Monday, March 18, 2013

qaleef 11 bulan :: countdown 30 days


qaleef 11 bulan hari ni...alhamdulillah...

lagi 30 hari nak genap setahun..waaahh..nak jadi toddler dah...


haaa..jangan ko buat ayat popular soh aku bagi adik kaat qaleef hek...ngeeee...


qaleef tak sihat seminggu lepas...
demam on off...
doakan qaleef cepat sembuh yer...
aku risau sebab qaleef tak nak makan....

hanye buah buah dan buah...
tu jer  yang die nak nganga besar2...

genap setahun nanti..aku nak carik supplement tambahan tuk qaleef..
ade cadangan..??

aku blur.....tapi memang nak gak kasi...
harap2 bertambah ar selera makan dak qaleef ni..
kurus dah anak aku tu..
kang mak mertua aku cakap aku tak reti jage anak pulak kang....haaaiihh..

die tak tau..macam2 dah mak nyer ni buat..
tukar2 menu..asal ade menu yang besh2 mesti nak try...
tapi die makan sesudu dua..pastu tutup mulut rapat2...gggrrr...

pulak tu qaleef ni jenis melasak...
makan sikit tapi gune tenaga banyak...
jadi..macamane tak kurus....

*sigh

ape pon..semoga 11 bulan qaleef eeman terus dilimpahkan rahmat kesihatan yang baik..aminnn...

lagi 30 hari nak cukup setahun...
nak buat besday party..??

tapi preparation ape pon tak pikir lagi...

macamane nih....


tapi rase nak buat...


tapi tak pasti..


tapi nak buat..

tapi blur...


fes time kate ko kan...


ade sape2 nak sponsored...??!!!


muwahahaha...ko hengat ko tu retis ker aty hooii...


p/s :: qaleef tak de gambar terbaru...?? pelik gak nih...
adakah sebab mak nyer terlalu sibuk tangkap gambar umah jer..??!! eeeeaarr..........[bersalah]








24 comments:

Mama Vogue said...

Time umo cenggitu mmg diorg ni melasak pastu kurang mkn..huu
Dulu pun penin tgk Hakim makin kurus. Tapi takpe yg penting sihat :)

Puteri Satu said...

Mood duduk rumah sendiri dengan mood duduk umah sewa... sangat berbeza.. betul tak ty...? walaupun rumah sewa tu kita dah anggap mcm rumah sendirikan...

note : sian qaleef... heheh kadangkala faktor masa dan betapa sibuknyer kita duduk rumah sendiri... akak pun masa awal2 dok umah sendiri.. jarang2 post kat entry blog citer anak... orang kata nak sesuaikan diri.. bukan mudah..

Cik Puan Rara said...

yeay! dh besar dh,xsangka aunty,nk dekat setahun dh kan.hmmm.boleh lah aty,tambh ag sorg.hehehe.

With Julia said...

Yeyyyyy lagi sebulan je lagi abg Qaleef nak turn one year ols....weeeeeeeeeeeee seronok aty nanti nak sambut besday anak pertama kali....dah ada plan? hahahha sponser nak kasi hadiah besday kt qaleef adalah ...kalo buat party jemput eh...nak datang :D ceh x malu sungguh umi qaiser nih ahhahahha

e k i n ♥ y u s r i said...

buatlah besday
kami nak dtg tgk rumah baru
hehehe
*sebok je..hahaha

jaja_NorLiza said...

wah sekejap jer masa berlalu... ehem..ehem...dah kena bg kawan kat qaleef ni... ;-)

fifi said...

akak try la bagi banana campur avocado..eh,avocado pun buah gak kan?huhu..takpelah kak.at least dia nak makan..akak tryla spagetti ke,couscous ke,barli,oat..eceh,macam pandai jer saya..hihi..

cinta polisas said...

baby memang mcmtu..kejap nk mkn..kejap xnak mkn...kite maknyer yg isau bila anak jd mkin kurus...rindu mase moment die bulat dolu2...huhu..sama kes...

eima said...

berat qaleef ok kan ... tak perlu nk bg multivitamin kang dah terlalu selera kang obes plak... hmm budak besar tu mmg selera depa gitu tak caya tgu umur setahun mesti dah start nk mkn ....cam alisha ari tu ...

klu ko nk bg die pun aku scott ilmusion tu tu ok kot

Mimy Hamid said...

aty nnt qaleef jadi toodler dia dh say no camera macam Fayel..susah nya aku nak snap pic...jerit la ko apa dia buat dek je..geram

afayel pun problem masalah makan..tensi aku...aku bg vitamin tak membantu..aku bg appetton drop dlm food..takde kesan pun...cuma susu je dia selera..aku jumpa paed dia suruh suggest sekat susu..bg dia puas mian sampai letih then bagi makan..hmmm pun tak jalan..susu gak dia nak...pasrah aku

Fizah said...

sy amek vit kat klinik panel je..tapi seelok2nya bagi budak2 ni mkn natural food je laa kot..selagi dia sihat takpe kurus pun..hihi

UMIE SUE said...

aty ni yg pasal examo
http://suhaidasupalio.blogspot.com/2012/12/9-bulan-examo-ckm-500-persediaan.html

YanaUjang said...

hahaha slhkan mak qaleef x amek gbr latest qaleef..cian qaleef..ngeh³

CikNaa said...

bleh try kasi pureen kids colostrum mix blackcurrantjuice..

saza said...

tapi x sekurus sofea lagi sob sob...xpela asal anak sihat walafiat..buatla majlis kt umah baru..mesti best..

Salhah Suhot said...

syrup multivitamin appeton

Baiduri said...

alahai nk masuk stahun dh qaleef....

Anak Lebah Comot said...

Firas lak sejak dah dapat kaki makin selera diea nak makan..klu tak tahap atas border line jer. dari 7.4kg mase 11m setahun dah 9.8kg. hamik! firas tak amik pape suppliment pon. just pelbagaikan makanan...

Liyana said...

Waaa nak setahun da qaleef...bujang dh ...dh leh jadi abg..opss..hihi

noorlizanasikin said...

eemmm....akak suggest meal shake....perisa vanilla.....ain ngan adeeb mmgminum meal shake...leh tambah dlm susu atau minuman lain..alhamdulillah...ain amalkan dan selera mkn bertambah...tapi bdn kecik jer,sembelit pun hilang...adeeb pun sama.....jomlah try meal shake shaklee....mmg best!!!

diyana didie said...

aty, my baby pead ckp tak perlu supplement pon. mmg usia skrg dier org tak lalu mkn sbb sedang membesar. kita make sure dia mkn jugak lah walaupon sikit je depa mkn. pastu minum susu. doctor mmg bantah lah kalau nak bagi supplement. nnt awak tanya Qarleef's paed ckp apa okeh. nnt share huhu sharing is caring ;)

Mrs.Farhana said...

sama la dgn anak kita..xmo mkn..makin kurus..skrg belasah pisang je..janji mkn..hoho..

kita bg anak kita mkn scott emulsion.doc yg suggest. kita bg 2ml je.sbb bwh sethn kan.:)

Cik Hazz said...

erk pasal supplement tu no komen sbb anak i br 8 bulan. huhu.. tp kot nak buat kenduri rumah baru, haaa sesuai dah tu buat majlis besday qaleef sekali. jimat sbb pggil org serentak 1 hari. ;) ;)

SweetLikeWhat said...

dah besar dah dia..buat lah atty..sekali masuk rumah baru..leh buat doa selamat sekali.. ;)