Wednesday, March 13, 2013

si ASTRO



bengang ngan astro nih...
dah nak 2 minggu janji kate nak pasang blk astro aku..
tapi tak de nampak bayang pon...gggggrrrr..
habeskan kredit aku jer dok menelepon tanyer..
janji2...tak gak sampai2..
hangin giler...ingat aku ni tak de kerje lain nak menunggu ko jer...
eerr..memang ar aku ni dok umah jer pon....
tapi sakit hati gak ar....
kate ritu 3 hari jer nak datang pasang balik piring astro dan setting lepas dah pindah ni..
ni..dah nak 13 hari....!!!
dah nak masuk 3 kali jumaat..
jumaat yang fes kate nak dtg pasang tu..laki aku siap tak kerje tunggu..
tapi..jgn kate nak dtg..tipon pon idak..
tu yg jadi punce2 tambah dosa aku jer tuh..haaaiihh...

pastu aku sawan tipon astro tanyer apesal tak dtg2..
tak inform lak tuh...
janji lg kate esoknyer sabtu nak datang..
tapi sampai ke hari ni..haram ko nak pasang blk astro aku tuh....

bil jalan hooiii......
ritu aku nak soh off kejap..kate tak boleh...
sebab 3 hari jer kate ko kannnn...
ni kan dah sia2 aku bayar bil tapi tak dapat tengok....

mengayekan astro jer ar ko kan..

terminate ko kang...haaaaa....

astro kate :: ade aku kisah

cooiii.....!!

dah terbiasa ade astro..gitew la ko....

aahhhh...gedik ar ko..
selama ni boleh jer ko takde astro..
baru2 ni je astro tu wujud ko dah gelabah kucing konon2 tak besh tak de astro kat umah..
baru pon nak 10 tahun gak ar....
dr ko dok umah makbapak ko..sampai ko kawen pasang pulak sendiri..
walau ceriter nyer pon itu jer..dok ulang2...
tapi dah terbiasa ade astro....
walau akhirnyer ko tengok tv1 jer ponnnnn...dah tu jer drama besh kan...

ciisss....channel astro ko tu pon bukan ade hbo ponnnnnn...!!!
channel biasa2 jer...tu mase ade cerite adam ngan hawa kat hd bagai tu..
tak dpt tngok jugak..
aku nyer decoder...old skul...dah pakai lama..mase tu beyond tak wujud lg...huh..
seb baik sekarang ade ulangan kat 104...petang2..
tp dah nak 3 minggu tak tengok..tah ape cerite tak tau...
haaa..ni aku nak sentap lagi nig...

alaaaa...kalau iktkan tak heran sangat pon...
tapi tivi aku tu pakai ariel tak terang hooii..
asal tukar channel aku kene bangun betulkan ariel...
dah ar tivi sekeping tu tak de tempat nak letak batang ariel tuh....
tah ape2.....

jangan ko suruh aku beli ariel lain pulak....
anak aku tu bukan ley tengok bende baru pelik2 sikit...sia2 jer nanti die nak baeak main...
lagipon..tivi sankut kat diding..
mane ade tempat nak letak weeyyhh...


sigh...

bertabah lah wahai aty..



kalau jap2 gi org astro tipon aku soh bayar bil..
tu memang mencarik nahas namanyer....







16 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

oitt lmenya nk boleh pasang balik...biase la astro nie, dia thu kita byr bil tu buat sambil lewa...sy skrg pun rse nak tutup jer astro nak pakai unifi plk, internet dpt, tv chenal pun dpt, time hujan xde plk stuck..lgi jimat....

Aida the Pinky said...

sabar2..kite pon geram jugak..
kalau nak duit cepat je..
lambat byr cal, nak ofer pakej laju je cal..kalu bab2 hal kite nih, memang lambat dan payah..dahla ape2 kena cal customer service mesin jwb..
sabar jelah.

erin said...

astro mmg begitu, masa rin pindah dulu pun kemain lmbt hoi, berpeluh ketiak menunggu, pastu kena bayar pulak tu, rin pun apa lagi pungpangpungpang terus la, sy tak tengok nak bayar buat hape, terus free dan-dan, bayar bile dh pasang balik je, tapi astro ni selalunya dia sub technical luar, bukan org dia yg buat, dia upah company lain, tu pasal kdg lambat sket, sila call setiap hari, nanti cepat la dtgnya, kasi diorg stress sikit. tukar beyond terus la aty, skang promo pemasangan free..rasanyalah..hehe

Cik Puan Rara said...

astro kalau bab x byr bil laju telepon.kalau nk suh dye buat keje.cm ni lah gayanya.

antalya said...

kena follow up call tiap2 hari dik.mcm hubby akak aritu masa ktowang br pindah umah.tiap2 hari hubby call berbakul2 maki hamun kt astro tu.baru lah dorang dtg psg. mau nya tak hangen laki ku tu, dh la keje2 ngangkut piring decoder tu semua tuan umah sendiri kena wat

Siti Fatimah said...

i xde astro..ngeh3... =p

SweetLikeWhat said...

hihi..seronok baca bebelan aty pasal astro ni..astro memang..bile suh kite bayo bukan main cepat deme tepon suh bayo..lepas tu laju jer potong..bile deme punya hal, boleh pulak terhegeh-hegeh..hish..

eh teremo plak sekali..HAHAHA..

eima said...

rumah ko jauh sgt kot diorg cari tak jumpa kot ...

klu area tmpt aku ni janji nk mai diorg mai je pun ...kiki

sila maki astro seklai lagi ..klu diorg tak dtg jugak ko nk repot skmm

ifa said...

Takyah astro.. TERMINATE je terus. Orang sekarang pakai UNIFI je

Nadya Honey said...

yup dulu mase pindah rumah pun, lebih seminggu gak baru diorg pasang setela sy kol byk kali, siap marah lagi sbb lambat. careline janji lain, budak wat kje janji lain. sampaikan duit upah dia lupe mintak sebab sy buat muka marah jer masa dia pasang.padan muka.

Chekgu Azrine said...

teruknya serbis..tp bab lmbt byo bil..nah skli 20hengget dia caj..kong hajo!!

Farhana IezAna said...

Klo tukar beyond comfirm astro dtg cpt..aritu sy call utk tukar dlm 2 hari je dh dtg
.hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi,amik masa sggh depa tu..

Xora said...

kalau tak pasal laki aku hadap sgt bola, tak hingin nye aku nk pasang astro. aku sndiri pun takde masa nak tgk. baik pasang unifi. boleh tgk youtube hari2. takde iklan pun.

diyana didie said...

errkk?? bukan boleh suruh org pasangkan je ke? rm100 kalau pasang balek..org yg pasang tu u g cari kat kedai elektrik yg jual tv segala tu. then u call je astro utk update adress baru u.

Mimy Hamid said...

ni dah setel lum...adik aku keje astro...apa apa problem astro bgtau aku je...In Sha Allah adik aku leh tolong