Thursday, March 07, 2013

tak tinggal comment bukan maknenya tak singgah baca..



maaf lah kalau ko tengok aku ni macam tak pernah datang bace n3 ko...
kalau selama ni tinggal komen...tapi tetibe senyap...
tengok2 kat blog aku..hari2 up entry baru...
tapi ko pelik apesal aku menyombong sangat tak gi 'umah' ko hek..

hurrrmmmmm.....



aku mintak maaf sangat2..
tapi aku nak ko tau...tak tinggal jejak..tak drop comment..
bukan bermaksud aku tak singgah blog ko dan tak bace entry2 ko...

banyak sebab nyer...

masalah yang selalu aku hadapi...
celcom bodben aku ni...
sampai mase nyer..line akan jadi slow tahap cipan....
selalu nye akhir2 bulan...
dalam seminggu-2 tuh...
mula lar aku sawan setiap kali nak reload page ko..
lagi2 kalau yang banyak gambar tuh..
kekadang dapat bace jer..gambar haram dapat ko nak tengok...

lagi satu pulak..
yang ruang comment jenis kene reload lagi sekali tuh..
kalau jenis pop-up tu memang senang ar..
ni jenis..habes n3..biler kelik nak comment die reload n3 tu sekali lagi..
eerr..ko paham tak...
alaa..macam tu lah..malas aku nak terang kan...ngeeee...

paling pantang kat aku time2 macam tu pulak..
jenis comment yang ade masuk kan kod nombor bagai tu...
kang aku cakap lelebih kang ko kecik hati pulak..
tapi time2 macam tu ar kalau ko nak tau..kemain susah aku nak tunggu kejadah tu keluar..

sudah nyer..aku pangkah...

bace jer lah senyap2...tak yah ar ko sibuk2 nak puji ker..nak kongsi ker...nak tanyer ker...


kalau aku jumpe blog yang berat..yang lebih2 kurang macam blog aku nih...huh..
memang ko reload ar belas kali pon..
ko nak tengok noktah satu titik pon payah..ko tenung jer lah kebil2 mate ko tuh..
jangan kan kate blog ko..
kekadang..time2 bodben aku slow macam siput sedut..
blog aku ni sendiri pon tak boleh nak bukak....!!! cooiii.....


bertambah sadis..kalau aku kene bukak blog ko pakai tab...
nanges ar ko nak mengomen kat blog orang..
bukan jari2 aku ni yang besar...
tapi hurup dalam tab tu yang kocik bonar....haaaiihh...
gigih hokeh kalau nak drop komen pakai tab....
okeh..tab aku 7.0 jeeerr...kalau 10.0 tu puas lah gak ko nak tekan satu2 hurup.....sob sob....



jadi jangan lah ko2 berkecil hati yer...


kalau aku tak bace waktu tu pon..
aku mesti jugak datang bace lain2 kali..
kalau 10 entry ko aku tertinggal...
10 tu gak ar aku akan bace balik...percaye lah...

iyerrr...aku singgah semua blog2 list yang ada kat blog aku nih....
yang tinggal jejak pon sama..
kalau lambat sikit pon..aku pasti akan singgah..
eeaahhh...aku kan bizi bodyyyyyyy................ngeh ngeh ngeh....




paling kritikal ialah kalau brodband aku tak topup...!! huwaaaaaaa...!!!
ape pon tak boleh..........



tapi ko mesti pelik gak kan...
kate tenet slow..
kate bizi nak pindah..
kate..pakai tab jer..
kate line dah kene barred....

tapi n3 hari2 pon ko nak up.......celah mane ko buat n3 baru tuh....


haaa..tu lah ko tak perasan....

sebenarnyer...aku ni jarang2 ade n3 fresh..
n3 aku tu sebenar nyer semua stok2 dah sikit2 lagi nak basi...
hampir semua n3 aku adalan schedule n3.....
termasuk lah n3 nih....

kantoi....ngeeeee.....

tak caya...??






16 schedule n3..cukup lah untuk 3 minggu cover...
kot2 lah aku tak dapat nak on9 langsung waktu tu kan....
sabtu ahad aku jarang up n3...

ciisss..bajet macam popular sangat jer ko kan...
macam kalau ko tak hapdet blog..orang lain perasan pulak...
sob sob...
tapi......aaaahhhh....nak gak buat camni..
supaya ko tak lakan upekan aku langsung....muwahahahaha.....


alaaaa ko...kalau aku tak hapdet baru 2 hari dah hantar email mssg bagai kan.. hehehehe...
rindu ler tew.....*pang............

sesungguh nyer susah ar orang yang berpesaan lebih macam aku nih....


tapi..kalau aku tak buat macam ni..
nanti lame2 aku langsung tak de mud nak menghapdet..
biler banyak sangat cerite aku skip..
macam tak besh pulak rase nyer..
tuk diri sendiri lah...
jadi...basi tak basi..aku tarok jer selagi boleh...
atau sekurang2 nyer ko tau aku masih lagi bernyawa kan....





p/s ::kalau seminggu tak dapat nak on9..lepas tu seram sejuk nak bukak email.....tak mampu hooii nak jawap email ko...!!! jadi kalau lambat balas tu..tersangat2 lah aku mintak hampun yek.....




38 comments:

as ♥ Leenda said...

ya allah aty..samelah masalah kite..bukan tak bace..tp kadang2 on9 guna tipon cap ayam je..boleh bace tapi tak boleh komen..mcm mane tuh??

Nurzakiah Hanum said...

hi sis

nurulhuda said...

samelaa.. selalu baca belog orang lain tapi jarang nak tinggalkan komen.. komen pada entry yang terpilih jer, cewaaahh.. hahaha

ily♥ said...

hehe...setuju sgt...kdg2 selalu je bloghopping, tp tak drop comment...

saza said...

aku pon slalu tak tinggal komen..tp suka baca blog ko haha

O'gosh Iskandar said...

xpe...ai paham.....

Mila Ahmad said...

pdnlah lama xnampk akak komen entry saya hehe... takpe skank dah phm :)

Puteri Satu said...

akak sentiasa tunggu entry dari aty... sebab banyak info best... keep it out your writing my dear...

With Julia said...

Jangan meminta utk dikomen dan kita komen...yg ptg adalah kita senantiasa tau bahawa blog org tuan tanah tuh sihat2 hendaknya dan info yg berguna...:) sudah memadai...

p/s yg ptg setiap entry adalah sejarah...ia akan berulang kali dibaca oleh kita dan generasi msa depan...percayalah :D

Aine Ainun said...

setuju laa...

kkdg saya suka bace blog mummy, nak kongsi cerita..
kekadang nk komen tp xckup mase..=)

fifi said...

hehe..sian akak.keja buat entri jelah jawabnya..

Dkna Abza said...

memang tak suka tinggal komen kat blog yang kene masuk kod.. geram! huhuuu

cik fadh said...

huhu..fadh pown kadang2 jarang tinggalkan komen..tp mmg wajib singgah blog akk ni..blog yg len2 pown kadang mcm tu jgk..nk komen tp tatau nk ckp ape so xyah ckp pape la lg senang..kikiki

nuyui a.k.a miss YUI said...

HIHI,MMG PCYA YG AKK AKAN BC HBS ENTRY YG LAMA2 TU..hihi..

alah, stuju ngn akak..kt tak komen tak bermkna tak bc entry..aish..tak perlu kck ati mana..


siyes, yui pun tak gemar blog yg ada word verifictiin bagai tu..dapt yg mudah okla..

kalau smpai lbh3 x.ksbrn ilang..hahah.

Mommy_Cha said...

dah tau permasalahan broadband aty sejak dari dulu...sikit pon tak amik hati :)

pakai streamyx ar aty...hihihi :)

mOoN said...

banyaknya scheduled.. hehehe.. nak try buat cam ni jugak.. :p

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

takpe..saya faham

SarahSyafiq said...

selalu singgah sini:)

SweetLikeWhat said...

hihi geli hati pulak baca entri ni..takpe kite paham segala maksud yang cuba disampaikan dalam entri ni.. :)

Mama Vogue said...

Hahaha.. saya tak risau sebab traffic source saya memang dari vanillapink3113 paling tinggi..!!

Thank ek datang jengok 'umah' saya selalu :)

cikpingu said...

hehehehe.. btul2... xsemestinye xtggl komen tu xmenyinggah baca smpi bulat2 mata kan... stuju2...

:)

Peri PiA said...

OK2,Fhm btl dtg bace ni?hihihi ;P

pia pop up tau ;D

alin said...

emm ade visit blog saya tak?? kuikuikui..

Balkidz Hunny said...

sentap aku tetiba. sebab aku tak buat pop-up komen. aku embedded sebab kalau nak reply senang. haha.
tp blog aku tak berat sgt kan? kan?
post pon ade 3 je kat main page. hihi. rajin lah kau buat scheduled entry. aku ade 8-9 entry lagi tapi tak abis taip lagi, nak scheduled guano? HAHA.

n 0 e s u h a i m i said...

kelakar la plak bacanya...bagus tu buat schedule (tak pernah buat lagi...hehehe)..sekali buat banyak2..jimat masa tu Aty...

Celcom berukband tu kdg2 mmg hampes... apa lagi Aty..tangkap jer jenis fiber...takpun ADSL mcm streamyx tu...berdesup peginya..

Veelara Shamsyul said...

Mgkin sahm mmg cmni.kite pn klu entry kua pg tu mknanya schedule.kekeke

Nur Zulya said...

yeahhh..tak kisah la aty.janji sy tiap ari baca entry aty.terima kasih sudi baca blog sy jg :)))

Siti Fatimah said...

Hai sis, sy tiap2 pagi bukak blog awak...nk tgk ari ni awak update ape...silence reader je...huhu. tp mmg best bace blog awak. n klo ade y tgu n3 baru awak, sy la org nye tu..hehe

LisaLisut said...

xpe aty aku pahammmmmmmmmmmm apa yg ko cuba smpaikan.kihkihkih. cuma aku xgigih nk buat scheduled entry melainkan aku g somewhere yg berbulan2 xonline hihih

eima said...

hmm tak kisah pun klu tak de org baca nk buat cam ne dah tak penuhi piawai org kan ... tak de le pulak nk paksa2 org tgal komen... hmmm


tak pe aku paham ... cecece kiki

.ieLah. said...

kite pon selalu baca blog aty tapi tak komen.hehehe

puan.mila said...

perghh byk gila aty punya schedule..rajin2! Hihi

ciNDerella stRikEr said...

mak aiiihh.... 16 schedule entry.

terbaik laa aty. hehehe

Shakina Farhan said...

wah..byk tu schedule..nak buat mcm atiey la..skg mmg susah sgt nak update..betul tu..kalau komen yang pop up & xd aku bukan robot tu senang sket nak komen..kdg2 xd ape nak komen so xkomen jugak..hehehe..

~YUN~ said...

Sejak lama xupdate blog,yun pn da buat scheduled post.sbbnya weekdays da pent keje xder ms nk post blog,buat time weekend secara berjemaah,pastu buat scheduled.hehehe

LuN@_aiDi said...

hahahah. aty lucu ler siap up entry lg sal comment tak comment :p kuikuikui
biasa ler kekadang tuh cam2 ler jugak,
nak tinggal komen byk benor masalah pulak..
last2 baca jer ler..tanpa meninggalkan jejak.
bajet SR gitew,..hihihi

Cik Puan Rara said...

oooo ok2.paham2,pas ni pakai unifi okeh aty!

Mimy Hamid said...

dunia blogger aku paham..xder hal pun..aku pun gini gak..bzz sejak 2 menjak ni...