Friday, March 15, 2013

sakit tulang belakang macam kene pukul..




aku sakit tulang belakang..
sakit giler2 nih...siyes tak tahan..
lagi pulak..qaleef direct feeding..
biler time baring tu..die suker buli aku..naik2 nyusu atas badan aku..
memang rase macam nak patah pinggang aku ni weeyyhh..

aku tak tau ar kalau aku sakit ni sebab aku ni kurus sangat ker..
atau kesan dari aku pernah kene enjet kat tulang belakang mase cuci dnc keguguran dan jugak kesan beranak tuh...
mak aku cakap normal..sebab anak menyusu kuat..
die amik banyak kalsium badan kita sampai ley gugur gigi bagai...

biler tanye dokter pon kate nyer normal...
tapi die soh amik supplement tambahan...

tapi sakit sangat kot..

sebelum ni tak rase sangat..
kalau ade pon pagi2 bangun tudir tu jer rase macam tak ley nak gerak pinggang aku ni..

tapi ni sekarang..macam makin teruk pulak..
nyucuk2...
risau......

ade gak rase sakit nye macam nak sengugut datang kawan baik tuh..
tapi lagi sakit...
memang dah feeling2 nak datang bulan dah ni..-dengan harapan-
tapi dah 2 minggu sakit tak de paper ponnnnn...
haaaiihh..musnah harapan nak gi buat family planning dalam mase terdekat nih...ngeeee...

sebelum ni aku ade amik supplement shaklee..-tapi tu nanti aku cerite lagi details..
tapi aku ni tak kosisten ar...
lagi aku sibuk..lagi aku bizi..
lagi aku skip makan..
orang satu botol..sebulan-dua sepatut nye..
ni dah nak masuk setahun..tak habes2 gak...ppffftt....

pastu...beli susu anlene -tapi orang kate omega lagi bagus-
dah be;i minum jer lah dulu kasi perabeh...
tapi tu ar..manusia tak disiplin memang susah nak berjaya..
satu pack kecik tu..meraban berbulan nak habes..
jemu ar weyyhh minum bende tu jer hari2..hahaha...
kekadang lupe..biler sebelum tido lepak tengok tivi dah pekena milo cicah biskut lemak..
ko henagat aku rajin lagi ker nak minum anlene bagai tu pulak kan...

rajin gak laki aku belikan susu siap hl dutch lady bagai..
tapi sekotak besar tu..kalau ade kat umah aku..
sehari jer habes wooii...
nak kene minum nyer hari2.....*pitam...

sudah nyer..ko merungut ar ni kate sakit pinggang bagai..
salah siapa..?? -ketuk kepala sendiri...-

dah baru2 ni aku sakit bagai nak rak..
tak tahan sampai biler waleef nak nyusu pon aku dah meleleh air mata tahan sakit belakang ya hamat...
siap tanye laki aku..
belakang badan aku ade lebam ker..
kot2 ar tulang2 aku ni patah ker sebenarnya...muwahaha..
yer ar..pelik sangat sakit nya...risau gak aku..

anak baru sorang hooii...
badan nak pakai lama [insyaallah kalau panjang umur]

jam2 tu gak ar..shaklee ade wat promotion..
Ostematrix dapat harga murah..
murah pon tak ar murah sangat pon...
50 hengget gak sebotol..
tapi ok ar dari harge asal -tak hengat-



biler kakak tu mssg aku jer tanye nak ker idak..
aku tak pikir panjang..
terus sebat sebotol..
aku rase..pil lebih senang dan disiplin aku nak makan berbanding susu kan..
susu susah..kene bancuh bagai..-dasar pemalas-
nak beli susu siap tu mahal nau pulak kalau nak minum hari2...ngeeee...
beli pil ni..ley tahan 2 bulan...
tu pon kalau aku makan 2 bijik sehari ar...
kalau tak kene makan 4 bijik sebulan jer..-tak terdaye weeyyhh....!!
uabat nyer besar sangat...ngeeee...

pil ni mengandungi calcium dan magnesium tinggi..
so memang sesuai ar tuk aku..
sebab aku berani makan..dah tentu2 ar set2 shaklee macam ni sesuai tuk mak2 yang susukan anak kan...
so far dah seminggu lebih kurang aku makan..
dah kurang sakit nya...
mujarab gak hek...heheh...
alhamdulillah...makin lame makin kurang...
dah tak ar sakit nyucuk2 sangat tulang aku macam sebelum ni..

so..aku nak cadangkan kat ko..
kalau ko ade masalah macam aku nih...
boleh ar gak try OsteMatrix nih...
tuk mak2 mengandung pon boleh gak tau..
eeaaahh...aku bukan jual..
aku share ngan ko2 semua memandangkan..ramai gak yang tanye aku supplement ape yang aku amik..
aku nak cerite banyak pasal supplement aku ni..
tapi nanti aku bagi tau hek..

bukan nak bergantung sangat pada aubat..
tapi kondisi badan kite yang dah beranak ni memerlukan kite amik ape2 makanan tambahan jugak..


yang sakit sihat nyer diri sendiri gak kan...
jangan kedekut...



nak contact nombor kakak tu..??


NORLIZA NASIKIN
019-6191820


akak ni selalu buat promotion...ley dapat murah..try ar..













29 comments:

Mimy Hamid said...

aku tak start makan apa pun supplement..tp shaklee mmg bagus pun beb...aku pun pemalas mkn pil heheh

Wawa said...

yezza...sy dah 2 bulan amek ostematrix ni sbb kes sakit be;akang, sakit lutut...rase mcm tulang tak kuat je...minum susu nye tak...hihihi...so amek oste skang okey la rase...takde la cam dlu lg...dr duduk nak bangun tu, phewww sakit gila lutut!

Nurzakiah Hanum said...

untuk diri sendiri x pe :)

m@m@yAyA said...

berkesan ke aty?

dlu zura mkn tp da lm benti,sb mls nk ikut time mkn ari2..salu jer skip pas2 lgsg xmkn~

seyes zura pn mmg skt sgt blkg xthula kesan operate bersalin ke or sb apa..zura dlu pun dnc gak tp xigtla dnc dlu cucuk blkg gak ke?

sebabkan ada lg bubt nie nti nk try blikla mkn tnpa skip2..mmg xlrt nk dukong ank lm2 or jln jao,bdri lm2 ke ase cam nak lumpuh blh blkg..

nk try gakla sb aty da try ase ok..
xslh nk try kn sb mmg ada baki ubtnya dr tbuang lgsg xmkn,sedeh lak..dhla mhl shaklee nie..huhuhu

UMIE SUE said...

ATY..SU PUN SELALU SAKIT BELAKANG.AQILAH NI LAGI LA RAJIN MENGEMPING..MMG SAKIT LA BADAN NI..
NAK CUBA LA JUGAK..HRP2 OK..


ATY SU XJUAL WOODEN TOYS TU.HIHI..SU XRETI MENIAGA LA..HEEE..NAK DPT YG RM5 TU PUN NASIB JE KALAU ADA

POOL TU SU BELI MASE PROMOSI KAT CAREFOUR..RM5..JE..KERAS LA JUGAK

Mommy_Cha said...

nak try ar...nak wassap ke hapa eh kat akak tu? sebenonya nak beli utk supplement penyusuan dulu dah beli time mikha, makan separuh jln. kali ni nak betul2 makan kot2 mencurah2 susu...huhuhuhu!

YanaUjang said...

u bkn ada minum susu kambing ke yunk? susu kambing pn byk kalsium..i pn selain mkn pil, minum gak susu kambing..sbb kdg2 mcm mls nk telan pil..so bancuh susu..and vice versa lah..hihi~

fifi said...

saya cam akaklah.supplemen sebotol..berkurun nak abiskan.hehe.pemalas betul..

Asz Miza said...

walawey..kita pun da try ostematrix ni almost 2 months kot..tak ingat..tapi okey la rasa la kurang sakit2 blakang sume ni..

Mama Vogue said...

Harga asal RM61.
Memang bulan ni promosi Ostematrix :)

Bagusla awak amik ni. Memang org pompuan kena pandai jaga badan sebab kita nak jaga keluarga :)

Dyah said...

Aty, utk kite yg bersalin c-zer ni kena start dah mkn supplement. Kalo x umor 40 keatas dah sakit2 nnti. Nak order dgn diah pon boleh. Diah start mkn Shaklee masa pantang dolu sampe skrg. Ape2 roger k.

rini.borhan said...

hehe..berkesan kan aty..pastu kalo mkn b4 tdo tu bangun pagi ceria gitu and lawas..berebut toilet ngan laki. kt konsisten mkn dari riZq 2 bulan smpi pegnen skang and akhirnye jadi distributor... da suke share ngan kengkawan lak..

Salhah Suhot said...

hah.sayep sakit lutut.

Mrs.Farhana said...

sama la dgn kita aty..sakit belakang jugak.mungkin kesan epidural time bersalin dl..fuh!

cm nk try jugak la..:)

Gieyana said...

sian kt ko..moga cepat sembuh k..:-)

Chekgu Azrine said...

wajib mkn ni..akk pun dh mula lenguh2 kaki..huhu

CikPuanHaLia said...

Shaklee mmg best..sy amik set penyusuan termasuk la oste ni. Dulu mmg slalu sakit blakang esp masa ngandung sampai menangis2...n mlm2 mesti minta hubby urutkn blakang. Alhamdulillah skng dh x sakit dh..

cik chinta said...

mkn sbb pgnen gigi bdrh, x minum susu. mkn ni trs ok. ni nk bli lg stok.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang gitu la jadi emak orang.. Atie. Nak2 budak tgh kuat menyusu..
I dulu sampai kurus cekeding..
Bebudak dah besar ni je baru kembali sihat bertenaga, hilang segala sakit2 badan.

noorlizanasikin said...

ALHAMDULILLAH...SUKER AKAK DGR YATI DAH KURANG SAKIT BELAKANG..KONSISTEN TAU MKN OSTEMATRIX IE..ADA APA2 MASALAH BGTAHU AKAK...AKAK AKAN KONSULTASI YATI......SO KALU DAH OK JOMLAH BELI LAGI 2@3 BOTOL BULAN NIE...SBB HARGA RM48 .. BULAN DEPAN DAH NAIK RM61.....EXPIRED OCT 2014 TU....SO SESAPER YG NAK SUPPLIMENT SHAKLEE LEH JER

PM/SMS LIZA 019-6191820
WHATSUPP LIZA 012-7619852

THANKS YATI....TERKEJUT TETIBA ADA ORG MSG KAT AKAK CKP ADA ORG PROMOTE SHAKLEE PAKAI NAMA AKAK...THANKS SO MUCH YANG!!!

Ryn said...

bagus aty...hehehehe...ade keyakinan nak makan bile dah bace benda ni okay..tp wt mase ni x sakit pinggang lagi..akan dtg kalau sakit leh try..:)

With Julia said...

Whahh good info... :)

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

mmg amek oste ni..ni dah masuk botol ketiga..rambut gugur pun dah ok..siap tumbuh rambut baru lg.. gusi pun dah tak berdarah bile gosok gigi..alhamdulillah..

diyana didie said...

sama kes dgn me. mungkin boleh cuba. me ingat kena g berurut ke hape ke since susu mmg tak jalan huhu

Nadia said...

Sama!!bgn tido pinggang xleh gerak woo..time pagi Je jd..tp lom kronik cm aty cite tu..nk try ah..dh Jd cm org tua..pdhal ank baru sorang ..:(

Mama Kembar 3 said...

mama pun makan osteomatrix ni sbb sakit belakang. Alhamdulillah lepas 2 minggu makan terus rasa kurang sakit tu. sampai skarang mama amalkan, walaupun lebih banyak terlupa nak makan tp still better laa dr dulu hehe

Nozilawati Idris a.k.a Nozi said...

Assalam..

Mmg Ostematrix ni bagus utk sakit2 tulang belakang,pinggang dsbgnya...

badrulasiyahabukassim said...

shaklee is the right supplemen,, saya dh bebas migrain dan skit belakang hasil dari shaklee,, skrg jana pendapatan 4 angka dr shaklee...jemmput ke blog saya

badrulasiyahabukassim said...

saya bebas mgrain dan sakit tulangdan buasir dgn suplemen shaklee,, skrg saya jana pendapatan 4 angka dgn biz online shaklee,, jom ke blog saya jalan jalan