Tuesday, March 12, 2013

rumah baru | kisah mengemas | rezki baru | pos laju yang lembab

alhamdulillah..dah selamat berpindah rumah..pheewww...
letih giler hokeh....siyes tahap otomen kehilangan kuase lawan ngn raksasa..ngeee..
bertambah letih biler berpindah dan mengemas bersama seorang budak sebesar dan selasak qaleef..!!
ko kemas yang die..die punggah yang tu..
ko simpan yang tu..die kuarkan yang ni....

pitam...

kerja boleh siap setengah jam patutnyer..jd berjam2....berhari2...!!

pernah sekali-2 makpak nyer hilang sabar gak...
biler mak hampir hilang kewarasan..paknyer cecepat amik qaleef..
biler pak nyer tetibe sawan..maknyer terpakse benti buat kerje melayan anak pulak....
macam tu lah setiap kali pon..
qaleef memang teramatlah bizi biler makpaknyer muler nak buat kerje..ggggrrrrr....

nak cerite pasal umah...

tp nanti lah....
sesungguhnyer saat ni aku sedang buat n3 pakai tab...
jadi tak kental menekan hurup2 yg kecik ini....
schedule n3 pon semua dah habes selama 16 episode...
jd..kalau esok..atau lusa..atau tulat..atau lg seminggu..-2 mnggu...-3 minggu..
tak de entry.. aku nak bagitau ni...
aku tak de laptop...atau sekurang2 nye desktop tuk menghapdet..sob sob..


ni laki aku takde gi out stesen...
sebab aku terujer dok umah baru..jd aku tak mo blk berkampung kat shah alam mcm selalu..
kat umah bnyak keje hooiii....
eeaahh...laki aku dah tukar kerja...
alhamdulillah..dengan gaji yg jauh lebih tinggi...rezki bertambah..
selepas 2 kali menolak..akhirnya Allah dah tetapkan..rezki tu tetap untuk kami..
sayang tinggalkan tempat lama..
yeeaaa...company bagus..majikan baik..gaji jugak tinggi..segalanya sempurna dgn bonus..increament..kebajikan pekerja - yg buat fared tolak offer tu sampai 2 kali dlm mase setahun walaupon offer gaji jauh lebih tinggi...
tapi biler diserahkan pada Allah..
ini lah yang terbaik tuk kami...
tak tau la company baru macamane kan...
tp kekadang kite kene kuar dari zon selesa tuk mengejar sesuatu yang lbh baik..
insyaallah..yakin saje ngan Allah....

tapi tu la...tempat kerja bertambah jauh...
dan makin bertambah bizi..
makin kerap ar aku kene tinggal lepas ni...huwaaaaa...
tp aku dah cakap..kalau die kene gi offshore sarawak sabah tu..
aku tak kire..aku nak gak ikut.....ngeeeeee.....
lelagi kalau kate nak gi luar negare tu...hoowwyeeaaa...
habes tu..dah ko kate tak keje srkarang kan....


alhamdulillah....tak sia2 aku amik keputusan berenti kerja dulu...
semua ade hikmah yang baik kalau niat tu betul ke jalan Nya...


eeaahh...nak cerita pasal barang2 menan yg ko mintak tolong aku belikan tuh...
tu satu lg hal....sikit lagi aku nak meroyan pasal pos meysia nih..
macam2 problem...sia2 ko bayar lebih hantar pos laju tp lembab gak sampainyer...
tu belum lg ngan barang sampai rosak....
sumpah aku panas hati ngan pos meysia ni...
aku tak nak saean kat blog saat ni..
tunggu semua da setel baru aku cerite kat ko...
kalau tak..pasti ko rase aku keji sebab bnyak sumpahan2 aku nak bagi...gggrrr...


weeyyhh...aku tak amik untung tau..
macam aku cakap sebelum ni...sape2 minat nak beli..aku tolong belikan..
tapi tak sangke kemain ramai..!!

bagus ar ko..berminat gak ngan menan2 yg elok tuk iq anak ni kan...
aku yang suker...sebab dapat menolong....

tapi tu ar..harap sangat2 ko banyak bersabar yer..
kalau barang lambat sampai tu..
jgn marah kan aku...sikit2 ley ar..sbb selebihnyer..sila salahkan pos laju yg lembab...
dan lagi pd yang blm terime stok lg satu barang tu..
pon..aku mintak hampon....
sebab bukan aku yang jual..jadi aku tak tau barang nyer cukup ker idak...
ni lagi satu hal..
aku dah tanyer tipon dulu..ade ker idak barang nyer...ko kate ade...
alih2...kate barang belum sampai...gggrrr....

terduga...


eeaahh..dalam kate tak gigih taip n3 pakai tab..panjang jugak ko hek meroyan...

ngeeee...mcm biasa..aku mane reti nak tulis sikit2....



25 comments:

Fiza Rahman said...

Jgn lupa tepek gambo rumah dgn ID nya skali yer ☺☺.

Fiza Rahman said...

Jgn lupa tepek gambo rumah dgn ID nya skali yer ☺☺.

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah..moga terus dimurahkan rezeki..amin...

Cik Puan Rara said...

hehehehe panjnag jugak even pakai tab pon ye.hehehe.sabo lah aty,anak tgh melasak mmg payah kan.lelaki pulak tu.

Alhamdulillah rezeki bertambah.best kan,duk umah jaga anak.best2.


aty,tulisan kenapa tiba2 jd kecik.sakit mata.kena pakai kanta pembesar dh neh.

Mimy Hamid said...

nak tgk pic rumah..cepat

Zura Zue said...

xsuke kalau aktiviti berpindah nie..penat...

iietamalek said...

kadangkafpdang terlupe yag dah taip panjang..hehe

antalya said...

tahniah dek. also tahniah pd yur hubby.perlukan pertolongan kemas2 barang dlm umah baru ke? akak leh import pekerja separa mahir 2org dr sini.Iskandar & Mya hahahahah

eima said...

tahniah utk fared ...
pas ni merata la ko dpt pi kan ..berjalan sakan ikut fared pi kerja ....

Chekgu Azrine said...

tak sabar nak tengok hasil rumah sis..nak jadikan sumber inspirasi..ehehhh

mama ila said...

Hoyyeeee..dah pindah eh..cepat2 upload gambo..xsabar nak tgk aty deco2 rumah..hehehe

ily♥ said...

yay! Dah pindah rumah....syukur Alhamdulillah...lagi seronokla aty mendeko pasni ;)

O'gosh Iskandar said...

x sabar nak tgk rumah baru Aty...eh, bole tlg belikan ke mainan tu...nak jugakkkk..

fifi said...

Akak tau x barang yg akak ckp pos isnin,sampai ari sabtu.punyala slow.sy dah risau takut hilang ke apa.rupanya,lembap..kak,nak tengok rumah!

Baiduri said...

beznye duk umah sndiri... boley hias2 bagai... tahniah utk sume2 aty... pasal menan tu i ok je lambat pon... aty dh tlg belikan pon alhmdllah =)

♥MAMASYAZA♥ said...

kalo pindah umah mmg rasa penat, tido mlm pun rs sakit seluruh badan

D Yatie said...

Alhamdulillah. Rezeki dari Nya untuk Aty sekeluarga. :) Tak sabar nak tengok rumah aty. ;)

Shakina Farhan said...

pos laju mmg..smpi patah renyok barang kite..pastu customer mrh kite..-_-

Anak Lebah Comot said...

Alhamdulilkah..pasnie leh tgok aty deko rumah baru..hippy!!

ifa said...

Tak sabau nak kasi faten main menan tu. takpe, kita tunggu je la pos tu

Mila Ahmad said...

dah pindah rumah ? bestnya tak sabar nak tengok rumah baru akak :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak sbr nak tgk deco umah baru akk..msti cun melecun!!

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah dh masuk umah bru.. Memang penat kan.l mesti cntik umah ni.. :)

YanaUjang said...

nape entry ni and entry ats ni tulisan cam kecik?? @_@

Mimy Hamid said...

nak gak mainan kayu tu tp aku nak by hand..leh tak