juga yg slow n steady masih merangkak lg..leh la ptg2 bwk gie taman nie..

aty..demam berisi ker..hehehe..jgn mara noo!!

Mommy_Cha said...

ehem aty...DEMAM?
demam ade isi kot tu???
jeng-jeng-jeng....
cer check nanti ;p

Nurzakiah Hanum said...

tahniah2 dah pandai jalan

CikPuanHaLia said...

Get well soon aty..

CikNaa said...

yeay! wsleef dh berdiri.. suke2.. nak tunggu afiq plak.. hehe.

Wawa Yusoff said...

Tepuk tangan untuk qaleef..!! Yeayy!!!

Elman still berat montot dan begegar2 badan klu di dirikan. huhu

Mama Vogue said...

Uishh.. gi klinik la dear. Teruk sgt demam tu. Tapi yg bab minum air oren tu bagus :)
Semoga cepat sembuh..!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sunatkan kak cukur rambut 7x, get well soon ya

MizzTina said...

gud boy qaleeef.. ala, sian akak.. get well soon kak..

kaki qaleef tu rs nk geget je.. gebu semcm.. mcm pau daging.. kakaka

O'gosh Iskandar said...

yeay! Qaleef dah boleh jalan..

Aeen said...

get well soon aty...wah..good job qaleef dah pndai jalan dah...bestnya nnt dpt reward dr mama..:)

eima said...

ko aku hrp cepat sembuh tp cite ko sakit ngan qaleef leh jln aku gumbira utk qaleef .... tahniah

Chekgu Azrine said...

semoga cepat sembuh dik..and akak sarankan gila cek darah sis..bahaya demam urat lelama nih..

antalya said...

iskandar pon tgh merewang2 terhuyung hayang belajar berjalan skrg.seronok tgk kan.

Mimy Hamid said...

cepatnya qaleef jalan....huwaa fayel tak jalan lagi...dia tak leh beat rekod aku dah jalan 9 bulan...senang la sikit ko aty dah jalan...

fifi said...

demam ada isi ke kak?kikikiki... ;)

e k i n ♥ y u s r i said...

waaa...kagumnye
9 bulan qaleef dah jln
yeay
good boy

Ejatt Hasan said...

wahh..dah boleh jalan..best2..
tahniah qaleef

Gadis said...

wahhh...tahniah qaleef dah pandai jln..

take care ye kak..=)

Aine Ainun said...

alahai...da pandai jalan hero ni...
bestnya..

salmia saidin said...

cepat2 baik ye mama.. :)

Nurul Aziz said...

Anak sy umur 9bulan baru menapak 5-6 langkah, hihi. Masuk 10bulan boleh la jalan sikit.. 11bulan...... terus tak terkawal dah.. Ada je *kerja* dia.. penat nak mengejar.. Hihi. Seronok tapi penat. Apa-apa pun, cepat sembuh.. Qaleef nak dapat adik kot tu.. kikiki.. :P

Cik Puan Rara said...

ada isi kot x.hehee